Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
NA

West Side Story (2021)

West Side Story
Filmadatlap
 
29
Szereplők
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Ariana DeBose
Ansel Elgort
Rachel Zegler

Videók (1)

 

Az 1999-es Az átok után a West Side Story Steven Spielberg második olyan remake-je, melynek eredetijét Robert Wise rendezte.

(hp )
 

A West Side Story Steven Spielberg első remake-je a 2005-ös Világok harca óta.

(hp )
 

A film egyik mellékszerepét az a Rita Moreno alakítja, aki a West Side Story 1961-es filmváltozatában is játszott.

(hp )
 

Az alkotók elmondása szerint a film forgatókönyvbe elsősorban az eredeti Broadway musicalből, és nem a Robert Wise és Jerome Robbins rendezésében 1961-ben bemutatott azonos című filmváltozatból merített.

(hp )
 

A West Side Story Arthur Laurents, Leonard Bernstein és Stephen Sondheim 1957-es, azonos című Broadway musicaljének az adaptációja.

(hp )
 

Steven Spielberg egy 2020-ban a Vanity Fairnek adott interjújában elmondta, hogy már gyerekként beleszeretett a West Side Storyba, ezért különleges örömmel töltötte el, hogy végül ő rendezhette meg a filmadaptációt.

(hp )
 

A film forgatókönyvét az a Tony Kushner írtam, aki Steven Spielberg München és Lincoln című filmjeinek a szkriptjét is jegyezte.

(hp )
 

Steven Spielberg első alkalommal 2014-ben beszélt nyilvánosan arról, hogy érdekelné őt a West Side Story filmváltozatának megrendezése.

(hp )
 

A táncos betétek koreográfusa a New York City Ballet társulatának vezetője, Justin Peck volt.

(hp )
 

Az eredeti tervek szerint Steven Spielberg előbb az Indiana Jones 5-öt forgatta volna le, azonban mivel a film premierjét a stúdió végül egy későbbi időpontra tűzte ki, ezért a West Side Story munkálatai a vártnál hamarabb kezdődhettek meg.

(hp )