Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Az ötödik elem (1997)

Le cinquième élément
Filmadatlap
 
26
Szereplők
56
Vélemények
21
Képek
4
Videók

Galéria (21)

Milla Jovovich
Gary Oldman
Bruce Willis
Milla Jovovich
Bruce Willis
Brion James

Videók (4)

 
JRD   2022. 09. 05.

legújabb vélemény

0

Egy film, mely kinőtte magát. Maga sztori jó. A kor technikai lehetőségei ugyan behatárolták a filmet, valahogy mégis sikerült gyöngyszemmé válni. Pedig amolyan paródikus-komikus-akciós-science fiction. Szórakoztató... persze vannak benne hiányosságo... több»

 
Puncs   2019. 03. 15.

1

Nem túlzottan bonyolult a történet, mégis jól van összerakva. Amolyan igazi felnőttmese a szó legnemesebb értelmében. Örök életű film. Szuper a látványvilága, tele van poénos, akciódús jelentekkel. A dívás rész hihetetlen sokat emelt a film hangulat... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Sok embertől hallottam már, hogy mekkora alkotás ez a film, de engem szinte idegesít, mikor meglátom valamelyik csatornán.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Nem szeretem,és nem is szerettem.Iszonyatosan gyenge az egész,olyan iskolai jelmezekre hajaz az egész! Kissé nevetséges,ráadásul Willis is nagyon rossz benne.Unalmas.Oldman is csak bohóckodik!

2
 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Remek sci-fi akciófilm. B. Willis nagyot alakít. A humor és akciót bőven felmutató filmben érzékelni a francia Reno kezét. Csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Sajnos nem tetszett. Ezt a filmet nem tudtam hova rakni. Szeretem általában a sci-fi kategóriát de ezt nem vette be a gyomrom. Habár azt el kell ismernem, hogy Bruce Willis jól teljesített.

 
dailyfilmsan   2017. 12. 15.

0

Mindig egy élmény! Már csak azért is mert a színészek el tudják hitetni hogy vállban az megy le a belső énjükben amiről beszélnek. A kaotikus világvége helyzet kicsit túlspilázott és vannak benne még beleköthető dolgok de könyörgöm ez az ötödik elem ! Ez egy filmtörténeti kincs.

A film összbevétele 263 920 180 dollár volt (imdb.com).

 

A filmbe belevittek egy kis Nietzschét is. Zorg szákjából hangzik el: "Ami nem öl meg, erősebbé tesz."

(JRD)
 

Az eredeti forgatókönyv és a film között vannak lényegi különbségek. Például eredetileg az volt a terv, hogy Zorg szembekerül Corben Dallassal, de ez a filmben már nincs benne.

(JRD)
 

A film számtalan utalás tesz a Star Wars bizonyos jeleneteire.

(JRD)
 

A film második része a Mr. Árnyék címet viselte volna, ha igazak a szárnyra kelt pletykák.

(JRD)
 

Az Örödik elem nem egy véletlenül kitalált cím. Történelmi háttere van. Már az ókori görög filozófusok is úgy gondolták, hogy van a négy alapelem és létezik egy mindent "uraló" ötödik elem is. A négy elem (ahogyan a filmben is szerepel): a tűz, a víz, a levegő, és a föld. Az ötödik pedig az ÉTER (ether) volt. (Ez az elnevezés egyébként több filmben is megjelenik.)

(JRD)