Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  

Filmkritikák

85 Űrpiknik  (2020)

 
2021. 07. 15.
Az Űrpiknik ugye a digitális korszakban játszódik, ennek megfelelően a se ki, se be állapot így jelenik meg: „az ajtó nem működik, de kártya kell hozzá”. több»
 
2021. 07. 15.
Holott az első két részben felvázolt posztapokaliptikus világ ezerszer eredetibb, mint az unásig túlnyújtott, évadról évadra egyre rosszabb The Walking Dead sorozaté, így jó lenne, ha Krasinski és Emily Blunt egy mozifilmtrilógiánál gazdagabb Hang nélkül-univerzumban gondolkodnának. több»
 
2021. 07. 01.
A Természetes fény a második világháború egy specifikus, kevésbé ismert vagy emlegetett magyar fejezetét taglalja, ugyanakkor egyetemes szinten mesél a totális háború borzalmairól, és arról, hogy a hétköznapi emberek hogyan válhattak a terror és a kegyetlenség végrehajtóivá. több»
 
2021. 06. 24.
(...) az át nem gondolt összefüggések, következetlenségek miatt a Perzsa nyelvleckék az elszalasztott lehetőségek filmje marad, pedig lehetett volna olyan Survivor, ahol a valóság a show. több»
 
2021. 06. 17.
... a Snabba Cash kreátora, Oskar Soderlund viszont nagyon is azt mondja, hogy a kreálmánya nem etnikai, faji különbségekről szól, hanem az osztályharc mai állásáról. több»

72 Dickinson  (2019)

 
2021. 06. 10.
A Dickinson olyan merész és friss megközelítéssel bíró sorozat, mely egyszerre idézi meg, és hágja át a kosztümös alkotások konvencióit, és szórakoztatóan, ám fontos társadalmi kérdésekre reflektálva, valamint a címszereplő költészetének esztétikájával összhangban álló alkotói megoldások által hozza közelebb a fiatalabb korosztályhoz az amerikai irodalom egyik meghatározó alkotójának költészetét. több»
 
2021. 06. 10.
A Minari egy szívhez szóló, sokrétű lírai dráma, amelynek története, alapkonfliktusa sok idegen országba szakadt, ott érvényesülni próbáló ember számára alaptapasztalat. több»

48 Spirál  (2020)

 
2021. 06. 04.
A Spirálban több rejlik, mint amennyit megmutat, így érdemes rajta elgondolkodni, azonban több mankó menet közben is élvezetesebbé tette volna, nem csak utólag – pedig a remek, értő színészi játék, az aprólékosan kitalált és kidolgozott környezet és motívumrendszer által megvolt benne potenciál, hogy szélesebb, midcult-rajongó közönség is élvezetesnek találhassa. több»

88 The Father  (2020)

 
2021. 05. 27.
Az időskori leépülés az egyik leggyakoribb betegség, ezért mozgóképes reprezentálása rendkívül fontos, hogy jobban megértsük és elfogadjuk a demenciában szenvedők sorsát. több»
 
2021. 05. 20.
Ami a bevezetőket illeti, különösen jólesett, ahogy Slavek Horák, a Havel című film rendezője egyenesen a magyar közönséghez fordult azzal, hogy mi mindenki másnál fogékonyabban lehetünk a történetre. Ez így van a Drónpilótával kapcsolatban is. több»