Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
84

Az ötödik elem (1997)

Le cinquième élément
Filmadatlap
 
27
Szereplők
54
Vélemények
21
Képek
3
Videók
 
Jackynee   2020. 06. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

Veszély

Még DVD kiadásként néztem meg a filmet fiatalabb koromban. Mindig is vonzottak a sci-fi érát élő filmek, így ez is elsőre megtetszett. Nem is tudom, mi fogott meg, így később visszanézve már sajnos látni a hibákat, értelmetlenségeket. Attól függetlenül szerintem a maga korában teljesen megállta a helyét. Egyértelmű, hogy a film húzó figurája Bruce Willis, aki a nagyot kaszáló Die Hard-trilógia után nagyon kelendő volt. Sajnos észrevehető párhuzamot hoz létre a két film között, egy amolyan remake-nek látszik, mivel vannak konkrét jelenetek. Ha nem tudnám, melyik filmet nézem, összekeverném a Die Hard szériával. Milla Jovovich a későbbi szerepléseihez képest nagyon jól játszik. A Zorgot játszó... több»

2
 
Puncs   2019. 03. 15.

Nem túlzottan bonyolult a történet, mégis jól van összerakva. Amolyan igazi felnőttmese a szó legnemesebb értelmében. Örök életű film. Szuper a látványvilága, tele van poénos, akciódús jelentekkel. A dívás rész hihetetlen sokat emelt a film hangulatán, nagyot dob rajta a zenéje is. Minden színész a helyén van, Cris Tucker telitalálat volt, Geszti hangjával egyszerűen isteni. Bruce Willis hozza a szokásos megmentem a világot formáját, Milla Jovovichnak meg valószínűleg talán élete legjobb szerepe.


 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Sok embertől hallottam már, hogy mekkora alkotás ez a film, de engem szinte idegesít, mikor meglátom valamelyik csatornán.

 
Deku   2017. 07. 18.

Sajnos nem tetszett. Ezt a filmet nem tudtam hova rakni. Szeretem általában a sci-fi kategóriát de ezt nem vette be a gyomrom. Habár azt el kell ismernem, hogy Bruce Willis jól teljesített.

 
dailyfilmsan   2017. 12. 15.

Mindig egy élmény! Már csak azért is mert a színészek el tudják hitetni hogy vállban az megy le a belső énjükben amiről beszélnek. A kaotikus világvége helyzet kicsit túlspilázott és vannak benne még beleköthető dolgok de könyörgöm ez az ötödik elem ! Ez egy filmtörténeti kincs.

Milla Jovovich
Gary Oldman
Bruce Willis
Milla Jovovich
Bruce Willis
Brion James
 
Nagy bada-bumm volt a mozikban a 90-es években ez a film, amelyben a francia stílus elegyedik az amerikai blockbusterrel, a sci-fi az akcióval, Jean-Paul Gaultier szállította Bruce Willis-nek az akkoriban számára kötelező kelléknek számító véres trikót. több»

A film összbevétele 263 920 180 dollár volt (imdb.com).

 

Állítólag a film bemutatójakor az a hír járta, hogy ez egy két részes sorozat első része, melynek a második része Mr. Árnyék lett volna.

(mamiéstöti2)
 

Néhány manga kiadás is látható Dallas lakásában.

(mamiéstöti2)
 

Super 35 mm-es formában vették fel a filmet.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.