Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
86

A majmok bolygója: Háború

(War for the Planet of the Apes)
 
vejunkanew  2017. 07. 13.

Andy Serkis egyszerűen parádés! Ami a filmet illeti, meg lennék lepve, ha idén látnék ehhez mérhetőt. Nem találok rajta fogást. Remek látvány, kimagasló sztori, lehengerlő színészi alakítások, nincs miről beszélni. Hollywood tud ilyet is, ami a Transformers meg A múmia (Karib-tenger kalózai 5 stb) után megkönnyebbülés. Matt Reeves rendező előtt pedig le a kalappal, filmtörténelmet írt ezzel a trilógiával.

 
MMcFly2015  2017. 07. 13.

Rajongója vagyok az előző két résznek, így magas elvárással indultam. Le kell szögezni, hogy a róla megjelent előzetesek kicsit becsapósak, elég pörgős tempót diktál, de maga a film inkább lett egy kemény történetmesélés, és egy nagyon jól működő erős dráma. De ettől véletlenül sem kell eltántorodni. Gyönyörűen lezárja, ezt a történetet, méltó darabja az előzmény trilógiának. Két piszok erős karaktert állítottak egymással szembe. Ceasar tekintete, vonásai és minden mozdulata itt a legkidolgozottabb (egyébként ezt az összes majomról el lehet mondani). Fantasztikus, amit megenged a technika 2017-re egy filmnél. Woody Harrelsont ritkán látni ennyire kemény szerepben, de minden jelenetén érezni a feszültséget, és mikor elmagyarázza tettének miértjét, a talán legkomolyabb és legdurvább párbeszéd a filmben. Nem piszkál bele az 1968-as eredeti alkotásba, sőt rengeteget tesz hozzá. Sok mindent megmagyaráz, például, hogy miért némák az emberek, hogyan kerültek a majmok abba a sivatagi környezetbe. Sok utalás van a film során, ami rajongóknak beindítja a fantáziáját. A lezárása szívszorító - le esett az állam, hogy hozták össze ennyire jól előzményként ezt az egészet. A trilógia darabjaiból egyik sem hasonlít stílusjegyileg, de az biztos, hogy drámailag ez a legerősebb, és a tempóját tekintve is lassúbb mint az előző. Komoly film lett - minimális (néha talán oda nem illő) poénnal, és egy érdekes irányból közelít meg egy háborút. a hírt, hogy a rendező tervez folytatást. Személy szerint én örülnék neki, sok mindennel lehetne foglalkozni, ami még közelebb visz a klasszikus - szenzációs eredetihez!

 
TribeBubu  2017. 07. 22.

Egy nagyon ütős és pörgős látványfilmet vártam az előző két rész és az előzetesek alapján. Ehelyett pedig kaptam egy nagyon ütős és lassabb tempójú látványfilmet. Meglepő volt, de nem rossz értelemben. Persze azoknak, akik csak az akció miatt szeretik az ilyesmit, nyilván csalódni fognak benne. Az alapsztorit nagy valószínűséggel az Apokalipszis most ihlette, de valamiért amaz nem nyerte el a tetszésemet, (minden bizonnyal azért, mert a rendezői változatot láttam csak, ami iszonyatosan hosszú és vontatott volt,) A majmok bolygója: Háborút viszont így, hogy már két rész alatt megkedvelhettem a főszereplők nagy részét, még a lassabb részek alatt is szórakoztatónak találtam. Ráadásul ezeket a jeleneteket még megfűszerezték némi laza (itt-ott kissé bugyuta) humorral is. Viszont a film legnagyobb durranása a két főszereplő és karaktereik: Cézár és az ezredes időnként kliséseknek tűnhetnek, de mindkét figura elképesztően jól ki van dolgozva, pláne, hogy a rosszfiúval is lehet valamelyest azonosulni, és a színészek valami hátborzongatóan jó alakítást nyújtanak. (Kissé furának tűnhet, hogy egy animált karakterről írom ezt, de amilyen fejlett már a digitális mozgásrögzítés, azaz a motion capture technológia, nem kicsit üt át a majmokat alakító színészek játéka. Korábban egy kritikus jövendölt egy olyat, hogy a jövő filmjeiben már nem kellenek majd színészek, mert minden animáció lesz, de ez az új A majmok bolygója franchise a bizonyíték arra, hogy a játék igenis szükséges.) Végül a film végkifejlete: spoilermentesen annyit mondhatok, hogy (bár kissé kiszámítható, de) szép és méltó lezárása ennek a trilógiának. Remélem, még láthatunk néhány hasonlóan remekbe szabott folytatást. Elvégre a készítők már az első részben is utalgattak egy később játszódó történetre és ügyesen ültettek az új részekbe pár karaktert és eseményt a Charlton Heston-féle klasszikus szériából.

