Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

A majmok bolygója: Háború (2017)

War for the Planet of the Apes
Filmadatlap
 
31
Szereplők
25
Vélemények
57
Képek
19
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 12. 05.

Látványban gazdag, fordulatos cselekményeket tálaltak elénk. Nagyon jó technikával dolgozott a stáb, egyszerűen mese szép volt a havas háttér. A storyban sem csalodtam szemely szerint, helyenként pörgős részeket láthattunk. A vége számomra szomorú és egyben meglepetes is volt, de összessegeben jól lezárták a trilógiát. Csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 07. 26.

Nagy szerencsém volt moziban megnézni ezt a fenomenális filmet, Woody Harrelson ritka hatalmas volt benne. Egyszerű és mégis nagyszerű alkotás ez. Szerethető volt az elejétől a végéig és nem laposodott el.


 
Artemisia   2018. 02. 08.

Nagy reményeket fűztem a filmhez, a Lázadás és a Forradalom után, az alcímével (Háború), összhangban egy katartikus adrenalin-bombára számítottam,így teljesen tanácstalanul pislogtam végig a játékidőt ezen a langyos lélektani? kalandfilmen. Háborúnak,akciónak viszont kevés nyomát találtam a 2 órán keresztül. Persze a látványvilág hogy vártuk csúcstechnológiás volt, már önmagában ezért is kihagyhatatlan a film, de a szenzációs nyitóképsorok után a film egész cselekménye csak az útból, hogy bosszút álljanak, és közben kívül semmi említésre méltó nem történik velük, azonkívül, nagyszerű fényképezés mellett csodaszép tájakon haladnak át. A családért való bosszúállás mint motiváció annyira lerágott csont már, hogy nem mozgatott meg semmit bennem ez a drámainak szánt szál,sőt untatott is kicsit, a vég kifejletet vártam végig,de az sem hozta el a megígért háborút. Látunk egy látványos,jól animált akciójelenetet, de a majmok részt sem vesznek be; az emberi haderő helyett a lavinával küzdenek meg. A Nova nevű gyereknek pedig semmi funkciója nincs,nem értettem, hogy az eredeti filmre való utáláson kívül miért van ott.

 
Orosz István   2017. 12. 07.

Jó fim lett. Bár nekem az első rész tetszik a legjobban, de úgy gondoltam felülmúlta a másodikat viszont felülmúlta. Remélem lesz folytatása, és nem csak ennyivel zárták le.

 
MMcFly2015   2017. 07. 13.

Rajongója vagyok az előző két résznek, így magas elvárással indultam. Le kell szögezni, hogy a róla megjelent előzetesek kicsit becsapósak, elég pörgős tempót diktál, de maga a film inkább lett egy kemény történetmesélés, és egy nagyon jól működő erős dráma. De ettől véletlenül sem kell eltántorodni. Gyönyörűen lezárja, ezt a történetet, méltó darabja az előzmény trilógiának. Két piszok erős karaktert állítottak egymással szembe. Ceasar tekintete, vonásai és minden mozdulata itt a legkidolgozottabb (egyébként ezt az összes majomról el lehet mondani). Fantasztikus, amit megenged a technika 2017-re egy filmnél. Woody Harrelsont ritkán látni ennyire kemény szerepben, de minden jelenetén érezni a feszültséget, és mikor elmagyarázza tettének miértjét, a talán legkomolyabb és legdurvább párbeszéd a filmben. Nem piszkál bele az 1968-as eredeti alkotásba, sőt rengeteget tesz hozzá. Sok mindent megmagyaráz, például, hogy miért némák az emberek, hogyan kerültek a majmok abba a sivatagi környezetbe. Sok utalás van a film során, ami rajongóknak beindítja a fantáziáját. A lezárása szívszorító - le esett az állam, hogy hozták össze ennyire jól előzményként ezt az egészet. A trilógia darabjaiból egyik sem hasonlít stílusjegyileg, de az biztos, hogy drámailag ez a legerősebb, és a tempóját tekintve is lassúbb mint az előző. Komoly film lett - minimális (néha talán oda nem illő) poénnal, és egy érdekes irányból közelít meg egy háborút. a hírt, hogy a rendező tervez folytatást. Személy szerint én örülnék neki, sok mindennel lehetne foglalkozni, ami még közelebb visz a klasszikus - szenzációs eredetihez!

Andy Serkis
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
Woody Harrelson
Andy Serkis
Woody Harrelson
Amiah Miller
Amiah Miller
Woody Harrelson
Amiah Miller
Matt Reeves
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Steve Zahn
Amiah Miller
Andy Serkis
Matt Reeves
Woody Harrelson
Andy Serkis
Amiah Miller
Amiah Miller
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
Woody Harrelson
Steve Zahn
Amiah Miller
Amiah Miller
Steve Zahn
Woody Harrelson
Andy Serkis
Matt Reeves
Amiah Miller
Steve Zahn
Woody Harrelson
Amiah Miller
Andy Serkis
 
A majmok bolygója: Háború, az újraindított széria legjobban sikerült darabja. Izgalmas, okos és brutális, ugyanakkor érzelmekkel is teli. A trilógia tökéletes lezárása. 85/100 több»
 
A harmadik, lezáró film tovább vitte a második részben lefektetett vonalat. Látványos, de okos sci-fi, ami nem csak a szemnek, de gondolkodó elmének is ízletes táplálékkal szolgál. Erényei ellensúlyozzák a hibáit, így nem okoz csalódást. Csak ajánlani tudom, főleg annak, akinek tesztet az előző rész. A kritikusok az előző résznél is jobban kedvelik, teljesen megérdemelten. 8,5/10 több»
 
A trilógia-záró epizód remekül emeli be a háborús filmek toposzait, „csendesebb” időszakaiban pedig a lenyűgöző operatőri munkának hála, a látvány az epikus western mozikat juttatja eszünkbe. Apróbb hibái ellenére (egy-két logikai baki és némi redundancia) a Háború és a reboot előző két filmje simán ott van a legjobb franchise-ok között. 85/100 több»
 

A Caesart alakító Andy Serkis A Gyűrűk Ura Gollamját is megszemélyesítette.

(Artemisia )
 

Egy kínai stúdió megvásárolta a Foxtól a film alapján készült játék jogait, aminek premierjét a filmével egy időben tervezték, ez azonban a Fox hanyagsága miatt csúszott, így a stúdió pert indított.

(Artemisia )
 

A film 2 évvel a Forradalom eseményei után játszódik.

(Artemisia )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.