Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "autizmus" filmek

#1

93 Forrest Gump  (1994)

(320) (40)

dráma | romantikus

Netflix

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor bevált... több»

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy... több»
#2

90 2001: Űrodüsszeia  (1968)

(27) (29)

kaland | sci-fi

HBO Max

Az emberiség hajnalán az ősemberek egy fekete kőoszlopot találnak a pusztában. Ez a találkozás vezeti rá őket az eszközhasználat felfedezésére. Évezredekkel később, 2001-ben... több»

Azon kevés filmek egyike, melynek annyi megfejtése van, ahány ember tekinti meg. Hasonlóan, mint ahogy a naiv tanítvány a mestert faggatja a nirvánába vezető útról. Melyre a meglepő válasz: nincs egyetlen út – ahányan vagyunk, annyiféle – és nem ismerhetjük egymás útjait.... több»
#3

88 Kódjátszma  (2014)

(182) (11)

dráma | életrajzi | háborús | thriller

Alan Turing (Benedict Cumberbatch) hamar nagy figyelmet kelt a Cambridge Egyetemen újító gondolataival. Szakterülete a modern számítástechnika. Amikor Nagy Britannia hadba száll a Német... több»

Nekem nagyon tetszett, ugyanakkor nem hibátlan a film. Egy dolgot rónék fel a készítőknek: igyekeztek hülyebiztosra csinálni a filmet, nem vállaltak kockázatot. Gondolok itt arra, ahogy Turing homoszexualitását bemutatták: gyakorlatilag mellőztek bármiféle provokáló utalást erre,... több»
#4

88 Esőember  (1988)

(43) (13)

dráma | road movie

Charlie Babbit (Tom Cruise) az elkényeztetett  és önző szépfiú csalódottan veszi tudomásul, hogy apai öröksége mindössze néhány rózsabokor és egy öreg autó. Ám a... több»

Az Esőember egy tökéletes példája annak, hogy egy film úgy is tud vicces lenni, hogy közben nem lesz alpári és megőrzi a komolyságát, s úgy is tud megható lenni, hogy nem válik szirupossá. Egy nagyon jól megszerkesztett film, amelynek minden perce kincs, sok jelenetét gyakorta... több»
#5

87 A szem tükrében  (2014)

(39)

dráma | romantikus | sci-fi

Disney+

Dr. Ian Gray molekuláris biológusként az emberi szem fejlődésén keresztül igyekszik megfejteni létezésünk értelmét. Egy nap találkozik Sofival, aki egészen más véleményen van a... több»

Vegre egy kicsit meghokkento film, ami mas mint a sablonos tortenetek. Reinkarnacio vagy lelekvandorlas?A szem valoban a lelek tukre lenne? Elgondolkoztato nagyon. Tipikusan az a fajta film, ami utan azert jar az agyad:) Kisse melankolikus hangulata ram ettol fuggetlenul uditoen hatott,mert mas az... több»
#6

85 Temple Grandin  (2010)

(17) (2)

dráma | életrajzi

HBO Max

Dr. Temple Grandin professzor az állattartást segítő eszközök kifejlesztésével szerezte hírnevét. Kevesen tudják, hogy Grandin az autizmus egyik formájában, Asperger-szindrómában... több»

Véletlenül találtam anno erre a filmre, azt hiszem talán moziban nem is adták, ebben nem vagyok biztos. A lényeg, hogy egy igaz történetet dolgoz fel a film, egy autistáról szól. Biztosan mindenki látott már hasonló témában filmet, mégis bátran merem ajánlani ezt is, a... több»
#7

84 Aviátor  (2004)

(29) (21)

dráma | életrajzi

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Shelley Duvall) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami... több»

Egy zseniális elme korántsem zökkenőmentes és megszokott életét mutatja be Martin Scorsese ezen filmje. Howard Hughes személye a való életben sem volt túlzottan szokványos (a szó lehető legjobb értelmében véve), és ezt az ambiciózus, fura zsenit DiCaprio is kellő izgalommal... több»
#8

