Játssz egy LG 32LJ500V TV-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
74
 
28
15
11
30

Vélemények

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
alexxx   2018. 03. 07.

Tökéletesen agyatlan akciófilm, ami semmivel sem jobb, mint az eredeti. Az biztos, hogy nem ez lesz Bruce Willis nagy visszatérése, a John Wickhez pedig hozzá sem lehet mérni, ha már az akcióműfajon belül kell elhelyezni. Számomra csalódás volt.

 
Hetedik   2018. 03. 11.

Jó volt Bruce Willist végre egy igényes moziban látni. És jó volt újra akicóhős karakterben aprítani a társadalom mocskát. Mert például annó a Hatodik érzékben vagy a Sebezhetetlenben láttuk, ha akar színésznek sem utolsó, mégis csak a Die Hard-al lett világsztár és leginkább akció filmjei és legendás franchise-a miatt emlékezünk rá. A régi Bosszúvágy első részei brutálisak voltak, főleg a megerőszakolós rész sokkoló a mai napig. Itt hálisten közel sem annyira durva a főhős családjának megtámadása, Willis bosszúja annál inkább. Eli Roth habár nem horror filmet csinált, azért belecsempészett néhány véresebb jelenetet a filmbe, különösen igaz ez a szerelőműhelyes részre, nekem mégis a fagyis drogárus lemészárlása maradt meg: "- Te ki a f...sz vagy? - Az utolsó vevőd!" Érdekes volt látni, Amerikában micsoda méreteket ölt a bűnözés, mennyire mindennaposak, a fegyverreklámok pedig olyan természetesek mint nálunk a hüvelygomba... A rendőrség pedig mint nálunk is sokszor csak dísznek való és ha az ember akar valamit, saját kezébe kell venni a dolgokat. Willis pedig szorgalmasan osztja az igazságot csukjájába temetve, amit persze felkap a média és jöhet a sokat vitatott kérdés: helyes vagy helytelen kezünkbe venni az igazságszolgáltatást. Klisés mivolta ellenére egyáltalán nem rossz mozi ez, semmivel sem gyengébb mint a Bronsonos változat. Sőt nekem jobban tetszett, több benne az akció, a golyó és a vér is, a diszkós lövöldözés különösen ötletes. A végén még Eastwood Gran Torinos kézmozdulata is megelevenedik. A zenei aláfestés pedig parádés!


 
Diesel   2018. 03. 17.

Igazi durva akció film drámai történetbe ágyazva. Nem csak Amerikában, hanem az egész világon egyre romlik a közbiztonság. Ez a film attól olyan jó hogy valóságos története van. A történelem során számos ilyen "önbíráskodó" eset történt illetve történik. Ijesztő belegondolni, de bármelyikünkkel megtörténhet ilyesmi. Szemet szemért. Maga a történet jól felépített. Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) szépen lassan alakul át sebész orvosból a könyörtelen Kaszássá. Jó volt látni Bruce Willist olyan szerepben ahol nem képzett nyomozóként, katonaként szórja a golyókat hanem civilként. Részletesen bemutatják hogy hogyan válik belőle kíméletlen igazságosztó. Végig érezhető a főszereplő fájdalma, és a bosszúvágya ami teljesen a hatalmába kerítette. A film nem fukarkodik a vérrel, és a kő kemény leszámolássokkal. Látványos és részletes jelenteket láthatunk. A film teljes mértékben ránk bízza hogy mi nézők döntsük el, hogy ez helyes, vagy helytelen cselekedet. A drámai történet ötvözve a brutális jelenetekkel ("Én nem majd ez megteszi") a végig érződő harag, és bosszúvágy egy nagyon erős filmet hozott össze! Érdemes megnézni!

 
hsanya182   2018. 05. 29.

Igényes film egy önbíráskodó sebészről, aki saját kezébe veszi az ügyét (megtámadták családját) a tehetetlen Rendőrség helyett. Szerintem nagy jól indul a film, tökéletes családi idilli, remek felépített film, lekötött, de többször már nem nézném meg, kicsit Tűzben Edzett Férfi c. filmre hajaz...

