Max Payne (Mark Wahlberg) világéletében jó zsaru volt, önzetlenül szolgált és üldözte a bűnt. A magánéletben is boldog volt. Volt egy gyönyörű felesége és egy aranyos kislánya. Mindez azonban a múlté, családjával végeztek. A fájdalom, a magány és a bosszúszomj egy új Max Payne-t szült. Max már csak egy dolognak él. Megszállottan üldözi azt a drogot, aminek a hatása alatt idegenek meggyilkolták a családját. Annak érdekében, hogy közelebb kerüljön a forráshoz, beáll a drogmaffia soraiba. Ezzel viszont látszólag – vagy talán teljesen – átáll a másik oldalra. Volt kollégái és új szövetségesei is ellene fordulnak, de Max bármire hajlandó az igazság érdekében.
Amúgy sem vagyok nagy híve a videojáték-adaptációknak - személyes véleményem szerint LEHETSÉGES lenne, hogy jó alkotásokat kapjunk a mozivászonra, mégis ott bukik el az egész, hogy a nagy nevek és a félig-meddig jó rendezők/írók/producerek ellenére e... több»
Ha önálló filmként tekintünk rá, egészen szórakoztató, csak sajnos nem lehet rá önálló filmként tekinteni, mivel vállaltan minden idők egyik legjobb játékának adaptációja, annak viszont egész egyszerűen értékelhetetlen. Legalább a látvány valóban üt... több»
A film utómunkálatairól készült egy dokumentumfilm, melynél John Moore rendező azt a kijelentést teszi: "Ez lesz a következő Mátrix".
(JokerOmen)A film Valkűrjei férfiak. az éjszaki mitológiában viszont minden Valkűr nő. Ezért is hívják őket Odin lányainak.
(magyaristvan)rendelkezésére csak néhány jelenetet forgattak le a stúdióban zöld vászon előtt. A rendező utasítására a legtöbb jelenetet az éjszakai Torontóban vették fel.
(ps)Max Payne az aluljáró mosdójában egy Taurus 4510 Judge típusú pisztolyt használ, ami .45-ös és .410-es kaliberrel is használható.
(ps)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »