Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Men in Black - Sötét zsaruk (1997)

Men in Black
Filmadatlap
 
27
Szereplők
44
Vélemények
28
Képek
4
Videók

Galéria (28)

Will Smith
Tony Shalhoub
Tommy Lee Jones
Danny DeVito

Videók (4)

 
Informer2   2023. 03. 03.

legújabb vélemény

0
Men In Black, űrlények árnyékában

A Men in Black – Sötét zsaruk című film a Men in Black franchise negyedik része, és a korábbi részekhez hasonlóan az űrbéli fenyegetésekre specializálódott titkos ügynökség, a Men in Black tevékenységét követi nyomon. A film alapvetően egy szórakoztató sci-fi akcióvígjáték, amelyben a karakterek különös képességekkel rendelkeznek, és különféle űrlényekkel és technológiákkal küzdenek meg. A film főszereplői, Chris Hemsworth és Tessa Thompson jól működnek együtt, és kifejezetten jó keménységük és humorérzékük van a filmben. Azonban hiába voltak jelen az eredeti Men in Black karakterek (Tommy Lee Jones és Will Smith), az ő hiányuk érezhető volt, és ez hozzájárulhatott a film néhány gyenge pontjához. A cselekmény kicsit közhelyes és kiszámítható, és néhány jelenet kicsit elnyújtott vagy éppen szükségtelen volt. Emellett a film nagy hangsúlyt fektet a látványra, amelyben a CGI és a különleges effektek kitűnőek voltak, azonban ezek nem tudtak teljes mértékben megszólítani a nézőket. Összességében egy szórakoztató film, amely kifejezetten ajánlott azoknak, akik szeretik a sci-fit és az akcióvígjátékokat. Azonban a film nem hozza azt a szintet, amelyet a franchise korábbi részei elértek, és nem igazán hoz újat a Men in Black világába. Ezért, bár élvezhető, az újabb Men in Blackben a rajongók talán nem találják meg benne azokat az elemeket, amelyek miatt a korábbi részeket szerették.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

A trilógia első,és egyben legjobban sikerült része.Smith,és Lee Jones zseniális párost alkotnak. A vicces,és a komoly.A humoros,és a búsképű.De megoldanak mindent,mert a tét a világ sorsa!

 
Thibo84   2016. 06. 26.

0

Will Smith és Tommy Lee Jones egy nagyszerű párost alakít ebben a sci-fi-ben, a poénok is nagyok benne, és hihetetlen ahogy az idegeneket a vászonra vitték, hisz a '90-es években a számítógépes effektek még gyerek cipőben jártak.

 
Deku   2017. 07. 23.

0

Nagyon ütős és eredeti sztorival rendelkezik a Sötét zsaruk film. A két főszereplő dinamikus párosa pedig elképesztő. Tökéletesen illenek egymáshoz. Nagyszerű szórakozási lehetőség.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 14.

0

K és J kalandjai kiskorom egyik legmeghatározóbb részét képezik. Örök kedvencem amit bármikor bármennyiszer meg tudok nézni és bármikor tudnám bárkinek ajánlani. Az más dolog hogy nem mindenkinek tetszik ugyan az úgyhogy fanatizmusomat nem akarom ráh... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 28.

0

Will Smith miatt néztem meg főleg, és, mert jókat hallottam róla. Nem okozott csalódást. Izgalmas sci-fi, űrlényes témába rejtett vígjáték. Nagyon izgalmas volt látni, ahogy a titkos kormányszerv dolgozik, és, ahogy a különböző lényeget bemutatják.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

0

Ötletes, poénos kis film. Mindig kikapcsolódást nyújt akárhányszor látom. Igazi kis családi mozi, melynek vannak hibái, de nem is azzal a céllal készült, hogy Oscar-díjakat zsebeljenek be.

A film összbevétele 589 390 539 dollár volt (imdb.com).

 

A film során több utalás is van a Douglas Adams által írt Galaxis útikalauz stopposoknak című regényre.

(stevepisti)
 

A filmvégi jelenethez, amikor a Sötét zsaruk a nagy bogárral küzdenek, egy mechanikus bogarat terveztek, de az túl ügyetlen volt, ezért váltottak CGI-ra, ami persze megemelte a költségeket, de a rendező nem bánta meg.

(stevepisti)
 

A filmben J egy Hamilton Ventura karórát visel. Ugyanazt a modellt, amit Elvis Presley a Blue Hawaii című filmben.

(dailyfilmsan)
 

A stáb tizenötször vette fel a jelenetet, amikor Edgar cukros vizet iszik. Barry Sonnenfeld szerint a nap végére Vincent D'Onofrionak felment a cukra.

(dailyfilmsan)
 

Rick Baker napi hat órát maszkírozta az Edgardot játszó Vincent D'Onofriot.

(dailyfilmsan)