Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

Tiszta románc (1993)

True Romance
Filmadatlap
 
29
Szereplők
14
Vélemények
16
Képek
2
Videók

Galéria (16)

Bronson Pinchot
Patricia Arquette
Brad Pitt

Videók (2)

 
Robert0829   2021. 09. 13.

legújabb vélemény

0

Egy kiváló film. Remek színeszi gárda, jó kis sztori, pörgős és akciódús. A végső lövöldözős jelenet nekem nagyon bejött. A film nézése közben egy percig sem lehet unatkozni. A párbeszédek, a zene, minden a helyén van. Christopher Walken és Dennis Hopper közös jelenete nálam mindent visz. Kötelező darab.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 09.

0

"A szicíliaiak a niggerektől származnak." Ez a film egyszerűen zseniális! Mind Christian Slater, mind Patricia Arquette játéka nagyon tetszett, holott mára már mindketten majdhogynem a feledésbe merültek (igaz, a színésznőnek nagyon jót tett a Srácko... több»

 
Berto49   2019. 08. 02.

0
Szerelem gyilkosságokkal

A beígért tizedik Tarantino film igazából már most is létezik, bár ennek a rendezőjét Tony Scottnak jegyzik, de a forgatókönyvet Tarantino írta. Szellemiségében teljes mértékben olyan darab, amelyeket a videoáruházban évekig dolgozó, mára már kultiku... teljes kritika»

 
Milanman   2015. 05. 04.

0

Minden ízében jelen van, hogy az eredeti történetet Tarantino írta. Így lesz ez, egy pörgős, csúcsra járatott urban thriller, egyedi karakterekkel, remek dumákkal és nem kevés erőszakkal.

 
Laci000   2015. 06. 03.

0

Remek színészi gárda rázódott össze erre a filmre is, akik egytől egyig kiválóan alakítanak. A történetet is érdekesnek találtam, remekül fel van építve.

 
Fildi   2015. 07. 29.

0

Pörgős, akciódús film. Folyamatosan cselekményes, nem unatkoztam rajta egy percig sem. Ami hátránya hogy kissé sablonosnak mondható, nem túl egyedi. Átlaghoz képest jobb!

 
Robi92   2015. 11. 19.

0

A párbeszédeknek és az akcióknak köszönhetően nem unatkozhatunk.Klassz a színészi társulat akiket a filmbe raktak.Egyszerű a történet de nagyon jó és tele van filmes utalásokkal.

A film összbevétele 12 281 500 dollár volt (imdb.com).

 

Gary Oldman raszta frizuráját állítólag a színész egy korábbi filmjének hangmérnöke ihlette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A strici története szinte megegyezik a zsaruéval a Reservoir Dogs című filmből.

(mamiéstöti2)
 

A Szebb holnap 2 című filmet nézi Alabama videón.

(mamiéstöti2)
 

Tom Sizemore-nak eredetileg Virgil szerepét szánták, ám miután Sizemore Cody Nicholson karakterét kapta meg, a színész maga ajánlotta James Gandolfinit Virgil szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatókönyve tulajdonképpen csak egy rész egy nagyobb forgatókönyvből: Quentin Tarantino és Roger Avary közösen írtak egy Open Road névre keresztelt szkriptet, ami 500 oldalból állt. Ennek az egyik feléből készült a Tiszta románc, Tony Scott rendezésében, míg a másik feléből jött létre a Született gyilkosok, Oliver Stone rendezése nyomán.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Scott ráérzett már ekkor is arra, miben rejlik Tarantino ereje és mit kell neki hozzátennie ahhoz, hogy ez egy felejthetetlen film legyen. És az is lett. több»