Mortal Kombat, Tomb Raider, A kaptár, Doom, Silent Hill - A halott város, Hitman - A bérgyilkos, Max Payne - Egyszemélyes háború, Perzsia hercege: Az idő homokja, Warcraft: A kezdetek, Assassin's Creed, Rampage: Tombolás. Nem semmi sor, ha csak a videojátékokat nézzük, ám ha azt nézzük, hogy ezekből mind készül mozi, ami viszont már messze nem volt olyan sikeres, akkor már árnyaltabb a kép. De mi a helyzet a legutóbbi ilyennel, a Sonic, a sündisznó-val? Egészen más.

Olyannyira, hogy a Sonic, a sündisznó a nyitó hétvégéjén máris rekordot döntött. A villámléptű sündisznó története ugyanis mostantól a legsikeresebb videojátékon alapuló moziadaptáció. A múlt heti bemutatóját követő első három napon ugyanis csak Amerikában 57 millió dollárt hozott, világszerte pedig 111 milliót kaszált. És mivel a tengerentúlon épp hosszú hétvége van állami ünnep miatt, az 57 millió végül 68-ra is nőhet.

Ezzel persze nem érhet a Detective Pikachu nyomába, amely a nyitó hétvégéjén 157 milliót hozott a konyhára, viszont videojátékos kötődésű filmek tekintetében ilyen jó számokkal még egyetlen alkotás sem nyitott, pedig volt próbálkozás bőven az elmúlt évtizedekben.

Pedig egy szűk évvel ezelőtt még senki sem hitte volna, hogy így alakulnak a dolgok. Mindenki emlékezhet még a Sonic, a sündisznó első előzetesére, amely hatalmas port kavart. A sündisznó ugyanis csak nyomokban emlékeztetett a játékokban megismert önmagára, amit nem is hagytak szó nélkül a rajongók. A felháborodásuknak pedig eredménye is lett, hiszen a Paramount visszarendelte az egész projektet a tervezőasztalhoz, és pár hét múlva előálltak a sokkal hitelesebb változattal. Ez már a rajongóknak is tetszett.

És még egy érdekesség a végére. Előzetesen mindenki a Sonic, a sündisznó és a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) nagy csatáját várta ezekre a napokra. A legtöbben arra tippeltek, hogy Harley Quinn és barátnői könnyedén lenyomják majd a sünit, mivel előzetesen elég magas volt a várakozás a legújabb DC-filmmel kapcsolatban. Nos, a dolog épp visszafelé sült el, ugyanis míg a Sonic, a sündisznó rekorder lett pár nap alatt, addig a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) a DC-mozik leggyengébb nyitányát produkálta…