Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
64
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
60
Képek
20
Videók

Vélemények: Ragadozó városok (2018)

 
Lonka   2019. 08. 14.

legújabb vélemény

Engem nem igazán kötött le a film története. A látvány is csak 20 percig érdekes, után már vártam volna valami izgalmasat is.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 20.

a nap véleménye

London közelebb van, mint gondolnád. Kettőt gurul, s máris bezabált.

Látványos kezdés után még látványosabb visszaesés, hogy a végére minden mindegy alapon egy CGI őrület próbáljon menteni egy feledhető alkotást. Zanzásítva ez lenne a Ragadozó városok, amelynek ugyanaz a rákfenéje, mint sok hasonszőrű társának: az izgalmas alapkoncepcióval rendelkező young adult könyvadaptációt nem képes egy épkézláb filmmé varázsolni. Kárpótlásként kapunk egy pazar látványvilágot, csak az a baj, hogy ez a külcsín nem elég ahhoz, hogy leplezni tudja az összkép hibáit. Hogy mi is lenne a fent említett „izgalmas alapkoncepció”, nos, azt is tulajdonképpen így lehetne összefoglalni: egy posztapokaliptikus világban vagyunk, ahol az emberiség új életmódot fejlesztett ki: városaikat... több»


 
Orosz István   2018. 12. 29.

Kritikusok szavára nincs mit adni!

Igazából ez a film csak rossz kritikát kapott, szerte szét szedték a kritikusok, pedig látványban nagyon gazdag volt. Sztori is sztem nagyon jó volt, láttunk benne érzelmet karakter fejlődést. Én erre nem tudom azt mondani, hogy szar és az se hogy átlagos film, mert nem az. Nálam megkapja az öt csillagot mert kellemes csalódást okozott.

 
indingo   2019. 05. 05.

A látvány nálam sokat javított a film megítélésén. Érdekes és egyedi volt, de kaphattunk volna még többet a mozgó városok életéből. A történetével kicsit elszaladt a ló a legvégén.

 
Thibo84   2018. 12. 29.

Sok negatív kritikát olvastam a filmről, és el is ismerem, hogy a történet semmi újat nem hozott magával, de a látvány mindenért kárpótol. Még a regény írója is elismerte, hogy ő így képzelte el azt a világot, amit lapra vetett. Akiket tudok, hogy látták, azoknak mind tetszett a film, és kiemeltek egy karaktert, Sikolyt. Akivel, vagy amivel szimpatizáltak.

 
CriticalMaster   2018. 12. 30.

a nap véleménye

A Ragadozó városok egy kihagyhatatlan élmény

Kapott negatív kritikát épp eleget ez a film és ahogyan hallom a jelentős költségvetésnek is csak elenyésző részét hozta vissza (bevételek terén), én mégis nagyon szórakoztatónak találtam és elégedetten jöttem ki a moziból, amikor megnéztem. Izgalmas a történet és a látványvilága kimondottan ütős. Nagyon tetszett a script is, mert több helyszínt váltogató, sőt időben is változó forgatókönyvet jelent, melyben vannak valódi karakterek, van fantázia és van izgulni való is bőven. A rendezés Christian Rivers jóvoltából tökéletesen valósítja meg a forgatókönyv elképzeléseit, sőt meg is fejeli azokat, hiszen hiteles szereplői teljesítményekkel jeleníti meg a karaktereket. Tetszett Hugo Weaving ala... több»

