Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  

Filmkritikák

66 A humorista  (2019)

 
2021. 01. 04.
A rendező érzékeny játékot játszik benne, hiszen sem a nosztalgia, sem a keserű önszembesítés nem alkalmas a kor felidézésére – a főszereplőhöz hasonló figurák alig szemlélhetők együttérzéssel, igaz, Arkagyiev maga is végtelen önsajnálatba süllyed időnként, másrészt pedig, Gogollal szólva, magunkon röhögünk. több»

72 Pilátus  (2019)

 
2020. 12. 18.
Dombrovszky Linda Pilátus-adaptációja kortárs környezetbe helyezve dolgozza fel Szabó Maga művének minden korban aktuális történetét, s bár a regényre jellemző lélekábrázolási módozatokat jórészt pótolja a főszereplőket alakító színésznők árnyalt játéka. több»

77 Mank  (2020)

 
2020. 12. 10.
A Mank tehát egy gyönyörűen fényképezett, sodró lendületű film, amely azonban némileg kaotikus és helyenként kidolgozatlan. több»
 
2020. 12. 04.
A korona minőségi szórakoztatást kínál azoknak, akiket érdekel a brit királyi család, és azoknak, akik értékelik a színvonalas történetmesélést. több»

76 Sarlatán  (2020)

 
2020. 11. 27.
A kuruzsló-professzor sorsa így kap társadalomtörténeti húzást, Mikolášek több kor gyermeke és többfajta totális állam áldozata. Összetett alakjára nagyon jellemző, amit asszisztense és szerelme mond neki a megszállás időszakában: egymaga többet tett a népéért, mint az ellenállási mozgalom egésze. A Sarlatán egy nagy formátumú rendező hatalmas vállalkozása, tanulmány arról, hogy az emberi lélekben együtt lakozik a kicsinyes törtetés és az önfeladó vállalás, a vágy a dolgok veszélyes leegyszerűsítésére és a törekvés az egyetemességre. több»
 
2020. 11. 23.
A vallási kinyilatkoztatás mantrája az android beállításaihoz történő hozzáférést teszi lehetővé, ami egyúttal alkalmat teremt a menekülésre. Vagyis a hitbéli megerősödés jelszava olyan kódként funkcionál, amely a hittől való elszakadás lehetőségét hordozza. Elképzelhető, hogy a test átkódolása mellett az elme átkódolása lesz az egyik út, amely ebben az új világban a kondicionálás feltételeként szolgál majd. több»
 
2020. 11. 20.
A Visszatérés Epipóba tehát egy fontos film, amely nemcsak a témájával tud kitűnni, hanem azzal is, hogy azt milyen sok szempontból és milyen éretten közelíti meg. Ameddig akár egyetlen Sipos tanár úr működhet, addig megkérdőjelezhetetlen ezeknek az alkotásoknak a jelentősége. A cél ugyanis végső soron ez, elgondolkodtatni, szembesíteni, diskurzust indítani. több»
 
2020. 11. 19.
Hogy összegezzem befogadói tapasztalatomat: a Vezércsel nézhető, sőt élvezhető sorozat, amely azonban éppen a sakk miatt komoly falkaparászáshoz vezethet. több»

74 Tehran  (2020)

 
2020. 11. 13.
A Tehran első évadának nyolc része izgalmas és fordulatos, segít a világban történő valóban fontos dolgok fejbeni elrendezéséhez, hozzátesz, hogy lássuk a big picture-t. több»
 
2020. 11. 03.
Szóval a Borat 2. dokumentarista eszközökkel elkövetett határsértései miatt elődjéhez hasonlóan merész és kreatív alkotás, az ezzel kapcsolatos poénok képesek lehetnek a könnyeztető nevetésig eljuttatni a nézőt, azonban sok alpári és kifejezetten erőltetettnek ható gegjét láttuk már az előző részben. Sacha Baron Cohentől továbbra is várjuk a megújulást mind a poénok, mind a társadalomkritika terén, mert naiv dolog lenne azt hinni, hogy csak a Trump-félékkel és a szélsőjobboldallal van a baj.

több»