Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Mindhunter - Mit rejt a gyilkos agya (2017-2019)

Mindhunter
Filmadatlap
 
56
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
6
Videók

Galéria (40)

Jonathan Groff
Anna Torv
Cotter Smith
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff
Jonathan Groff

Videók (6)

 
Artúr   2021. 09. 27.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Kellemesen lassú izgalom és szórakozás

Aki szívesen foglalkozik az emberi motivációk pszichoszomatikus, rózsaszín modellvasútjával, annak üdvösen üdítő élvezetként fog hatni ez a sorozatzseni. Meglátásom szerint azon túl, hogy izgalmas karaktereket elevenítenek meg színésztalentumok, a ko... teljes kritika»

3
 
dailyfilmsan   2020. 08. 01.

0

Nekem nagyon bejött a sorozat. Tetszett a vonal, amit végigvitt, tetszettek a kontrasztok, meg a kissé dokumentum jellege is. Szerintem tök jól elkapták ezt az eredettörténetet. Minden szereplőnek volt saját vonala, amit sikerült eredményesen összefűzni. Szerintem krimirajongóknak kihagyhatatlan.

 
Anti007   2020. 05. 15.

0
Az ép elme álarca, avagy mit rejt a gyilkos agya

Egy olyan valós eseményeken alapuló történetet ismerhetünk meg, ami a huszadik század második felében igazi áttörést hozott a kriminálpszichológiában az FBI-nál. Pontosabban az FBI profilozói csoportjának viselkedéstudomány kutató mun... teljes kritika»

 
Zoltán384279   2021. 03. 02.

1
Néha az elborult elme a legnagyobb segítség

Valamikor 13-14 éves koromban vettem egy könyvet, aminek "A világ legbrutálisabb sorozatgyilkosai" volt a címe. Attól kezdve minden ezzel kapcsolatos téma érdekel. Rengeteg dokumentumfilmet néztem meg, még több könyvet olvastam el ezzel kapcsolatban, de ilyen jellegű filmet még nem láttam. Viszontláttam azokat, akikről gyerekkoromban olvastam. Csak más szemszögből. Persze mozifilmekben jó néhány gyilkos tetteit feldolgozták, de ez más irányba megy. Megmutatja, hogyan lehet felhasználni a rosszat a még rosszabb ellen. Teljesen véletlenül találtam rá, és csak azért kezdtem el nézni, mert láttam az előzetesben Kempert. (Nem szeretem a gyilkosokat, nehogy valaki félreértsen, de ő biztosan nem lett volna az, ha gyermekkorában nem állatként bánnak vele, és biztosan nem kapták volna el, ha ő nem akarja. A rokonait valahogy nem tudtam sajnálni, akármit tett is velük.) Egyébként ebben a filmben nem láttam rossz színészi alakítást, talán mert a szereplők is átérezték a film mondandóját. Kár, hogy nem lehet 5 csillagnál többet adni, mert ez a sorozat többet érdemel. Remélem, nem állnak meg 2 évadnál.

 
iq.csabi   2019. 08. 21.

0

Brutálisan jó sorozat. Az első, talán második rész kell neki, hogy igazán érdekessé váljon a történet. Nagyon leköti az embert, és nem az akció miatt.

 
Eniq   2020. 09. 10.

0

Nagyon jó sorozat, abba se tudtam hagyni, egymás után néztem meg az első két évadot. Engem az első rész már megvett, a színészek és maga a történet is zseniálisan van összerakva. Tetszik, hogy több részen keresztül is fut egy szál, így sokkal több minden fér bele, mintha mindig egy-egy részbe zsúfolnának mindent.

 
Mia1982   2017. 12. 26.

0

Baromi jó sorozat, engem végig lekötött. Lesz második évad is, ebben gyerekgyilkosokkal foglalkoznak majd.

 

David Fincher második rendezése a Netflixnek, az első a Kártyavár (2013) volt.

(Képkockák)
 

Holden Ford és Bill Tench karaktere két valódi FBI profilozón alapszik, John Douglason és Robert K. Ressleren.

(Képkockák)
 

Az interjúk a valódi szövegeken alapultak a sorozatgyilkosokkal, olykor szóról szóra.

(Képkockák)
 
... Aztán véget ér. Tíz epizód. Olyan képkockákkal és olyan történésekkel, amik folytatását szeretnénk látni, beharangozott gyilkossal – akinek fejlődését epizódokon keresztül nyomon tudjuk követni – és olyan interjúalanyokkal, mint a nemrég elhunyt Charles Manson. Elgondolkodtató, nyílt sorozat ez. A nézője pedig dönthet, mit akar látni. A gyilkost vagy az embert… több»
 
A mostani szezon ugyanis áthelyezte a fókuszt az elméletről a gyakorlatra, és három teljes epizódon át mutatja be az atlantai gyerekgyilkosság ügyén keresztül, miképpen működik a teória éles helyzetben. több»