Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A gesztenyeember (2021)

The Chestnut Man
Filmadatlap
 
17
Szereplők
27
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Videók (3)

 
Robinson76   2022. 12. 27.

legújabb vélemény

0
A rettegett gesztenye

A sorozat készítői nem totojáznak sokat, egyből belökik a nézőt az események sűrűjébe. A gesztenyeember mindenben követi a klasszikus receptet: a nyomozópáros kölcsönös ellenszenvét az összecsiszolódásuk, a nyomozás kezdeti fásultságát a megoldás követi, és mindvégig izgalmasan vezeti végig a nézőt a cselekményen. Mindemellett a hamisítatlan skandináv krimis hangulat sem maradhat el, ami azonnal be is kúszik az ember bőre alá. Ebben a szériában minden megvan, ami miatt rajongani lehet a borongós, sötét északi krimikért. Ez a sorozat a legjobb krimihagyományokat követi akkor, amikor egy nyomozópáros kapja meg az ügyet, és akiknek a nyomozással egyidejűleg remekül épül fel a karakterük. A történet remek, a megvalósítása és a színészi játék is az, így egy igazi lelki hullámvasútra küldi az embert, egy kis gesztenyefigura társaságában. Az elvárásaimnak maximálisan megfelelt, nem is adhatok rá mást, mint öt zöld csillagocskát.

 
Klauka89   2021. 10. 17.

3

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagy várakozással ültem le ezt a sorozatot megnézni, mert egy barátunk el volt ájulva tőle, hogy mennyire kiszámíthatatlan, lélegzetelállító és mesteri. Nos, láttam már jobbat. Én a skandináv filmeknél jobban pörgő, mesterkélt munkához voltam eddig s... több»

 
Bazzzsi   2021. 10. 13.

3

Jól építkező sorozat, amely a legvégére is tartogatott izgalmakat. A neveket szokni kell a legelején.

 
indingo   2021. 10. 11.

2

A könyvet nem olvastam, de a sorozat kellően izgalmas volt. Lassan indul, mint a skandináv filmek legtöbbje, de után egy izgalmas és kerek történetet kapunk.

 
Caravaggio1978   2021. 10. 10.

2
Jós sikerült sorozat, a végéig nem jöttem rá a megoldásra

Nagyon jó történet, az érdeklődésem mindvégig fenntartotta, csak agyaltam, agyaltam, hiába figyeltem, a vége nagyot szólt, mert nem jöttem rá a megoldásra, csak a végén... Nagyon jól játszott mindenki, tetszettek a karakterek, nagyon jól adták. Semmi túlzás, teljesen életszerű volt minden. Kíváncsi leszek, lesz-e valami hasonló még a Netflix tarsolyában.

 
dandelion1983   2022. 01. 30.

0

Nagyon izgalmas és igazán jó sorozat, végig lekötött. Én egy kicsit jobban örültem volna, ha a szereplők személyiségét jobban bemutatja, lehetett volna drámaibb, de ez csak ízlés kérdése.

 
TomÁcs   2021. 10. 15.

0

Rég láttam ilyen jól felépített sorozatot. Mindvégig fenntartotta a néző figyelmét, a legvégsőkig nem lehetett tudni, hogy mi történt a múltban.

 

A forgatókönyvet a film alapjául szolgáló regény írója,Søren Sveistrup és Dorte W. Høgh jegyzi.

(Timike)
 

A sorozat két főszereplője, Mikkel Boe Følgaard és Danica Curcic a korábbi két dán Netflix sorozatban is szerepelt.

(Timike)
 

A gesztenyeember a harmadik dán Netflix-sorozat.

(Timike)
 

A sorozat Soren Sveistrup azonos című regénye alapján készült.

(Timike)
 
A főszereplők viszont kifejezetten sablonosak lettek, a mellékszereplők történetszála figyelemreméltóbb, és végső soron ebből is bontakozik ki az elmaradhatatlan társadalomkritika. több»
 
Hogy ezek után lesz-e a második évad, arról nagyon korai beszélni. A történet ugyan nyitva hagyott egy kiskaput, ám szeptemberi premier után még hónapok kellenek ahhoz, hogy megkapja az engedélyt a The Chestnut Man, bár a közönség fogadtatása és a 8,3-as iMDB-rating kétségtelenül ígéretes alap. több»