Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Mindhunter - Mit rejt a gyilkos agya (2017-2019)

Mindhunter
Filmadatlap
 
56
Szereplők
12
Vélemények
40
Képek
6
Videók

Galéria (40)

Jonathan Groff
Anna Torv
Cotter Smith
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff

Videók (6)

 
Fikatours_blogger   2022. 08. 05.

legújabb vélemény

1
Gyilkos sorozat

A magas pontszám és a lelkes hozzászólások sarkalltak arra, hogy belevágjak ebbe a sorozatba. Mondhatom, igazán ütősen indul, de csalódni fog, aki azt hiszi, ezt kapja majd végig. Néhány epizód után megállapítottam, hogy hiányzik történetekből a feszültség és a valódi konfliktus.

 
Artúr   2021. 09. 27.

a nap véleménye

3
Kellemesen lassú izgalom és szórakozás

Aki szívesen foglalkozik az emberi motivációk pszichoszomatikus, rózsaszín modellvasútjával, annak üdvösen üdítő élvezetként fog hatni ez a sorozatzseni. Meglátásom szerint azon túl, hogy izgalmas karaktereket elevenítenek meg színésztalentumok, a ko... teljes kritika»

3
 
Zoltán384279   2021. 03. 02.

2
Néha az elborult elme a legnagyobb segítség

Valamikor 13-14 éves koromban vettem egy könyvet, aminek "A világ legbrutálisabb sorozatgyilkosai" volt a címe. Attól kezdve minden ezzel kapcsolatos téma érdekel. Rengeteg dokumentumfilmet néztem meg, még több könyvet olvastam el ezzel kapcsolatban, de ilyen jellegű filmet még nem láttam. Viszontláttam azokat, akikről gyerekkoromban olvastam. Csak más szemszögből. Persze mozifilmekben jó néhány gyilkos tetteit feldolgozták, de ez más irányba megy. Megmutatja, hogyan lehet felhasználni a rosszat a még rosszabb ellen. Teljesen véletlenül találtam rá, és csak azért kezdtem el nézni, mert láttam az előzetesben Kempert. (Nem szeretem a gyilkosokat, nehogy valaki félreértsen, de ő biztosan nem lett volna az, ha gyermekkorában nem állatként bánnak vele, és biztosan nem kapták volna el, ha ő nem akarja. A rokonait valahogy nem tudtam sajnálni, akármit tett is velük.) Egyébként ebben a filmben nem láttam rossz színészi alakítást, talán mert a szereplők is átérezték a film mondandóját. Kár, hogy nem lehet 5 csillagnál többet adni, mert ez a sorozat többet érdemel. Remélem, nem állnak meg 2 évadnál.

 
Alexa   2022. 04. 06.

1
A legjobb sorozatgyilkosos sorozat

Mindig is érdekelt ez a téma, és imádtam a sorozatot. Remek stílusban, sallangmentesen ábrázolja, ahogy egy FBI-ügynök elkezdi igazából kiépíteni a profilozás alapjait. A valós Robert Ressler - aki nevéhez köthető a "sorozatgyilkos" kifejezés megszületése a világban - inspirálta az egyik karaktert. Az összes hírhedt sorozatgyilkossal interjúkat készítenek, közben aktuális gyilkosságokba is besegítenek, ami csak megerősíti a profilozás műfajának elterjedését. Nagyon érdekes végigkísérni ezt a folyamatot, és a sok pszichopata interjúját hallgatni... az elkövetett rémségek részleteiről nem is beszélve. Sötét hangulatú sorozat, de tényleg nem lehet abbahagyni, nagyon sajnáltam, hogy 2 évad után befejezték. Korhűen ábrázolja az akkori technológiákat, amiket nyomozáskor használtak. Az is tetszett, hogy míg sok film és sorozat kvázi "megkedvelteti" a nézővel a pszichopatákat, ne felejtsük el, milyen emberek. Nem éreznek... és ez a sorozat a legsötétebb bugyraikat tárja elénk, kendőzetlenül. Egyébként a téma iránt érdeklődőknek nagyon ajánlom az Emberi bestiák - Bepillantás a sorozatgyilkosok világába előadást itt Magyarországon. Akiknek a sorozat tetszett, ez a 2 órás előadás is fog. Egyébként nem kimagasló az intelligenciája a legtöbb sorozatgyilkosnak, nem lesznek szerelmesek, és már gyerekkorban felismehetők a pszichopata vonások.

 
dailyfilmsan   2020. 08. 01.

