Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
37
Vélemények
19
Képek
14
Videók
 
Artemisia   2018. 11. 05.
Lelketlen film az új Predator, ami szégyent hoz az eredeti franchise-ra

Nehéz nem az 1987-es és 1990-es klasszikusokhoz mérni a filmet. Azt hittem jó kezekben van a forgatókönyv Shane Blacknél, aki részese volt az eredeti, John McTiernan rendezésével és Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült produkcióban. Azt vártam, hogy emiatt a kötődés miatt jobban átérezte és átlátta az eredeti film sikerének titkát, hozzáértőbben tudja használni azokat az eszközöket, - pl.a borzongató, feszült cselekményvezetés, látványos, véres, mégis művészi gyilkolási jelenetek, bombasztikus , több mint 30 év távlatából is emlékezetes végső csata és leszámolás a Predatorral - amik naggyá tették az első Ragadozó-filmet és amiket a Alien vs.Predator-t és a 2010-es Ragadozókat jegyző... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 29.
Komolytalanra sikeredett az új Predator?

Mielőtt bármit is írnék az új Predator filmről, azt leszögezném, hogy nem vagyok rajongója a franchise-nak. Azt azonban elismerem, hogy az 1987-es film egy jól építkező akciófilm volt, s Schwarzenegger ide vagy oda, meg volt a kellő izgalomfaktora annak, ahogy sorban kaszabolta le a muszklimanusokat a legyőzhetetlennek tűnő címszereplő. Aztán jöttek a folytatások (no, meg az AVP crossoverek), idén pedig megkaptuk a Shane Black által dirigált újabb etapot. Az eredmény: egy kattant katonai bagázs, amely szinte megállás nélkül durrogtatja az egysorosokat, közben pedig megy a zúzda, egy „átlagos” és egy überpredatorral, vagyis tobzódunk az erőszakban (elvégre 18-as karika van, vagy mi a szösz). ... több»


 
indingo   2019. 01. 19.

A készítők maguk se tudták, hogy egy vígjátékot csináljanak vagy a szériát vigyék tovább. Egyszer meg lehet nézni, de nem egy emlékezetes alkotás.

 
MMcFly2015   2018. 09. 13.
Látványban nincs hiány az új Predatorban

Bő harminc éve, hogy az első Predator megmutatkozott a vásznon. Ez örök klasszikusként fent is tudott maradni. Szörnyű abba belegondolni, hogy azóta idén láthatjuk az ötödik próbálkozást, hogy elindítsanak/tovább vigyenek egy történetet az ikonikus ragadozóról, sikertelenül. A mérce már nem túl magas, de sajnos még így sem tudnak élvezhető filmet alkotni. Majdnem biztos voltam, hogy Shane Black rendező kezében jó helyen van a projekt, már csak azért is, mert volt köze az eredeti alkotás világához. Mégis csalódást okozott. Látványban nincs hiány, a címadó lény menőn néz ki, és amerre a sztori elindul, bizakodásra ad okot. Majd szépen megkapjuk az elcsépelt, túltolt és oda nem illő egysoros be... több»

 
HETEDIK   2018. 09. 17.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Már értem, miért tologatták annyit a bemutatást. Nyilván 2017-ben akarták volna a moziba küldeni, hisz akkor volt 30 éves a franchise, azonban az alkotók tisztában voltak, mekkora trágyadombot hordtak össze és nyilván ha nem forgatják újra egy részét még ennél is trébb filmet kapunk. Shane Black annak ellenére, hogy szerepelt is az 1987-es kultfilmben, láthatólag iszonyatosan félreértelmezte, mitől működik a Predator. Nem attól, hogy paródiafilmet csinálunk belőle 3 méteres köcsöggel meg űrkutyával, meg olyan jelenetekkel, hogy az ember a fejét fogja: gondolok itt, mikor az amúgy is haldokló barátpáros agyonlövi egymást, hogy nem bírnak normális magyarázatot adni, a Predatorok mi a fenének jöttek el újra, ja de, valami rabló pandúr dolog lehet a dologban, ahogy az egyik szereplő fogalmaz....ez mi?? Komolyan, Shane Black, aki olyan filmeknek írt forgatókönyvet, mint a Halálos fegyver, Utolsó cserkész stb. ennyit tudott kipréselni magából?? A kisgyerek már csak hab a tortára, vagy mikor a megaköcsög felrobbantja űrhajóját, hogy csak úgy legyen már valami erdős üldözés is, aminek a végén még Scwarzi végső dumáját is meggyalázzák, mikor felteszi a kérdést, mi is a Predator valójában. A többi marhaságot már fel se sorolom, mert itt ülnék reggelig, ezt a filmet csak úgy lehet egyszer valahogy élvezni, ha totálisan nem vesszük komolyan, dehát egy Predator filmre nem azért ülünk be, hogy lássuk ahogy paródiává degradálódik. Az egyetlen ami működik ebben a filmben az a flúgos katona csapat, amikor ökörködnek bizony sokszor felnevettem. Ezt a filmet nagyon elcseszték, értő kezek alatt sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. És még ezek után mondja valaki, hogy a Nimród Predators rossz....

Boyd Holbrook
Olivia Munn
Trevante Rhodes
Keegan-Michael Key
Jacob Tremblay
Shane Black
Sterling K. Brown
Olivia Munn
Olivia Munn
Jacob Tremblay
 
Semmi grandiózum, semmi univerzumépítés, semmi cicó, csak ami a csövön kifér. És A ragadozónak, gyerekek, iszonyú nagy csöve van. több»
 
Ajánlom annak, aki szereti a Predator karakterét, aki szerette Arnold bácsi változatát, akit nem zavar, hogy már kibogozhatatlan az összegubancolódott AVP franchise után, hogy melyik űrlény, hogy és mint is van úgy magában meg a másikhoz viszonyítva. A következő Predatort (mert lesz, ez sajnos biztos pont a galaxisban) nem én fogom nektek véleményezni, mivel őszintén úgy gondolom, a széria itt vesztette el a biztos talajt a lába alól. több»
 
Béna elképzelések, még rosszabb kivitelezések jellemzik a Predator – A ragadozót, amely elavult vagy túltolt ötletek vegyestála. Fárasztó a humor, kétdimenziósak a karakterek, és élvezhetetlen az akciók nagy része: tehát fájdalmasan unalmas, a színészek minimálisan szórakoztató játéka pedig nem javít a bágyadt összhatáson. több»

A film összbevétele 160 542 134 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 130 495 929 forintot termelt. A hazai mozik összesen 91 683 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A produkció munkacíme Ollie volt, Shane Black pitbullja után.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Olivia Munn karakterének kiskutyáját a színésznő saját kutyája, Chance alakította.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatás idején lévő zord időjárás miatt a stáb számára kialakítottak egy keleti szőnyegekkel és párnákkal telepakolt sátrat, amit Shangri La-nak neveztek. Itt lehetett relaxálni, s sokszor Shane Black is itt adta elő az új ötleteit a színészeknek.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.