73 Senki  (2021)

Christopher Lloyd neve mindenki számára a Vissza a jövőbe trilógiáról ismert, pedig a veterán színész karrierje során kétszáznál is több szerepet játszhatott el. De ezek között nem nagyon találunk kifejezetten akciófilmeket, hiszen ez sosem volt profilja a színésznek. Egészen mostanáig. Christopher Lloyd ugyanis 82 évesen puskát ragadott legújabb filmje kedvéért.

Természetesen a meglepően nagy sikert aratott Senkiről van szó, amely július elején debütál majd a hazai mozikban. A Hardcore Henryt is jegyző Ilya Naishuller rendező új filmje egy teljesen hétköznapi kertvárosi apukáról szól, akiben a világon semmi érdekes nincsen. Ám egy nap két gengszter tör be az otthonába, ezzel pedig minden megváltozik. Felszínre tör belőle egy rég elfojtott düh, amit az alvilágra zúdít, ez pedig egy kegyetlen és látványos bosszúhadjáratban ölt testet.

Christopher Lloyd a főhős apját alakítja, aki végül elkíséri fiát az utolsó nagy leszámolásra. Ám mivel a színész már 82 éves, egyértelmű volt, hogy nagy akciózásra nem számíthatunk tőle. Ehelyett a rendező valami egészen mást talált ki neki. Christopher Lloyd nyakába akasztottak nem kevesebb mint hat puskát, és ezzel ő lett talán minden idők legvagányabb nagypapája.

A jeleneteket úgy koreografálták meg, hogy gyakorlatilag senki sem juthatott a közelébe, mivel a puskákkal mindenkit szitává lőtt, aki elé került. Mindez a színész laza magabiztosságának és az ügyes trükköknek köszönhetően egy igazán mutatós, de egyben vicces jelenetet eredményezett.