Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

Gettómilliomos (2008)

Slumdog Millionaire
Filmadatlap
 
27
Szereplők
87
Vélemények
26
Képek
2
Videók
 
indingo   2017. 04. 11.

Az első indiai vonatkozású film, amit láttam. Remek a története. Egyszerű, de valahol mégis nagyon összetett. Életszagú, felkavaró. A szereposztása kiváló.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

A Gettómilliomos egy szép, ámbár szenvedésekkel, megaláztatásokkal teli élettörténet, jó pár remek pillanattal megtámogatva. A filmnek köszönhetően bepillantást nyerhetünk az indiai kultúrába, megismerhetjük annak végleteit (fényőzés - nyomor). Annak ellenére, hogy testközelből látjuk a legmélyebb nyomort is, a film végig optimista, életigenlő marad.


 
Deku   2017. 07. 10.

Látom amit mondani akar a történet csak az a baj, hogy erre nem voltam vevő. A színészek egész jók voltak de több nincs benne. Kár érte de először is nagyon nehezen emészthető sztorit kapott amit én eltudtam volna képzelni sokkal könnyedebb formában.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 01.

Sikerfilm ezt mi mutatná meg jobban mint az hogy rengeteg díjat tudhat magáénak. A zenéje nagyon tetszett minden egyes rész ahol zene szólt tükrözte a film miliőjét és remek hangulati aláfestést adott. A történet páratlan talán azért is mert az indiai filmekhez párosítunk egy nem kívánt érzést és ezért természetes ingerből utasítjuk el lehet azért mert nem akarjuk látni a nyomort és a kegyetlen sors által kihasznált népet de ezek sztereotípiák. Ez a film is egy társadalomkritika mintsem romantikus szösszenet. Egy nyomornegyedből érkezett fiú szerencséje. A film nem hibátlan de a hibák eltörpülnek a nagyszerűség mögött ami ebben a filmben alakot ölt. Mindenképpen kötelező megnézni és tudni róla beszélni ha valaki szóba hozza.

 
MP170506   2019. 05. 23.

Nagyon szép film. Felkavaró, drámai alkotás, mely bemutatja India két végletét: a nyomort és a gazdagságot. A színészek alakítása jó. Sokat mondó, tanulságos film.

 
Ha egy valóban színvonalas díjhajhász mesét szeretnénk látni, a Gettómilliomosnál kevés jobb választás van. több»

A film összbevétele 377 910 544 dollár volt (imdb.com).

 

A gyerek Jamal egy jelenetben a folyóban úszó ürülékbe ugrik. Ezt a trükköt mogyoróvajjal és csokoládéval valósították meg.

(Miska bácsi)
 

Dev Patel és Freida Pinto a való életben is egy párt alkotott 2014-ig.

(Miska bácsi)
 

Danny Boyle már rengeteg jelentkezőt meghallgatott a film főszerepére, amikor a lánya felhívta a figyelmét Dev Patelre, aki akkor éppen a Skins című sorozatban alakította Anwar szerepét.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.