Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
19
Képek
6
Videók

Vélemények: Nyughatatlan özvegyek (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2018. 11. 23.
Rablásra kényszerült özvegyek

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Intelligens akciófilm, amely azonban sokkal több egy sima heist movie-nál. A négy özvegy: Veronica, Alice, Linda és Belle párjuk brutális halála után rákényszerülnek arra, hogy a Harry Rawlings (Liam Neeson) által kitervelt rablást megvalósítsák. A rendező és napjaink „menő” írónője, Gillian Flynn közösen írták a mai Chicagóban játszódó történet forgatókönyvét, bőven kitérve a jelenkor társadalompolitikai vetületeire is. A különböző szociális helyzetű hősnők a közös feladat révén, a cél érdekében összekovácsolódnak, mindenki azt a tulajdonságát használja ki, amelyben a legjobb. Nekem Viola Davis alakítása tetszett a legjobban, igaz, hogy az általa megformált Veronica karaktere volt leginkább kidolgozott. Alice (Elizabeth Debicki) ausztrál állampolgársága ellenére hiteles volt a lengyelországi gyökerekkel rendelkező hősnő megszemélyesítésére, ami nem véletlen, hiszen az édesapja lengyel balett táncos volt. Az idei bemutatók közül ez már a második olyan „rablásos” film, amelynek nők a főszereplői, a másik az „Ocean's 8 - Az évszázad átverése” volt.

 
Thibo84   2019. 02. 26.

Egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy csak nőkből álló csapattal is lehet jó akció filmet forgatni. Igaz az eleje egy picit lapos, de hát ez be lehet tudni a bevezetésnek. SPOILER Mikor megláttam, hogy Liam Neeson él, nem ért meglepetés ként, az már igen, hogy a társait elárulta, mert én arra tippeltem, csak eljátszották a halálukat mind a négyen.


 
Milanman   2019. 02. 14.
Erős nők filmes aranykora

Nem tudom, hogy csak simán az élet, vagy direktben az olyan korszellem által motivált mozgalmak, mint a "metoo" szülték azt a tendenciát, hogy számottevőleg megszaporodtak az olyan filmek, amik kifejezetten erős női főszereplőket helyeznek a középpontba? A Widows igazi sztárjai is ilyen nők. Egy félresikerült rablás után elveszítik férjeiket és a csapat vezérének özvegye Veronica (Viola Davis korunk egyik legzseniálisabb színésznője, aki akár egy jelenetben is képes összetört és pillanatok alatt erős, legyőzhetetlen nővé váló ősdémont is játszani) hívására saját kezükbe veszik sorsuk irányítását, elsőre nem is sejtve, hogy ezzel milyen politikai csatározások és érdekek kerszttüzébe kerülnek... több»

 
kevelin   2019. 02. 25.

Imádom Viola Davis-t s ebben a filmben is jól megmutatta mennyire jó színésznő (bár a HTGAM ben nyújtott alakítása egyelőre felülmúlhatatlan). A történet engem megfogott bár többet is ki lehetett volna hozni belőle. Tetszett hogy végre nők is főszerepet kaptak egy ilyen jellegű filmben/témában.

 
iq.csabi   2018. 12. 10.

Egy jó krimi, jó fordulatokkal, bár kissé kiszámítható. Rengeteg jó színész, Daniel Kaluuya pedig brutálisan bejött. Mindenképpen érdemes megnézni, nagyon vártam már ezt a filmet, nem nyűgözött le, de azért egy erős film.

 
FGyula   2019. 03. 03.

Jó, de több is volt ebben az ötletben mint amit kihoztak belőle. Unalmas párbeszédek sokasága. Összefüggéstelen kidolgozás.

 
Major   2019. 02. 09.
Unalmas, semmitmondó!

Rettentően unalmas, megtekintését senkinek nem ajánlom!

 
petera050   2018. 11. 25.

Na, így az év végére jól esett egy ilyen erős történet. Parádésan megírt és lebilincselő forgatókönyv, top szereplőgárda.... kell ennél töb? A Nuyghatatlan özvegyek az év egyik legjobb filmje!

 
Sziszi   2018. 11. 23.

Nekem ez a krimi és dráma vegyítése nem kifejezetten jött be. Nem az ötlettel van gondom, csak szerintem amolyan túl sokat markol és keveset fog - féle filmet sikerült így készíteni, ami nem biztos, hogy szélesebb nézőközönséget fog majd bevonzani. Nem túl hiteles, gyenge alakításokról nem is beszélve már.

 
vitto   2018. 11. 20.

Talán egy kicsit túl sokat is vállalt ez a film. Nem tudnám megmondani, melyik volt az a pont, amikor egy kissé elveszítettem az érdeklődésemet, mondván, hogy úgysem fog hozni semmi újat, és hát ez így is lett.

 
Charvi30   2018. 11. 15.

Bár azt értékelem, amikor egy film meg tud lepni, akár többször is a játékideje alatt, mégis bajban vagyok egy kicsit, mert kicsit katyvasz lett a műfajának tekintetébe. Hogy pontosan milyen filmet is akart forgatni a rendező, azt nehéz belőni, azt érzem, hogy talán ő maga sem tudta, ezért vegyesek az érzéseim. Erős három csillag, de majd megnézem még egyszer DVD-n, ha megjelent.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.