Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Battle Royale (2000)

Batoru rowaiaru
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Videók (1)

 
acura steve   2022. 12. 03.

legújabb vélemény

0

Teljesen életszerűtlen film, szadista, aki ezt megírta, bár én nem olvastam a könyvet. A vérengzések nem túl hitelesek, még szerencse, mert nézhetetlen lenne. A klasszikus zene (Edward Grieg) valamelyest összezavarja a nézőt, hogy ezt most komolyan v... több»

 
Miska bácsi   2018. 06. 02.

a nap véleménye

0

Szégyen, hogy ennyire futotta az egyik legjobb regényből, amit valaha olvastam. Épp ezért nem is tudok elvonatkoztatni az alapanyagtól. Nyilván lehetetlen lett volna mind a 700+ oldalt visszaadni a vásznon, két részbe szedni pedig semmi értelme nem l... több»

 
Lamboh   2017. 10. 17.

0

A kivitelezés nem a legjobb, de baromi jó film. Hangulatos, és még ha nem is zseniális, akkor is nagyon jó a sztorija. Jöhetne belőle még jó pár rész.

 
Reitman   2022. 07. 24.

0

A giccses popkultúra és a japán kapitalizmust kritizáló giccses, kapitalista popkultúrának látszó film, és mégis műalkotás! Bár hivatalosan sötét akció vígjáték, azért inkább csak vígjáték. Annyit azért tudni kell hogy Kitano humorista volt, az akció... több»

 
Vágottszemű   2019. 03. 24.

0

A könyv elolvasása után eléggé rossznak találtam ezt a filmet. Túl sok időt töltenek a karakterek háttértörténetének a megismertetésével, többet, mint a sima történettel.

 
tooker   2019. 01. 18.

0

Alsókategóriás japán thriller és a színészek szinte egytől egyig amatőrök, a sztori és a kivitelezés, a rendezés úgyszintén. Unalmas, lapos, idegesítő.

 
wirwil   2015. 05. 01.

0

Több volt ebben a műben, mint amennyit beleadtak a film készítői. :/ Többet vártam. Az, hogy a japán filmvilág ilyen nyakatekert színészi jellemformálást mutat, azt megszoktam. De ez a film még ezen túl is túl idegen a mi kultúránknak. Nem jó. Sajnos nem jó. Még japánban sem rohangálnak golyókkal a testükben az emberek.

 

55 halott van a filmben.

(Norbi)
 

Sokan azzal gyanúsították meg Suzanne Collinst, hogy Az éhezők viadala című könyvét a film alapjául szolgáló regény alapján írta. Túl sok az egyezőség és a hasonlóság.

(rbernadett)
 

A film Takami Kósun regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Egyetlen diák sem vett igénybe kaszkadőri segítséget.

(ps)
 

A film minden idők egyik legtöbb bevételt produkáló japán filmje.

(ps)