Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
64%

Ragadozó városok (2018)

Mortal Engines
Filmadatlap
 
31
Szereplők
22
Vélemények
60
Képek
20
Videók
 
belavagyok   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

0

Az előzetes alapján izgalmasnak tűnt a film, de csalódnom kellett. Érdekes jövőképet mutat, a látványa is újszerű, de a történet nem tudott lekötni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 20.

a nap véleménye

0
London közelebb van, mint gondolnád. Kettőt gurul, s máris bezabált.

Látványos kezdés után még látványosabb visszaesés, hogy a végére minden mindegy alapon egy CGI őrület próbáljon menteni egy feledhető alkotást. Zanzásítva ez lenne a Ragadozó városok, amelynek ugyanaz a rákfenéje, mint sok hasonszőrű társának: az izg... teljes kritika»


 
Orosz István   2018. 12. 29.

2
Kritikusok szavára nincs mit adni!

Igazából ez a film csak rossz kritikát kapott, szerte szét szedték a kritikusok, pedig látványban nagyon gazdag volt. Sztori is sztem nagyon jó volt, láttunk benne érzelmet karakter fejlődést. Én erre nem tudom azt mondani, hogy szar és az se hogy átlagos film, mert nem az. Nálam megkapja az öt csillagot mert kellemes csalódást okozott.

 
Thibo84   2018. 12. 29.

1

Sok negatív kritikát olvastam a filmről, és el is ismerem, hogy a történet semmi újat nem hozott magával, de a látvány mindenért kárpótol. Még a regény írója is elismerte, hogy ő így képzelte el azt a világot, amit lapra vetett. Akiket tudok, hogy lá... több»

 
indingo   2019. 05. 05.

0

A látvány nálam sokat javított a film megítélésén. Érdekes és egyedi volt, de kaphattunk volna még többet a mozgó városok életéből. A történetével kicsit elszaladt a ló a legvégén.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

0
Egy újabb pocsék mix hollywood legjobbjaiból

Tű-Tűű, a Kliségyár beindult. Figyelem, egy nagy blockbusternek szánt film így tud elhasalni. Annyira fájt végignézni az amúgy ötletekben gazdag filmet, hogy arra nincs jó kifejezés. In medias res kapunk egy alap felállást, amit nem magyaráznak. Lebeg a fejünk előtt az egész lábak nélkül. A szereplők sem valami kidolgozottak, elmorzsázgatnak a történet során magukról pár információt, de az nem igen ad egész képet róluk. És sok ilyen szereplő van. A főgonosznak nincs indétéka, hogy miért akar rombolni és hadurat játszani. Nem tudjuk meg azt sem, hogy két földrész között mi a különbség, miért kell értük harcolni. A mozgó városok és az utópikus világ atmoszférája viszont látványos volt meg szép, de nem ötletes. Olyan a film, mint egy lusta egyetemista szakdolgozata. Sok helyről összeverbuvált és csak egy picit átalakított, hogy ne derüljön ki, hogy ez nem a saját ötletük. Volt itt raszta Lando Calrissian és kína Neo... nőben. Egy kis Indiana Jones, Star Wars és A vándorló palota. Szürreális volt, és lehet, elfogult lettem a film savazása mellett a végére, mert felidegesített, de még a zenéjét sem találtam eredetinek. Tisztára a Mad Max ugrott be róla mindig. Nagyon gyenge volt, és lehet, nagobb marketinget kapott, mint megérdemelt volna.

 
CriticalMaster   2018. 12. 30.

a nap véleménye

6
A Ragadozó városok egy kihagyhatatlan élmény

Kapott negatív kritikát épp eleget ez a film és ahogyan hallom a jelentős költségvetésnek is csak elenyésző részét hozta vissza (bevételek terén), én mégis nagyon szórakoztatónak találtam és elégedetten jöttem ki a moziból, amikor megnéztem. Izgalmas... teljes kritika»

Galéria (60)

Hera Hilmar
Hera Hilmar
Hera Hilmar
Robert Michael Sheehan
Hera Hilmar
Hera Hilmar
Hugo Weaving
Jihae
Hera Hilmar
Hera Hilmar

Videók (20)

A film összbevétele 82 865 379 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 77 703 605 forintot termelt. A hazai mozik összesen 51 306 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Peter Jackson (A Gyűrűk Ura-trilógia), aki a film produceri teendőit látta el köztudottan nagy gamer hírében áll, kedvencei a Fallout, illetve a Far Cry című játéksorozatok. Jackson elmondta, hogy ha a film siker lesz, és elkészül a folytatás, akkor megérné számítógépes játékot is fejleszteni a történetből.

(hp )
 

A film alapjául szolgáló könyv szerzője, Philip Reeve 2017. július 19-én egy blog bejegyzésben jelentette be, hogy véget ért a forgatás. Az író le volt nyűgözve a színészek munkájától és a díszletektől. "Szinte minden úgy nézett ki, ahogy azt elképzeltem, kivéve azokat a részeket, melyek még jobban" - írta.

(hp )
 

A film produceri munkálatait A Gyűrűk ura trilógia Oscar-díjas rendezője, Peter Jackson látta el, de a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

(hp )
 

A film Christian Rivers rendezői debütálása.

(hp )
 

A Ragadozó városok Philip Reeve azonos című regényének adaptációja.

(hp )
 

A film forgatása 2017. áprilisában kezdődött meg a Stone Street Studios-ban, Wellingtonban, Új-Zélandon. A munkálatok júliusban értek véget.

(hp )
 
Érthető, miért nem akarta megrendezni Peter Jackson a John Carter és a Csatahajó kis/nagytesóját: valószínűleg ő is érezhette, hogy a lehengerlő látványon kívül nem sok van ebben a projektben. több»
 
A Ragadozó városok nem akar több lenni annál, mint ami: látványfilm, de annak elsőosztályú. Egy kezdő rendező és fiatal, kezdő színészek csapatának őszinte "munkája", egyediséggel, különleges, inger-gazdag képi világgal, élvezetes, pörgős rendezéssel "megfűszerezve". Egy kimondottan klassz film, de leginkább azoknak való, akik megőrizték gyermeki énjüket és fantáziájuk is megmaradt felnőtt éveikre, továbbá azoknak, akik igazi szórakozásra vágynak és készek elmerülni egy fantasy-mese hihetetlen látványorgiájában. több»
 
Nem. Nem kaptunk egy különleges produkciót. Nem fog kasszákat dönteni a Ragadozó városok. Ez is biztos. Viszont látványt, izgalmat és korrekt színészi játékot igen. Első próbálkozásra egyáltalán nem rossz Mr. Rivers. több»