84 A könyvelő  (2016)

(63) (6)

akció | dráma | krimi | thriller

Netflix

Christian Wolff egy matekzseni, akinek több érzéke van a számohkoz, mint az emberekhez. Egy kisvárosi irodista álcája mögött szabadúszó könyvelőként dolgozik a világ... több»

Szerintem ez volt az idei év eddigi legjbb filmje. A frgatókönyv annyira okosan van megszerkesztve, hogy a siker garantált, főleg ilyen jó színészekkel és ennyire profi stábbal. Ben Affleck, Anna Kendrick és J.K. Simmons mind hatalmas színészek, akik itt is hozzák a szokott... több»
#9

84 A kód neve: Merkúr  (1998)

(3) (3)

akció | dráma | krimi | thriller

Az elszigeteltség erőt ad, ha nincs vesztenivalód... Art Jeffries kiábrándult és kiégett FBI ügynök. Az idegösszeomlás szélén áll, miután felettesei bűnbaknak kiáltották ki egy... több»

Az elejétől a végéig teli van feszültséggel és rengeteg izgalmas jelenettel. Bruce Willis nagyon jól játszik benne.
#10

80 Kocka  (1997)

(23) (12)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Hat ismeretlen, teljesen különböző ember hihetetlen körülmények között találja magát egy labirintusszerűen egymáshoz kötött kockákból álló börtönben, amely telis-tele van... több»

Sokkal jobban mutatja be az emberi lelket, mint jó pár olyan alkotás, amiknek ez a fő célkitűzése. Az alapötlet, hogy egy kockából kell kiszabadulniuk kiváló az emberanyag is, de a kedvencem mégiscsak a csattanó, ami miatt érdemes megnéznie mindenkinek!
#11

vígjáték

A diákok idegesítik, a papírmunka fárasztja, nem csoda, hogy Zeki Müller kezd veszíteni korábbi lelkesedéséből. Az ambiciózus igazgatónő ráadásul thaiföldi osztálykirándulást... több»

Mókás, más módon, mint az első epizód. Teljesen ki lett ragadva a megszokott medréből, és ez jót tett a jellemfejlődés bemutatásának. Más oldalról mutatkoznak meg a szereplők egy festői környezetben. Tetszett, bár nem lesz a kedvencem, de nem mondanám 1x nézhetősnek.
#12

79 Kedves John  (2010)

(26) (11)

dráma | háborús | romantikus

Netflix

John katona, aki egy különleges alakulatban szolgál. Egy nap hazalátogat Dél-Karolinába, hogy magányos édesapjával töltsön egy kis időt. Ekkor találkozik az elragadó Savannah-val, a... több»

Nagyon szép, megható film volt, habár igazán lehetett volna kelteni vele több feszültséget és izgalmat is. Én személy szerint gyönyörűnek tartom amikor a főszereplő párnak van egy úgy nevezett 'visszatérő mondata', amit minden találkozásukkor, vagy búcsúzásukkor... több»
#13

78 Gilbert Grape  (1993)

(17) (14)

dráma

Gilbert Grape (Johnny Depp) egy unalmas kisváros átlagos fiatalja, ám a fiú sokkal több terhet cipel, mint kortársai. Mivel túlsúlyos édesanyja már mozgásképtelen, ő tartja el magát... több»

Ez az 1993-as Lasse Hallström film a favoritjaim közé tartozik. A rendezőjének több filmjét is kedvelem, most választottam megnézésre az „Árvák hercege” c. Irving regény adaptációt is. A Gilbert… film fő attrakciója a 19 éves ŐSTEHETSÉG Leo alakítása, inkább ezt kellett... több»
#14

78 A nevem Khan  (2010)

(15)

dráma

Netflix

Rizvan Khan, a fiatal muszlim férfi Indiából költözött San Franciscóba, ahol a fivérével és a sógornőjével él. Rizvan, aki az autizmus enyhébb formájában, Asperger-szindrómában... több»

