Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
30
Szereplők
19
Vélemények
19
Képek
6
Videók
Hardcore Henry
 
HercegPeter   2018. 11. 04.

Én azt mondom, ilyennek kell lennie egy akciófilmnek. Folyamatos a pörgés, nincs üresjárat, nem csak a főszereplőnek, de nekünk sincs időnk pihenni. Eleinte az ember csak kapkodja a fejét, hogy most mi van? Ez a film tényleg olyan, mint egy videójáték. Nem csak a kameranézet miatt, de a történet alapján is. Ami szerintem meglepően jó, annak ellenére, hogy egyszerű. Nekem nagyon adta. Nem kell itt mélyenszántó gondolatokat keresni, csak élvezni kell a bunyót, a lövöldözést és a fröcsögő vért. Ez(ek) a Jimmy fazon(ok) is nagyon ott volt(ak). Ő az egyedüli, aki kicsit lazít a filmen. Szinte az összes alakja jó volt és az átváltások is tettszettek. Megértem, ha valakinek nem nyerte el a tetszését. Újdonságok mindig megosztják a nézőket. Kicsit valóban kellemetlen volt a helyenként rángatózó kamera és valaki ez nem bírja, nem szereti. Azt viszont nem értem, hogy miért kellett egy Tim Roth kaliberű színész erre az apró jelenetre? Lehet csak marketing fogásnak szánták. Rajta kívül ugye Sharlto Copley-t lehet kiemelni, akit ugyan már láttam pár filmben, de eddig (talán a Szupercsapaton kívül, bár ott sem volt különösen jó) nem alkotott olyat, ami miatt emlékeznem kellene rá. Azért ez most megváltozott.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 26.

Nagyon érdekes volt a film látványvilága, bár kissé több fordulat és történet a sok lövöldözés és látványorgia helyett jót tett volna a filmnek. Isteni hogy a kamerabeállítás miatt, olyan mintha a főszereplő bőrébe bújhattunk volna. A zenéi pedig kifejezetten passzoltak a zúzós jelenetekhez.


 
hsanya182   2016. 09. 18.

Csatlakozok a többiekhez jó kis pörgős akció zúzda. És engem is zavart a FPS-nézet, sokszor rángatózik a kamera, de hát ez vele jár, viszont nagyon ötletes és kreatív jelenetekkel lett megspékelve, sokszor a kivitelezése elgondolkodtató, jó kis szórakozás élményt nyújt. A vége nekem már túlzás volt, a sok dara, de egyszer látni kell! :)

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Adrenalin löket! A film a videojátékok nézetét (FPS) használja fel egy látványos akcióorgia keretében. Nagy történetet nem kell várni, de itt nem is ez a lényeg. Robbanások, lövöldözések, bunyók, autósüldözések, tank hatástalanítás, és egy hadsereg leamortizálása adja a film lényegét, kevéske humorral. Jimmy karaktere sokáig talány, de egy érdekes ötlettel oldják meg a folytonos változásokat. Szórakozásra jó, de a rengeteg vér, repülő végtag és belsőség miatt szigorúan 18+. Ja, és a bunyók közben Queen szól! :)

 
szucszoli Nézhetetlen  2016. 12. 03.

Eddig az volt a problémám, hogy a 80-es, 90-es évek akciófilm sztárjai rettentően rossz színészek. Most viszont úgy gondolom, hogy mivel már színészi játékról sem beszélhetünk, így ennek a filmnek az árnyékában egy átlag Steven Seagal, vagy Dolph Lundgren film is az A+ kategóriát képviselik, mert bár rettentően sablon-gagyi filmek, de mégis akciófilmes vonatkozásban legalább beszélhetünk "karakterekről". Itt meg van valami huszonéves akárki-fia borja, akinek a helyére bárkit be lehetne illeszteni és észre sem veszed a különbséget. Szóval egy videójátékot bámulni másfél órán keresztül, na az aztán minőségi kikapcsolódás! Én nem várom el, hogy minden akciófilm olyan legyen, mint a Szigorúan Piszkos Ügyek (Tégla remake) vagy a 15 perc hírnév, de könyörgöm attól még ne élvezzünk már a gatyánkba, mert valaki észrevette, hogy lehet videójátékból filmet csinálni ugyanolyan semmirekellő tartalomnélküliséggel.

Danila Kozlovskiy
Danila Kozlovsky
Polina Filonenko
Polina Filonenko
Ilya Naishuller
 
Folyamatosan pörgő, bevállalós film, amely fittyet hány a szabályokra és biztonsági háló nélkül veti bele magát a legnagyobb őrültségbe is, egyszer látni kötelező! 70/100
 
A Hardcore Henry szétb@sz. Pont. Tökéletes. több»
 
Ne tévesszen meg senkit az eddigi FPS filmek alacsony színvonala és a tény, hogy alig hallott az egészről valamit, mert ez a lényeges komponenseiben olyan lett amilyennek lennie kell: hardcore. 8/10 több»

A film összbevétele 16 810 562 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 199 110 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 697 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet Oroszországban vették fel nagyjából 2M $-ból.

(dulkap)
 

Jared Leto és Samuel L. Jackson külön köszönetet kapott a stáblistában.

(dulkap)
 

Durván 211 ember hal meg a filmben.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.