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

Egy újabb pocsék mix hollywood legjobbjaiból

Tű-Tűű, a Kliségyár beindult. Figyelem, egy nagy blockbusternek szánt film így tud elhasalni. Annyira fájt végignézni az amúgy ötletekben gazdag filmet, hogy arra nincs jó kifejezés. In medias res kapunk egy alap felállást, amit nem magyaráznak. Lebeg a fejünk előtt az egész lábak nélkül. A szereplők sem valami kidolgozottak, elmorzsázgatnak a történet során magukról pár információt, de az nem igen ad egész képet róluk. És sok ilyen szereplő van. A főgonosznak nincs indétéka, hogy miért akar rombolni és hadurat játszani. Nem tudjuk meg azt sem, hogy két földrész között mi a különbség, miért kell értük harcolni. A mozgó városok és az utópikus világ atmoszférája viszont látványos volt meg szép, de nem ötletes. Olyan a film, mint egy lusta egyetemista szakdolgozata. Sok helyről összeverbuvált és csak egy picit átalakított, hogy ne derüljön ki, hogy ez nem a saját ötletük. Volt itt raszta Lando Calrissian és kína Neo... nőben. Egy kis Indiana Jones, Star Wars és A vándorló palota. Szürreális volt, és lehet, elfogult lettem a film savazása mellett a végére, mert felidegesített, de még a zenéjét sem találtam eredetinek. Tisztára a Mad Max ugrott be róla mindig. Nagyon gyenge volt, és lehet, nagobb marketinget kapott, mint megérdemelt volna.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Érdekes és izgalmas utópisztikus világ tárul elénk a filmben. Valahogy kicsit a Mad Max jutott mindig eszembe a film folytában. Mondjuk az a végső fegyveres, atombombás cucc eléggé gagyi volt a végén. de hát ez is relatíve egy tiniregényből lett. úgyhogy erre számítani lehetett. Nagyon sok negatív kritikát kapott. de szerintem annyira azért nem volt rossz. Kikapcsolja az embert, és az a lényeg.

 
FilmFlash   2018. 12. 29.

Lenyűgöző fantáziavilág és látványorgia

Bár a hírek szerint és az első bevételi adatok alapján egyelőre nem igazán robbantott kasszát a Mortal Engines, valójában kellemes csalódást jelentett számomra. Megtekintve ugyanis úgy távozhattam a moziból, hogy végre jól szórakoztam és a 128 perces játékidő valósággal elröppent. A rendező, az Új-Zélandi Christian Rivers meghazudtolva kezdő mivoltát, ütős munkát rakott le az asztalra, egy nagyon jó kis csapattal együtt dolgozva. Tetszettek a kulcsszereplők, a két gyönyörű leányzó: az izlandi Hera Hilmar és a szintén lenyűgözően szép Leila George (aki nem mellesleg Vincent D'Onofrió lánya). Szimpatikus volt az ír újonc, Robert Sheehan is. A sztori nem egy túl mélyenszántó történet, de egy f... több»

 
harnas1207   2019. 05. 22.

Elég gyenge sablon film, a mai tini akciók mintájára. A háttér és a világ érdekes, kicsit emlékeztet a Mijazaki által megteremtett rajzfilm világra. De ezen kívül nem tudok több pozitívat elmondani, annak ellenére sem, hogy szándékosan sok fordulatot próbáltak elhelyezni a filmben. Nem tudunk meg semmit az előzményekről, és értelmetlennek tűnik az egész városiasdi kialakítása is. Külön vicces, hogy amíg a nélkülöző utópiát festik elénk addig csúcstechnológiával harcolnak... A történet nagyon gyerekes, a karakterek még inkább. Sikoly pedig viszi a giccs koronát. semmi értelme nem volt annak a szereplőnek. A szereplők tekintetében nagyon erőltetett volt a sokszínűség. Bármennyire is hülyén hangzik engem folyamatosan az új Star Wars trilógiára emlékeztetett ez a mozi....

 
Yosihiro   2019. 04. 11.

