Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

Predator - A ragadozó (2018)

The Predator
Filmadatlap
 
29
Szereplők
40
Vélemények
19
Képek
12
Videók

Galéria (19)

Boyd Holbrook
Olivia Munn
Trevante Rhodes
Keegan-Michael Key
Jacob Tremblay
Shane Black
Sterling K. Brown
Olivia Munn
Olivia Munn
Jacob Tremblay

Videók (12)

 
Szentgróti Patrik   2022. 08. 28.

legújabb vélemény

0

Hát eléggé gyengére sikeredett, a túlzott komolytalanság meg a humor nagyon nem illett a Predator franchise-hoz, nem hiába lett ez a leggyengébb része... sztoriból lehetett volna egy komolyabb sötétebb hangvételű film is!

 
Filmelemző   2018. 12. 27.

a nap véleménye

0
Közepesre sikerült

Shane Black 1987 -ben még mellékszereplőként volt jelen a legelső Predátor film forgatásán (mint a Svarci vezette kommandó egyik tagja, Hawkins néven) ám idén (2018-ban) a kamera túloldalára kerülve, rendezői minőségben lett felelős a Predator - A ra... teljes kritika»

 
Artemisia   2018. 11. 05.

a nap véleménye

8
Lelketlen film az új Predator, ami szégyent hoz az eredeti franchise-ra

Nehéz nem az 1987-es és 1990-es klasszikusokhoz mérni a filmet. Azt hittem jó kezekben van a forgatókönyv Shane Blacknél, aki részese volt az eredeti, John McTiernan rendezésével és Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült produkcióban. Azt várt... teljes kritika»

 
indingo   2019. 01. 19.

1

A készítők maguk se tudták, hogy egy vígjátékot csináljanak vagy a szériát vigyék tovább. Egyszer meg lehet nézni, de nem egy emlékezetes alkotás.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 29.

1
Komolytalanra sikeredett az új Predator?

Mielőtt bármit is írnék az új Predator filmről, azt leszögezném, hogy nem vagyok rajongója a franchise-nak. Azt azonban elismerem, hogy az 1987-es film egy jól építkező akciófilm volt, s Schwarzenegger ide vagy oda, meg volt a kellő izgalomfaktora an... teljes kritika»

 
Yosihiro   2018. 12. 14.

1
Predátor

Huu hát ez kritikán aluli film és épphogy eléri a 2 csillagot. Ne ezt vártam. Felpörgetik a filmet és néha az az érzésem, hogy olyan összevisszasággal jönnek a jelenetek mintha nem is illeszkednének. A történet maga jó, de a megfilmesítés az nem sikerült. Sem a szereplők sem az effektek és zene sem sikerült olyan szintre hozni ami elfogatható lenne. Nagyot csalódtam ebben a filmben de végignéztem. Azoknak tudom ajánlani akik Predátor rajongók de ők is kapaszkodjanak meg! Üdv Yosi

 
JRD   2022. 04. 19.

1
Rajongója vagyok, de...

...valljuk be, nem ez a legjobb Predator film. Persze szórakoztató, látványos, mégis hiányérzete van az embernek miközben nézi. Számomra hiányzott belőle a félelem. De ez csak egy személyes vélemény, ahhoz, hogy dönteni tudj, szerintem nézd meg! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

A film összbevétele 160 542 134 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 130 495 929 forintot termelt. A hazai mozik összesen 91 683 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A produkció munkacíme Ollie volt, Shane Black pitbullja után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Olivia Munn karakterének kiskutyáját a színésznő saját kutyája, Chance alakította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás idején lévő zord időjárás miatt a stáb számára kialakítottak egy keleti szőnyegekkel és párnákkal telepakolt sátrat, amit Shangri La-nak neveztek. Itt lehetett relaxálni, s sokszor Shane Black is itt adta elő az új ötleteit a színészeknek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Predator jelmezbe egy 207 cm magas parkour artista bújt, Brian Price, akinek ez volt az első filmforgatása.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Shane Black rendezőt a Vasember 3 sikerén felbuzdulva kereste meg a 20th Century Fox, a direktor pedig nem tudott ellenállni a lehetőségnek.

(hp)
 
A ragadozó Predator-filmként néha döcög, Shane Black poénjaként viszont lehengerlően szórakoztató. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Ajánlom annak, aki szereti a Predator karakterét, aki szerette Arnold bácsi változatát, akit nem zavar, hogy már kibogozhatatlan az összegubancolódott AVP franchise után, hogy melyik űrlény, hogy és mint is van úgy magában meg a másikhoz viszonyítva. A következő Predatort (mert lesz, ez sajnos biztos pont a galaxisban) nem én fogom nektek véleményezni, mivel őszintén úgy gondolom, a széria itt vesztette el a biztos talajt a lába alól. több»
 
Béna elképzelések, még rosszabb kivitelezések jellemzik a Predator – A ragadozót, amely elavult vagy túltolt ötletek vegyestála. Fárasztó a humor, kétdimenziósak a karakterek, és élvezhetetlen az akciók nagy része: tehát fájdalmasan unalmas, a színészek minimálisan szórakoztató játéka pedig nem javít a bágyadt összhatáson. több»