Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Űrdongó (2018)

Bumblebee
Űrdongó
Én eléggé untam a történetet, meg nem valami egyedi az egész. Az akciójeleneteknél tekerek, mert rém hosszúak, és nem kötnek le.
75%38 rajongó546 szavazat
Filmadatlap
 
28
Szereplők
32
Vélemények
54
Képek
15
Videók

Galéria (54)

Hailee Steinfeld
Travis Knight
John Cena
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok, Kína
Szerintetek: 11+    |  114"
Premier: 2018.12.03. | Netflix (2022.03.01.)
Kaland | Akció | Sci-fi
Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3
Hivatalos tartalom

Miután Űrdongó menekülésre kényszerül otthonából, Cybertronból, a Földön talál menedéket egy kaliforniai roncstelepen. Egy véletlen folytán talál rá a 18 éves Charlie, aki megdöbbenéssel tudatosítja, hogy a bogárhátúnak hitt Volkswagen egyáltalán nem egy hétköznapi autót rejt. Űrdongó és a fiatal… több»

Videók (15)

 
Rajnai Erik   2022. 05. 02.

legújabb vélemény

0
Egy új kezdet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Transformers-filmekről úgy gondolják, hogy bármit is tegyenek le az asztalra, a célközönségnek úgyis tetszeni fog. Ez teljesen igaz. Én Transformers-rajongó vagyok, legyen szó videójátékokról, robotfigurákról, animációs sorozatokról, vagy filmekről... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 15.

a nap véleménye

0
A Camaro, ami Bogárként kezdte

Az utóbbi évek Transformers-filmes terméséről leginkább az volt elmondható, hogy nem szóltak másról, mint CGI ömlengésről (minél nagyobb robotok gyakják egymást minél látványosabban, s még annál is nagyobb robbantások közepette, persze bárminemű film... teljes kritika»

 
indingo   2020. 10. 28.

1

Engem a robotos filmek, pláne amiben ennyi akciójelenet van, nem tudnak lekötni. Ez sem tudott. Transformers utánzat.

 
csd   2018. 12. 20.

0
Egy friss hang az univerzumban

A Transformersek világa egy teljesen más univerzum a Marvel képregényeken belül, és noha egyetlen egy filmadaptációban sem igazán kaptunk történeti mélységet. Hosszú éveken keresztül, ahogy egymást követték az epizódok, mégsem tudott igazán kimerülni... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 05.

0
Michael Bay helyett Travis Knight.

Szinte már egybe forrt Michael Bay és a Transformers, de mégis örültem neki, és kíváncsi voltam, rá mit kapunk, ha a rendezői székbe más ül. Miután megnéztem a filmet, bátran kimerem jelenteni, hogy a legjobb "rész" lett, Travis Knightnak hála. Nagyon jó kis külön film lett, mely Űrdongó kis történetét mutatja be, miután Kibertron elbukott, és Optimusz fővezér vakmerő katonáját küldte a Földre, hogy biztonságban legyen, és újratervezhessék támadásukat a későbbiekben, hogy visszafoglalják az otthonukat. A történetben természetesen szerepet játszik az Amerikai Hadsereg is, valamint kis főhősünk megismerkedik egy kedves lánnyal (Gracie Dzienn színésznővel). A film maga jópofa humorokkal tűzdelt, valamint igencsak jó történetet vetít a szemünk elé. Azt viszont megszoktam, és kisebb hiányérzetet keltett, hogy amit Bay rendezőtől kaptunk, ebben jóval kevesebb volt a látványos robbanás, effekt vagy éppen a sokoldalú harc. De talán épp ezért is tettem ezt a részt a legelső helyre, mert a színészek és a cselekmény elsőosztályú volt.

 
Yosihiro   2019. 03. 29.

0
Ürdongo

Ha azt mondom, zseniális lett, nem tévedek nagyot. Az adott figurák és történet egy remek alap volt ennek a filmnek. Maga a rendezés és látvány önnmagáért beszél, plusz ott van S. Spilberg a háttérben, ami szintén garancia a sikerhez :) Nekem nagyon tetszett ez a feldolgozás, és azt hiszem, ha még egy folytatást is adtak volna neki, talán azt is elbírta volna. Az "emberi" szereplők közül a főhősnő valóban jól játszott, de valjuk meg öszintén, nem volt nehéz dolga. A "robotoknak" viszont még könnyebb volt, hiszen a siker már az ölükben volt. Ami kidoborondott ebben a filmben, talán az ÉRZELEM és ezt nem véletlenül írtan nagy betűvel. A család, régi sportsikerek, a szerelem, némi bosszú, harag és féltékenység is szerepet játszott a filmben. A vicces jelenetek nagyot ütöttek nálam, jól lettek elhelyezve és nem volt belőlük sok, ami szerintem fontos. Összességében egy családbarát, remek akció-fantasy. A látvány és hang kiemelkedő, ehhez több kommentárt nem is fűznék. Mindenképp megtekintésre ajánlom mindenkinek, remek szórakozás. Üdv, Yosi

 
Thibo84   2019. 01. 13.

0

Végre egy olyan Transformers mozi, ahol robot feszül a robotnak és az emberek igazából semmit sem tudnak kezdeni velük. A készítők igyekeztek a robotok '80-as évekbeli ábrázolásához hűek maradni és nem agyon cicomázni mint Bay. Ez dicséretes. Hogy az... több»

A film összbevétele 467 989 645 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 152 593 813 forintot termelt. A hazai mozik összesen 101 900 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film jövőbeli sikerétől függ, hogy mi lesz a további, tervezett Transformers-filmek sorsa.

(hp)
 

A filmből kiderül, miről kapja Űrdongó a nevét.

(hp)
 

A rendező szándéka szerint több lelket és humort csempészett a filmbe, mint amennyi az eddigi részekben volt – a producere pedig a Szuper haverhez hasonlítja a hangulatát.

(hp)
 

A filmben feltűnik Optimus főzevér is, így ő és Űrdongó az egyetlen karakterek, amelyek minden Transformers-filmben feltűnnek.

(hp)
 

John Cena Burns ügynököt alakítja a filmben, aki feltehetőleg a történet negatív karaktere – az ügynöknek kapcsolata van a 7-es szektorral, ami a robotokat vadássza le.

(hp)
 
Az ŰrDongót már előre azzal harangozták be, hogy le fog számolni a legtöbb jellegzetességgel, amely Michael Bay regnálása alatt a Transformersre ragadt. Ez kétségtelenül így történt, de az első önálló Transformers-film legnagyobb tanulsága, hogy óvakodjunk azoktól az alkotásoktól, amelynek a fő érdemük, hogy mások, mint a hírhedt rendező munkái. több»
 
Sokak szerint az ŰrDongó lett az eddigi legjobb Transformers-film. Én mégis azt mondom, hogy még ez is agyzsibbasztóan bugyuta. Az alábbiakban le is írom, hogy milyen hibákkal küzd meg a film, de természetesen a jó tulajdonságait sem hagyom ki. több»
 
Az Űrdongó levedli elődeinek legtöbb negatívumát, viszont megőriz műfaji kliséket, ami nem tartja vissza attól, hogy egy izgalmas, szerethető, néhol túlzottan csöpögős kaland legyen, amely lelkét nem látványa, hanem karakterei és azok kapcsolata teszik ki. több»