Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Ragadozó városok (2018)

Mortal Engines
Filmadatlap
 
31
Szereplők
23
Vélemények
60
Képek
20
Videók

Galéria (60)

Hera Hilmar
Hera Hilmar
Hera Hilmar
Robert Michael Sheehan
Hera Hilmar
Hera Hilmar
Hugo Weaving
Jihae
Hera Hilmar
Hera Hilmar

Videók (20)

 
Jumanji175   2021. 09. 27.

legújabb vélemény

1
London is the biggest city in the world

Ami tetszett, hogy Hugo Weavingen kívül nem igazán ismertem senkit a filmben. Az ötlet maga jó, de az előzetes alapján jobbra számítottam. Azt hittem, sok nagy város fog egymással csatázni, miközben mozognak, de sajnos nem így lett. Ez kicsit csalódást okozott. A főszereplő színésznő (Hera Hilmar) nagyon szép, és nagyon tetszett az alakítása. Hugo Weaving megint csak jól hozta a gonosz szerepet, mint általában. A film producere és forgatókönyvírója nem mellesleg az a Peter Jackson, akinek többek között a Gyűrűk Ura és Hobbit filmeket, valamint a 2005-ös King Kongot is köszönhetjük. A sztori egyedi és érdekes volt szerintem. A látványra épített ugyan a film, ez a sztori szempontjából kicsit hátrány volt, de nem lett olyan rossz szerintem, mint amennyire lehúzták.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 20.

a nap véleménye

1
London közelebb van, mint gondolnád. Kettőt gurul, s máris bezabált.

Látványos kezdés után még látványosabb visszaesés, hogy a végére minden mindegy alapon egy CGI őrület próbáljon menteni egy feledhető alkotást. Zanzásítva ez lenne a Ragadozó városok, amelynek ugyanaz a rákfenéje, mint sok hasonszőrű társának: az izg... teljes kritika»

 
Orosz István   2018. 12. 29.

2
Kritikusok szavára nincs mit adni!

Igazából ez a film csak rossz kritikát kapott, szerte szét szedték a kritikusok, pedig látványban nagyon gazdag volt. Sztori is sztem nagyon jó volt, láttunk benne érzelmet karakter fejlődést. Én erre nem tudom azt mondani, hogy szar és az se hogy átlagos film, mert nem az. Nálam megkapja az öt csillagot mert kellemes csalódást okozott.

 
Thibo84   2018. 12. 29.

1

Sok negatív kritikát olvastam a filmről, és el is ismerem, hogy a történet semmi újat nem hozott magával, de a látvány mindenért kárpótol. Még a regény írója is elismerte, hogy ő így képzelte el azt a világot, amit lapra vetett. Akiket tudok, hogy lá... több»

 
Yosihiro   2019. 04. 11.

1
Ragadozó városok

Huu, volt szerencsém megtekinteni a filmet, de így az elején szögezném le, hogy épp, hogy lemaradt a 4 csillagról nálam. Mint láttam, kapott jó és rossz kritikát. Én abban fejteném ki a mondanivalómat, hogy egy látványos filmet kapunk kevesebb tartalommal és mesevilággal egybeszőtt történettel. Szóval maga a film nem rossz, a történet már inkább meseszerű, mint film. Kevés benne a romantika, ami meg-meg csillan. A történet ugyan jól lett kitalálva, de mégis azt érrzhetjük a film alatt, hogy az emlékek bevágásával sűrítenék a filmet. Pedig véleményem szerint 2 részt megérdemelt volna, és a bevétel is jobb lenne. A szereplőket nem emelem ki, mert kiemelkedő alkotás nem volt a filmben. Igazi akciójelenetet sem láthatunk, csupán a grandiózus jelenetek és csaták viszik fel három csillagig. Összességében egy közepes film, a hangi és a képi effektek rendben vannak, a történet azért hagy kivánni valót maga után. Amiért nem éri el a négy csillagot, az csak azért van, mert egyrészt hiányzik az a plusz akció, drámaiság vagy váratlan, amit egy ilyen filmtől elvárnék, másrészt pedig nincs kiemelkedő szereplő, ami húzná a filmet. Megnézni meg lehet, csalódni nem fogunk, de miután megnéztük, egy kis idő után üresség marad vissza a filmből. Üdv Yosi

 
indingo   2019. 05. 05.

