Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
91

2001: Űrodüsszeia (1968)

2001: A Space Odyssey
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
23
Képek
3
Videók
2001: Űrodüsszeia
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 07.

legújabb vélemény

Egy olyan művészfilm,ami zseniális,és nézhető!!! Megelőzi a korát mindenféleképpen,és rengeteg kérdést feszeget....próbál rá választ keresni. Kubrick mesterműve hallhatatlan,és kötelező minden egyes generációnak.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 05. 06.

Nem egy könnyű film, de a maga kategóriájában szerintem páratlan. Egy 1968-as filmről van szó, s olyan technikát alkalmaz, mely megelőzte a korát! Hihetetlen képek vannak benne, nagyon jó hozzá a klasszikus zene. A történet nem a leglebilincselőbb ugyan, de fontos kérdéseket feszeget, emellett pedig mai szemmel is látványos. Érdemes elolvasni a regényt is!


 
Thibo84   2016. 06. 30.

Egy igazi művészfilm. Le a kalappal a készítők előtt, amiért a mai filmeket is megszégyenítve, egy hihetetlen képi világot kapunk. Nagyon jól ki van dolgozva minden, az utolsó részletig és fülbemászó a zenei aláfestés. Igaz, a fejem majd szétrobbant, mikor félórán át, csak a férfi légzését lehetett hallani a szkafanderben, mást nem. De ezt leszámítva, egy mester munka

 
Milanman   2015. 02. 10.

Kubrick a filmtörténet egyik legzseniálisabb rendezője volt, majd minden filmje mérföldkő és mestermű. Nincs ez másképp ezzel a sci-fi legendával sem, ami mind vizualitásában, mind a megfogalmazott kérdésekben messze megelőzi korát és a mai napig frissnek és lenyűgözőnek hat.

 
lauralaura   2019. 01. 31.

Rendkívül jól felépített sci-fi. Őszintén az a látvány, amit akkor 1968-ban csináltak tán még napjainkkal is felér. A közepe könnyebb rész, nagyon izgi, a vége meg a legjobb trip ever.

 
A 2001: Űrodüsszeia mára már a filmtörténelem olyan része, amit egyetlen film-, vagy sci-fi rajongó sem kerülhet meg. A Pannonia Entertainmentnek köszönhetően most pedig végre a nagyvásznon is láthatjuk. több»
 
Egyértelműen egy megosztó filmről van szó, amit vagy gyűlölni fogtok, amiért három órát elvett az életetekből, vagy imádni, amiért olyan tájakra kalauzolta el az elméteket, amiknek talán még a közelében sem jártatok soha. több»
 
Itt a várva várt lehetőség: aki még túl kicsi volt, netán meg sem született, amikor a 2001-et bemutatták, az most megnézheti a nagyvásznon Stanley Kubrick kikezdhetetlen, monolitikus klasszikusát. több»

A film összbevétele 190 700 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 891 915 forintot termelt.

 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített filmes listában is szerepel ez a film.

(Norbi)
 

Egy városi legenda szerint a film szuperszámítógépe HAL 9000 azért kapta ezt a nevet, mert minden betűje eggyel előrébb áll az IBM betűi előtt az ábécében.

(XETH)
 

A történethez 3 folytatás is kézült regény formájában, ám ezek közül csak egyet filmesítettek meg.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.