Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
74
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
54
Képek
15
Videók
Űrdongó
Hailee Steinfeld
Travis Knight
John Cena
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
 
drg0602   2020. 04. 10.

legújabb vélemény

Simán nézhető film. Nekem személy szerint kellemes csalódás. Jó film, látványos. Érdemes megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 15.

a nap véleménye

A Camaro, ami Bogárként kezdte

Az utóbbi évek Transformers-filmes terméséről leginkább az volt elmondható, hogy nem szóltak másról, mint CGI ömlengésről (minél nagyobb robotok gyakják egymást minél látványosabban, s még annál is nagyobb robbantások közepette, persze bárminemű filmes narratívát mellőzve). Tény, hogy az emberiség javarésze vevő az ilyen jellegű popcornmozikra (elég, ha a franchise Kínából származó bevételeire tekintünk), de egy idő után még a legegyszerűbb mozinéző is joggal róhatja fel a stúdiónak azt, hogy nem ártana némi vérfrissítés ebben a sorozatban. Nos, mintha ezeket a gondolatokat a Paramountnál is meghallották volna, s egy olyan film mellett döntöttek, amely egyszerre képes rebootként (hiszen időb... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 05.

Michael Bay helyett Travis Knight.

Szinte már egybe forrt Michael Bay és a Transformers, de még is örültem neki és kíváncsi voltam, rá mit kapunk, ha a rendezői székbe más ül. Miután megnéztem a filmet, bátran kimerem jelenteni, hogy a legjobb "rész" lett Travis Knightnak hála. Nagyon jó kis külön film lett, mely Űrdongó kis történetét mutatja be, miután Kibertron elbukott és Optimusz fővezér vakmerő katonáját küldte a Földre, hogy biztonságban legyen és újra tervezhessék támadásukat a későbbiekben, hogy visszafoglalják az otthonukat. A történetben természetesen szerepet játszik az Amerikai Hadsereg is, valamint kis főhősünk megismerkedik egy kedves lánnyal (Gracie Dzienn színésznővel). A film maga jó pofa humorokkal tűzdelt, valamint igen csak jó történetet vetít a szemünk elé. Azt viszont megszoktam és kisebb hiányérzetet keltett, hogy amit Bay rendezőtől kaptunk, ebben jóval kevesebb volt a látványos robbanás, effekt vagy éppen a sok oldalú harc. De talán épp ezért is tettem ezt a részt a legelső helyre, mert a színészek és a cselekmény elsőosztályú volt.

 
csd   2018. 12. 20.

Egy friss hang az univerzumban

A Transformersek világa egy teljesen más univerzum a Marvel képregényeken belül, és noha egyetlen egy filmadaptációban sem igazán kaptunk történeti mélységet. Hosszú éveken keresztül, ahogy egymást követték az epizódok, mégsem tudott igazán kimerülni ez a koncepció. A Michael Bay rendezte filmek ugyanis sosem rejtették véka alá azt, hogy a Transformerek látványvilágukkal és pörgős akciójeleneteikkel kívánják megragadni a nézőket. Ez az egyszerű recept pedig egészen sokáig bevált. Több mint tíz év telt el azóta, hogy az első Transformers a mozikba került, a legutóbb pedig 2017-ben, Az utolsó lovagra ülhettünk be, amely alighanem sokunknak csalódást okozott. Annak ellenére, hogy ezektől a film... több»

 
Orosz István   2018. 12. 27.

Sajnos nekem le kell pontoznom. Szörnyen unalmas volt kevés akció kevés látvány. Sőt még űrdongó sztorinak se lehetne mondani. Én sokkal jobbat vártam, azt gondolom ennél mindegyik rész sokkal jobb, és ebből a filmből sokkal többet is kilehetett volna hozni.

 
Az Űrdongó levedli elődeinek legtöbb negatívumát, viszont megőriz műfaji kliséket, ami nem tartja vissza attól, hogy egy izgalmas, szerethető, néhol túlzottan csöpögős kaland legyen, amely lelkét nem látványa, hanem karakterei és azok kapcsolata teszik ki. több»
 
Szolgálati közlemény: az alábbi kritikát Szöllőskei Gábor kollégánknak ajánlom, aki a VOX Transformers-ügyi szuperhőseként rendre és lelkesen vállalta be az egyre fárasztóbb mozisorozat aktuális részének kritikáját. Gábor, ezt a filmet nagyon megérdemelted volna. De a legjobb hír az, hogy mindannyian megérdemeltünk végre egy igazán klassz Transformers-filmet! több»
 
Az ŰrDongót már előre azzal harangozták be, hogy le fog számolni a legtöbb jellegzetességgel, amely Michael Bay regnálása alatt a Transformersre ragadt. Ez kétségtelenül így történt, de az első önálló Transformers-film legnagyobb tanulsága, hogy óvakodjunk azoktól az alkotásoktól, amelynek a fő érdemük, hogy mások, mint a hírhedt rendező munkái. több»

A film összbevétele 467 989 645 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 152 593 813 forintot termelt. A hazai mozik összesen 101 900 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film jövőbeli sikerétől függ, hogy mi lesz a további, tervezett Transformers-filmek sorsa.

(hp)
 

A filmből kiderül, miről kapja Űrdongó a nevét.

(hp)
 

A rendező szándéka szerint több lelket és humort csempészett a filmbe, mint amennyi az eddigi részekben volt – a producere pedig a Szuper haverhez hasonlítja a hangulatát.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.