Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Filmkritikák

 
2020. 02. 19.
Íme az egzisztencialista komikum, valamint a csalfaságra adott pillanatokban kaphatónak tűnő leány korlátozott horizontjára adott revans. Ki-ki eldöntheti, boldog-e ezzel a paradigmával. több»
 
2020. 02. 17.
Az Úr Sötét Anyagai konstruktív és ötletes vizuális változatát viszi színre Pullman remekművének. Ezzel az első évadban végigvitt történetnek, mely Lyra és Will találkozását készíti elő egy harmadik univerzumban, bebiztosítja a helyét a legszínvonalasabb sorozattechnikák világában. több»

80 Judy  (2019)

 
2020. 02. 17.
A Judy tehát egy olyan karakterdráma, mely a cselekményesség helyett a címszereplő árnyalt bemutatására helyezi hangsúlyt, s melyre ugyan nem jellemzőek az innovatív művészi megoldások, jól megkomponált jeleneteivel, s egy valódi tehetség tragikus sorsán keresztül, hatásosan képes rámutatni a szórakoztatóipar működésének emberéleteket megnyomorító könyörtelenségére. több»

82 Léghajósok  (2019)

 
2020. 02. 07.
Bár a Léghajósok egy korábban fel nem dolgozott témát jár körül egy úttörő főszereplőpáros szerepeltetésével, nem az újszerű művészi megoldásai révén emelkedik ki a kosztümös életrajzi filmek sorából, hanem azzal, hogy letisztult stílusban, megkapó látványvilággal, remek színészi alakításokkal és jó ritmussal mesél egy olyan történetet, melyből érthetővé válik a néző számára, milyen levegőben megtapasztalható csodák hatására vonzódott és vonzódik az ember a mai napig a repüléshez. több»

89 Kisasszonyok  (2019)

 
2020. 01. 30.
A Kisasszonyok jogosultságát bizonyítja, hogy az idei Oscar-szezon legjobb film kategóriájában nem találunk másik filmet, ami elsősorban a nőkre fókuszálna (pedig volt miből válogatni). Amíg ez a tendencia nem változik, addig szükségünk van az olyan rendezőkre, mint Greta Gerwig, aki mer nőkről mesélni. több»

86 Az Ír  (2019)

 
2020. 01. 28.
Hiába, Az ír vérbeli 20. századi film, amit Rodrigo Prieto szemet gyönyörködtető, telt képei is aláhúznak. Amíg készülnek olyan filmek, mint Az ír, lesz mit nézni a cinefileknek. több»

82 Drakulics elvtárs  (2018)

 
2020. 01. 24.
Úgy gondolom, hogy érdemes rámutatni a Drakulics elvontabb, bensőbb árnyalataira is, hiszen a technikai összerakottságán és egyestés jellegén túl bőven nyúl olyan témákhoz is, amelyek érthetetlenné teszik azokat a kritikákat, amelyek szerint az alkotás inkább egy plasztikus, de üres váz, legfeljebb jól működő komédia. több»

87 Tőrbe ejtve  (2019)

 
2020. 01. 19.
A Tőrbe ejtve kiemelkedő sikere érdekes és elgondolkodtató színfolt a 21. századi műfaji palettán: a végtelen hosszúságú, egymást átszövő franchise-ok, túlbonyolított műfaji hibridek és lebutított popcornmozik között van igény egy egyszerű, mégis igényes kis darabra (igaz, Johnson már a folytatás lehetőségét is meglebegtette Daniel Craig magánnyomozó figurájához kötődően). több»
 
2020. 01. 07.
Bizonyos aspektusból a francia rendezőnő konvencionális módon mesél olyan univerzális érzelmekről, mint a szerelem, a vágy és a barátság. A kor bűne, hogy a két nőnek el kell válnia, nem lázadnak fel sorsuk ellen, elfogadják az elfogadhatatlant, hiába az erős kötelék, külön utakon kell folytatniuk az életet. több»

57 Amundsen  (2019)

 
2019. 12. 30.
Roald Amundsen sokkal többet tett a Déli-Sark felfedezésénél – azonban hogy pontosan milyen érdemei is voltak az ellentmondásos személyiségű norvég kalandornak, azt Espen Sandberg filmje, az Amundsen nem tisztázza.

több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.