Filmek

Legjobb "autizmus" filmek

Saját filmes lista készítése
#1

93 Forrest Gump  (1994)

(324) (40)

dráma | romantikus

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor bevált... több»

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy... több»
#2

89 2001: Űrodüsszeia  (1968)

(33) (29)

kaland | sci-fi

Az emberiség hajnalán az ősemberek egy fekete kőoszlopot találnak a pusztában. Ez a találkozás vezeti rá őket az eszközhasználat felfedezésére. Évezredekkel később, 2001-ben... több»

Azon kevés filmek egyike, melynek annyi megfejtése van, ahány ember tekinti meg. Hasonlóan, mint ahogy a naiv tanítvány a mestert faggatja a nirvánába vezető útról. Melyre a meglepő válasz: nincs egyetlen út – ahányan vagyunk, annyiféle – és nem ismerhetjük egymás útjait.... több»
#3

88 Kódjátszma  (2014)

(184) (11)

dráma | életrajzi | háborús | thriller

Alan Turing (Benedict Cumberbatch) hamar nagy figyelmet kelt a Cambridge Egyetemen újító gondolataival. Szakterülete a modern számítástechnika. Amikor Nagy Britannia hadba száll a Német... több»

Nekem nagyon tetszett, ugyanakkor nem hibátlan a film. Egy dolgot rónék fel a készítőknek: igyekeztek hülyebiztosra csinálni a filmet, nem vállaltak kockázatot. Gondolok itt arra, ahogy Turing homoszexualitását bemutatták: gyakorlatilag mellőztek bármiféle provokáló utalást erre,... több»
#4

88 Esőember  (1988)

(44) (13)

dráma | road movie

Charlie Babbit (Tom Cruise) az elkényeztetett  és önző szépfiú csalódottan veszi tudomásul, hogy apai öröksége mindössze néhány rózsabokor és egy öreg autó. Ám a... több»

Az Esőember egy tökéletes példája annak, hogy egy film úgy is tud vicces lenni, hogy közben nem lesz alpári és megőrzi a komolyságát, s úgy is tud megható lenni, hogy nem válik szirupossá. Egy nagyon jól megszerkesztett film, amelynek minden perce kincs, sok jelenetét gyakorta... több»
#5

86 A szem tükrében  (2014)

(40)

dráma | romantikus | sci-fi

Dr. Ian Gray molekuláris biológusként az emberi szem fejlődésén keresztül igyekszik megfejteni létezésünk értelmét. Egy nap találkozik Sofival, aki egészen más véleményen van a... több»

Vegre egy kicsit meghokkento film, ami mas mint a sablonos tortenetek. Reinkarnacio vagy lelekvandorlas?A szem valoban a lelek tukre lenne? Elgondolkoztato nagyon. Tipikusan az a fajta film, ami utan azert jar az agyad:) Kisse melankolikus hangulata ram ettol fuggetlenul uditoen hatott,mert mas az... több»
#6

85 Temple Grandin  (2010)

(19) (2)

dráma | életrajzi

Max

Dr. Temple Grandin professzor az állattartást segítő eszközök kifejlesztésével szerezte hírnevét. Kevesen tudják, hogy Grandin az autizmus egyik formájában, Asperger-szindrómában... több»

Nagy tanulság volt számomra a film. Hatalmas tiszteletet váltott ki belőlem és felnyitotta a szemem is. Az egész módszeresen magyarázza és mutatja be a betegek mindennapjait azt hogy ők is ha nem is ugyan olyanok de nem mások, semmiképp. Inspiráló film amit érdemes megnézni.
#7

84 A könyvelő  (2016)

(65) (6)

akció | dráma | krimi | thriller

Christian Wolff egy matekzseni, akinek több érzéke van a számohkoz, mint az emberekhez. Egy kisvárosi irodista álcája mögött szabadúszó könyvelőként dolgozik a világ... több»

