Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
54
Képek
24
Videók
Űrdongó
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 05.
Michael Bay helyett Travis Knight.

Szinte már egybe forrt Michael Bay és a Transformers, de még is örültem neki és kíváncsi voltam, rá mit kapunk, ha a rendezői székbe más ül. Miután megnéztem a filmet, bátran kimerem jelenteni, hogy a legjobb "rész" lett Travis Knightnak hála. Nagyon jó kis külön film lett, mely Űrdongó kis történetét mutatja be, miután Kibertron elbukott és Optimusz fővezér vakmerő katonáját küldte a Földre, hogy biztonságban legyen és újra tervezhessék támadásukat a későbbiekben, hogy visszafoglalják az otthonukat. A történetben természetesen szerepet játszik az Amerikai Hadsereg is, valamint kis főhősünk megismerkedik egy kedves lánnyal (Gracie Dzienn színésznővel). A film maga jó pofa humorokkal tűzdelt, valamint igen csak jó történetet vetít a szemünk elé. Azt viszont megszoktam és kisebb hiányérzetet keltett, hogy amit Bay rendezőtől kaptunk, ebben jóval kevesebb volt a látványos robbanás, effekt vagy éppen a sok oldalú harc. De talán épp ezért is tettem ezt a részt a legelső helyre, mert a színészek és a cselekmény elsőosztályú volt.

 
Orosz István   2018. 12. 27.

Sajnos nekem le kell pontoznom. Szörnyen unalmas volt kevés akció kevés látvány. Sőt még űrdongó sztorinak se lehetne mondani. Én sokkal jobbat vártam, azt gondolom ennél mindegyik rész sokkal jobb, és ebből a filmből sokkal többet is kilehetett volna hozni.


 
csd   2018. 12. 20.
Egy friss hang az univerzumban

A Transformersek világa egy teljesen más univerzum a Marvel képregényeken belül, és noha egyetlen egy filmadaptációban sem igazán kaptunk történeti mélységet. Hosszú éveken keresztül, ahogy egymást követték az epizódok, mégsem tudott igazán kimerülni ez a koncepció. A Michael Bay rendezte filmek ugyanis sosem rejtették véka alá azt, hogy a Transformerek látványvilágukkal és pörgős akciójeleneteikkel kívánják megragadni a nézőket. Ez az egyszerű recept pedig egészen sokáig bevált. Több mint tíz év telt el azóta, hogy az első Transformers a mozikba került, a legutóbb pedig 2017-ben, Az utolsó lovagra ülhettünk be, amely alighanem sokunknak csalódást okozott. Annak ellenére, hogy ezektől a film... több»

 
HETEDIK   2018. 12. 22.

Nekem pont azok a nagy zúzások hiányoztak belőle, amiket a Bay filmekben megszokhattunk. Ezt leszámítva egy korrekt előzmény film és spin off lett, ami néha hatás vadász, néha látványos, néha pedig vicces tud lenni. Szerintem a legjobb Transformers film még mindig a 2007-es első rész, de sikerült friss vért pumpálni a franchise-ba. Jöhet Optimus filmje!

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

Aranyos és jó volt, bár nem sok köze volt a Transformers 1-hez, ami előtt játszódik xy évvel. Nagyon igyekszik és erőlködik a történet klappolni és jól beilleszkedni az első rész elé, de nem eléggé. Ellenben nem túl zavaró ez a baki, mert a főszerepben lévő Hailee Steinfeld és űrdongó nagyon jó párost alkotnak a filmvásznon. Mókás a film, nem a zúzáson van a hangsúly, szerintem ebben a filmben robbantgattak a legkevesebbet. Ami talán rossz szájízt hagy maga után, az a gonosz karakterek gyengesége. Nem voltak olyan erőteljesek, mint Megatron, vagy a Bukott és így tovább, csilli villi műanyaghatású, semmilyen robotok voltak. Úgyhogy főgonosz terén gyenge volt, ahogy anya terén is. A főszereplő anyja valami istentelen mellőzéssel nevelte a lányát, rossz volt nézni. Összességében ez egy aranyos film, és sokkal jobb, mint az elmúlt 2 ultra rossz rész a szériában. Mondhatni mentőövet dobtak a franchise-nak ezzel a filmmel, mert szerethető lett és kicsit életszerűbb is.

Hailee Steinfeld
Travis Knight
John Cena
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
 
Az Űrdongó levedli elődeinek legtöbb negatívumát, viszont megőriz műfaji kliséket, ami nem tartja vissza attól, hogy egy izgalmas, szerethető, néhol túlzottan csöpögős kaland legyen, amely lelkét nem látványa, hanem karakterei és azok kapcsolata teszik ki. több»
 
Szolgálati közlemény: az alábbi kritikát Szöllőskei Gábor kollégánknak ajánlom, aki a VOX Transformers-ügyi szuperhőseként rendre és lelkesen vállalta be az egyre fárasztóbb mozisorozat aktuális részének kritikáját. Gábor, ezt a filmet nagyon megérdemelted volna. De a legjobb hír az, hogy mindannyian megérdemeltünk végre egy igazán klassz Transformers-filmet! több»
 
Az ŰrDongót már előre azzal harangozták be, hogy le fog számolni a legtöbb jellegzetességgel, amely Michael Bay regnálása alatt a Transformersre ragadt. Ez kétségtelenül így történt, de az első önálló Transformers-film legnagyobb tanulsága, hogy óvakodjunk azoktól az alkotásoktól, amelynek a fő érdemük, hogy mások, mint a hírhedt rendező munkái. több»
 

A film jövőbeli sikerétől függ, hogy mi lesz a további, tervezett Transformers-filmek sorsa.

(hp)
 

A filmből kiderül, miről kapja Űrdongó a nevét.

(hp)
 

A rendező szándéka szerint több lelket és humort csempészett a filmbe, mint amennyi az eddigi részekben volt – a producere pedig a Szuper haverhez hasonlítja a hangulatát.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.