Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Menekülés New Yorkból (1981)

Escape from New York
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
55
Képek
2
Videók

Galéria (55)

Kurt Russell
Lee Van Cleef
Lee Van Cleef
Kurt Russell
Kurt Russell
Kurt Russell
Kurt Russell
Ernest Borgnine
Lee Van Cleef
Ernest Borgnine
Kurt Russell

Videók (2)

 
elekm90   2022. 05. 06.

legújabb vélemény

0

Korrekt sci-fi a 80-as évekből. Számomra így is túlértékelt, főleg John Carpenter életművéhez képest. A sztori semmi különös, eléggé minimalista és tipikus. A hangulat jó, Kurt Russell nemkülönben, de szerintem ez az alkotás így sem tud kiemelkedni az akkoriban készül többtucatnyi hasonló film közül.

 
Yosihiro   2020. 11. 04.

a nap véleménye

4
Menekülés New Yorkból

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hát, igazából ez a film nem nyűgözött le. Pedig szeretem az akció és sci-fi filmeket, de ez valahogy egészen más témát érintett szerintem. A filmben egy jövőbeni világképet, "börtönt" kapunk. Na ez már nem egy olyan alap, amire annyira lehetne épít... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 21.

0

John Carpenter egyik nagyon jó filmje....Kurt Russell és Lee Van Cleef a nagy kedvenceim,emiatt is jobban imádom a filmet... Sötét hangulat,komor képsprpk,és izgalom....tömény izgalom. Jól összerakott alkotás....és a zene is szuper!Nézhető kategória....

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 02.

0

A 80'-as évek antiutópiás filmjei közé tartozó Menekülés New Yorkból egy igazi B-flm, amely a korszak akciófilmjeire jellemző összetevőkkell operál. Adva van egy elítélt, aki ha vállal egy mondhatni öngyilkossággal felérő küldetést cserébe kegyelmet ... több»

 
Filmdoki   2019. 01. 31.

1
Disztópia Carpenter-módra

A '70-es évek Amerikájában számtalan olyan alkotás született, mely kiábrándultságot, a rendszer kritikáját fogalmazta meg. Ekkor írta John Carpenter is a Menekülés New Yorkból forgatókönyvét, melynek megfilmesítése jó ideig váratott magára. Egészen p... teljes kritika»

 
uniterra   2021. 10. 16.

0

A film nézése közben ilyen szavak jutottak eszembe: unalmas, lassú, vontatott. Szóval vacak.

 
TribeBubu   2017. 03. 04.

0

John Carpentert sosem tartottam nagy rendezőnek, általában B kategóriásnak tűnik a rendezése (kivéve A dolog című filmjét.) Ezt ennél a filmnél sem láttam másképpen. Viszont a kiváló forgatókönyvekből nagyon hangulatos világot képes felépíteni még ez... több»

A film összbevétele 50 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Egy este, amikor a helyszínen forgattak St. Louisban, Kurt Russell (jelmezben) a helyi emberek birtokait járta, ahol nagy riadalmat keltett, de megnyugtatta őket, hogy ez csak egy filmbeli szerepe.

(Yosihiro )
 

Az éjszakai utcai jeleneteket az illinoisi East St. Louisban vették fel, amelynek 1976-ban teljes városrésze leégett egy hatalmas városi tűzvész során.

(Yosihiro )
 

A jelenetet, melyben a helikopter a Central Park felett repül, valójában a kaliforniai San Fernandóban forgatták. A háttérben álló épületek hatását James Cameron festményei adták.

(Yosihiro )
 

John Carpenter a Menekülés New Yorkból című filmben egy dollárért "megvásárolta" a kormánytól a St. Louis-i Old Chains of Rocks-hidat, majd a forgatás befejezése után ugyanannyiért vissza is adta nekik.

(Yosihiro )
 

Jeff Bridges is esélyes lett volna a főszerepre, de a színész végül visszautasította a felkérést. Bridges három évvel később mégis főszerepet vállalt egy John Carpenter-filmben, a Csillagemberben, amelyben Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

(ArpiHajdu és Réci)