Szerintem ez volt az idei év eddigi legjbb filmje. A frgatókönyv annyira okosan van megszerkesztve, hogy a siker garantált, főleg ilyen jó színészekkel és ennyire profi stábbal. Ben Affleck, Anna Kendrick és J.K. Simmons mind hatalmas színészek, akik itt is hozzák a szokott... több»
#8

84 A kód neve: Merkúr  (1998)

(4) (3)

akció | dráma | krimi | thriller

Az elszigeteltség erőt ad, ha nincs vesztenivalód... Art Jeffries kiábrándult és kiégett FBI ügynök. Az idegösszeomlás szélén áll, miután felettesei bűnbaknak kiáltották ki egy... több»

Az elejétől a végéig teli van feszültséggel és rengeteg izgalmas jelenettel. Bruce Willis nagyon jól játszik benne.
#9

83 Aviátor  (2004)

(30) (21)

dráma | életrajzi

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Shelley Duvall) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami... több»

Martin Scorsese 11 Oscar-díjra jelölt, majd 3 órás filmeposza Howard Huges, a 20.századi Hollywood egyik legérdekesebb polihisztorának életét veszi górcső alá. Huges egyszemélyben volt üzletember, playboy, filmrendező, producer, repülőmérnök, pilóta, feltáló, ugyanakkor... több»
#10

80 Kocka  (1997)

(26) (12)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Hat ismeretlen, teljesen különböző ember hihetetlen körülmények között találja magát egy labirintusszerűen egymáshoz kötött kockákból álló börtönben, amely telis-tele van... több»

Sokkal jobban mutatja be az emberi lelket, mint jó pár olyan alkotás, amiknek ez a fő célkitűzése. Az alapötlet, hogy egy kockából kell kiszabadulniuk kiváló az emberanyag is, de a kedvencem mégiscsak a csattanó, ami miatt érdemes megnéznie mindenkinek!
#11

80 Kedves John  (2010)

(26) (11)

dráma | háborús | romantikus

Netflix

John katona, aki egy különleges alakulatban szolgál. Egy nap hazalátogat Dél-Karolinába, hogy magányos édesapjával töltsön egy kis időt. Ekkor találkozik az elragadó Savannah-val, a... több»

Nagyon szép, megható film volt, habár igazán lehetett volna kelteni vele több feszültséget és izgalmat is. Én személy szerint gyönyörűnek tartom amikor a főszereplő párnak van egy úgy nevezett 'visszatérő mondata', amit minden találkozásukkor, vagy búcsúzásukkor... több»
#12

80 A nevem Khan  (2010)

(15)

dráma

Netflix

Rizvan Khan, a fiatal muszlim férfi Indiából költözött San Franciscóba, ahol a fivérével és a sógornőjével él. Rizvan, aki az autizmus enyhébb formájában, Asperger-szindrómában... több»

Bevallom sokáig tartott, amíg rászántam magam ennek a filmnek a megnézésére. A sztori már önmagában annyira nyomasztó volt, hogy féltem. Persze tisztában voltam vele, hogy nagyszerű alkotás, csak én nem nagyon szeretek sírni. De végül elhatároztam, hogy törik-szakad,... több»
#13

79 Gilbert Grape  (1993)

(18) (14)

dráma

Gilbert Grape (Johnny Depp) egy unalmas kisváros átlagos fiatalja, ám a fiú sokkal több terhet cipel, mint kortársai. Mivel túlsúlyos édesanyja már mozgásképtelen, ő tartja el magát... több»

Ez az 1993-as Lasse Hallström film a favoritjaim közé tartozik. A rendezőjének több filmjét is kedvelem, most választottam megnézésre az „Árvák hercege” c. Irving regény adaptációt is. A Gilbert… film fő attrakciója a 19 éves ŐSTEHETSÉG Leo alakítása, inkább ezt kellett... több»
#14

vígjáték

TV-ben (PRIME, csütörtök 01:33)

A diákok idegesítik, a papírmunka fárasztja, nem csoda, hogy Zeki Müller kezd veszíteni korábbi lelkesedéséből. Az ambiciózus igazgatónő ráadásul thaiföldi osztálykirándulást... több»