 
MMcFly2015   2018. 03. 10.

Nehéz helyzetben érzem magam, mert egy korrekt/elfogadható akciófilmet láttam, de annyira hű vagyok a '74-es Charles Bronson féle eredeti alkotáshoz, hogy csak nehesztelni tudok a feldolgozásra. Ezt a hozzá állásomat Bruce Willis játéka sem tudta enyhíteni, sőt... Sajnos Willis nálam már sok esélyt kapott, talán lehetett volna a nagy visszatérés az elmúlt évek után, de az egész alakítása azt tükrözte, hogy ő sem gondolta komolyan ezt a filmet. Ő általa a mozi drámai oldala felszínesre sikeredett, pedig valljuk be az eredetiből kiindulva ez a film legalább annyira a főhős érzelmeiről szól, mint a bosszúvágyáról. Lehet szőrszálhasogató vagyok, de ami különösen szemet szúrt, hogy a film beállítja a főszereplőt egy fegyverekhez nem értő, egyszerű család apának (aki igaz képezi magát a garázsában célbalövésekkel), de későbbi jelenetekben már olyan vérprofi akciót láthatunk tőle, ami akár egy Die Hard vagy John Wick féle filmben is elfért volna. Egy újabb feldolgozás, ami messze nem ér fel az eredeti alkotáshoz, de ,,legalább" a mai generációhoz is eljut a Bosszúvágy, mint film. Súlytalanabb de pörgősebb, logikátlanabb de véresebb, és a közösségi médiákat is belekeverik a történetbe így megkaptuk a mai klisékkel teli, 2018-as igényű remake-t a többi felesleges mellé...

Bruce Willis
Vincent D'Onofrio
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Camila Morrone
Bruce Willis
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Camila Morrone
Dean Norris
Kimberly Elise
Bruce Willis
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Bruce Willis
Eli Roth
Bruce Willis
Bruce Willis
Vincent D'Onofrio
Dean Norris
Kimberly Elise
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Dean Norris
Kimberly Elise
Vincent D'Onofrio
Bruce Willis
Eli Roth
Camila Morrone
Eli Roth
Vincent D'Onofrio
Elisabeth Shue
Camila Morrone
Bruce Willis
Kirby Bliss Blanton
Bruce Willis
Kimberly Elise
Kimberly Elise
Eli Roth
Bruce Willis
 
Azoknak is ajánlom, akik nem a tucat filmeket keresik, lehet gondolkodni a film mondandóján, a színészi játékokon, röviden: ez a film ad. 8/10 több»
 
... a film nem veszi komolyan, amit mondani akar és megpróbál néhány vicces kiszólással elvonatkoztatni attól, hogy bűnre bűnnel válaszol. A gyilkosságok brutalitása, a főszereplő átváltozása a való életben igen ritkán fordul elő, a film mégis azt próbálja sugallni, hogy érezzük belül, hogy a bosszú megoldás lehet. 56/100 több»
 
Az 1974-es eredeti még ma is kiváló vitaindító, az új film csak egy bután brutális, brutálisan buta remake, amelyben egy ötlettelen horror-rendező igyekszik valamiféle alakítást kikönyörögni a csukott szájjal ásítozó Bruce Willisből. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 

A történet főszereplőjének, Paul Kersey-nek a foglalkozása az 1972-ben megjelent regényben még könyvelő, az 1974-es filmben építész, a 2018-as remake-ben pedig már sebész volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film cselekménye az alapjául szolgáló regénnyel ellentétben nem New Yorkban, hanem Chicagóban játszódik.

(hp )
 

Legutóbb 2010-ben forgalmazott filmet a Metro-Goldwyn-Mayer (Vissza a jelenbe). Az MGM ezzel a produkcióval tér vissza a forgalmazók piacára.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.