Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Tiszta románc
 
Berto49   2019. 08. 02.

legújabb vélemény

Szerelem gyilkosságokkal

A beígért tizedik Tarantino film igazából már most is létezik, bár ennek a rendezőjét Tony Scottnak jegyzik, de a forgatókönyvet Tarantino írta. Szellemiségében teljes mértékben olyan darab, amelyeket a videoáruházban évekig dolgozó, mára már kultikussá vált direktor a későbbiekben készített. Ennek a filmnek a jövedelme tette részben lehetővé, hogy elkészítse a „Kutyaszorítóban” című művét. Innen töretlenül szárnyalt a karrierje. Tarantino szerint „a '90-es évek talán legjobb romantikus filmje” nem a történetével hat, hanem a megvalósítással, a karakterek színességével és főként az utánozhatatlan dialógusok sorozatával. Gyakorlatilag fél Hollywood szinte cameo szinten szerepel benne. Számomra a legviccesebb figura a kábítószertől elszállt agyú Floyd volt, akit a már akkor eléggé ismert Brad Pitt játszott. Talán a legemlékezetesebb jelenet Clarence apja (Dennis Hopper) és a szicíliai származású maffiózó (Christopher Walken) kihallgatásos szcénája. Pokolian mulatságos a szicíliaiak származásáról szóló „elmélet”, amelyet Vincenzo Coccotti a tőle elvárható módon „jutalmazott”. Két befejezés is készült a filmhez, de nem a sötét tónusú került a végére. Az idillikus ending azonban gunyoros értelmezése a szokásos amerikai befejezéseknek. Szólni kell még a szerelmespárt játszó két színészről is; Alabama (Patricia Arquette, aki jóval később a „Sráckor”-ban nyújtott alakításáért számtala... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 09.

"A szicíliaiak a niggerektől származnak." Ez a film egyszerűen zseniális! Mind Christian Slater, mind Patricia Arquette játéka nagyon tetszett, holott mára már mindketten majdhogynem a feledésbe merültek (igaz, a színésznőnek nagyon jót tett a Sráckor okozta felhajtás). Emellett pedig a melékszerepekben is kiváló színészek vannak, de mégsem lopják el a reflektorfényt az igazi főszereplőkről (Gary Oldman ezzel a fura kinézettel valami hihetetlen, valamint Dennis Hopper és Christopher Walken jelenete, arra meg nem tudok szavakat találni, annyira zseniális). Korai Tarantino munka ez, már a Kutyaszorítóban után, de még a Ponyvaregény előtt, s már itt megvan mindaz, amiért ennyien szeretik ezt a csávót, s nem lehet figyelmen kívűl hagyni azt, mennyi hasonlóság van Clarence és a fiatal QT között (épp mostanában olvastam egy Tarantino-életrajzot). Ami mellett pedig még nem lehet elmenni, az a zene. Gyakorlatilag egyből magával ragadott, erre pedig csak a legnagyobb zeneszerzők képesek. Egyszerűen minden a helyén van ebben a filmben, az egyik legkellemesebb élményt nyújtotta azok közül, amelyeket mostanában láttam.


 
Milanman   2015. 05. 04.

Minden ízében jelen van, hogy az eredeti történetet Tarantino írta. Így lesz ez, egy pörgős, csúcsra járatott urban thriller, egyedi karakterekkel, remek dumákkal és nem kevés erőszakkal.

 
Laci000   2015. 06. 03.

Remek színészi gárda rázódott össze erre a filmre is, akik egytől egyig kiválóan alakítanak. A történetet is érdekesnek találtam, remekül fel van építve.

 
Fildi   2015. 07. 29.

Pörgős, akciódús film. Folyamatosan cselekményes, nem unatkoztam rajta egy percig sem. Ami hátránya hogy kissé sablonosnak mondható, nem túl egyedi. Átlaghoz képest jobb!

 
anita9215   2016. 05. 08.

Rémes amit itt előadtak. Ezt is lehet művelni, de nekem ez nem volt szimpatikus. Gyenge eresztésű történetet adtak el. Elég karcsú volt a rendezés és karakterek sem voltak a toppon így hát ez nem is lett kedvencem. Természetesen csak 1 csillagot érdemel.

 
Robi92   2015. 11. 19.

A párbeszédeknek és az akcióknak köszönhetően nem unatkozhatunk.Klassz a színészi társulat akiket a filmbe raktak.Egyszerű a történet de nagyon jó és tele van filmes utalásokkal.

Bronson Pinchot
Patricia Arquette
Brad Pitt

A film összbevétele 12 281 500 dollár volt (imdb.com).

 

Gary Oldman raszta frizuráját állítólag a színész egy korábbi filmjének hangmérnöke ihlette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A strici története szinte megegyezik a zsaruéval a Reservoir Dogs című filmből.

(mamiéstöti2)
 

A Szebb holnap 2 című filmet nézi Alabama videón.

(mamiéstöti2)
 

Tom Sizemore-nak eredetileg Virgil szerepét szánták, ám miután Sizemore Cody Nicholson karakterét kapta meg, a színész maga ajánlotta James Gandolfinit Virgil szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatókönyve tulajdonképpen csak egy rész egy nagyobb forgatókönyvből: Quentin Tarantino és Roger Avary közösen írtak egy Open Road névre keresztelt szkriptet, ami 500 oldalból állt. Ennek az egyik feléből készült a Tiszta románc, Tony Scott rendezésében, míg a másik feléből jött létre a Született gyilkosok, Oliver Stone rendezése nyomán.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hullámvasutas jelenetet egy Viper nevű hullámvasúton vették fel, ami a kaliforniai Six Flags Magic Mountainnél található (Los Angelestől északra).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egy interjú során Gary Oldman elárulta, hogy szívesen részt venne egy olyan filmben, amelynek a középpontjában az ő karaktere, vagyis Drexl Spivey áll.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Val Kilmer karakterét azért tüntették fel Mentorként a stáblistán, mert így az Elvis Presley jogutódok nem tudtak pereskedni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Első találkozásukkor Gary Oldman bevallotta Tony Scottnak, a rendezőnek, hogy nem olvasta a forgatókönyvet, s megkérdezte, milyen szerepet szánnak neki. Scott (állítólag) így vázolta a karakterét: "Egy fehér fickót játszol, aki feketének hiszi magát. Ja, és egy strici vagy." A színész azonnal igent mondott a felkérésre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kalapot, amit Brad Pitt karaktere visel a filmben, Venice-ben találta a színész. Miután megtalálta, hazavitte és kimosta, s a forgatásra már ezzel jelent meg.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.