Bevallom sokáig tartott, amíg rászántam magam ennek a filmnek a megnézésére. A sztori már önmagában annyira nyomasztó volt, hogy féltem. Persze tisztában voltam vele, hogy nagyszerű alkotás, csak én nem nagyon szeretek sírni. De végül elhatároztam, hogy törik-szakad,... több»
#15

77 Gyilkos túra  (1972)

(7) (17)

dráma | kaland | thriller

A négy barát úgy dönt, belevág egy hétvégi kalandba. Vadvizi evezésre indulnak egy hegyi folyón mielőtt azt végleg megszelídíti az ott felépülő gát. Kirándulásuk azonban... több»

Nagyon rendben van ez a film, igazán jó filmélmény valahányszor látja az embert. Nagyon profi. Minden percét élveztem! Kétségkívül öt pontos film!
#16

86 Nell, a remetelány  (1994)

(5) (10)

dráma

A film Nell (Jodie Foster) története, akit az anyja egy borzalmas szexuális erőszak után az ikertestvérével együtt a civilizációtól elzárva, egy erdőben nevel fel. Az anyuka és az... több»

Egy film arról, mi is a normális. Az, aki a vadonban él? Békességben, őszinte, bár nehezen érthető szavakkal beszél, és akkor sír és nevet, amikor úgy érzi. Vagy mi, modern emberek lennénk azok? A tárgyainkkal, a nélkülözhetetlen munkánkkal, az elrontott kapcsolatainkkal,... több»
#17

86 Lucky  (2017)

(5) (2)

dráma | vígjáték

Lucky kilencvenegy éves, ateista öregember, aki egy világvégi sivatagi városkában él hozzá hasonlóan furcsa figurák társaságában, és szenvedélyesen ragaszkodik függetlenségéhez.... több»

Harry Dean Stanton valahogy nem volt egy könnyen megjegyezhető arc, de mégis ott volt a nagy dolgok (filmek) közelében, és rengeteg alkotásban szerepelt felejthetetlenül. Valahogy mindig egy kicsit másmilyen szemmel nézzük azokat a filmeket, melyekről tudjuk, hogy egy-egy hozzánk... több»
#18

75 Háromszög  (2009)

(11)

fantasy | misztikus | thriller

Egy baráti társaság egy vitorlással kihajózik a nyílt tengerre, de egy vihar keresztülhúzza a kedélyes kirándulásról szőtt terveiket. Miután a vitorlásuk elsüllyed, egy elhagyatott... több»

Érdekes logikán alapuló misztikus paradoxon. Egy nagyon jó játék az idő végtelen folyamatosságával szemben, amit kikerülni nem lehet, de megpróbál! Lehet felfognunk lenne nehéz, vagy akár meg sem ismerni és egy örök misztikum maradna... :) Érdmes megnézni, kicsit kapaszfilm... több»
#19

75 Testről és Lélekről  (2017)

(41) (18)

dráma | fantasy | misztikus | romantikus

Filmio

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként.... több»

Ez tipikusan egy olyan film, ami egyszerre szól mindenről, de végeredményben mégsem szól semmiről. Egy drámát látunk, amiben nem történik meg a valódi dráma és egyúttal egy szerelmi történetet látunk, amiben nem történik meg a szerelem. Leginkább azt érzem, hogy ennek a... több»
#20

84 Nevem Sam  (2001)

(6) (7)

dráma

Sam Dawson (Sean Penn) szellemi fogyatékos, és egyedül, illetve barátai segítségével neveli lányát, Lucyt (Dakota Fanning). Sam körülbelül egy hétéves gyerek szellemi szintjén van,... több»

Ez egy igazi dráma igazi sztárszínészekkel. Sean Penn ragyogóan alakítja a szellemileg visszamaradott, de szerető és kitartó apát. Az embernek a szíve szakad meg a filmen. A rendezéssel is elégedett vagyok, a filmzene pedig külön dicséretre méltó.