Ragadozó városok

Huu, volt szerencsém megtekinteni a filmet, de így az elején szögezném le, hogy épp, hogy lemaradt a 4 csillagról nálam. Mint láttam, kapott jó és rossz kritikát. Én abban fejteném ki a mondanivalómat, hogy egy látványos filmet kapunk kevesebb tartalommal és mesevilággal egybeszőtt történettel. Szóval maga a film nem rossz, a történet már inkább meseszerű, mint film. Kevés benne a romantika, ami meg-meg csillan. A történet ugyan jól lett kitalálva, de mégis azt érrzhetjük a film alatt, hogy az emlékek bevágásával sűrítenék a filmet. Pedig véleményem szerint 2 részt megérdemelt volna, és a bevétel is jobb lenne. A szereplőket nem emelem ki, mert kiemelkedő alkotás nem volt a filmben. Igazi akciójelenetet sem láthatunk, csupán a grandiózus jelenetek és csaták viszik fel három csillagig. Összességében egy közepes film, a hangi és a képi effektek rendben vannak, a történet azért hagy kivánni valót maga után. Amiért nem éri el a négy csillagot, az csak azért van, mert egyrészt hiányzik az a plusz akció, drámaiság vagy váratlan, amit egy ilyen filmtől elvárnék, másrészt pedig nincs kiemelkedő szereplő, ami húzná a filmet. Megnézni meg lehet, csalódni nem fogunk, de miután megnéztük, egy kis idő után üresség marad vissza a filmből. Üdv Yosi

 
BoBamburg   2019. 08. 10.

Azt el kell ismerni, hogy látványra jó munkát végeztek, de sajnos minden pozitívum kimerül ebben az egy tényben. Történet jól kezdődik, tényleg elhitette velem az elején, hogy ez valami olyan lesz, amit sokáig fogok emlegetni, de ahogy haladt a történet, úgy lett egyre középszerűbb a film. Karakterek sekélyesek, sőt volt aki kimondottan idegesítő volt, sokszor nem igazán értettem miért kell azt csinálni ami történik, mármint valószínüleg azért, hogy haladjon valamerre a történet, de azon kívül sokszor ész nélkül történtek a dolgok. Látványos, de feleslegesen hosszú és felejthető film.

 
MMcFly2015   2019. 05. 12.

Kimagasló látványvilág – és semmi több

Gondoltam, sokat nem veszíthetek, ha már a legendás Peter Jackson nevével fémjelzett filmet nézek. Jelen esetben ez csak részben lett igaz, mert a látvány ugyan kárpótol, de minden más ,,apróság", ami miatt kimagasló lehetne a film, alulmarad. Olyan érzés keringett bennem, hogy az igen merész alapötleten túl megállt a fantázia és a kreativitás. Csak egy alibi sztorit voltak képesek varázsolni köré. A helyzet az, hogy nálam a felvázolt jövőkép ,,komolysága" akkor elveszett, mikor a kiállított amerikai istenek a Gruból ismert minyonok szobrai voltak... ez rögtön az elején kiverte a biztosítékot. Hugo Weaving gonosz szerepe a színésznek rutin munkának bizonyult (időnként a kiégett Bruce Willi... több»

 
Syracuse   2019. 04. 14.

A jó öreg steampunk elviszi a hátán a filmet

A látvány tökéletes, ezen mondjuk 2019-ben már senki nem lepődik meg, engem a steampunkkal amúgy is kilóra meg lehet venni. A történet faék egyszerűségű, bár én a címe alapján általánosabb problémára számítottam annál, hogy egy lány bosszút áll az anyjáért, és ha már ott van, megmenti a világot, ofkorsz. A végén a nagy "fordulatok" kb. annyira meglepőek, mint néhány jóízű migránsozás a Fidesztől. A nagy egymásra találás pedig szintén végig adta magát (vagyis nem, nem volt meg a kémia a két karakter között, de azért mindenki számított rá), komolyan nem tudom, hogy ki hatódik még meg ezen a négymilliomodik alkalommal is. Mondjuk a sztori nyilván Philip Reeve sara, amit nem olvastam, szóval az adaptáció minőségét nem tudom igazolni. Azért többször nézős, már a látvány miatt is.

 
Csillagpor   2019. 01. 06.

