Filmkritikák

58 Post Mortem  (2021)

 
2021. 12. 30.
Egyrészt, hogy a Post Mortem hozzájárul a horror műfaj térnyeréséhez a magyar filmgyártásban, másrészt, hogy a majdani kísérletek képesek lesznek meghaladni az alapvető hollywoodias közhelyeket és felvillantani egy valódi műfaji hagyomány lehetőségét. több»
 
2021. 12. 30.
A West Side Story professzionál-remake-je tökéletes karácsonyi mozi, most már tényleg az a kérdés, hogy a film segítheti-e a többségi spanyolajkú Puerto Ricót abban, hogy a hosszú felvételi folyamat lezárásaképpen lehessen az Egyesült Államok 51. tagállama végre? több»
 
2021. 12. 30.
Az utolsó párbaj nem egy hagyományos, az adott kort minden tekintetben autentikusan felidéző történelmi film, hanem elsősorban a főszereplők – alantas késztetések és célok által meghatározott – sorsát különböző szemszögekből megvilágító alkotás, mely egy igaz történeten keresztül irányítja rá a figyelmet egy napjainkban is erős aktualitással bíró problémára. több»

81 Belfast  (2021)

 
2021. 12. 23.
Kenneth Branagh a Shakespeare-adaptációk és közönségfilmek után ezúttal ír gyökereihez visszatérve egy bensőséges és meghitt szerzői filmmel állít mozgóképes emlékművet felmenőinek és szülővárosának, Belfastnak. több»

83 Dívák  (2021)

 
2021. 12. 16.
Eljött az érettségi, ám kiderült, hogy bármennyire nagy jelentőséget tulajdonítunk neki, ez is csak egy epizód az életünkben. A Díváknak, mint oly sok mindenre, erre is hamar rá kell jönniük. De a film végére már egyáltalán nem féltjük őket a rájuk váró kihívásoktól. több»

56 Cenzorka  (2021)

 
2021. 12. 09.
Bár láttunk már erősebb filmet Kerekes Pétertől, mind tartalmilag (az, hogy a nők gyerekekre vágynak, kissé elcsépelt), mind pedig formailag (minimalista leegyszerűsödés), a Cenzorka a társadalmi periféria olyan dimenziói felé tolta ki a láthatóság kérdését, amely eddig, főként Európa keleti sarkában, alulreprezentált volt. több»
 
2021. 12. 09.
Egy tanulságos korlenyomat sztárságról és hatalomról, a média és a politika összefonódásáról, őszinte hitről és képmutatásról. Bepillantást nyerünk az evangélikus televíziózás misztikus világába, ahol a hívők szeretetét és a pénzt egyformán preferálják, miközben hirdetik, hogy Isten mindenkit szeret, de tényleg. több»
 
2021. 12. 02.
A főszereplők viszont kifejezetten sablonosak lettek, a mellékszereplők történetszála figyelemreméltóbb, és végső soron ebből is bontakozik ki az elmaradhatatlan társadalomkritika. több»

45 Titán  (2021)

 
2021. 11. 25.
Ruben Impens operatőr kameramunkája nem rossz, de nem is üt át, észrevétlenül hagyja a cselekmény zökkenőmentes gördülését. Színészileg olykor illúziótkeltő, olykor meg nem. Rossz film. Szerintem. több»
 
2021. 11. 25.
Vérbeli midcult anyagot hozott tehát ezúttal a Netflix, ami igen bravúros mutatvány, hiszen úgy kellett viszonylag könnyen fogyaszthatót alkotniuk, hogy közben egy feldolgozhatatlan témát boncolgatnak. több»