Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
54
Képek
15
Videók
Űrdongó
 
indingo   2020. 10. 28.

legújabb vélemény

Engem a robotos filmek, pláne amiben ennyi akciójelenet van, nem tudnak lekötni. Ez sem tudott. Transformers utánzat.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 15.

a nap véleménye

A Camaro, ami Bogárként kezdte

Az utóbbi évek Transformers-filmes terméséről leginkább az volt elmondható, hogy nem szóltak másról, mint CGI ömlengésről (minél nagyobb robotok gyakják egymást minél látványosabban, s még annál is nagyobb robbantások közepette, persze bárminemű film... teljes kritika»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 05.

Michael Bay helyett Travis Knight.

Szinte már egybe forrt Michael Bay és a Transformers, de még is örültem neki és kíváncsi voltam, rá mit kapunk, ha a rendezői székbe más ül. Miután megnéztem a filmet, bátran kimerem jelenteni, hogy a legjobb "rész" lett Travis Knightnak hála. Nagyon jó kis külön film lett, mely Űrdongó kis történetét mutatja be, miután Kibertron elbukott és Optimusz fővezér vakmerő katonáját küldte a Földre, hogy biztonságban legyen és újra tervezhessék támadásukat a későbbiekben, hogy visszafoglalják az otthonukat. A történetben természetesen szerepet játszik az Amerikai Hadsereg is, valamint kis főhősünk megismerkedik egy kedves lánnyal (Gracie Dzienn színésznővel). A film maga jó pofa humorokkal tűzdelt, valamint igen csak jó történetet vetít a szemünk elé. Azt viszont megszoktam és kisebb hiányérzetet keltett, hogy amit Bay rendezőtől kaptunk, ebben jóval kevesebb volt a látványos robbanás, effekt vagy éppen a sok oldalú harc. De talán épp ezért is tettem ezt a részt a legelső helyre, mert a színészek és a cselekmény elsőosztályú volt.

 
csd   2018. 12. 20.

Egy friss hang az univerzumban

A Transformersek világa egy teljesen más univerzum a Marvel képregényeken belül, és noha egyetlen egy filmadaptációban sem igazán kaptunk történeti mélységet. Hosszú éveken keresztül, ahogy egymást követték az epizódok, mégsem tudott igazán kimerülni... teljes kritika»

 
Orosz István   2018. 12. 27.

Sajnos nekem le kell pontoznom. Szörnyen unalmas volt kevés akció kevés látvány. Sőt még űrdongó sztorinak se lehetne mondani. Én sokkal jobbat vártam, azt gondolom ennél mindegyik rész sokkal jobb, és ebből a filmből sokkal többet is kilehetett volna hozni.

 
Thibo84   2019. 01. 13.

Végre egy olyan Transformers mozi, ahol robot feszül a robotnak és az emberek igazából semmit sem tudnak kezdeni velük. A készítők igyekeztek a robotok '80-as évekbeli ábrázolásához hűek maradni és nem agyon cicomázni mint Bay. Ez dicséretes. Hogy az... több»

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

Aranyos és jó volt, bár nem sok köze volt a Transformers 1-hez, ami előtt játszódik xy évvel. Nagyon igyekszik és erőlködik a történet klappolni és jól beilleszkedni az első rész elé, de nem eléggé. Ellenben nem túl zavaró ez a baki, mert a főszerepb... több»

Galéria (54)

Hailee Steinfeld
Travis Knight
John Cena
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld

Videók (15)

A film összbevétele 467 989 645 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 152 593 813 forintot termelt. A hazai mozik összesen 101 900 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film jövőbeli sikerétől függ, hogy mi lesz a további, tervezett Transformers-filmek sorsa.

(hp )
 

A filmből kiderül, miről kapja Űrdongó a nevét.

(hp )
 

A rendező szándéka szerint több lelket és humort csempészett a filmbe, mint amennyi az eddigi részekben volt – a producere pedig a Szuper haverhez hasonlítja a hangulatát.

(hp )
 

A filmben feltűnik Optimus főzevér is, így ő és Űrdongó az egyetlen karakterek, amelyek minden Transformers-filmben feltűnnek.

(hp )
 

John Cena Burns ügynököt alakítja a filmben, aki feltehetőleg a történet negatív karaktere – az ügynöknek kapcsolata van a 7-es szektorral, ami a robotokat vadássza le.

(hp )
 

A rendező főleg animációs filmekben működött eddig közre – az Űrdongó az első élőszereplős mozija.

(hp )
 

A film sztárja, Hailee Steinfeld fiatal kora ellenére már komoly szakmai sikereket tudhat magáénak – A félszemű című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték.

(hp )
 

A filmből kiderül, hogy Űrdongó jóval korábban érkezett a Földre, mint az előtte gondoltuk.

(hp )
 

A film cselekménye az 1980-as években, egészen pontosan 1987-ben játszódik Kaliforniában - vagyis időrendben jóval a korábbi Transformers-mozik előtt.

(hp )
 

A Transformers franchise első filmje, amelyet nem Michael Bay rendezett.

(hp )
 
Az Űrdongó levedli elődeinek legtöbb negatívumát, viszont megőriz műfaji kliséket, ami nem tartja vissza attól, hogy egy izgalmas, szerethető, néhol túlzottan csöpögős kaland legyen, amely lelkét nem látványa, hanem karakterei és azok kapcsolata teszik ki. több»
 
Szolgálati közlemény: az alábbi kritikát Szöllőskei Gábor kollégánknak ajánlom, aki a VOX Transformers-ügyi szuperhőseként rendre és lelkesen vállalta be az egyre fárasztóbb mozisorozat aktuális részének kritikáját. Gábor, ezt a filmet nagyon megérdemelted volna. De a legjobb hír az, hogy mindannyian megérdemeltünk végre egy igazán klassz Transformers-filmet! több»
 
Az ŰrDongót már előre azzal harangozták be, hogy le fog számolni a legtöbb jellegzetességgel, amely Michael Bay regnálása alatt a Transformersre ragadt. Ez kétségtelenül így történt, de az első önálló Transformers-film legnagyobb tanulsága, hogy óvakodjunk azoktól az alkotásoktól, amelynek a fő érdemük, hogy mások, mint a hírhedt rendező munkái. több»