Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  

Filmkritikák

94 Mrs. America  (2020)

 
2020. 09. 20.
A valós és fikciós elemekből egyaránt építkező Mrs. America tehát árnyaltan mutatja be az USA egyik legfontosabb politikai küzdelmében szerepet játszó valós alakokat és cselekedeteiket, s egyúttal azokra az ügyekre is ráirányítja a figyelmet, melyek még napjaink (amerikai) politikájában is meghatározó szereppel bírnak. több»

81 Palm Springs  (2020)

 
2020. 09. 16.
A januári Sundance Filmfeszivált követően, a Hulu által a semmiből bukkant elő a Palm Springs, ami most a mozikba is eljutott. Az időzítés szinte tökéletes, hiszen mikor máskor, ha nem most nézzünk olyan filmet, mely fő üzenete az életigenlés és az emberi kapcsolatok fontossága. Ahogy azt Nyles mondja: „Itt vagy te, állsz a szakadék szélén, ami sokkal nagyobb bárkinél, de sose feledd, nem vagy egyedül.” több»

73 Hab  (2020)

 
2020. 09. 13.
Száz szónak is egy a vége, jó nézni, ahogy jókedvű és elégedett nézők ballagnak kifelé a moziból, mindezt egy magyar film idézte elő – talán ezúttal még a kukoricát is elfelejtették végigönteni a székeik alatt. több»

64 Az igazság  (2019)

 
2020. 09. 07.
Az igazság érzékenyen lazítja fel a díva páncélját, és szerencsésen még a kötelező happy endet is relativizálja: hősei nagy utat járnak be lelkileg és érzelmileg, de ekkor sem hazudtolják meg magukat. több»

81 Tenet  (2020)

 
2020. 08. 27.
Az év ezen szakában általában Godard-t nézek, idén sem történik ez másként, néztem a régi Godard-t a friss Nolan-film ízével a számban, és arra gondolok, hogyan lehet gondolat nélkül mozit csinálni, és miért harapózott ez annyira el a mában? több»

78 And Then We Danced  (2019)

 
2020. 05. 25.
A jövő grúz generációja láthatóan nyitottabb, és ha Levan Akinhoz hasonlóan más filmrendezők is bátran nyúlnak ehhez a témához, talán szélesebb körökben is megváltozik az emberek véleménye, és a következő premier ünnep lesz, nem pedig moziostrom. több»

70 Blow the Man Down  (2019)

 
2020. 05. 12.
"A végeredmény egy markáns atmoszférájú, némi humorral és éneklő halászokkal megspékelt bűnügyi sztori, mely a matriarchális társadalmi berendezkedést favorizálja, annak ellentmondásosságaival egyaránt." több»
 
2020. 05. 03.
Igen sajnálatos, hogy a CBC és a Netflix együttműködésének tavaly év végi megszűnése az eredetileg öt évadosra tervezett sorozat – alkotókat is váratlanul érő – befejezéséhez vezetett, melynek következtében az Anne több történetszála is lezáratlan maradt. több»

NA Békeidő  (2020)

 
2020. 04. 25.
Miközben a Békeidőt ezek a véresen hétköznapi szituációk és az azokkal kapcsolatos filmnyelvi játékok irányítják, az utolsó jelenetben a társadalmi zsákutcák jeleként egy autót látunk felülnézetből, amint egy körforgalomban köröz. A film utolsó, a hétköznapoktól elszakadó, imaginárius képsorai azt sugallják, hogy ebből a vissza-visszatérő körforgásból, a mérgezett politikai-társadalmi viszonyokból csak a képzelet világa kínálhat menekülőutat. Legalábbis időlegesen. több»

89 The Morning Show  (2019)

 
2020. 04. 15.
Egy olyan sorozatot rakott elénk az Apple TV+, amelynek a megnézése után nehéz megszólalni. És nem csak azért, mert a témáról, amit választottak hozzá, eleve nehéz megszólalni. Az ipar, a sérthetetlen ipar, ahol az eltussolás mindennapos, ahol bárki, aki megszólal, veszélyezteti az egzisztenciáját, ez az ipar a történet főszereplője. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.