Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Szellemkutya (1999)

Ghost Dog: The Way of the Samurai
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
31
Képek
2
Videók

Galéria (31)

Forest Whitaker
Forest Whitaker

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2021. 09. 15.

legújabb vélemény

0
Forest Whitaker mint szamuráj!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy nagyon komoly alkotás, ami egyben megőrzi a krimi, thriller elemeket, és hozzá csapódnak a drámai hatások, így kapunk egy teljes és átfogó művet a hűségről, becsületről, és az emberségről. Jim Jarmusch nagy pillanata volt a film, hiszen a produce... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 06. 10.

1
Egyedi, de ajánlott alkotás Jarmush-tól

Újra Jarmusch, ezúttal a (sokak szerint) leginkább közönségbarát alkotásával, a Szellemkutyával. Elöljáróban azt leszögezném, hogy nekem a Halott ember jobban tetszett jelen filmjénél, de ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy a Szellemkutya rossz fil... teljes kritika»

 
Milanman   2015. 02. 10.

1

Jim Jarmusch életművének egyik legjobbja, a fantasztikus Forest Whitakerrel. A szamurájkódexet erkölcsi élete középpontjába állító magányos bérgyilkos és a maffia harcának RZA zenéjével megtámogatott eposza a 90-es évek egyik elfeledett apró ékköve. Nem váltja meg a világot, de a stílusa zseniális.

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Hát kétségeim azok voltak sőt leginkább csak azok voltak de ezek hamar szerte is foszlottak. Első pillantásra nem gondoltam volna, hogy ez a film fel fog érni az elvárásaimhoz.

A film összbevétele 6 072 444 dollár volt (imdb.com).

 

RZA színészi debütálása.

(Thibo84 )
 

A fejezetek közötti idézetek Yamamoto Tsunetomo „Hagakure: A szamurájok útja” című könyvéből származnak, amelyet a Kodansha International adott ki.

(Thibo84 )
 

A forgatás nagy része a New Jersey-ben található Jersey Cityben történt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film vége felé, amikor Szellemkutya a parkba tart, köszön neki egy terepmintás ruhás ember (a stáblista szerint: álruhás szamuráj), akit RZA alakít. Ő volt egyébként a film zeneszerzője is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Raymond a film francia nyelvű változatában yoruba nyelven beszél (ez egy afrikai nyelv, amelyet főleg Nigériában beszélnek)

(ArpiHajdu és Réci)