Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
60%

Predator - A ragadozó (2018)

The Predator
Filmadatlap
 
29
Szereplők
38
Vélemények
19
Képek
14
Videók
 
Norbert93   2020. 03. 30.

legújabb vélemény

0

Nagyjából a vérfrissítések is hasonlóképpen sülnek el, mint a reboot-ok: elrontják az amitől az eredeti alapanyag jó volt. Ez történt Shane Black Predatorával is, ami amellett, hogy elrugaszkodik a Predator filmek univerzumától még unalmas is.

 
Filmelemző   2018. 12. 27.

a nap véleménye

0
Közepesre sikerült

Shane Black 1987 -ben még mellékszereplőként volt jelen a legelső Predátor film forgatásán (mint a Svarci vezette kommandó egyik tagja, Hawkins néven) ám idén (2018-ban) a kamera túloldalára kerülve, rendezői minőségben lett felelős a Predator - A ra... teljes kritika»


 
Artemisia   2018. 11. 05.

a nap véleménye

6
Lelketlen film az új Predator, ami szégyent hoz az eredeti franchise-ra

Nehéz nem az 1987-es és 1990-es klasszikusokhoz mérni a filmet. Azt hittem jó kezekben van a forgatókönyv Shane Blacknél, aki részese volt az eredeti, John McTiernan rendezésével és Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült produkcióban. Azt várt... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 29.

1
Komolytalanra sikeredett az új Predator?

Mielőtt bármit is írnék az új Predator filmről, azt leszögezném, hogy nem vagyok rajongója a franchise-nak. Azt azonban elismerem, hogy az 1987-es film egy jól építkező akciófilm volt, s Schwarzenegger ide vagy oda, meg volt a kellő izgalomfaktora an... teljes kritika»

 
indingo   2019. 01. 19.

0

A készítők maguk se tudták, hogy egy vígjátékot csináljanak vagy a szériát vigyék tovább. Egyszer meg lehet nézni, de nem egy emlékezetes alkotás.

 
HETEDIK   2018. 09. 17.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már értem, miért tologatták annyit a bemutatást. Nyilván 2017-ben akarták volna a moziba küldeni, hisz akkor volt 30 éves a franchise, azonban az alkotók tisztában voltak, mekkora trágyadombot hordtak össze és nyilván ha nem forgatják újra egy részét... több»

 
Yosihiro   2018. 12. 14.

1
Predátor

Huu hát ez kritikán aluli film és épphogy eléri a 2 csillagot. Ne ezt vártam. Felpörgetik a filmet és néha az az érzésem, hogy olyan összevisszasággal jönnek a jelenetek mintha nem is illeszkednének. A történet maga jó, de a megfilmesítés az nem sikerült. Sem a szereplők sem az effektek és zene sem sikerült olyan szintre hozni ami elfogatható lenne. Nagyot csalódtam ebben a filmben de végignéztem. Azoknak tudom ajánlani akik Predátor rajongók de ők is kapaszkodjanak meg! Üdv Yosi

Galéria (19)

Boyd Holbrook
Olivia Munn
Trevante Rhodes
Keegan-Michael Key
Jacob Tremblay
Shane Black
Sterling K. Brown
Olivia Munn
Olivia Munn
Jacob Tremblay

Videók (14)

A film összbevétele 160 542 134 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 130 495 929 forintot termelt. A hazai mozik összesen 91 683 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A produkció munkacíme Ollie volt, Shane Black pitbullja után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Olivia Munn karakterének kiskutyáját a színésznő saját kutyája, Chance alakította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás idején lévő zord időjárás miatt a stáb számára kialakítottak egy keleti szőnyegekkel és párnákkal telepakolt sátrat, amit Shangri La-nak neveztek. Itt lehetett relaxálni, s sokszor Shane Black is itt adta elő az új ötleteit a színészeknek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Predator jelmezbe egy 207 cm magas parkour artista bújt, Brian Price, akinek ez volt az első filmforgatása.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Shane Black rendezőt a Vasember 3 sikerén felbuzdulva kereste meg a 20th Century Fox, a direktor pedig nem tudott ellenállni a lehetőségnek.

(hp)
 

Arnold Schwarzenegger állítólag azért utasította vissza a szereplést, mivel a stúdió túl kis szerepet szánt volna neki.

(hp)
 

A film főszerepét eredetileg Benicio Del Toro játszotta volna, azonban sűrű időbeosztása miatt végül nem tudta vállalni a szereplést. Ekkor vettet át a stafétát Boyd Holbrook.

(hp)
 

Edward James Olmos összes jelenetét kivágták a filmből.

(hp)
 

A Predator-franchise negyedik filmje.

(hp)
 

A Predator - A ragadozó forgatása 2017. február 20-án kezdődött meg Vancouverben és június 2-án ért véget. 2018. július 6-án, alig pár héttel a premier előtt a stúdió úgy döntött, hogy újraforgatják a film utolsó harmadát.

(hp)
 
Semmi grandiózum, semmi univerzumépítés, semmi cicó, csak ami a csövön kifér. És A ragadozónak, gyerekek, iszonyú nagy csöve van. több»
 
Ajánlom annak, aki szereti a Predator karakterét, aki szerette Arnold bácsi változatát, akit nem zavar, hogy már kibogozhatatlan az összegubancolódott AVP franchise után, hogy melyik űrlény, hogy és mint is van úgy magában meg a másikhoz viszonyítva. A következő Predatort (mert lesz, ez sajnos biztos pont a galaxisban) nem én fogom nektek véleményezni, mivel őszintén úgy gondolom, a széria itt vesztette el a biztos talajt a lába alól. több»
 
Béna elképzelések, még rosszabb kivitelezések jellemzik a Predator – A ragadozót, amely elavult vagy túltolt ötletek vegyestála. Fárasztó a humor, kétdimenziósak a karakterek, és élvezhetetlen az akciók nagy része: tehát fájdalmasan unalmas, a színészek minimálisan szórakoztató játéka pedig nem javít a bágyadt összhatáson. több»