Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Űrgolyhók (1987)

Spaceballs
Filmadatlap
 
28
Szereplők
21
Vélemények
9
Képek
3
Videók

Galéria (9)

Bill Pullman
Daphne Zuniga

Videók (3)

 
PadmeAmidala   2021. 07. 28.

legújabb vélemény

0

Szerintem átlagos film, kevés helyen tudtam rajta nevetni. Paródia, de akkor is csak egy B kategóriás film. Bill Pullman és Rick Moranis viszont jók voltak, főleg Moranis “mini Darth Vader”-ként. Meg az a rész is jó volt, mikor pont az Űrgolyhók film... több»

 
Thibo84   2016. 06. 26.

0

Tizenévesen a könnyeim patakokban folytak a film láttán, annyit vinnyogtam rajta. Ma már, harminc éves fejjel, nem köt le, úgy mint régen.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Emlékszem, hogy mikor először láttam földön fetrengtem a röhögéstől annyira jó poénokat szúrtak bele. Az egész film egy nagy humor bomba volt. Legjobb Star Wars paródia.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 02.

0

Nem jöttek át a poénok,pedig imádom a vígjátékokat.Inkább erőltetettnek tűnik,és olyan semmilyen az egész.Van egy-két úgymond jobb rész,de ez kevés.

 
dailyfilmsan   2020. 04. 29.

0

Gyenge paródia, szinte alig van olyan poénja ami jól ült volna és kellően reflektálna a kiparodizált film hangulatához. Nem tetszett de azért annyira szőrnyű sem volt hogy ne tudtam volna végig nézni.

 
7ETEDIK   2019. 04. 25.

0

Zseniális paródia, akárhányszor látom, mindig jobb kedvre derít. Az emberben pedig felötlik a gondolat, tényleg mekkora baromság is valójában az egész Star Wars, de pont ezért szeretjük. Kedvencem, mikor az Alien kibújik, majd kalapot vesz, és elkezd... több»

 
harnas1207   2018. 12. 06.

0

Emlékeztem, hogy gyerekként láttam egy Star Wars paródiát. Csak sajnos arra nem emlékeztem, hogy ez milyen kínosan gyenge. Lehet az SW fanok imádják, de nekem irritálóan béna vígjáték.

A film összbevétele 38 119 483 dollár volt (imdb.com).

 

A Jabbára hajazó karakter jelmeze nagyrészt tényleg pizzából készült. A jelenetek felvételekor folyamatosan melegítették, hogy látványosan olvadjon a sajt. A benne nyomorgó színész azonban nem bírta a meleget, amikor pedig az egész füstölni kezdett, bepánikolt és segítségért kiáltozott. Hiába oltották el a pizzaruhát, az illető már nem volt hajlandó visszaülni, úgyhogy egy random stábtaggal fejezték be a munkát.

(LionelMessi10)
 

A forgatókönyvben nem szerepelt a babáival játszó Dark Helmet, ezt a részt Rick Moranis improvizálta.

(dittee)
 

A filmben többször is improvizált John Candy, akkor is, amikor Morzsa fel akar állni az ülésből, de nem kapcsolja kis az övét: "ÁÁÁÁ, most egy csík marad a hasamon!".

(dittee)
 

Egyes jelenetekben maga Michael Winslow adta ki a filmben hallható hangokat, egyebek mellett a radar hangját, mellyel a készítők ezer dollárt tudtak spórolni.

(Zsofi821)
 

Morzsa mozgatásáért három ember felelt. A szerkezet egyes akkumulátorai 15 kilót nyomtak.

(Zsofi821)