Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Menekülés New Yorkból (1981)

Escape from New York
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
55
Képek
2
Videók
 
Yosihiro   2020. 11. 04.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
Menekülés New Yorkból

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hát, igazából ez a film nem nyűgözött le. Pedig szeretem az akció és sci-fi filmeket, de ez valahogy egészen más témát érintett szerintem. A filmben egy jövőbeni világképet, "börtönt" kapunk. Na ez már nem egy olyan alap, amire annyira lehetne épít... teljes kritika»

 
Filmdoki   2019. 01. 31.

1
Disztópia Carpenter-módra

A '70-es évek Amerikájában számtalan olyan alkotás született, mely kiábrándultságot, a rendszer kritikáját fogalmazta meg. Ekkor írta John Carpenter is a Menekülés New Yorkból forgatókönyvét, melynek megfilmesítése jó ideig váratott magára. Egészen p... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 02.

0

A 80'-as évek antiutópiás filmjei közé tartozó Menekülés New Yorkból egy igazi B-flm, amely a korszak akciófilmjeire jellemző összetevőkkell operál. Adva van egy elítélt, aki ha vállal egy mondhatni öngyilkossággal felérő küldetést cserébe kegyelmet ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 21.

0

John Carpenter egyik nagyon jó filmje....Kurt Russell és Lee Van Cleef a nagy kedvenceim,emiatt is jobban imádom a filmet... Sötét hangulat,komor képsprpk,és izgalom....tömény izgalom. Jól összerakott alkotás....és a zene is szuper!Nézhető kategória....

 
TribeBubu   2017. 03. 04.

0

John Carpentert sosem tartottam nagy rendezőnek, általában B kategóriásnak tűnik a rendezése (kivéve A dolog című filmjét.) Ezt ennél a filmnél sem láttam másképpen. Viszont a kiváló forgatókönyvekből nagyon hangulatos világot képes felépíteni még ez... több»

 
ZozArt89   2019. 07. 16.

0

A történet nagyon alap, a kor elemeiben gazdag film. Nem kiemelkedő alkotás szerintem viszont egy átlagos B kategóriás filmnek megteszi. Egyszer megnézi az ember és kb. ennyit tud.

 
Gyalog őrmester   2018. 01. 14.

0

Az egyik kedvencemmé vált ez a film. Baromi hangulatos és szórakoztató, bátran ajánlom mindenkinek!!!

Galéria (55)

Kurt Russell
Lee Van Cleef
Lee Van Cleef
Kurt Russell
Kurt Russell
Kurt Russell
Kurt Russell
Ernest Borgnine
Lee Van Cleef
Ernest Borgnine
Kurt Russell

Videók (2)

A film összbevétele 50 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Egy este, amikor a helyszínen forgattak St. Louisban, Kurt Russell (jelmezben) a helyi emberek birtokait járta, ahol nagy riadalmat keltett, de megnyugtatta őket, hogy ez csak egy filmbeli szerepe.

(Yosihiro )
 

Az éjszakai utcai jeleneteket az illinoisi East St. Louisban vették fel, amelynek 1976-ban teljes városrésze leégett egy hatalmas városi tűzvész során.

(Yosihiro )
 

A jelenetet, melyben a helikopter a Central Park felett repül, valójában a kaliforniai San Fernandóban forgatták. A háttérben álló épületek hatását James Cameron festményei adták.

(Yosihiro )
 

John Carpenter a Menekülés New Yorkból című filmben egy dollárért "megvásárolta" a kormánytól a St. Louis-i Old Chains of Rocks-hidat, majd a forgatás befejezése után ugyanannyiért vissza is adta nekik.

(Yosihiro )
 

Jeff Bridges is esélyes lett volna a főszerepre, de a színész végül visszautasította a felkérést. Bridges három évvel később mégis főszerepet vállalt egy John Carpenter-filmben, a Csillagemberben, amelyben Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)
 

Clint Eastwood is esélyes volt a főszerepre. Kurt Russell, aki végül megkapta a szerepet, bevallottan Eastwood alapján formálta meg Snake Plissken karakterét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyetlen, New Yorkban felvett jelenete az elején látható, amikor a kamera a Szabadság-szobor és a film egyik szereplője mellett elhalad.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Snake Plissken szerepére esélyes lett volna Charles Bronson is, de a rendező nem őt akarta, mondván, hogy a színész túl öreg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez Kurt Russell kedvenc saját filmje.

(kázsé)
 
Nem mondom, hogy szép fényben látjuk majd a jövőt a film megtekintése után, de az biztos, hogy úgy fogjuk érezni, hogy unalmasabb lenne a világ Snake Plissken nélkül.

7/10 több»