Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
23
Vélemények
60
Képek
20
Videók

Vélemények: Ragadozó városok (2018)

 
Jumanji175   2021. 09. 27.

legújabb vélemény

1
London is the biggest city in the world

Ami tetszett, hogy Hugo Weavingen kívül nem igazán ismertem senkit a filmben. Az ötlet maga jó, de az előzetes alapján jobbra számítottam. Azt hittem, sok nagy város fog egymással csatázni, miközben mozognak, de sajnos nem így lett. Ez kicsit csalódást okozott. A főszereplő színésznő (Hera Hilmar) nagyon szép, és nagyon tetszett az alakítása. Hugo Weaving megint csak jól hozta a gonosz szerepet, mint általában. A film producere és forgatókönyvírója nem mellesleg az a Peter Jackson, akinek többek között a Gyűrűk Ura és Hobbit filmeket, valamint a 2005-ös King Kongot is köszönhetjük. A sztori egyedi és érdekes volt szerintem. A látványra épített ugyan a film, ez a sztori szempontjából kicsit hátrány volt, de nem lett olyan rossz szerintem, mint amennyire lehúzták.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 20.

a nap véleménye

1
London közelebb van, mint gondolnád. Kettőt gurul, s máris bezabált.

Látványos kezdés után még látványosabb visszaesés, hogy a végére minden mindegy alapon egy CGI őrület próbáljon menteni egy feledhető alkotást. Zanzásítva ez lenne a Ragadozó városok, amelynek ugyanaz a rákfenéje, mint sok hasonszőrű társának: az izg... teljes kritika»


 
Orosz István   2018. 12. 29.

2
Kritikusok szavára nincs mit adni!

Igazából ez a film csak rossz kritikát kapott, szerte szét szedték a kritikusok, pedig látványban nagyon gazdag volt. Sztori is sztem nagyon jó volt, láttunk benne érzelmet karakter fejlődést. Én erre nem tudom azt mondani, hogy szar és az se hogy átlagos film, mert nem az. Nálam megkapja az öt csillagot mert kellemes csalódást okozott.

 
Thibo84   2018. 12. 29.

1

Sok negatív kritikát olvastam a filmről, és el is ismerem, hogy a történet semmi újat nem hozott magával, de a látvány mindenért kárpótol. Még a regény írója is elismerte, hogy ő így képzelte el azt a világot, amit lapra vetett. Akiket tudok, hogy lá... több»

 
Yosihiro   2019. 04. 11.

1
Ragadozó városok

Huu, volt szerencsém megtekinteni a filmet, de így az elején szögezném le, hogy épp, hogy lemaradt a 4 csillagról nálam. Mint láttam, kapott jó és rossz kritikát. Én abban fejteném ki a mondanivalómat, hogy egy látványos filmet kapunk kevesebb tartalommal és mesevilággal egybeszőtt történettel. Szóval maga a film nem rossz, a történet már inkább meseszerű, mint film. Kevés benne a romantika, ami meg-meg csillan. A történet ugyan jól lett kitalálva, de mégis azt érrzhetjük a film alatt, hogy az emlékek bevágásával sűrítenék a filmet. Pedig véleményem szerint 2 részt megérdemelt volna, és a bevétel is jobb lenne. A szereplőket nem emelem ki, mert kiemelkedő alkotás nem volt a filmben. Igazi akciójelenetet sem láthatunk, csupán a grandiózus jelenetek és csaták viszik fel három csillagig. Összességében egy közepes film, a hangi és a képi effektek rendben vannak, a történet azért hagy kivánni valót maga után. Amiért nem éri el a négy csillagot, az csak azért van, mert egyrészt hiányzik az a plusz akció, drámaiság vagy váratlan, amit egy ilyen filmtől elvárnék, másrészt pedig nincs kiemelkedő szereplő, ami húzná a filmet. Megnézni meg lehet, csalódni nem fogunk, de miután megnéztük, egy kis idő után üresség marad vissza a filmből. Üdv Yosi

 
indingo   2019. 05. 05.

