Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Gettómilliomos (2008)

Slumdog Millionaire
Filmadatlap
 
27
Szereplők
93
Vélemények
26
Képek
3
Videók

Galéria (26)

Videók (3)

 
Róbert Molnár   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

1

Nagyon sok helyről, sokat hallottam a filmről. Többnyire pozitív megnyilvánulásokat, s tényleg érdekes, figyelmet abszolút lekötő alkotás. Az indiai nyomornegyedek bemutatása révén felelevenedett bennem az Oroszlán című film is, mely ugyan később, 20... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Az első indiai vonatkozású film, amit láttam. Remek a története. Egyszerű, de valahol mégis nagyon összetett. Életszagú, felkavaró. A szereposztása kiváló.

 
Varga_Júlia   2020. 07. 29.

0

Pure giccs az egész, hatásvadász és érzelgős. Elhiszem, hogy valakinek hat - nálam viszont a bőven túl sok kategóriába esik, ráadásul nem érzem valódinak a rendező nézőpontját, így pedig olyan, mintha másodkézből, túlságosan felnagyítva mesélné el a ... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

A Gettómilliomos egy szép, ámbár szenvedésekkel, megaláztatásokkal teli élettörténet, jó pár remek pillanattal megtámogatva. A filmnek köszönhetően bepillantást nyerhetünk az indiai kultúrába, megismerhetjük annak végleteit (fényőzés - nyomor). Annak... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Látom amit mondani akar a történet csak az a baj, hogy erre nem voltam vevő. A színészek egész jók voltak de több nincs benne. Kár érte de először is nagyon nehezen emészthető sztorit kapott amit én eltudtam volna képzelni sokkal könnyedebb formában.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

0

Értem én,hogy mit akart a film megmutatni.Az élet valódiságát,és két arcát Indiában, a mélyszegénységet,és a gazdagságot. Biztosan sikerült,de nekem nem jött át.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 01.

0

Sikerfilm ezt mi mutatná meg jobban mint az hogy rengeteg díjat tudhat magáénak. A zenéje nagyon tetszett minden egyes rész ahol zene szólt tükrözte a film miliőjét és remek hangulati aláfestést adott. A történet páratlan talán azért is mert az india... több»

A film összbevétele 377 910 544 dollár volt (imdb.com).

 

A gyerek Jamal egy jelenetben a folyóban úszó ürülékbe ugrik. Ezt a trükköt mogyoróvajjal és csokoládéval valósították meg.

(Miska bácsi)
 

Dev Patel és Freida Pinto a való életben is egy párt alkotott 2014-ig.

(Miska bácsi)
 

Danny Boyle már rengeteg jelentkezőt meghallgatott a film főszerepére, amikor a lánya felhívta a figyelmét Dev Patelre, aki akkor éppen a Skins című sorozatban alakította Anwar szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film 10 jelölésből 8 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

A kvízmester, a Legyen Ön is Milliomos! játék ceremóniavezetőjének, Prem Kumarnak a szerepét, eredetileg Shahrukh Khannak ajánlották fel, aki visszautasította.

(e-batta)