Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
9
Képek
2
Videók
Űrgolyhók
 
dailyfilmsan   2020. 04. 29.

legújabb vélemény

Gyenge paródia, szinte alig van olyan poénja ami jól ült volna és kellően reflektálna a kiparodizált film hangulatához. Nem tetszett de azért annyira szőrnyű sem volt hogy ne tudtam volna végig nézni.

 
Deku   2017. 07. 18.

Emlékszem, hogy mikor először láttam földön fetrengtem a röhögéstől annyira jó poénokat szúrtak bele. Az egész film egy nagy humor bomba volt. Legjobb Star Wars paródia.


 
Thibo84   2016. 06. 26.

Tizenévesen a könnyeim patakokban folytak a film láttán, annyit vinnyogtam rajta. Ma már, harminc éves fejjel, nem köt le, úgy mint régen.

 
HETEDIK   2019. 04. 25.

Zseniális paródia, akárhányszor látom, mindig jobb kedvre derít. Az emberben pedig felötlik a gondolat, tényleg mekkora baromság is valójában az egész Star Wars, de pont ezért szeretjük. Kedvencem, mikor az Alien kibújik, majd kalapot vesz, és elkezd... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 02.

Nem jöttek át a poénok,pedig imádom a vígjátékokat.Inkább erőltetettnek tűnik,és olyan semmilyen az egész.Van egy-két úgymond jobb rész,de ez kevés.

 
harnas1207   2018. 12. 06.

Emlékeztem, hogy gyerekként láttam egy Star Wars paródiát. Csak sajnos arra nem emlékeztem, hogy ez milyen kínosan gyenge. Lehet az SW fanok imádják, de nekem irritálóan béna vígjáték.

 
Olivér Rózsa   2017. 06. 22.

Viszonylag már régi film ezért már a figyelmet nem mindig tudja tartani de a poénok még mindig viccesek. Valamilyen Star Wars meg kell nézni előtte hogy értsük a a filmet mert egy paródia az egész

Bill Pullman
Daphne Zuniga

A film összbevétele 38 119 483 dollár volt (imdb.com).

 

A Jabbára hajazó karakter jelmeze nagyrészt tényleg pizzából készült. A jelenetek felvételekor folyamatosan melegítették, hogy látványosan olvadjon a sajt. A benne nyomorgó színész azonban nem bírta a meleget, amikor pedig az egész füstölni kezdett, bepánikolt és segítségért kiáltozott. Hiába oltották el a pizzaruhát, az illető már nem volt hajlandó visszaülni, úgyhogy egy random stábtaggal fejezték be a munkát.

(LionelMessi10)
 

A forgatókönyvben nem szerepelt a babáival játszó Dark Helmet, ezt a részt Rick Moranis improvizálta.

(dittee)
 

A filmben többször is improvizált John Candy, akkor is, amikor Morzsa fel akar állni az ülésből, de nem kapcsolja kis az övét: "ÁÁÁÁ, most egy csík marad a hasamon!".

(dittee)
 

Egyes jelenetekben maga Michael Winslow adta ki a filmben hallható hangokat, egyebek mellett a radar hangját, mellyel a készítők ezer dollárt tudtak spórolni.

(Zsofi821)
 

Morzsa mozgatásáért három ember felelt. A szerkezet egyes akkumulátorai 15 kilót nyomtak.

(Zsofi821)
 

Rick Moranis elmondása szerint a forgatás alatt rengeteg alkalommal improvizált.

(Zsofi821)
 

John Candy rengeteg improvizációja közül az egyik: "Áááá, most egy csík marad a hasamon!" - mondja ezt Morzsa, amikor fel akar állni az ülésből, de nem kapcsolta ki a biztonsági övet.

(ZeroHero)
 

A forgatás alatt, hogy a film címe ne szivárogjon ki, az Űrgolyhókra Planet Moron, azaz az Idióták bolygója néven utaltak.

(ps)
 

Az Űrgolyhók kezdetben gyengén teljesített a mozikban, az évek során azonban igazi kultuszfilmmé nőtte ki magát.

(ps)
 

A zárójelenet A nyolcadik utas: a Halál (1979) című filmet parodizálja.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.