0

A látvány nálam sokat javított a film megítélésén. Érdekes és egyedi volt, de kaphattunk volna még többet a mozgó városok életéből. A történetével kicsit elszaladt a ló a legvégén.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

0
Egy újabb pocsék mix hollywood legjobbjaiból

Tű-Tűű, a Kliségyár beindult. Figyelem, egy nagy blockbusternek szánt film így tud elhasalni. Annyira fájt végignézni az amúgy ötletekben gazdag filmet, hogy arra nincs jó kifejezés. In medias res kapunk egy alap felállást, amit nem magyaráznak. Lebeg a fejünk előtt az egész lábak nélkül. A szereplők sem valami kidolgozottak, elmorzsázgatnak a történet során magukról pár információt, de az nem igen ad egész képet róluk. És sok ilyen szereplő van. A főgonosznak nincs indétéka, hogy miért akar rombolni és hadurat játszani. Nem tudjuk meg azt sem, hogy két földrész között mi a különbség, miért kell értük harcolni. A mozgó városok és az utópikus világ atmoszférája viszont látványos volt meg szép, de nem ötletes. Olyan a film, mint egy lusta egyetemista szakdolgozata. Sok helyről összeverbuvált és csak egy picit átalakított, hogy ne derüljön ki, hogy ez nem a saját ötletük. Volt itt raszta Lando Calrissian és kína Neo... nőben. Egy kis Indiana Jones, Star Wars és A vándorló palota. Szürreális volt, és lehet, elfogult lettem a film savazása mellett a végére, mert felidegesített, de még a zenéjét sem találtam eredetinek. Tisztára a Mad Max ugrott be róla mindig. Nagyon gyenge volt, és lehet, nagobb marketinget kapott, mint megérdemelt volna.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

0

Érdekes és izgalmas utópisztikus világ tárul elénk a filmben. Valahogy kicsit a Mad Max jutott mindig eszembe a film folytában. Mondjuk az a végső fegyveres, atombombás cucc eléggé gagyi volt a végén. de hát ez is relatíve egy tiniregényből lett. úgy... több»

 
CriticalMaster   2018. 12. 30.

a nap véleménye

6
A Ragadozó városok egy kihagyhatatlan élmény

Kapott negatív kritikát épp eleget ez a film és ahogyan hallom a jelentős költségvetésnek is csak elenyésző részét hozta vissza (bevételek terén), én mégis nagyon szórakoztatónak találtam és elégedetten jöttem ki a moziból, amikor megnéztem. Izgalmas... teljes kritika»

 
Harper   2020. 08. 22.

2
Látványorgia és fantasy

A posztapokaliptikus steampunk műfaj egyik legjobbja a 2018-as Ragadozó városok (Mortal Engines) Christian Rivers, új-zelandi filmes rendezésében. Bár ez a sajátos fantasy kapott eddig hideget-meleget, és az IMDb oldalán is csak 6,1 pontot ért el (ed... teljes kritika»

 
harnas1207   2019. 05. 22.

0

Elég gyenge sablon film, a mai tini akciók mintájára. A háttér és a világ érdekes, kicsit emlékeztet a Mijazaki által megteremtett rajzfilm világra. De ezen kívül nem tudok több pozitívat elmondani, annak ellenére sem, hogy szándékosan sok fordulatot... több»

 
BoBamburg   2019. 08. 10.

0

Azt el kell ismerni, hogy látványra jó munkát végeztek, de sajnos minden pozitívum kimerül ebben az egy tényben. Történet jól kezdődik, tényleg elhitette velem az elején, hogy ez valami olyan lesz, amit sokáig fogok emlegetni, de ahogy haladt a törté... több»

 
FilmFlash   2018. 12. 29.

5
Lenyűgöző fantáziavilág és látványorgia

Bár a hírek szerint és az első bevételi adatok alapján egyelőre nem igazán robbantott kasszát a Mortal Engines, valójában kellemes csalódást jelentett számomra. Megtekintve ugyanis úgy távozhattam a moziból, hogy végre jól szórakoztam és a 128 perces... teljes kritika»

 
Lonka   2019. 08. 14.

0

Engem nem igazán kötött le a film története. A látvány is csak 20 percig érdekes, után már vártam volna valami izgalmasat is.

 
MMcFly2015   2019. 05. 12.

0
Kimagasló látványvilág – és semmi több

Gondoltam, sokat nem veszíthetek, ha már a legendás Peter Jackson nevével fémjelzett filmet nézek. Jelen esetben ez csak részben lett igaz, mert a látvány ugyan kárpótol, de minden más ,,apróság", ami miatt kimagasló lehetne a film, alulmarad. Olyan... teljes kritika»

 
Syracuse   2019. 04. 14.

