Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Az ötödik elem (1997)

Le cinquième élément
Filmadatlap
 
26
Szereplők
54
Vélemények
21
Képek
4
Videók

Galéria (21)

Milla Jovovich
Gary Oldman
Bruce Willis
Milla Jovovich
Bruce Willis
Brion James

Videók (4)

 
Jackynee   2020. 06. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Veszély

Még DVD kiadásként néztem meg a filmet fiatalabb koromban. Mindig is vonzottak a sci-fi érát élő filmek, így ez is elsőre megtetszett. Nem is tudom, mi fogott meg, így később visszanézve már sajnos látni a hibákat, értelmetlenségeket. Attól független... teljes kritika»

1
 
Puncs   2019. 03. 15.

1

Nem túlzottan bonyolult a történet, mégis jól van összerakva. Amolyan igazi felnőttmese a szó legnemesebb értelmében. Örök életű film. Szuper a látványvilága, tele van poénos, akciódús jelentekkel. A dívás rész hihetetlen sokat emelt a film hangulat... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Sok embertől hallottam már, hogy mekkora alkotás ez a film, de engem szinte idegesít, mikor meglátom valamelyik csatornán.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Sajnos nem tetszett. Ezt a filmet nem tudtam hova rakni. Szeretem általában a sci-fi kategóriát de ezt nem vette be a gyomrom. Habár azt el kell ismernem, hogy Bruce Willis jól teljesített.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Nem szeretem,és nem is szerettem.Iszonyatosan gyenge az egész,olyan iskolai jelmezekre hajaz az egész! Kissé nevetséges,ráadásul Willis is nagyon rossz benne.Unalmas.Oldman is csak bohóckodik!

 
dailyfilmsan   2017. 12. 15.

0

Mindig egy élmény! Már csak azért is mert a színészek el tudják hitetni hogy vállban az megy le a belső énjükben amiről beszélnek. A kaotikus világvége helyzet kicsit túlspilázott és vannak benne még beleköthető dolgok de könyörgöm ez az ötödik elem ! Ez egy filmtörténeti kincs.

 
GedyPapa   2017. 03. 22.

0

Egy érdekes film, amin nem tudod eldönteni egy ideig, hogy izgulj, vagy inkább mosolyogj, de ha ezen átlép az ember, akkor utána nagyon el lehet benne merülni és évezni ezt a kiváló alkotást. Bruce Willis és Gary Oldman kiválóan hozzák a szerepet.

A film összbevétele 263 920 180 dollár volt (imdb.com).

 

Állítólag a film bemutatójakor az a hír járta, hogy ez egy két részes sorozat első része, melynek a második része Mr. Árnyék lett volna.

(mamiéstöti2)
 

Néhány manga kiadás is látható Dallas lakásában.

(mamiéstöti2)
 

Super 35 mm-es formában vették fel a filmet.

(mamiéstöti2)
 

A film tele van a Star Wars filmekre való utalásokkal.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti forgatókönyvben a hotelben szembetalálkoznak Zorg és Korben.

(mamiéstöti2)