Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
19
Képek
15
Videók
 
MMcFly2015   2018. 09. 13.

Bő harminc éve, hogy az első Predator megmutatkozott a vásznon. Ez örök klasszikusként fent is tudott maradni. Szörnyű abba belegondolni, hogy azóta idén láthatjuk az ötödik próbálkozást, hogy elindítsanak/tovább vigyenek egy történetet az ikonikus ragadozóról, sikertelenül. A mérce már nem túl magas, de sajnos még így sem tudnak élvezhető filmet alkotni. Majdnem biztos voltam, hogy Shane Black rendező kezében jó helyen van a projekt, már csak azért is, mert volt köze az eredeti alkotás világához. Mégis csalódást okozott. Látványban nincs hiány, a címadó lény menőn néz ki, és amerre a sztori elindul, bizakodásra ad okot. Majd szépen megkapjuk az elcsépelt, túltolt és oda nem illő egysoros beszólásokat, ami kezdetben még csak-csak működik, de mikor egy predator elleni csata után is az idétlenség marad meg, az már eget rengető hiba. Nincs bajom a humorral, de egy Predator film legyen legalább annyira komor hangulatú, mint ahogy 2010-ben Antal Nimród hozta össze. Én a 18+ karikának kifejezetten örültem, mikor a film előtt megláttam a felhívást, de belegondolni se mertem volna, hogy vígjátékot csinálnak a várva várt ,,horror"-filmből. Hamar elveszett moziterembe a történetet illetően a lelkesedésem, viszont a film vége fele lévő űrhajós jelenetek, majd az 1v1 küzdelem a főszereplővel látványilag képes volt azt nyújtani, amire számítottam. A finálé sajnos egy baromi erőltetett témával próbál elindítani egy franchise-t, amiből nem tudom mennyire lehet értékelhető predator-univerzumot kreálni, de félő, hogy a Kaptár filmek szintjére tereli ezt az egészet Hollywood.

 
Hetedik   2018. 09. 17.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::
Már értem, miért tologatták annyit a bemutatást. Nyilván 2017-ben akarták volna a moziba küldeni, hisz akkor volt 30 éves a franchise, azonban az alkotók tisztában voltak, mekkora trágyadombot hordtak össze és nyilván ha nem forgatják újra egy részét még ennél is trébb filmet kapunk. Shane Black annak ellenére, hogy szerepelt is az 1987-es kultfilmben, láthatólag iszonyatosan félreértelmezte, mitől működik a Predator. Nem attól, hogy paródiafilmet csinálunk belőle 3 méteres köcsöggel meg űrkutyával, meg olyan jelenetekkel, hogy az ember a fejét fogja: gondolok itt, mikor az amúgy is haldokló barátpáros agyonlövi egymást, hogy nem bírnak normális magyarázatot adni, a Predatorok mi a fenének jöttek el újra, ja de, valami rabló pandúr dolog lehet a dologban, ahogy az egyik szereplő fogalmaz....ez mi?? Komolyan, Shane Black, aki olyan filmeknek írt forgatókönyvet, mint a Halálos fegyver, Utolsó cserkész stb. ennyit tudott kipréselni magából?? A kisgyerek már csak hab a tortára, vagy mikor a megaköcsög felrobbantja űrhajóját, hogy csak úgy legyen már valami erdős üldözés is, aminek a végén még Scwarzi végső dumáját is meggyalázzák, mikor felteszi a kérdést, mi is a Predator valójában. A többi marhaságot már fel se sorolom, mert itt ülnék reggelig, ezt a filmet csak úgy lehet egyszer valahogy élvezni, ha totálisan nem vesszük komolyan, dehát egy Predator filmre nem azért ülünk be, hogy lássuk ahogy paródiává degradálódik. Az egyetlen ami működik ebben a filmben az a flúgos katona csapat, amikor ökörködnek bizony sokszor felnevettem. Ezt a filmet nagyon elcseszték, értő kezek alatt sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. És még ezek után mondja valaki, hogy a Nimród Predators rossz....


 
koricapito   2018. 09. 22.

Az első 'Predator' film a legjobb az eddigiek közül és bármi történt azóta, illetve bármi történjen a jövőben, ez így is fog maradni. Nem azért mert egy tökéletes alkotás, de a viszonylag egyszerű alapötletre egy olyan vérengzéssel és brutalitással teli akció-horror kombót raktak össze a készítők, ami már-már tökéletesnek hatott.
Ennek fényében, hiába lehet azt mondani, hogy a Predator, mint karakter, olyan alapot biztosít egy filmhez, amiből könnyen lehetne jó mozit csinálni, mégis nehezen tudnak elszakadni a készítők attól a megfelelési kényszertől, amelyet az első rész támaszt.

Ebben az esetben is ez a helyzet, hiszen nem nagyon változtattak az alaptörténeten, viszont megpróbáltak mindent fokozni, ami a korábbi részekben szerepelt. Ez a próbálkozás leginkább a címszereplő felturbózott változatának megjelenésében kimerült, viszont engem ezzel a húzással meg is vettek kilóra. Az "új" predator nagyobb, erősebb, gyorsabb és kegyetlenebb, mint az elődök. Természetesen sokkal több időt adtam volna neki a vásznon, de így sem lehet panaszkodni, hiszen amikor felbukkan, akkor szinte borítékolható a vérfürdő, így nagyobb súlya van a karakternek. A film egyik hátránya, hogy Shane Black túlzottan is hozta a saját stílusát és túl sok humort próbált meg belegyömöszölni a filmbe, ami hellyel közzel még illeszkedik is a karakterekhez és a szituációkhoz, de nem mindig és nélküle egy jóval komolyabban vehető cselekményt kaptunk volna, ami jobban is állna a filmnek. A szereplők közötti összhang megvan, de néhol túlzásba esnek a színészek és átmegy a játékuk ripacskodásba, ami kicsit zavaró. A kissrác és a csaj karaktere túl lettek tolva, de még azok is elviselhetőek.

