Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
4
Videók
 
szucszoli   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

Nekem talán jobban megragadta a figyelmemet és a fantáziámat a filmnek az a része, amikor főhőseinkre ráküldik a vizsgáló bizottságot. Mert tök jó felvetések hangzanak el Vincent Cassel-től, hiszen valóban... Kik akarják megoldani ezeknek az emberekn... több»

 
petresku   2019. 12. 29.

Nem tudom nagyon ragozni, mindenképp ki kell emelnem Vincent Cassel alakítását, sajnos amennyire ritkán hallani róla az utóbbi években, annyira megérdemelten napjaink egyik legjobb színésze, aki bármit el tud játszani, és ez nincs másképp a Különlege... több»


 
Di Canio   2020. 06. 16.

Lehet, hogy rosszkor néztem meg, de különösebben nem fogott meg. A metró vészfék meghúzósdi pedig elég idegesítő volt egy idő után. Érdekes terápiák vannak benne.

 
pi   2019. 12. 27.

Ez a film visszaadta az emberiségbe vetett hitemet. Remélem, minél több nézőhöz eljut, mert ilyen érzékletesen és hitelesen még talán senki és semmilyen film vagy könyv nem mutatta be az autizmust.

 
Bady   2019. 12. 31.

Különösebb fenntartásaim nincsenek a filmmel kapcsolatban, ettől függetlenül bennem nem hagyott mély nyomot, pedig nem állítom, hogy nehezen emészthető lenne. Egyszerűen csak szerintem arról van szó, hogy kissé nehézkes ráhangolódni, legalábbis minde... több»

 
Zombie   2019. 12. 28.

Elég szkeptikus voltam eleinte, mert egy ilyen témát feldolgozó filmet nem nehéz elrontani, de le a kalappal a rendezők és a szereplők előtt. Kicsit dokumentumfilm jellegű, mégis humoros, könnyed, megható és elgondolkodtató, ugyanakkor nem közhelyes. Egyszóval nagyszerű.

Reda Kateb
Vincent Cassel
Vincent Cassel
Benjamin Lesieur
Vincent Cassel
Vincent Cassel

A film összbevétele 19 355 508 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 067 993 forintot termelt. A hazai mozik összesen 13 292 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Különleges életek a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál közönségdíját.

(hp )
 

A Különleges életeket versenyen kívül a 72. Cannes-i Filmfesztiválon is vetítették.

(hp )
 

A Különleges életek premier előtti vetítését a Gaumont Opéra moziban tartották 2019. május 26-án, melynek végén a közönség több percig tartó álló ovációval fejezte ki a tetszését.

(hp )
 

A filmet 47 országban mutatták be világszerte.

(hp )
 

A Különleges életek forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg, és három hónapot ölelt fel. A munkálatok Párizsban zajlottak.

(hp )
 

A Különleges életeket alapvetően pozitívan fogadták a francia kritikusok. A film 3,9 pontos összesített értékelésen áll a lehetséges 5-ből a sajtóban megjelent írások alapján a francia filmadatbázisban, az Allociné-n.

(hp )
 

Az autisták francia szövetségének (SOS Autism Franca) elnöke, Olivia Cattan vegyesen fogadta a produkciót. Egyfelől üdvözölte, hogy a film felvállalta az autizmus témáját, azonban szerinte az autizmus ábrázolása a produkcióban nem hogy csökkentené, de növeli az autistákkal szembeni téves előítéleteket.

(hp )
 

A Különleges életekre több mint 1,5 millió mozijegyet adtak el a hazájában, Franciaországban.

(hp )
 
A részben valódi emberek által inspirált Különleges életek egy jó szándékú, hatalmas vállalású mozi, ami egyszerre próbál könnyed crowdpleaserként és mély, emberi drámaként működni. több»
 
Különleges életek több»
 
Az érzelmeinket alaposan megtépázó, számos kedves pillanattal tűzdelt film őszintén tárja fel előttünk az autizmussal küzdők, és gondozóik munkájának roppant súlyát. Nem könnyű mozi, de a francia ízvilág ezúttal is remekül működik. több»