0

A látvány nálam sokat javított a film megítélésén. Érdekes és egyedi volt, de kaphattunk volna még többet a mozgó városok életéből. A történetével kicsit elszaladt a ló a legvégén.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

0
Egy újabb pocsék mix hollywood legjobbjaiból

Tű-Tűű, a Kliségyár beindult. Figyelem, egy nagy blockbusternek szánt film így tud elhasalni. Annyira fájt végignézni az amúgy ötletekben gazdag filmet, hogy arra nincs jó kifejezés. In medias res kapunk egy alap felállást, amit nem magyaráznak. Lebeg a fejünk előtt az egész lábak nélkül. A szereplők sem valami kidolgozottak, elmorzsázgatnak a történet során magukról pár információt, de az nem igen ad egész képet róluk. És sok ilyen szereplő van. A főgonosznak nincs indétéka, hogy miért akar rombolni és hadurat játszani. Nem tudjuk meg azt sem, hogy két földrész között mi a különbség, miért kell értük harcolni. A mozgó városok és az utópikus világ atmoszférája viszont látványos volt meg szép, de nem ötletes. Olyan a film, mint egy lusta egyetemista szakdolgozata. Sok helyről összeverbuvált és csak egy picit átalakított, hogy ne derüljön ki, hogy ez nem a saját ötletük. Volt itt raszta Lando Calrissian és kína Neo... nőben. Egy kis Indiana Jones, Star Wars és A vándorló palota. Szürreális volt, és lehet, elfogult lettem a film savazása mellett a végére, mert felidegesített, de még a zenéjét sem találtam eredetinek. Tisztára a Mad Max ugrott be róla mindig. Nagyon gyenge volt, és lehet, nagobb marketinget kapott, mint megérdemelt volna.

A film összbevétele 82 865 379 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 77 703 605 forintot termelt. A hazai mozik összesen 51 306 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Peter Jackson (A Gyűrűk Ura-trilógia), aki a film produceri teendőit látta el köztudottan nagy gamer hírében áll, kedvencei a Fallout, illetve a Far Cry című játéksorozatok. Jackson elmondta, hogy ha a film siker lesz, és elkészül a folytatás, akkor megérné számítógépes játékot is fejleszteni a történetből.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló könyv szerzője, Philip Reeve 2017. július 19-én egy blog bejegyzésben jelentette be, hogy véget ért a forgatás. Az író le volt nyűgözve a színészek munkájától és a díszletektől. "Szinte minden úgy nézett ki, ahogy azt elképzeltem, kivéve azokat a részeket, melyek még jobban" - írta.

(hp)
 

A film produceri munkálatait A Gyűrűk ura trilógia Oscar-díjas rendezője, Peter Jackson látta el, de a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

(hp)
 

A film Christian Rivers rendezői debütálása.

(hp)
 

A Ragadozó városok Philip Reeve azonos című regényének adaptációja.

(hp)
 
„A Gyűrűk ura és A hobbit készítőitől”, áll a plakáton, és akkor hirtelen nem is tudni, hogy miben bízzon az egyszeri filmrajongó. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Egyszernézős, tipikus tucatfilm, valószínűleg a kávéfőződ is mélyebb, mint a kommunikáció a karakterek között. Kevés elvárással és rágcsával elmegy hétvégi szórakozásnak (jobb híján). Ettől függetlenül betippelem, hogy látványra azért kap egy Oscart (jelölést legalább), mert mégis Jackson papa, Rivers és a stáb volt e mögött. több»
 
Érthető, miért nem akarta megrendezni Peter Jackson a John Carter és a Csatahajó kis/nagytesóját: valószínűleg ő is érezhette, hogy a lehengerlő látványon kívül nem sok van ebben a projektben. több»