Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%

Gettómilliomos (2008)

Slumdog Millionaire
Filmadatlap
 
27
Szereplők
89
Vélemények
26
Képek
3
Videók
 
Varga_Júlia   2020. 07. 29.

legújabb vélemény

Pure giccs az egész, hatásvadász és érzelgős. Elhiszem, hogy valakinek hat - nálam viszont a bőven túl sok kategóriába esik, ráadásul nem érzem valódinak a rendező nézőpontját, így pedig olyan, mintha másodkézből, túlságosan felnagyítva mesélné el a ... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

Az első indiai vonatkozású film, amit láttam. Remek a története. Egyszerű, de valahol mégis nagyon összetett. Életszagú, felkavaró. A szereposztása kiváló.


 
Bogi87   2016. 05. 27.

A Gettómilliomos egy szép, ámbár szenvedésekkel, megaláztatásokkal teli élettörténet, jó pár remek pillanattal megtámogatva. A filmnek köszönhetően bepillantást nyerhetünk az indiai kultúrába, megismerhetjük annak végleteit (fényőzés - nyomor). Annak... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

Látom amit mondani akar a történet csak az a baj, hogy erre nem voltam vevő. A színészek egész jók voltak de több nincs benne. Kár érte de először is nagyon nehezen emészthető sztorit kapott amit én eltudtam volna képzelni sokkal könnyedebb formában.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 01.

Sikerfilm ezt mi mutatná meg jobban mint az hogy rengeteg díjat tudhat magáénak. A zenéje nagyon tetszett minden egyes rész ahol zene szólt tükrözte a film miliőjét és remek hangulati aláfestést adott. A történet páratlan talán azért is mert az india... több»

 
MP170506   2019. 05. 23.

Nagyon szép film. Felkavaró, drámai alkotás, mely bemutatja India két végletét: a nyomort és a gazdagságot. A színészek alakítása jó. Sokat mondó, tanulságos film.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

Értem én,hogy mit akart a film megmutatni.Az élet valódiságát,és két arcát Indiában, a mélyszegénységet,és a gazdagságot. Biztosan sikerült,de nekem nem jött át.

A film összbevétele 377 910 544 dollár volt (imdb.com).

 

A gyerek Jamal egy jelenetben a folyóban úszó ürülékbe ugrik. Ezt a trükköt mogyoróvajjal és csokoládéval valósították meg.

(Miska bácsi)
 

Dev Patel és Freida Pinto a való életben is egy párt alkotott 2014-ig.

(Miska bácsi)
 

Danny Boyle már rengeteg jelentkezőt meghallgatott a film főszerepére, amikor a lánya felhívta a figyelmét Dev Patelre, aki akkor éppen a Skins című sorozatban alakította Anwar szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film 10 jelölésből 8 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

A kvízmester, a Legyen Ön is Milliomos! játék ceremóniavezetőjének, Prem Kumarnak a szerepét, eredetileg Shahrukh Khannak ajánlották fel, aki visszautasította.

(e-batta)
 

Freida Pinto a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Dev Patel a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Vikas Swarup könyve (Semmit és mindent - Gettó milliomos, eredetiben Q&A) alapján készült a film.

(Bogi87)
 

A film betétdalát A.R. Rahman és a Pussycat Dolls adja elő Jai Ho (You are my Destiny) címmel. A Jai Ho hindi nyelven annyit jelent: Győzedelmeskedj!

(Bogi87)
 

A Mercedes-Benz kérésére eltávolították a cég márkajelét azokból a jelenetekből, amelyek a gettóban játszódnak.

(SódóGA)
 
Ha egy valóban színvonalas díjhajhász mesét szeretnénk látni, a Gettómilliomosnál kevés jobb választás van. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.