Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  

Filmkritikák

 
2021. 04. 08.
Fontos és jó film a Judas and the Black Messiah, melynek talán csak azt lehet felróni, hogy nem próbálta meg igazán feszegetni a saját határait. Ettől függetlenül a célkitűzései nagy részét teljesíti, és hitelesen mutat be két olyan embert, akik ugyan más-más oldalról, de fontos szerepet játszottak a Fekete Párduc mozgalom életében. több»
 
2021. 04. 01.
A Még egy kört mindenkinek tehát klasszikus fejlődéstörténet, szinte jó értelemben vett régivágású hollywoodi dráma (például a nagyszerű tanár-diák történettel, a Glenn Ford főszereplésével készült 1955-ös Tábladzsungellel is rokonítható), ami annyira nagy meglepetéseket nem okoz, de ha humoros formában is (Thomas Vinterberg műve a manapság divatos „dramedy” műfajába sorolható), hitelesen mesél a jóléti kapitalista társadalmak keserű valóságáról. több»
 
2021. 03. 25.
Sztárnak lenni felelősség, és egyáltalán nem mindegy, mit kezdünk az ismertséggel járó kiváltságokkal – üzeni a One Night in Miami, négyük sorsának bemutatásával pedig a film maga is kinyilatkoztatássá, ars poeticává válik. Így még hatásosabb rendezői bemutatkozás King részéről. több»
 
2021. 03. 25.
Az I May Destroy You egy fordulatos, jól kitalált történet, amelynek megvolt a potenciálja, hogy sokkal jobb legyen, és bár az első évadban valahol egy kicsit mintha elcsúszott volna, megérdemli, hogy legyen folytatása. több»
 
2021. 03. 18.
Amikor egy amerikai függetlenfilm kínai (női) rendezővel, natúrszereplőkkel, kis költségvetéssel, érzékeny társadalmi témával és egyedi elbeszélési formával ilyen szintű érdeklődést és elismerést tud kiváltani, az a filmkedvelők és a filmgyártás számára csak pozitív kimenetelű lehet. több»
A David Copperfield rendkívüli élete egyéni hangvételéből, nézőnek szóló kikacsintásaiból, humorából és kreatív megoldásaiból adódóan olyan üdítő színfolt a Dickens klasszikusából készült adaptációk sorában, mely úgy képes a történet friss és modern megközelítését nyújtani, hogy közben a klasszikus szöveg mondanivalójához is hű tud maradni. több»
 
2021. 03. 04.
A DAU-projekt jelenleg 14 film, ezek egyike a DAU. Natasa. Biztos hallunk még a többi filmről is, egy ilyen pofátlanul maximalista cucc számtalan filozófiai, etikai, filmelméleti és storytelling-gyakorlati kérdést vet fel. több»

69 Fűzfa  (2019)

 
2021. 02. 25.
A Fűzfa igazán nagylélegzetű alkotás, amely a Mancsevszkitől megszokott sokfajta hangnemével és átfogó világmagyarázatával ragadja meg a nézőt – a film a születés misztériumában egyesíti többszáz év macedón, balkáni és európai történeteit. több»
 
2021. 02. 25.
A sorozatot figyelve egyértelműen megerősödött bennem újra az érzés, a fölismerés: nem halhat ki belőlünk az igény, hogy élő kapcsolatunk legyen a természettel, és hogy meg kell értenünk végre: nemcsak jogaink vannak ittlévőként, hanem kötelességeink is. több»
 
2021. 02. 18.
Az Ásatás tehát becses darabja lehet az idei filmtermésnek. Noha nem feszeget önismereti kérdéseket, és görbe tükröt sem állít, viszont a fentiek tekintetében kétségtelenül értékes alkotás, amely maga is mintha egy darab lenne az eltemetett múltból. több»