Rólam

Filmnézés közben olyan érzésem támad, mintha egy másik univerzumba csöppentem volna.

Legjobban kedvelem a magyar filmeket, rajongok értük, de más nemzetek filmjeit is szívesen nézem. Álalában a kevésbé felkapott, méltatlanul nélkülözött filmeket keresem nem pedig az ilyen-olyan díjjal kitüntetetteket. Nagy öröm, ha rátalálok egy-egy ilyen gyöngyszemre...

Az Ötödik pecsét, A tanú, Egészséges erotika, Eszkimó asszony fázik, Rocktérítő, Megáll az idő. Újabbak közül a Kontroll, Liza a rókatündér, A hentes a kurva és a félszemű, Testről és lélekről c. filmek a kedvenceim, és még sorolhatnám a teljesség igénye nélkül. Ezen filmeket nem egyszer, hanem többször láttam már, és bármikor újra meg tudom nézni anélkül hogy untatnának.

Más nemzetek filmjei közül angol, francia és a skandináv filmeket állnak közel hozzám. Főleg azokat kedvelem melyek ismeretlenek, kevés nézettséggel és pontszámmal rendelkeznek.

 

Vélemények (197)

Szórakoztatni szándékozó kalandfilm, ha igénytelen vagy
Mikor a fénykorát élte az Indiana Jones-trilógia, már akkor sem tudott megmozgatni ez a film, nem igazán tudta belopni magát a szívembe. Amolyan bohóckodós filmnek tartot... több»

80 Barabás  (1961)

2024. 04. 19.
Régi kedves hollywoodi produkció, a filmgyár aranykorszakából
Valamikor nagyon régen a szüleimmel és a testvéreimmel láttam ezt a Barabbas című amerikai történelmi filmeposzt. Még a hetvenes évek vége felé láttuk a magyar bemutatójá... több»

50 Maró eső  (2023)

2024. 04. 18.
Ökológiai sci-fi, világvége-hangulat csepegtetve
Kedvelem a katasztrófafilmeket. Jó párat megnéztem már mozis pályafutásom során. Volt köztük árvíz, özönvíz, tornádó, hurrikán, atomvillanás, vírus és vad darazsak. De ez... több»
2024. 04. 17.
Spanyol válogatott vízilabda pillanata a múltból
Szeretem a sportfilmeket, legyen az egyéni vagy csapatjáték, vagy akár kőkemény küzdősport. És mindemellett nagyon kedvelem a vízilabdát is (pár évig jómagam is amatőr sz... több»
2024. 04. 17.
Cseh vígjáték a javából, mely mindig megnevettet
Ha van francia meg angol humor, akkor erre a filmre illik, hogy cseh humor. Amolyan Jiří Menzel stílusú vígjáték, filmszatíra. Persze, hogy jobban értsd ezt a filmet, ahh... több»
Esemény (2021)
Nyersanyag (2024)