Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
72
Filmadatlap
 
28
Szereplők
24
Vélemények
30
Képek
11
Videók
 
Diesel   2018. 03. 17.

Igazi durva akció film drámai történetbe ágyazva. Nem csak Amerikában, hanem az egész világon egyre romlik a közbiztonság. Ez a film attól olyan jó hogy valóságos története van. A történelem során számos ilyen "önbíráskodó" eset történt illetve történik. Ijesztő belegondolni, de bármelyikünkkel megtörténhet ilyesmi. Szemet szemért. Maga a történet jól felépített. Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) szépen lassan alakul át sebész orvosból a könyörtelen Kaszássá. Jó volt látni Bruce Willist olyan szerepben ahol nem képzett nyomozóként, katonaként szórja a golyókat hanem civilként. Részletesen bemutatják hogy hogyan válik belőle kíméletlen igazságosztó. Végig érezhető a főszereplő fájdalma, és a bosszúvágya ami teljesen a hatalmába kerítette. A film nem fukarkodik a vérrel, és a kő kemény leszámolássokkal. Látványos és részletes jelenteket láthatunk. A film teljes mértékben ránk bízza hogy mi nézők döntsük el, hogy ez helyes, vagy helytelen cselekedet. A drámai történet ötvözve a brutális jelenetekkel ("Én nem majd ez megteszi") a végig érződő harag, és bosszúvágy egy nagyon erős filmet hozott össze! Érdemes megnézni!

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.
Bruce Willis sokadik felemelkedése

Mostanában ez volt Bruce Willis legjobb filmje. Nagyon tetszik az alaptörténet és az, hogyan derül ki a betörők számára az, hogy üres lesz a ház. A támadás során is nagyon jól játsszák a szerepüket a feleség és a lány. A nagybácsit alakító színész is nagyon passzol a képbe és ügyesen beépítik a karakter jellemvonásai közé, hogy ő az első, aki rájön Bruce Willis titkos életére. Végig izgalmas és sok harsány dramaturgiai elem van benne elrejtve. Akik az öldöklős filmeket szeretik, azok nem biztos, hogy ebben találják meg az örömüket, mert a történethez képest nem sok gyilkosság van benne. Ahogy Bruce Willis orvosból egy bosszúálló családfővé válik, az a folyamat is jól érzékelhető, szemben a legtöbb ilyen típusú filmmel, ahol a főhős egy csettintésre leteríti az ellenségeit. Mindenkinek ajánlani tudom, akik egy közepesen durva és nem túl bonyolult, mégis végig a figyelmet lekötő akciófilmre vágynak.


 
alexxx   2018. 03. 07.

Tökéletesen agyatlan akciófilm, ami semmivel sem jobb, mint az eredeti. Az biztos, hogy nem ez lesz Bruce Willis nagy visszatérése, a John Wickhez pedig hozzá sem lehet mérni, ha már az akcióműfajon belül kell elhelyezni. Számomra csalódás volt.

 
hsanya182   2018. 05. 29.

Igényes film egy önbíráskodó sebészről, aki saját kezébe veszi az ügyét (megtámadták családját) a tehetetlen Rendőrség helyett. Szerintem nagy jól indul a film, tökéletes családi idilli, remek felépített film, lekötött, de többször már nem nézném meg, kicsit Tűzben Edzett Férfi c. filmre hajaz...

 
Berto49   2018. 07. 16.

Heveny ötletszegénységtől szenved az amerikai filmipar. Se szeri se száma a sikeres európai, vagy ázsiai filmek amerikai átiratainak, vagy az egyszer már busás bevételt hozó darabok „újrahasznosításnak”. Így történt az 1974-es Charles Bronson főszereplésével készült sok folytatásos, azonos című film első részével is, kicsit korszerűsítették, véres akciós gore jelenetekkel és divatos rap és rock zenékkel turbózták fel és az „egy újszülöttnek minden vicc új” felkiáltással elkészítették. A horror filmek készítésében igen jártas Eli Rothra bízták a rendezést, de ő nem tudta az előző film színvonalát elérni. Van egy súlyos etikai probléma is: az önbíráskodáshoz való jog. Az USA-ban szinte minden nap sok áldozattal járó iskolai lövöldözéses bűnügyek vannak. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy az ilyen jellegű filmek nem járulnak hozzá a gyilkosságok elkövetéséhez. Ott a minta, a doki is ezt csinálta! Egy kimondott pozitívuma azért van; Bruce Willis újra – önmagához képest - nézhetően alakít, megpróbálja feledtetni az elmúlt évek Zs-kategóriás szerepléseit. Remélhetőleg neki is elege volt belőlük.

Bruce Willis
Vincent D'Onofrio
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Camila Morrone
Bruce Willis
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Camila Morrone
Dean Norris
Kimberly Elise
Bruce Willis
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Bruce Willis
Eli Roth
Bruce Willis
Bruce Willis
Vincent D'Onofrio
Dean Norris
Kimberly Elise
Bruce Willis
Elisabeth Shue
Dean Norris
Kimberly Elise
Vincent D'Onofrio
Bruce Willis
Eli Roth
Camila Morrone
Eli Roth
Vincent D'Onofrio
Elisabeth Shue
Camila Morrone
Bruce Willis
Kirby Bliss Blanton
Bruce Willis
Kimberly Elise
Kimberly Elise
Eli Roth
Bruce Willis
 
Azoknak is ajánlom, akik nem a tucat filmeket keresik, lehet gondolkodni a film mondandóján, a színészi játékokon, röviden: ez a film ad. 8/10 több»
 
... a film nem veszi komolyan, amit mondani akar és megpróbál néhány vicces kiszólással elvonatkoztatni attól, hogy bűnre bűnnel válaszol. A gyilkosságok brutalitása, a főszereplő átváltozása a való életben igen ritkán fordul elő, a film mégis azt próbálja sugallni, hogy érezzük belül, hogy a bosszú megoldás lehet. 56/100 több»
 
Az 1974-es eredeti még ma is kiváló vitaindító, az új film csak egy bután brutális, brutálisan buta remake, amelyben egy ötlettelen horror-rendező igyekszik valamiféle alakítást kikönyörögni a csukott szájjal ásítozó Bruce Willisből. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 

A történet főszereplőjének, Paul Kersey-nek a foglalkozása az 1972-ben megjelent regényben még könyvelő, az 1974-es filmben építész, a 2018-as remake-ben pedig már sebész volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film cselekménye az alapjául szolgáló regénnyel ellentétben nem New Yorkban, hanem Chicagóban játszódik.

(hp )
 

Legutóbb 2010-ben forgalmazott filmet a Metro-Goldwyn-Mayer (Vissza a jelenbe). Az MGM ezzel a produkcióval tér vissza a forgalmazók piacára.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.