Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
64%

Ragadozó városok (2018)

Mortal Engines
Filmadatlap
 
31
Szereplők
22
Vélemények
60
Képek
20
Videók
 
belavagyok   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

1

Az előzetes alapján izgalmasnak tűnt a film, de csalódnom kellett. Érdekes jövőképet mutat, a látványa is újszerű, de a történet nem tudott lekötni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 20.

a nap véleménye

1
London közelebb van, mint gondolnád. Kettőt gurul, s máris bezabált.

Látványos kezdés után még látványosabb visszaesés, hogy a végére minden mindegy alapon egy CGI őrület próbáljon menteni egy feledhető alkotást. Zanzásítva ez lenne a Ragadozó városok, amelynek ugyanaz a rákfenéje, mint sok hasonszőrű társának: az izg... teljes kritika»


 
Orosz István   2018. 12. 29.

2
Kritikusok szavára nincs mit adni!

Igazából ez a film csak rossz kritikát kapott, szerte szét szedték a kritikusok, pedig látványban nagyon gazdag volt. Sztori is sztem nagyon jó volt, láttunk benne érzelmet karakter fejlődést. Én erre nem tudom azt mondani, hogy szar és az se hogy átlagos film, mert nem az. Nálam megkapja az öt csillagot mert kellemes csalódást okozott.

 
Thibo84   2018. 12. 29.

1

Sok negatív kritikát olvastam a filmről, és el is ismerem, hogy a történet semmi újat nem hozott magával, de a látvány mindenért kárpótol. Még a regény írója is elismerte, hogy ő így képzelte el azt a világot, amit lapra vetett. Akiket tudok, hogy lá... több»

 
Yosihiro   2019. 04. 11.

1
Ragadozó városok

Huu, volt szerencsém megtekinteni a filmet, de így az elején szögezném le, hogy épp, hogy lemaradt a 4 csillagról nálam. Mint láttam, kapott jó és rossz kritikát. Én abban fejteném ki a mondanivalómat, hogy egy látványos filmet kapunk kevesebb tartalommal és mesevilággal egybeszőtt történettel. Szóval maga a film nem rossz, a történet már inkább meseszerű, mint film. Kevés benne a romantika, ami meg-meg csillan. A történet ugyan jól lett kitalálva, de mégis azt érrzhetjük a film alatt, hogy az emlékek bevágásával sűrítenék a filmet. Pedig véleményem szerint 2 részt megérdemelt volna, és a bevétel is jobb lenne. A szereplőket nem emelem ki, mert kiemelkedő alkotás nem volt a filmben. Igazi akciójelenetet sem láthatunk, csupán a grandiózus jelenetek és csaták viszik fel három csillagig. Összességében egy közepes film, a hangi és a képi effektek rendben vannak, a történet azért hagy kivánni valót maga után. Amiért nem éri el a négy csillagot, az csak azért van, mert egyrészt hiányzik az a plusz akció, drámaiság vagy váratlan, amit egy ilyen filmtől elvárnék, másrészt pedig nincs kiemelkedő szereplő, ami húzná a filmet. Megnézni meg lehet, csalódni nem fogunk, de miután megnéztük, egy kis idő után üresség marad vissza a filmből. Üdv Yosi

 
indingo   2019. 05. 05.

0

A látvány nálam sokat javított a film megítélésén. Érdekes és egyedi volt, de kaphattunk volna még többet a mozgó városok életéből. A történetével kicsit elszaladt a ló a legvégén.

 
CriticalMaster   2018. 12. 30.

a nap véleménye

6
A Ragadozó városok egy kihagyhatatlan élmény

Kapott negatív kritikát épp eleget ez a film és ahogyan hallom a jelentős költségvetésnek is csak elenyésző részét hozta vissza (bevételek terén), én mégis nagyon szórakoztatónak találtam és elégedetten jöttem ki a moziból, amikor megnéztem. Izgalmas... teljes kritika»

Galéria (60)

Hera Hilmar
Hera Hilmar
Hera Hilmar
Robert Michael Sheehan
Hera Hilmar
Hera Hilmar
Hugo Weaving
Jihae
Hera Hilmar
Hera Hilmar

Videók (20)

A film összbevétele 82 865 379 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 77 703 605 forintot termelt. A hazai mozik összesen 51 306 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Peter Jackson (A Gyűrűk Ura-trilógia), aki a film produceri teendőit látta el köztudottan nagy gamer hírében áll, kedvencei a Fallout, illetve a Far Cry című játéksorozatok. Jackson elmondta, hogy ha a film siker lesz, és elkészül a folytatás, akkor megérné számítógépes játékot is fejleszteni a történetből.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló könyv szerzője, Philip Reeve 2017. július 19-én egy blog bejegyzésben jelentette be, hogy véget ért a forgatás. Az író le volt nyűgözve a színészek munkájától és a díszletektől. "Szinte minden úgy nézett ki, ahogy azt elképzeltem, kivéve azokat a részeket, melyek még jobban" - írta.

(hp)
 

A film produceri munkálatait A Gyűrűk ura trilógia Oscar-díjas rendezője, Peter Jackson látta el, de a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

(hp)
 

A film Christian Rivers rendezői debütálása.

(hp)
 

A Ragadozó városok Philip Reeve azonos című regényének adaptációja.

(hp)
 

A film forgatása 2017. áprilisában kezdődött meg a Stone Street Studios-ban, Wellingtonban, Új-Zélandon. A munkálatok júliusban értek véget.

(hp)
 
Érthető, miért nem akarta megrendezni Peter Jackson a John Carter és a Csatahajó kis/nagytesóját: valószínűleg ő is érezhette, hogy a lehengerlő látványon kívül nem sok van ebben a projektben. több»
 
A Ragadozó városok nem akar több lenni annál, mint ami: látványfilm, de annak elsőosztályú. Egy kezdő rendező és fiatal, kezdő színészek csapatának őszinte "munkája", egyediséggel, különleges, inger-gazdag képi világgal, élvezetes, pörgős rendezéssel "megfűszerezve". Egy kimondottan klassz film, de leginkább azoknak való, akik megőrizték gyermeki énjüket és fantáziájuk is megmaradt felnőtt éveikre, továbbá azoknak, akik igazi szórakozásra vágynak és készek elmerülni egy fantasy-mese hihetetlen látványorgiájában. több»
 
Nem. Nem kaptunk egy különleges produkciót. Nem fog kasszákat dönteni a Ragadozó városok. Ez is biztos. Viszont látványt, izgalmat és korrekt színészi játékot igen. Első próbálkozásra egyáltalán nem rossz Mr. Rivers. több»