Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Mortal Kombat (1995)

Mortal Kombat
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
3
Képek
3
Videók

Galéria (3)

Videók (3)

 
elekm90   2021. 08. 28.

legújabb vélemény

0

Én elvoltam vele, talán a játékok szeretete és a nosztalgia miatt, úgy is, hogy egyébként nagyon rosszul öregedett, a vizuális effektek terén érthető módon, de a karakterek sem sikerültek túl jóra, pl. Raiden, aki ilyen Gandalf-szerű figura volt. Azért két évvel később bebizonyosodott, hogy van jóval lejjebb is.

 
Thibo84   2016. 06. 30.

0

Nem vagyok nagy rajongója a játéknak, de a film, az tetszett. A küzdelmek jól meglettek koreografálva, és a színészeket is jól válogatták össze.

 
HE7EDIK   2019. 01. 05.

0

A Mortal Kombat máig nem kapott méltó filmadaptációt, bár a többi förmedvény közül még ez nevezhető a legjobbnak. Persze a látványa iszonyú gagyi mai szemmel, de egyszer azért végig lehet szenvedni.

 
Eastern79   2021. 03. 19.

0
Vérszegény szenvedés

Sajnos nekem már akkoriban sem tetszett a film, a közelharcok ugyanis laposak, unalmasak, bugyuták, némelyik karakter mozgáskultúrája pedig kísértetiesen emlékeztetett az általános iskolai testnevelés órákon látottakra. Mindazonáltal Christopher Lambert poénjain tényleg lehetett nevetni, és a főgenya Cary Hiroyuki Tagawa bőrkabija is megért egy misét, azonban összességében meglehetősen erőtlenre sikerült.

 
Norbert93   2018. 07. 20.

0

A második résszel ellentétben nézhető és vállalható film. A harci jelenetek egyben vannak és a történetvezetés sem rossz. Igazi 90-es évekbeli B kategóriás bunyós film a megszokott zsánerekkel.

 
Norbi   2018. 07. 25.

0

Nagy kultuszfilm , gamereknek kötelezően ajánlom. Nem nagy durranás, az effektek a mai eszközökkel jóval jobbak lehetnének, de a hangulat ami átjárja elfeledteti velem ezt a hibát (is).

 
felicity   2018. 07. 26.

0

Ahhoz képest, hogy milyen régi, elég jól megvannak csinálva az effektek :)

A film összbevétele 122 195 920 dollár volt (imdb.com).

 

Mozis megjelenést megelőzően a filmet soha nem vizsgálták kritikusok.

(Thibo84)
 

Danny Glover neve is szóba került Rayden szerepére.

(Thibo84)
 

François Petit a 90-es évek elejétől kezdve erősen részt vett a film gyártásában. Mivel nem találtak színészet Sub-Zero szerepére, Petit magára vállalta. A kamera mögötti részvétel miatt Sub-Zero játékideje korlátozott volt.

(Thibo84)
 

Sharon Stone és Dina Meyer is szóba került Sonya Blade szerepére.

(Thibo84)
 

Ernie Reyes Jr. neve is felmerült egy ideig Liu Kang szerepére.

(Thibo84)
 
Miért kötelező megnézni? Mert a Mortal Kombat a videójáték adaptációk műfajának egyik zászlóshajója volt, amely elindított egy egész lavinát a filmtörténelemben. Emellett a játék számtalan rajongóját nem hagyta cserben és feledhetetlen élményt biztosított számukra. több»