2023.02.03 16:09 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Látványorgia a köbön

Egy titokzatos fiatal nő, Hester Shaw (Hera Hilmar) tűnik fel, mint az egyetlen, aki megállíthat egy hatalmas, kerekeken mozgó ragadozó várost, amely mindent felemészt az útjába. Az elvadult és az anyja emlékétől űzött Hester egyesíti erőit Tom Natsworthy-vel (Robert Sheehan), a londoni kitaszítottottal, valamint Anna Fanggal (Jihae Kim), a veszélyes betyárral, akinek vérdíj van a fején.

Ennyit a film tömör történetéről. Viszont, mint mindig elmondom ezen vélemény írásaim alatt, hogy ez a film is sikeresebb lett volna, ha előbb elkészítik, mint 2018, mivel ekkora már olyan sok young adult regény feldolgozása került moziba, hogy a közönség már tudta, mi miután következik, és így ezek a filmek totál érdektelenségbe fulladtak, ahogy ez a film iránt is, és hiába Peter Jackson produceri tevékenysége és hathatós munkássága a film felett, akkor is csúnyán földbe állt, nem csak a jegypénztáraknál, de a közönség és a kritikusok előtt is. Az Universal Studios nem sajnálta Jacksonéktól a pénzt, amit nem csodálunk, hisz a Gyűrűk Ura és a Hobbit-trilógia meg a King Kong adaptációk igen hatásosra sikerültek, ez viszont csak a látványvilága volt jónak nevezhető. A történet különben részemről jó és érdekes, eme poszt-apokaliptikus filmek mindig átjönnek nekem, mert mindig kíváncsi vagyok arra, milyen lesz a hely, amit egyszer az emberiség tönkre tesz, mert sajnos haladunk ebbe az irányba, de rendesen. Így a valóságtól nem nagyon rugaszkodik el a film ,ha jól belegondolunk. A szereplők játéka se fogja meg a nézőt nagyon, az azóta eltelt évek is bizonyítják, hogy a két főhőst alakító színészek azóta se tündökölnek. Így elmondható, hogy látványos orgiát kap a néző, pörgős akciók keretein belül, ami odaszegezi a nézőt a képernyő elé. Ami meglepett, hogy a hazai forgalmazás során a BluRay lemezt magyar Dolby Atmos 7.1 hanggal látták el, ezt azért hangsúlyozom ki, mert itthon kevés ilyen van, elterjedt még mindig a DD 5.1 hangrendszer és ennyi, így nekem, mint nagy mozi rajongónak ez szemet szúrt, és így az otthoni lejátszóba berakva, a hangprojektort beélesítve igen pompás hatást ér el a 4K UHD képpel együtt. Megnézésre ajánlom, a többit pedig döntsétek el Ti, hogy milyen a film. Mozizásra fel!

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

A történet szerint évezredekkel azt követően, hogy a civilizáció megsemmisült, az emberiség adaptálódott az új világhoz, és az élet tovább fejlődött. A bolygót hatalmas... több»

2