Rólam

Filmnézés közben olyan érzésem támad, mintha egy másik univerzumba csöppentem volna.

Legjobban kedvelem a magyar filmeket, rajongok értük, de más nemzetek filmjeit is szívesen nézem. Álalában a kevésbé felkapott, méltatlanul nélkülözött filmeket keresem nem pedig az ilyen-olyan díjjal kitüntetetteket. Nagy öröm, ha rátalálok egy-egy ilyen gyöngyszemre...

Az Ötödik pecsét, A tanú, Egészséges erotika, Eszkimó asszony fázik, Rocktérítő, Megáll az idő. Újabbak közül a Kontroll, Liza a rókatündér, A hentes a kurva és a félszemű, Testről és lélekről c. filmek a kedvenceim, és még sorolhatnám a teljesség igénye nélkül. Ezen filmeket nem egyszer, hanem többször láttam már, és bármikor újra meg tudom nézni anélkül hogy untatnának.

Más nemzetek filmjei közül angol, francia és a skandináv filmeket állnak közel hozzám. Főleg azokat kedvelem melyek ismeretlenek, kevés nézettséggel és pontszámmal rendelkeznek.

 

Vélemények (200)

2024. 04. 25.
Tarantino legjobb munkája, mert ez nem annyira véres...
Nekem tetszett. A tempója volt számomra a legmegfelelőbb, azt hiszem. A beállítások is tökéletesek voltak. Főleg az egész képernyőt betöltő, premier plánban történő arcok... több»
2024. 04. 24.
Bepillantás a háború brutalitására és kétértelműségére...
Töredelmesen be kell hogy valljam, egyszerűen teljesen lemaradt erről a filmről jó pár évtizeddel, és valójában nemrégiben néztem meg a tévében a napokban, és teljes egés... több»
2024. 04. 24.
Lenyűgöző pillantás a modern emberre és a gonoszság fogalmára...
Ez aztán nem semmi film volt. Minden szempontból kiemelkedik a mai tömeggyártás termékei közül. Üde színfolt volt számomra ez a film, és egyben zseniális irány is Pascal ... több»
Szórakoztatni szándékozó kalandfilm, ha igénytelen vagy
Mikor a fénykorát élte az Indiana Jones-trilógia, már akkor sem tudott megmozgatni ez a film, nem igazán tudta belopni magát a szívembe. Amolyan bohóckodós filmnek tartot... több»

80 Barabás  (1961)

2024. 04. 19.
Régi kedves hollywoodi produkció, a filmgyár aranykorszakából
Valamikor nagyon régen a szüleimmel és a testvéreimmel láttam ezt a Barabbas című amerikai történelmi filmeposzt. Még a hetvenes évek vége felé láttuk a magyar bemutatójá... több»
Challengers (2024)
Rose dala (2018)