Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Tiszta románc
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Berto49   2019. 08. 02.

legújabb vélemény

Szerelem gyilkosságokkal

A beígért tizedik Tarantino film igazából már most is létezik, bár ennek a rendezőjét Tony Scottnak jegyzik, de a forgatókönyvet Tarantino írta. Szellemiségében teljes mértékben olyan darab, amelyeket a videoáruházban évekig dolgozó, mára már kultikussá vált direktor a későbbiekben készített. Ennek a filmnek a jövedelme tette részben lehetővé, hogy elkészítse a „Kutyaszorítóban” című művét. Innen töretlenül szárnyalt a karrierje. Tarantino szerint „a '90-es évek talán legjobb romantikus filmje” nem a történetével hat, hanem a megvalósítással, a karakterek színességével és főként az utánozhatatlan dialógusok sorozatával. Gyakorlatilag fél Hollywood szinte cameo szinten szerepel benne. Számomr... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 09.

"A szicíliaiak a niggerektől származnak." Ez a film egyszerűen zseniális! Mind Christian Slater, mind Patricia Arquette játéka nagyon tetszett, holott mára már mindketten majdhogynem a feledésbe merültek (igaz, a színésznőnek nagyon jót tett a Sráckor okozta felhajtás). Emellett pedig a melékszerepekben is kiváló színészek vannak, de mégsem lopják el a reflektorfényt az igazi főszereplőkről (Gary Oldman ezzel a fura kinézettel valami hihetetlen, valamint Dennis Hopper és Christopher Walken jelenete, arra meg nem tudok szavakat találni, annyira zseniális). Korai Tarantino munka ez, már a Kutyaszorítóban után, de még a Ponyvaregény előtt, s már itt megvan mindaz, amiért ennyien szeretik ezt a csávót, s nem lehet figyelmen kívűl hagyni azt, mennyi hasonlóság van Clarence és a fiatal QT között (épp mostanában olvastam egy Tarantino-életrajzot). Ami mellett pedig még nem lehet elmenni, az a zene. Gyakorlatilag egyből magával ragadott, erre pedig csak a legnagyobb zeneszerzők képesek. Egyszerűen minden a helyén van ebben a filmben, az egyik legkellemesebb élményt nyújtotta azok közül, amelyeket mostanában láttam.


 
Milanman   2015. 05. 04.

Minden ízében jelen van, hogy az eredeti történetet Tarantino írta. Így lesz ez, egy pörgős, csúcsra járatott urban thriller, egyedi karakterekkel, remek dumákkal és nem kevés erőszakkal.

 
Laci000   2015. 06. 03.

Remek színészi gárda rázódott össze erre a filmre is, akik egytől egyig kiválóan alakítanak. A történetet is érdekesnek találtam, remekül fel van építve.

 
Fildi   2015. 07. 29.

Pörgős, akciódús film. Folyamatosan cselekményes, nem unatkoztam rajta egy percig sem. Ami hátránya hogy kissé sablonosnak mondható, nem túl egyedi. Átlaghoz képest jobb!

Bronson Pinchot
Patricia Arquette
Brad Pitt

A film összbevétele 12 281 500 dollár volt (imdb.com).

 

Gary Oldman raszta frizuráját állítólag a színész egy korábbi filmjének hangmérnöke ihlette.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A strici története szinte megegyezik a zsaruéval a Reservoir Dogs című filmből.

(mamiéstöti2)
 

A Szebb holnap 2 című filmet nézi Alabama videón.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.