Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
4
Videók
 
Di Canio   2020. 06. 16.

legújabb vélemény

Lehet, hogy rosszkor néztem meg, de különösebben nem fogott meg. A metró vészfék meghúzósdi pedig elég idegesítő volt egy idő után. Érdekes terápiák vannak benne.

 
Bady   2019. 12. 31.

Különösebb fenntartásaim nincsenek a filmmel kapcsolatban, ettől függetlenül bennem nem hagyott mély nyomot, pedig nem állítom, hogy nehezen emészthető lenne. Egyszerűen csak szerintem arról van szó, hogy kissé nehézkes ráhangolódni, legalábbis mindenképpen alkalmat kell találni a megnézéséhez, amit nagyon sajnálok, mert akkor mindenképp érdemes odahaza leülni elé, semmint egy moziban.


 
pi   2019. 12. 27.

Ez a film visszaadta az emberiségbe vetett hitemet. Remélem, minél több nézőhöz eljut, mert ilyen érzékletesen és hitelesen még talán senki és semmilyen film vagy könyv nem mutatta be az autizmust.

 
petresku   2019. 12. 29.

Nem tudom nagyon ragozni, mindenképp ki kell emelnem Vincent Cassel alakítását, sajnos amennyire ritkán hallani róla az utóbbi években, annyira megérdemelten napjaink egyik legjobb színésze, aki bármit el tud játszani, és ez nincs másképp a Különleges életeknél sem. Szerencsére persze nem arról van szó, hogy az ő alakítása tartaná csupán a filmet, de jelenléte mindenképpen emeli a film színvonalát, mintha csak rá öntötték volna a szerepét.

 
ZsoltSon   2019. 12. 28.

Elég szkeptikus voltam eleinte, mert egy ilyen témát feldolgozó filmet nem nehéz elrontani, de le a kalappal a rendezők és a szereplők előtt. Kicsit dokumentumfilm jellegű, mégis humoros, könnyed, megható és elgondolkodtató, ugyanakkor nem közhelyes. Egyszóval nagyszerű.

Reda Kateb
Vincent Cassel
Vincent Cassel
Benjamin Lesieur
Vincent Cassel
Vincent Cassel
 
A részben valódi emberek által inspirált Különleges életek egy jó szándékú, hatalmas vállalású mozi, ami egyszerre próbál könnyed crowdpleaserként és mély, emberi drámaként működni. több»
 
Különleges életek több»
 
Az érzelmeinket alaposan megtépázó, számos kedves pillanattal tűzdelt film őszintén tárja fel előttünk az autizmussal küzdők, és gondozóik munkájának roppant súlyát. Nem könnyű mozi, de a francia ízvilág ezúttal is remekül működik. több»

A film összbevétele 18 607 118 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 067 993 forintot termelt. A hazai mozik összesen 13 292 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Különleges életek a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál közönségdíját.

(hp)
 

A Különleges életeket versenyen kívül a 72. Cannes-i Filmfesztiválon is vetítették.

(hp)
 

A Különleges életek premier előtti vetítését a Gaumont Opéra moziban tartották 2019. május 26-án, melynek végén a közönség több percig tartó álló ovációval fejezte ki a tetszését.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.