A fekete bőrű Szellemkutya New York utcáin nevelkedett. Egy utcai verekedés során egy olasz gengszter, Louie, megmenti az életét. Ettől kezdve Szellemkutya az adósa lesz, munkát vállal a bűnözőnél és a legnehezebb feladatok végrehajtásával törleszt. A bushido megszállottjaként sosem válik meg a szamurájok szent könyvétől a Hagakure-tól. Egy tetőtéri lakásban él és galambokat tenyészt, amelyek az ázsiai kultúrában a lélek mellett a halált és a szerencsétlenséget is szimbolizálják. Szellemkutya a madarak segítségével kommunikál munkaadójával. Munkája legtöbbször a nemkívánatos személyek likvidálásából áll. Érzelmek nélkül, ridegen gyilkol nem hagyva maga után semmilyen nyomot. Egy alkalommal életben hagyja a gyilkosság szemtanúját, egy lányt. Ezért a hibáért Louie és társai halálra ítélik Szellemkutyát.
Újra Jarmusch, ezúttal a (sokak szerint) leginkább közönségbarát alkotásával, a Szellemkutyával. Elöljáróban azt leszögezném, hogy nekem a Halott ember jobban tetszett jelen filmjénél, de ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy a Szellemkutya rossz fil... teljes kritika»
A fejezetek közötti idézetek Yamamoto Tsunetomo „Hagakure: A szamurájok útja” című könyvéből származnak, amelyet a Kodansha International adott ki.
(Thibo84)A film vége felé, amikor Szellemkutya a parkba tart, köszön neki egy terepmintás ruhás ember (a stáblista szerint: álruhás szamuráj), akit RZA alakít. Ő volt egyébként a film zeneszerzője is.
(ArpiHajdu és Réci)Raymond a film francia nyelvű változatában yoruba nyelven beszél (ez egy afrikai nyelv, amelyet főleg Nigériában beszélnek)
(ArpiHajdu és Réci)Akárhányszor Szellemkutya egy autóba ül, a hangerőt mindig 21-es szintre állítja.
(ArpiHajdu és Réci)Jim Jarmusch egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy Szellemkutya karakterét egy az egyben Forest Whitakerre írta. Hozzátette még, hogy ha a színész nemet mondott volna a főszerepre, akkor a film valószínűleg el sem készült volna.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »