Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
erahurka   2018. 08. 12.

legújabb vélemény

0

Nagyon rosszul öregedett, egyszerűen mai szemmel érthetetlen mit szerettek ezen az emberek annak idején. Nem csak a látvány, az egy dolog, de még a történet is béna.

 
feri1   2015. 07. 24.

0

A film nagyon jó, még sem hozott annyi pénzt az alkotóinak, mint szerették volna. Ennek az lehet az oka, hogy a mesterséges intelligencia akkoriban még nem foglalkoztatta annyira a közönséget, mint manapság. A történet természetesen kamu sci-fi, de ettől még izgalmas, megéri megnézni.


 
quentin   2014. 10. 02.

0

A film nem mai gyerek, de kétségtelen, hogy sokban megelőzte a korát. A számítógépes effektek ma már nem érik el a kívánt hatást, de gondolom akkor ez csúcsminőségnek számított, ezzel együtt sem gagyi a film. A történet végig érdekes és izgalmas, ezt... több»

Galéria (16)

Videók (1)

A film összbevétele 33 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Peter O'Toole-t Dillinger/Sark szerepére hívták, de a forgatókönyv elolvasása után nagyon érdeklődött Tron karaktere után.

(Thibo84)
 

A karakterek a játékrácson valódi frizbiket dobálnak.

(Thibo84)
 

Összesen 569 ember dolgozott a filmen.

(Thibo84)
 

Az összes élő műveletet, amely a számítógépen belül történt, fekete-fehérben készítették, majd később fényképészeti és rotoszkópos technikákkal színezték.

(Thibo84)
 

Az Encom programozófülkéit a The Walt Disney Company informatikai csoportjának tényleges programozófülkéinél forgatták. Egy matt festéssel bővítették a területet egy szoftvercég számára megfelelőbb méretre.

(Thibo84)
 

A zeneszerző, Wendy Carlos filmzenéje sokáig nem volt elérhető CD-n az eredeti analóg mesterszalagok súlyos romlása miatt. A film 20. évfordulója idején olyan technikákat fejlesztettek ki, amelyek lehetővé tették a szalagok ideiglenes lejátszhatóságát, hogy digitalizálhassák.

(Thibo84)
 

Sok Disney animátor megtagadta a film kidolgozását, mert attól tartottak, hogy a számítógépek lecserélik őket. Valójában 22 évvel később a Disney bezárta kézzel rajzolt animációs stúdióját a CGI animáció javára.

(Thibo84)
 

A film legfontosabb speciális effektusaihoz használt legkorszerűbb számítógép csak 2 MB memóriát és 330 MB tárhelyet tartalmazott.

(Thibo84)
 

A színészek inspirálása érdekében arcade játékokat helyeztek ki, és amikor nem forgattak, játszhattak. Jeff Bridges volt a legjobb a játékokban, és nehezen is tudott elszakadni tőlük.

(Thibo84)
 

Noha a film kezdetben kudarc volt, a rajta alapuló ügyességi videójátékok óriási slágernek bizonyultak, és valójában kihúzták a filmet az anyagi csődből.

(Thibo84)