 
Joan  2017. 07. 22.

Szerintem rohadt jó film, jól lezárták a trilógiát. Nálam az első kettő abszolút szerelem és hál Istennek ebben sem kellett csalódnom. :)

 
Thibo84  2017. 07. 18.

Tökéletes befejezése a trilógiának. A cselekmény szuper, tele érzelmekkel, egyszerűen nincs benne hiba.

Andy Serkis
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
Woody Harrelson
Andy Serkis
Woody Harrelson
Amiah Miller
Amiah Miller
Woody Harrelson
Amiah Miller
Matt Reeves
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Steve Zahn
Amiah Miller
Andy Serkis
Matt Reeves
Woody Harrelson
Andy Serkis
Amiah Miller
Amiah Miller
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
Woody Harrelson
Steve Zahn
Amiah Miller
Amiah Miller
Steve Zahn
Woody Harrelson
Andy Serkis
Matt Reeves
Amiah Miller
Steve Zahn
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
Filmsomnia.hu - A majmok bolygója: Háború
A majmok bolygója: Háború, az újraindított széria legjobban sikerült darabja. Izgalmas, okos és brutális, ugyanakkor érzelmekkel is teli. A trilógia tökéletes lezárása. 85/100
Movieaddicts: A majmok bolygója: Háború
A harmadik, lezáró film tovább vitte a második részben lefektetett vonalat. Látványos, de okos sci-fi, ami nem csak a szemnek, de gondolkodó elmének is ízletes táplálékkal szolgál. Erényei ellensúlyozzák a hibáit, így nem okoz csalódást. Csak ajánlani tudom, főleg annak, akinek tesztet az előző rész. A kritikusok az előző résznél is jobban kedvelik, teljesen megérdemelten. 8,5/10
VOX: A majmok bolygója - Háború
A trilógia-záró epizód remekül emeli be a háborús filmek toposzait, „csendesebb” időszakaiban pedig a lenyűgöző operatőri munkának hála, a látvány az epikus western mozikat juttatja eszünkbe. Apróbb hibái ellenére (egy-két logikai baki és némi redundancia) a Háború és a reboot előző két filmje simán ott van a legjobb franchise-ok között. 85/100
 

Mielőtt a rendező Matt Reeves és Mark Bomback, forgatókönyv író belevetette volna magát a szkript megírásába a korábbi Majmok bolygója filmek mellett olyan alkotásokból merítettek ötletet, mint a Híd a Kwai folyón és A nagy szökés, valamint Bibliai témájú filmeket is néztek (Tízparancsolat, Ben Hur)

(ArpiHajdu és Réci)
 

Andy Serkis az MTV-nek adott interjújában elmondta, hogy bár ezzel a filmmel véget ér a trilógia, a franchise jó eséllyel folytatódni fog, igaz, immáron Caesar karaktere nélkül.

(hp)
 

– Amikor hét-nyolc évvel ezelőtt elkezdtünk gondolkodni a projekten, akkor nagyon határozottan egy trilógiát láttunk magunk előtt – mondta újságíróknak Peter Chernin, a film producere. – Tudtuk előre, hogy egyre intenzívebb, egyre akciódúsabb, egyre izgalmasabb filmeket akarunk csinálni. Így logikus: a majmok okosabbá válnak, azután kénytelenek szembefordulni az emberrekkel, és végül el kel dőlnie, ki az úr a bolygón. Ezt mindig is egy sorozatként képzeltük el, és amikor végül kiderül, hogy kié lett a Föld, véget kell érnie. A sokszázmilliós produkciókért felelős filmes azonban mégsem olyan határozott, mint hinnénk. – Közben nagyon megszerettük a majmokat, meg ezt a különleges világot. Ha akarjuk, van még itt elmesélhető történet. És mi nagyon szeretünk mesélni… (IC Press)

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.