Mókás, más módon, mint az első epizód. Teljesen ki lett ragadva a megszokott medréből, és ez jót tett a jellemfejlődés bemutatásának. Más oldalról mutatkoznak meg a szereplők egy festői környezetben. Tetszett, bár nem lesz a kedvencem, de nem mondanám 1x nézhetősnek.
#15

88 Nell, a remetelány  (1994)

(6) (10)

dráma

A film Nell (Jodie Foster) története, akit az anyja egy borzalmas szexuális erőszak után az ikertestvérével együtt a civilizációtól elzárva, egy erdőben nevel fel. Az anyuka és az... több»

Egy film arról, mi is a normális. Az, aki a vadonban él? Békességben, őszinte, bár nehezen érthető szavakkal beszél, és akkor sír és nevet, amikor úgy érzi. Vagy mi, modern emberek lennénk azok? A tárgyainkkal, a nélkülözhetetlen munkánkkal, az elrontott kapcsolatainkkal,... több»
#16

77 Gyilkos túra  (1972)

(7) (17)

dráma | kaland | thriller

A négy barát úgy dönt, belevág egy hétvégi kalandba. Vadvizi evezésre indulnak egy hegyi folyón mielőtt azt végleg megszelídíti az ott felépülő gát. Kirándulásuk azonban... több»

Nagyon rendben van ez a film, igazán jó filmélmény valahányszor látja az embert. Nagyon profi. Minden percét élveztem! Kétségkívül öt pontos film!
#17

86 Lucky  (2017)

(5) (2)

dráma | vígjáték

Lucky kilencvenegy éves, ateista öregember, aki egy világvégi sivatagi városkában él hozzá hasonlóan furcsa figurák társaságában, és szenvedélyesen ragaszkodik függetlenségéhez.... több»

Harry Dean Stanton valahogy nem volt egy könnyen megjegyezhető arc, de mégis ott volt a nagy dolgok (filmek) közelében, és rengeteg alkotásban szerepelt felejthetetlenül. Valahogy mindig egy kicsit másmilyen szemmel nézzük azokat a filmeket, melyekről tudjuk, hogy egy-egy hozzánk... több»
#18

75 Testről és Lélekről  (2017)

(42) (18)

dráma | fantasy | misztikus | romantikus

Filmio

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként.... több»

Ez tipikusan egy olyan film, ami egyszerre szól mindenről, de végeredményben mégsem szól semmiről. Egy drámát látunk, amiben nem történik meg a valódi dráma és egyúttal egy szerelmi történetet látunk, amiben nem történik meg a szerelem. Leginkább azt érzem, hogy ennek a... több»
#19

84 Nevem Sam  (2001)

(6) (7)

dráma

Sam Dawson (Sean Penn) szellemi fogyatékos, és egyedül, illetve barátai segítségével neveli lányát, Lucyt (Dakota Fanning). Sam körülbelül egy hétéves gyerek szellemi szintjén van,... több»

Ez egy igazi dráma igazi sztárszínészekkel. Sean Penn ragyogóan alakítja a szellemileg visszamaradott, de szerető és kitartó apát. Az embernek a szíve szakad meg a filmen. A rendezéssel is elégedett vagyok, a filmzene pedig külön dicséretre méltó.
#20

84 Isten hozta, Mr...  (1979)

(4) (4)

dráma | politikai | szatíra | vígjáték

Egész életét gazdája házában töltötte Chance, a gyermeklelkű kertész. A gazdag, idős úr kertjét gondozta, a szabadidejében pedig egyfolytában a televíziót nézte. Az összes... több»

Rendkívül érdekes, különleges hangulatú film. Nem egyszernézős, nekem is a csak a többedik nézésre vált világossá, hogy a Peter Sellers játszotta kertész voltaképpen Jézus 20. századi reinkarnációja (lásd. vízen járás). Szelíd, békés alkatú személy, ezért válik... több»