Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Mortal Kombat (1995)

Mortal Kombat
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
3
Képek
5
Videók
 
Eastern79   2021. 03. 19.

legújabb vélemény

0
Vérszegény szenvedés

Sajnos nekem már akkoriban sem tetszett a film, a közelharcok ugyanis laposak, unalmasak, bugyuták, némelyik karakter mozgáskultúrája pedig kísértetiesen emlékeztetett az általános iskolai testnevelés órákon látottakra. Mindazonáltal Christopher Lambert poénjain tényleg lehetett nevetni, és a főgenya Cary Hiroyuki Tagawa bőrkabija is megért egy misét, azonban összességében meglehetősen erőtlenre sikerült.

 
NGN   2021. 03. 18.

a nap véleménye

4
Hibátlan győzelem?

Ismét Paul W. S. Anderson, és ismét egy videojáték-adaptáció. Az idei reboot előtt kicsit felelevenítettem ezt az 1995-ös verziót, és szerencsére még mindig úgy érzem, mint 26 évvel ezelőtt (bár akkor még gyerekfejjel), hogy a végeredmény nem is anny... teljes kritika»


 
Thibo84   2016. 06. 30.

0

Nem vagyok nagy rajongója a játéknak, de a film, az tetszett. A küzdelmek jól meglettek koreografálva, és a színészeket is jól válogatták össze.

 
HETEDIK   2019. 01. 05.

0

A Mortal Kombat máig nem kapott méltó filmadaptációt, bár a többi förmedvény közül még ez nevezhető a legjobbnak. Persze a látványa iszonyú gagyi mai szemmel, de egyszer azért végig lehet szenvedni.

 
Norbi   2018. 07. 25.

0

Nagy kultuszfilm , gamereknek kötelezően ajánlom. Nem nagy durranás, az effektek a mai eszközökkel jóval jobbak lehetnének, de a hangulat ami átjárja elfeledteti velem ezt a hibát (is).

 
Norbert93   2018. 07. 20.

0

A második résszel ellentétben nézhető és vállalható film. A harci jelenetek egyben vannak és a történetvezetés sem rossz. Igazi 90-es évekbeli B kategóriás bunyós film a megszokott zsánerekkel.

 
felicity   2018. 07. 26.

0

Ahhoz képest, hogy milyen régi, elég jól megvannak csinálva az effektek :)

Galéria (3)

Videók (5)

A film összbevétele 122 195 920 dollár volt (imdb.com).

 

Mozis megjelenést megelőzően a filmet soha nem vizsgálták kritikusok.

(Thibo84)
 

Danny Glover neve is szóba került Rayden szerepére.

(Thibo84)
 

François Petit a 90-es évek elejétől kezdve erősen részt vett a film gyártásában. Mivel nem találtak színészet Sub-Zero szerepére, Petit magára vállalta. A kamera mögötti részvétel miatt Sub-Zero játékideje korlátozott volt.

(Thibo84)
 

Sharon Stone és Dina Meyer is szóba került Sonya Blade szerepére.

(Thibo84)
 

Ernie Reyes Jr. neve is felmerült egy ideig Liu Kang szerepére.

(Thibo84)
 

Johnny Cage szerepére Gary Daniels, Tom Cruise és Johnny Depp is esélyes volt.

(Thibo84)
 

Steve James-t nézték ki Jax szerepére, de egy évvel a forgatás megkezdése előtt elhunyt. Gregory McKinney, aki James helyébe lépett, 1998-ban halt meg. Mindkét színész 41 éves volt.

(Thibo84)
 

Art Lean () karaktere nincs benne a játékokban. Ő kizárólag a film számára készült.

(Thibo84)
 

François Petit (Sub-Zero) volt a legmagasabb rangú harcművész a filmben.

(Thibo84)
 

A film eredeti forgatókönyve hűségesebb volt a játék erőszakos és erős nyelvezetéhez, így korhatáros szkript lett. Azonban a New Line Cinemaval kötött megállapodás magában foglalta, hogy a film legyen elérhető a többnyire tizenéves célközönség számára, ezért újraírták.

(Thibo84)
 
Ez bizony egy nagyon erősen B-kategóriás akciófilm, amelyet elsősorban a rajongóknak ajánlok, de ha csak egy sima agyzsibbasztó nosztalgiamozira vágyunk az egyre hosszabbodó estéken, nyugodtan tegyünk vele egy próbát, nem veszítünk vele semmit. több»