Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Az ötödik elem (1997)

Le cinquième élément
Filmadatlap
 
26
Szereplők
54
Vélemények
21
Képek
4
Videók
 
Jackynee   2020. 06. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Veszély

Még DVD kiadásként néztem meg a filmet fiatalabb koromban. Mindig is vonzottak a sci-fi érát élő filmek, így ez is elsőre megtetszett. Nem is tudom, mi fogott meg, így később visszanézve már sajnos látni a hibákat, értelmetlenségeket. Attól független... teljes kritika»

2
 
Puncs   2019. 03. 15.

1

Nem túlzottan bonyolult a történet, mégis jól van összerakva. Amolyan igazi felnőttmese a szó legnemesebb értelmében. Örök életű film. Szuper a látványvilága, tele van poénos, akciódús jelentekkel. A dívás rész hihetetlen sokat emelt a film hangulat... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Sok embertől hallottam már, hogy mekkora alkotás ez a film, de engem szinte idegesít, mikor meglátom valamelyik csatornán.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Sajnos nem tetszett. Ezt a filmet nem tudtam hova rakni. Szeretem általában a sci-fi kategóriát de ezt nem vette be a gyomrom. Habár azt el kell ismernem, hogy Bruce Willis jól teljesített.

 
dailyfilmsan   2017. 12. 15.

0

Mindig egy élmény! Már csak azért is mert a színészek el tudják hitetni hogy vállban az megy le a belső énjükben amiről beszélnek. A kaotikus világvége helyzet kicsit túlspilázott és vannak benne még beleköthető dolgok de könyörgöm ez az ötödik elem ! Ez egy filmtörténeti kincs.

 
GedyPapa   2017. 03. 22.

0

Egy érdekes film, amin nem tudod eldönteni egy ideig, hogy izgulj, vagy inkább mosolyogj, de ha ezen átlép az ember, akkor utána nagyon el lehet benne merülni és évezni ezt a kiváló alkotást. Bruce Willis és Gary Oldman kiválóan hozzák a szerepet.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Nem szeretem,és nem is szerettem.Iszonyatosan gyenge az egész,olyan iskolai jelmezekre hajaz az egész! Kissé nevetséges,ráadásul Willis is nagyon rossz benne.Unalmas.Oldman is csak bohóckodik!

Galéria (21)

Milla Jovovich
Gary Oldman
Bruce Willis
Milla Jovovich
Bruce Willis
Brion James

Videók (4)

A film összbevétele 263 920 180 dollár volt (imdb.com).

 

Állítólag a film bemutatójakor az a hír járta, hogy ez egy két részes sorozat első része, melynek a második része Mr. Árnyék lett volna.

(mamiéstöti2)
 

Néhány manga kiadás is látható Dallas lakásában.

(mamiéstöti2)
 

Super 35 mm-es formában vették fel a filmet.

(mamiéstöti2)
 

A film tele van a Star Wars filmekre való utalásokkal.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti forgatókönyvben a hotelben szembetalálkoznak Zorg és Korben.

(mamiéstöti2)
 

A film dizájnere egy másik munkája során rajzolt egy képregényhez egy repülő taxisofőrt, és ezt használta fel Luc Besson.

(mamiéstöti2)
 

Az eredeti forgatókönyvben rakétagyári munkásként dolgozott Korben Dallas.

(mamiéstöti2)
 

Korben Dallas falán a brazil nemzeti futballegyesület zászlaja látható.

(mamiéstöti2)
 

Az ABC digitálisan eltávolította a film első, általuk szervezett vetítése előtt a sárga boltíveket, ami a McDonald's szponzorálásának a jele volt.

(mamiéstöti2)
 

Korben gyakran látható egy háromszöggel, mögötte pedig Zorg egy körrel vizuális motívumként.

(mamiéstöti2)
 
Nagy bada-bumm volt a mozikban a 90-es években ez a film, amelyben a francia stílus elegyedik az amerikai blockbusterrel, a sci-fi az akcióval, Jean-Paul Gaultier szállította Bruce Willis-nek az akkoriban számára kötelező kelléknek számító véres trikót. több»