0
A jó öreg steampunk elviszi a hátán a filmet

A látvány tökéletes, ezen mondjuk 2019-ben már senki nem lepődik meg, engem a steampunkkal amúgy is kilóra meg lehet venni. A történet faék egyszerűségű, bár én a címe alapján általánosabb problémára számítottam annál, hogy egy lány bosszút áll az anyjáért, és ha már ott van, megmenti a világot, ofkorsz. A végén a nagy "fordulatok" kb. annyira meglepőek, mint néhány jóízű migránsozás a Fidesztől. A nagy egymásra találás pedig szintén végig adta magát (vagyis nem, nem volt meg a kémia a két karakter között, de azért mindenki számított rá), komolyan nem tudom, hogy ki hatódik még meg ezen a négymilliomodik alkalommal is. Mondjuk a sztori nyilván Philip Reeve sara, amit nem olvastam, szóval az adaptáció minőségét nem tudom igazolni. Azért többször nézős, már a látvány miatt is.

 
belavagyok   2020. 10. 17.

1

Az előzetes alapján izgalmasnak tűnt a film, de csalódnom kellett. Érdekes jövőképet mutat, a látványa is újszerű, de a történet nem tudott lekötni.

 
Csillagpor   2019. 01. 06.

0
Jó történet, kiváló animáció szív nélkül

A történet és a látványvilág csillagos ötös nálam, de egy film sajnos felejtős nálam, ha nem kedvelem a főhős, vagy főhősöket. A színésznő sajnálatosan harmat gyenge volt, hiába akarták még drámaibbá kreálni a sminkesek. A végkifejlet igazán erős volt, így annak is ajánlom aki szintén nem kedveli a főhősnőt.

 
Periodista   2019. 01. 07.

1
Látványos és izgalmas, mi kell még?

A Ragadozó városok látványos és izgalmas akciófilm, sőt még fantázia is van benne! Ugyan mi kellene még a jó szórakozáshoz? Nekem nagyon tetszett, szinte elrepült a két órás játékidő. Amint lehet, újra megnézem! Értékelésem erős 80%. Mindenkinek csak ajánlani tudom, de igazából csak olyanoknak való, akik képesek élvezni a mesedzerű látvány-fantasykat.

 
Az amatőr   2019. 02. 23.

0
100%-os látvány,ám vèrszegèny cselekmèny ès mèg annál is gyengèbb főhősnő

Egy újabb young adult regèny,ami saját filmet kapott.Semmi különös,mondhatni tucatalkotás,legalábbis a törtènet szempontjából biztosan.Egy újabb disztópia,amelyben kèt kamasz váratlanul egymásra talál ès megmentik a világot.Ternèszetesen van mèg egy ... teljes kritika»

 
Paulo-Varga   2018. 12. 26.

0
Ragadozó városok – Az utolsó szög a Young Adult-adaptációk koporsójába?

Óriásit bukott az Észak-amerikai piacon a többek között Peter Jackson produceri felügyelete mellett készített legújabb Young Adult-adaptáció. A Ragadozó városok első 8-10 perce alapján még jogosan értetlenkedhetünk a gyenge box office-eredmények miat... teljes kritika»

 
BThomi   2019. 04. 07.

0

A film, ahol elfogyott a fantázia, és ekkor jött a nagy ötlet, hogy: keverjünk bele egy kis Mad Maxat, egy kis Star Warst, ami senkinek sem tűnik fel, és holnap kitudom fizetni mégis a havi rezsit. A készítők vagy zsenik, vagy a világ leglustább band... több»

 
Norbert Hollay   2019. 04. 15.

0
Starwars fanoknak kötelező

Elég fájdalmas mondatok hangzottak el a filmbe amiktől a szőr is felállt a hátamon.. xD "gurulás ellenesek" vagy mi.. stb. Ennek ellenére jó "starwarsos" volt a befejezés, óriás fegyver, berepülés, én vagyok az apád Eszter!! stb xD Kötelező azoknak akik utálják magukat! Vagy egy elalvós filmnek is tökéletes nálam 10 perc alatt csodát tett.