Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

West Side Story (2021)

West Side Story
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
42
Képek
4
Videók

Galéria (42)

Ariana DeBose
Ansel Elgort
Rachel Zegler

Videók (4)

 
dandelion1983   2022. 04. 18.

legújabb vélemény

1

Én nem láttam az eredeti 1961-es verziót, így nem hasonlítottam semmihez sem. Jól sikerült alkotás, a zenék, a táncok, a szereposztás, minden a helyén volt. A két főszereplő jól működött együtt. Ansel Elgortot a Csillagainkban a hiba című film óta na... több»

 
Artemisia   2021. 12. 16.

a nap véleménye

9
Egy poros klasszikus feltámadása

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A West Side Story a klasszikus hollywoodi musicalek máig legismertebb és legkedveltebb darabja. Noha az 1961-es, Robert Wise-féle West Side Story maga is egy adaptáció, Leonard Bernstein, Stephen Sondheim, valamint Jerome Robbins 1957-es Broadway-dar... teljes kritika»

 
L.Regina   2021. 12. 22.

5
Remek remake

Nem láttam az eredetit, viszont imádtam az új változatot. Nem csalódtam, és nem érzem nagy szükségét, hogy ez után a film után megnézzem a régit is. Persze szerintem nem volt sok esély a bukásra, hisz az erős alapok már adottak voltak, és Spielberg t... teljes kritika»

 
Timon   2021. 12. 10.

a nap véleménye

2
Elgondolkodtató

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szükség volt már egy ideje az ilyen filmekre, főleg a moziban... Lement a 20th Century Fox ( alias Studios ) szuperlogója, már önmagában ez elég hogy sejtesse: valami jó kezdődhet. A musical cselekményét korábban nem ismertem, nem hallottam, de (főle... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2022. 01. 30.

2

Jó volt újranézni egy picit újragondoltva ezt a klasszikus szerelmi történetet. Remek zenék, és a színészgárda is rendben volt. Mégis valahogy végig hiányérzetem volt a film nézése közben, amit nem igazán tudok megmagyarázni magamnak sem. Nem egy Mouline Rouge, de jól esett a lelkemnek ez a film is.

 
Csillagpor   2022. 01. 31.

2

Amekkorát hasalt a mozipénztárakban, rosszabbra számítottam, de egész szórakoztató volt. Romantikus, tipikus, kicsit modernizált Rómeó és Júlia-történet. Remek zenékkel megspékelve. De ettől függetlenül sosem fogom megérteni, hogy miért kell mindenről ennyi bőrt lehúzni.

 
Léna Virág   2021. 12. 23.

1

Nem láttam a régi West Side Storyt, de ez nagyon jó, aktuális, romantikus, szép dalokkal és táncokkal.

A film 25 936 744 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 16 034 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A West Side Story rendezéséért kapott Oscar-jelölésével Steven Spielberg lett az első rendező, akit 6 különböző évtizedben nomináltak a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjra.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 1999-es Az átok után a West Side Story Steven Spielberg második olyan remake-je, melynek eredetijét Robert Wise rendezte.

(hp)
 

A West Side Story Steven Spielberg első remake-je a 2005-ös Világok harca óta.

(hp)
 

A film egyik mellékszerepét az a Rita Moreno alakítja, aki a West Side Story 1961-es filmváltozatában is játszott.

(hp)
 

Az alkotók elmondása szerint a film forgatókönyvbe elsősorban az eredeti Broadway musicalből, és nem a Robert Wise és Jerome Robbins rendezésében 1961-ben bemutatott azonos című filmváltozatból merített.

(hp)
 
Az 1961-es film Anitája, a pár napon belül 90. születésnapját ünneplő Rita Moreno pedig a Doc szerepéből lelkedzett-növesztett Valentina alakját - és a múlt West Side Storyjának szellemét állítja elénk: egyszerre nénis és váltig intakt női bájjal, talán épp csak egy vonásnyit rájátszva ziccerszerepére. több»
 
Spielberg West Side Storyjánál becsületesebb remake-et keresve se találnánk, követendő példája annak, hogyan érdemes adaptálni, hogyan kell kiüresítés és profithajhászat helyett (ha nem is egészen ellenében) fölemelni egy klasszikust. több»
 
A West Side Story professzionál-remake-je tökéletes karácsonyi mozi, most már tényleg az a kérdés, hogy a film segítheti-e a többségi spanyolajkú Puerto Ricót abban, hogy a hosszú felvételi folyamat lezárásaképpen lehessen az Egyesült Államok 51. tagállama végre? több»