Az új 'Predator' egyáltalán nem tökéletes és még csak nem is hat annak, mint az első, viszont egy szerethető és szórakoztató film. Sok eleme az elégséges, de szükséges szintet hozza, de a lényeget így is ki tudták emelni a sok sallang közül.

Nekem tetszett és ajánlom is, viszont én akartam is, hogy tetsszen, ha viszont valaki úgy áll neki megnézni, hogy a hibákat fogja keresni, akkor inkább el se kezdje, mert bizony sokat fog találni.

 
TribeBubu   2018. 09. 18.

A rebootok és folytatások korát éli Hollywood. És nem igazán megy nekik a dolog. Az ember azt gondolná, hogy ha kultuszfilmhez nyúlnak, legalább akkor megerőltetik magukat, de sajnos kiábrándító eredmény születik az ilyen projektekből is. Így járt ez a film is.Nem voltak magas elvárásaim az előbb megfogalmazott tapasztalatok miatt, és kb. a játékidő feléig örültem is ennek a folytatásnak. Ám egyik pillanatról a másikra klisék, kiszámítható fordulatok, súlytalanná váló karakterek és erőltetett poénok kezdték el megrohamozni a nézőt, amik a stáblistáig ki is tartottak. Ha eltekintek a három évtizeddel ezelőtti alapműtől, akkor is csak tucatfilmként tudok tekinteni erre az új részre. Elismerem, voltak benne jó ötletek, de ez igencsak kevés ahhoz, hogy maradandó élményt nyújtson a film. A poénok óriásiak voltak, de kijelenthetjük, hogy egy 18-as karikát viselő sci-fi-horrornak ez nem válik előnyére. Minden Predator-, Alien-, Terminátor-, stb. -film folytatásánál ugyanazt szajkózzák a rajongók: rendelkezésre áll egy halom remek könyv, ami hatalmasat robbanna a vásznon, miért nem adaptálják azokat? Azt hiszem, jogosan merült fel bennem is újra ez a kérdés miután csalódottan távoztam a moziból. Inkább az Alien vs. Predator...

 
Bizsu82   2018. 09. 18.

Aki látta az eredeti Predatort az lehet hogy negatív szájízzel nézte meg ezt a filmet, hiszem azt a feelinget semmiképpen nem tudja visszaadni, nem tud vetekedni vele, azután egy közepesre sikerült utánzatnak tűnhet. Mindemellett a film mellett szól, hogy nagyon jó a humora, ami ugyan nem a kategória erőssége kellene hogy legyen, de nekem ez mindenképp pozitív irányba döntötte a mérleget, mert ettől egy gördülékenyebb, élvezhető és pörgős filmet kaptunk. Szintén pozitívuma a látvány. A képi megjelenítése önmagában is élményt adott. Szereposztásban is megfelelő, a színészi alakítás hiteles és meggyőző, karakteres figurák. Hogy 5-ből 4-es értékelést adtam rá annak csupán az az oka hogy mindig az eredeti verzió sikerül a legjobbra és ahhoz hasonlítunk, legalább annyit várunk tőle. Összességében egy jól összerakott, látványos és figyelmet végig lekötő érdekes feldolgozást kaptunk, amit a kategória kedvelőinek mindenképp csak ajánlani tudok! Megvan benne mindaz amit a műfajtól vártam.

Boyd Holbrook
Olivia Munn
Trevante Rhodes
Keegan-Michael Key
Jacob Tremblay
Shane Black
Sterling K. Brown
Olivia Munn
Olivia Munn
Jacob Tremblay
 
Semmi grandiózum, semmi univerzumépítés, semmi cicó, csak ami a csövön kifér. És A ragadozónak, gyerekek, iszonyú nagy csöve van. több»
 
Ajánlom annak, aki szereti a Predator karakterét, aki szerette Arnold bácsi változatát, akit nem zavar, hogy már kibogozhatatlan az összegubancolódott AVP franchise után, hogy melyik űrlény, hogy és mint is van úgy magában meg a másikhoz viszonyítva. A következő Predatort (mert lesz, ez sajnos biztos pont a galaxisban) nem én fogom nektek véleményezni, mivel őszintén úgy gondolom, a széria itt vesztette el a biztos talajt a lába alól. több»
 
Béna elképzelések, még rosszabb kivitelezések jellemzik a Predator – A ragadozót, amely elavult vagy túltolt ötletek vegyestála. Fárasztó a humor, kétdimenziósak a karakterek, és élvezhetetlen az akciók nagy része: tehát fájdalmasan unalmas, a színészek minimálisan szórakoztató játéka pedig nem javít a bágyadt összhatáson. több»
 

Shane Black rendezőt a Vasember 3 sikerén felbuzdulva kereste meg a 20th Century Fox, a direktor pedig nem tudott ellenállni a lehetőségnek.

(hp )
 

Arnold Schwarzenegger állítólag azért utasította vissza a szereplést, mivel a stúdió túl kis szerepet szánt volna neki.

(hp )
 

A film főszerepét eredetileg Benicio Del Toro játszotta volna, azonban sűrű időbeosztása miatt végül nem tudta vállalni a szereplést. Ekkor vettet át a stafétát Boyd Holbrook.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.