0

Nekem nagyon bejött a sorozat. Tetszett a vonal, amit végigvitt, tetszettek a kontrasztok, meg a kissé dokumentum jellege is. Szerintem tök jól elkapták ezt az eredettörténetet. Minden szereplőnek volt saját vonala, amit sikerült eredményesen összefűzni. Szerintem krimirajongóknak kihagyhatatlan.

 
Anti007   2020. 05. 15.

0
Az ép elme álarca, avagy mit rejt a gyilkos agya

Egy olyan valós eseményeken alapuló történetet ismerhetünk meg, ami a huszadik század második felében igazi áttörést hozott a kriminálpszichológiában az FBI-nál. Pontosabban az FBI profilozói csoportjának viselkedéstudomány kutató mun... teljes kritika»

 
kevelin   2022. 07. 11.

0

A legjobb sorozatgyilkosokról, és azok elméjéről, döntéseinek hátteréről szóló sorozat, film vagy alkotás, ami valaha született. Thriller és téma rajongóknak kötelező.

 

John E. Douglas számos könyvet írt a témában. Érdemes elolvasni őket.

(JRD )
 

John E. Douglas 1944-ben született (vagy 1945-ben, érdekes, hogy a születési év kétséges). Ő volt az egyik FBI különleges ügynök, aki nevével egyet jelentett a profilozás. Kezdetben mesterlövész volt, majd túsztárgyaló, de egyre nagyobb figyelmet fordított a gyilkosok lélektanára, bár kérdéseit, ötleteit a kor nehezen fogadta el. Mikor az elmélete szabad utat kapott, a társával együtt egyre veszélyesebb sorozatelkövetőkkel készítettek interjúkat, beszélgettek el tetteik motivációjáról stb. Maga a Mindhunter sorozat azért is érdekes, mert mag a többi sorozat a profilozást már, mint elfogadott és szinte tévedhetetlen eszközt alkalmazza, addig ez a páros volt, akik megalapozták a profilozást, mint tudományt. Ebben a sorozatban azt ismerhetjük meg, hogy a két FBI ügynök milyen buktatókon ment át a projekt alatt, hogyan jött létre az a bizonyos adatbázis, röviden, hogy hogyan is született meg a profilozás maga.

(JRD )
 

Bill Tench fia szelektív némaságban szenved, ami az emberek 0.8%-ának esetében - életük valamely fázisában - bekövetkezik.

(Képkockák)
 

Charlize Theron és David Fincher 2009-ben prezentálták az ötletet a HBO-nak.

(Képkockák)
 

David Fincher második rendezése a Netflixnek, az első a Kártyavár (2013) volt.

(Képkockák)
 
... Aztán véget ér. Tíz epizód. Olyan képkockákkal és olyan történésekkel, amik folytatását szeretnénk látni, beharangozott gyilkossal – akinek fejlődését epizódokon keresztül nyomon tudjuk követni – és olyan interjúalanyokkal, mint a nemrég elhunyt Charles Manson. Elgondolkodtató, nyílt sorozat ez. A nézője pedig dönthet, mit akar látni. A gyilkost vagy az embert… több»
 
A mostani szezon ugyanis áthelyezte a fókuszt az elméletről a gyakorlatra, és három teljes epizódon át mutatja be az atlantai gyerekgyilkosság ügyén keresztül, miképpen működik a teória éles helyzetben. több»