Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Gettómilliomos (2008)

Slumdog Millionaire
Filmadatlap
 
27
Szereplők
92
Vélemények
26
Képek
3
Videók

Galéria (26)

Videók (3)

 
Róbert Molnár   2020. 10. 17.

legújabb vélemény

1

Nagyon sok helyről, sokat hallottam a filmről. Többnyire pozitív megnyilvánulásokat, s tényleg érdekes, figyelmet abszolút lekötő alkotás. Az indiai nyomornegyedek bemutatása révén felelevenedett bennem az Oroszlán című film is, mely ugyan később, 20... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Az első indiai vonatkozású film, amit láttam. Remek a története. Egyszerű, de valahol mégis nagyon összetett. Életszagú, felkavaró. A szereposztása kiváló.

 
Varga_Júlia   2020. 07. 29.

0

Pure giccs az egész, hatásvadász és érzelgős. Elhiszem, hogy valakinek hat - nálam viszont a bőven túl sok kategóriába esik, ráadásul nem érzem valódinak a rendező nézőpontját, így pedig olyan, mintha másodkézből, túlságosan felnagyítva mesélné el a ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

0

Értem én,hogy mit akart a film megmutatni.Az élet valódiságát,és két arcát Indiában, a mélyszegénységet,és a gazdagságot. Biztosan sikerült,de nekem nem jött át.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

A Gettómilliomos egy szép, ámbár szenvedésekkel, megaláztatásokkal teli élettörténet, jó pár remek pillanattal megtámogatva. A filmnek köszönhetően bepillantást nyerhetünk az indiai kultúrába, megismerhetjük annak végleteit (fényőzés - nyomor). Annak... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Látom amit mondani akar a történet csak az a baj, hogy erre nem voltam vevő. A színészek egész jók voltak de több nincs benne. Kár érte de először is nagyon nehezen emészthető sztorit kapott amit én eltudtam volna képzelni sokkal könnyedebb formában.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 01.

0

Sikerfilm ezt mi mutatná meg jobban mint az hogy rengeteg díjat tudhat magáénak. A zenéje nagyon tetszett minden egyes rész ahol zene szólt tükrözte a film miliőjét és remek hangulati aláfestést adott. A történet páratlan talán azért is mert az india... több»

A film összbevétele 377 910 544 dollár volt (imdb.com).

 

A gyerek Jamal egy jelenetben a folyóban úszó ürülékbe ugrik. Ezt a trükköt mogyoróvajjal és csokoládéval valósították meg.

(Miska bácsi)
 

Dev Patel és Freida Pinto a való életben is egy párt alkotott 2014-ig.

(Miska bácsi)
 

Danny Boyle már rengeteg jelentkezőt meghallgatott a film főszerepére, amikor a lánya felhívta a figyelmét Dev Patelre, aki akkor éppen a Skins című sorozatban alakította Anwar szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film 10 jelölésből 8 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

A kvízmester, a Legyen Ön is Milliomos! játék ceremóniavezetőjének, Prem Kumarnak a szerepét, eredetileg Shahrukh Khannak ajánlották fel, aki visszautasította.

(e-batta)