Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmkritikák

 
2021. 10. 06.
Érzelmes és nagyon fontos darabról van szó, amit ha csak az néz meg, aki maga is családi traumákkal küzd, akkor a film már meg is szerezte azt a világhírnevet, amit megérdemel. több»
 
2021. 10. 06.
Ebből a háttérből kellene elfogadni, hogy a mi tájainkon is el lehet gondolkodni olyan decens polgári érzeményeken is, mint a párkapcsolati féltékenység, a titkát nem tudom meg, és lehet, hogy Füst sem tudta, de abban a világban, amiben írta, még a szerelem pokla is jó kis eszképnek tűnhetett. több»
 
2021. 09. 30.
A Mentés másképp egy ígéretesen induló rendező és forgatókönyvíró első tollvonása. Az alapötlet kifejezetten egyedi, és bár a megvalósítással helyenként akadtak problémák, azt semmiképpen sem lehet vádként felhozni, hogy egy összecsapott alkotásról van szó. Rózsa Gábor kevés pénzből ugyan, de megalkothatta a „vágyfilmjét”, amely ugyan nem túl komplex, de annál fontosabb üzenetet közvetít. több»

84 Hive  (2021)

 
2021. 09. 30.
A Méhkassal nemcsak Fahrije, a filmbeli női protagonista, de a koszovói film is megvalósította saját egyenjogúsítását: önálló lábra állt. Kétségtelen, hogy a női rendezőnő munkája azonnal felhelyezte a koszovói filmet a kortárs európai film térképére. több»
 
2021. 09. 20.
A kutya karmai közt elkészítésével Jane Campion magabiztosan formálja a western műfaját, és a hozzá kötött dogmák árnyékában képes egy kivételes darabot létrehozni, melynek makulátlan színészi játéka – különösen Benedict Cumberbatch átlényegült alakítása – és fordulatos lezárása további interpretációkat és diskurzusokat indíthat el. több»

63 Bárány  (2021)

 
2021. 09. 20.
A Bárány tehát végső soron olyan alkotás, amely bár tele van jó ötlettel, inkább egy kihagyott lehetőségként, valaminek az ígéreteként könyvelhető el. Ettől függetlenül azonban némileg több rutin birtokában mindenképpen érdemes lesz majd figyelni Valdimar Jóhanssonra a későbbiekben. több»

82 Toxikoma  (2021)

 
2021. 09. 20.
Összességében meglepően jó és jól kidolgozott film a Toxikoma. Azért meglepő, mert promóciójában inkább közönségfilmnek állították be, de annál sokkal merészebb, sokkal többet „bevállal”, ahogy Csernus Imre mondaná. Nem ez a valaha készült legjobb drogfilmek egyike, nem is feltétlenül többszörnézős alkotás, azonban hibái ellenére is az utóbbi évek kimagasló, emlékezetes magyar filmjei között tarthatjuk számon. több»

68 Spencer  (2021)

 
2021. 09. 20.
A Spencer mind Pablo Larraín, mind Kristen Stewart eddigi legkiforrottabb munkája, valószínűleg a díjátadó szezon alatt még sokat fogunk róluk hallani. Talán a chilei rendező mint külső szemlélő kellett ahhoz, hogy elkészüljön egy olyan film Dianáról, amely a történelemkönyveknél mélyebbre ás, és a vásznon egy valódi személy tűnik fel, nem pedig egy kirakatbábu, ezzel pedig méltó emléket állít a szívek királynőjének. több»

66 Hasadék  (2021)

 
2021. 09. 10.
Komor hangulata, viszonylag lassú tempója miatt nem feltétlenül fogja mindenki szeretni, de aki valódi filmélményre, azaz az izgalmas történet mellett szellemi gyarapodásra is vágyik, az feltétlenül váltson jegyet Krasznahorkai Balázs bűndrámájára az őszi magyar filmszezonban! több»

65 Idő  (2021)

 
2021. 09. 03.
Én szeretem Borgest, adom. De ez az Agatha Christie-be ojtott Benjamin Button, harmadrendű kiszerelésben, tényleg már csak ez hiányzott. Ha lenne humora ennek a csávónak, akkor ő maga is Borges-paródiának gondolná, de neki nincsen humora. több»