Jó történet, kiváló animáció szív nélkül

A történet és a látványvilág csillagos ötös nálam, de egy film sajnos felejtős nálam, ha nem kedvelem a főhős, vagy főhősöket. A színésznő sajnálatosan harmat gyenge volt, hiába akarták még drámaibbá kreálni a sminkesek. A végkifejlet igazán erős volt, így annak is ajánlom aki szintén nem kedveli a főhősnőt.

 
Az amatőr   2019. 02. 23.

100%-os látvány,ám vèrszegèny cselekmèny ès mèg annál is gyengèbb főhősnő

Egy újabb young adult regèny,ami saját filmet kapott.Semmi különös,mondhatni tucatalkotás,legalábbis a törtènet szempontjából biztosan.Egy újabb disztópia,amelyben kèt kamasz váratlanul egymásra talál ès megmentik a világot.Ternèszetesen van mèg egy hatalomèhes főgonosz,aki becsapja az embereket+egy szupererős fegyver,ami simán előidèzi az apokalipszist.Semmi olyan,ami igazán meglepő vagy izgalmas lenne.A guruló városok alapötlete ugyan èrdekes volt ès tetszett a koncepció,de így filmen elèg elcsèpelttè vált a törtènet. Talán nem is volt elèg idő a karakterek rendes kibontakoztatására,mindenesetre nagyon felszínesre sikeredtek az alakítások.Hera Hilmar egyáltalán nem tudta árnyalni Hester Sh... több»

 
Periodista   2019. 01. 07.

Látványos és izgalmas, mi kell még?

A Ragadozó városok látványos és izgalmas akciófilm, sőt még fantázia is van benne! Ugyan mi kellene még a jó szórakozáshoz? Nekem nagyon tetszett, szinte elrepült a két órás játékidő. Amint lehet, újra megnézem! Értékelésem erős 80%. Mindenkinek csak ajánlani tudom, de igazából csak olyanoknak való, akik képesek élvezni a mesedzerű látvány-fantasykat.

 
Ákos Varga   2018. 12. 26.

Ragadozó városok – Az utolsó szög a Young Adult-adaptációk koporsójába?

Óriásit bukott az Észak-amerikai piacon a többek között Peter Jackson produceri felügyelete mellett készített legújabb Young Adult-adaptáció. A Ragadozó városok első 8-10 perce alapján még jogosan értetlenkedhetünk a gyenge box office-eredmények miatt, azonban az ígéretes kezdés után a színvonal szép fokozatosan csökkenésnek indul, így az indokolatlanul hosszú játékidő végére garantáltan elmegy a kedvünk a jövő összes Young Adult-mozijától. Bosszantó jelenség, amikor egy film csúcspontja még a főcím előtt bekövetkezik, a Ragadozó városok azonban tényleg pont addig kelti egy koherens mozgóképes termék látszatát, amíg a vásznon meg nem jelenik a cím. Azt azonban nem lehet elvitatni az eredeti... több»

 
BThomi   2019. 04. 07.

A film, ahol elfogyott a fantázia, és ekkor jött a nagy ötlet, hogy: keverjünk bele egy kis Mad Maxat, egy kis Star Warst, ami senkinek sem tűnik fel, és holnap kitudom fizetni mégis a havi rezsit. A készítők vagy zsenik, vagy a világ leglustább bandája verbuválódott. Picit megértem, hogy miért lett bukás szaga a filmnek, ami persze költői túlzás. Ez most nem sikerült.

 
Norbert Hollay   2019. 04. 15.

Starwars fanoknak kötelező

Elég fájdalmas mondatok hangzottak el a filmbe amiktől a szőr is felállt a hátamon.. xD "gurulás ellenesek" vagy mi.. stb. Ennek ellenére jó "starwarsos" volt a befejezés, óriás fegyver, berepülés, én vagyok az apád Eszter!! stb xD Kötelező azoknak akik utálják magukat! Vagy egy elalvós filmnek is tökéletes nálam 10 perc alatt csodát tett.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.