Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
74%

Űrdongó (2018)

Bumblebee
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
54
Képek
15
Videók
 
helfannn   2020. 12. 17.

legújabb vélemény

0

John Cena-ban nagyot csalódtam. Több komédia volt, mint akció. Nem nyűgözött le egyáltalán. Egy ütős és izgalmas 2 órás akció-sci-fire számítottam, de ebből egy maximum 10 percnek látszó akcióhiányos valami sült ki. Bénára sikeredett az egész, a szín... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 15.

a nap véleménye

0
A Camaro, ami Bogárként kezdte

Az utóbbi évek Transformers-filmes terméséről leginkább az volt elmondható, hogy nem szóltak másról, mint CGI ömlengésről (minél nagyobb robotok gyakják egymást minél látványosabban, s még annál is nagyobb robbantások közepette, persze bárminemű film... teljes kritika»


 
indingo   2020. 10. 28.

1

Engem a robotos filmek, pláne amiben ennyi akciójelenet van, nem tudnak lekötni. Ez sem tudott. Transformers utánzat.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 05.

0
Michael Bay helyett Travis Knight.

Szinte már egybe forrt Michael Bay és a Transformers, de mégis örültem neki, és kíváncsi voltam, rá mit kapunk, ha a rendezői székbe más ül. Miután megnéztem a filmet, bátran kimerem jelenteni, hogy a legjobb "rész" lett, Travis Knightnak hála. Nagyon jó kis külön film lett, mely Űrdongó kis történetét mutatja be, miután Kibertron elbukott, és Optimusz fővezér vakmerő katonáját küldte a Földre, hogy biztonságban legyen, és újratervezhessék támadásukat a későbbiekben, hogy visszafoglalják az otthonukat. A történetben természetesen szerepet játszik az Amerikai Hadsereg is, valamint kis főhősünk megismerkedik egy kedves lánnyal (Gracie Dzienn színésznővel). A film maga jópofa humorokkal tűzdelt, valamint igencsak jó történetet vetít a szemünk elé. Azt viszont megszoktam, és kisebb hiányérzetet keltett, hogy amit Bay rendezőtől kaptunk, ebben jóval kevesebb volt a látványos robbanás, effekt vagy éppen a sokoldalú harc. De talán épp ezért is tettem ezt a részt a legelső helyre, mert a színészek és a cselekmény elsőosztályú volt.

 
csd   2018. 12. 20.

0
Egy friss hang az univerzumban

A Transformersek világa egy teljesen más univerzum a Marvel képregényeken belül, és noha egyetlen egy filmadaptációban sem igazán kaptunk történeti mélységet. Hosszú éveken keresztül, ahogy egymást követték az epizódok, mégsem tudott igazán kimerülni... teljes kritika»

 
Orosz István   2018. 12. 27.

0

Sajnos nekem le kell pontoznom. Szörnyen unalmas volt kevés akció kevés látvány. Sőt még űrdongó sztorinak se lehetne mondani. Én sokkal jobbat vártam, azt gondolom ennél mindegyik rész sokkal jobb, és ebből a filmből sokkal többet is kilehetett volna hozni.

 
Thibo84   2019. 01. 13.

0

Végre egy olyan Transformers mozi, ahol robot feszül a robotnak és az emberek igazából semmit sem tudnak kezdeni velük. A készítők igyekeztek a robotok '80-as évekbeli ábrázolásához hűek maradni és nem agyon cicomázni mint Bay. Ez dicséretes. Hogy az... több»

Galéria (54)

Hailee Steinfeld
Travis Knight
John Cena
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Travis Knight
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
John Cena
John Cena
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld
Jorge Lendeborg Jr.
Jorge Lendeborg Jr.
Hailee Steinfeld
Hailee Steinfeld

Videók (15)

A film összbevétele 467 989 645 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 152 593 813 forintot termelt. A hazai mozik összesen 101 900 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film jövőbeli sikerétől függ, hogy mi lesz a további, tervezett Transformers-filmek sorsa.

(hp )
 

A filmből kiderül, miről kapja Űrdongó a nevét.

(hp )
 

A rendező szándéka szerint több lelket és humort csempészett a filmbe, mint amennyi az eddigi részekben volt – a producere pedig a Szuper haverhez hasonlítja a hangulatát.

(hp )
 

A filmben feltűnik Optimus főzevér is, így ő és Űrdongó az egyetlen karakterek, amelyek minden Transformers-filmben feltűnnek.

(hp )
 

John Cena Burns ügynököt alakítja a filmben, aki feltehetőleg a történet negatív karaktere – az ügynöknek kapcsolata van a 7-es szektorral, ami a robotokat vadássza le.

(hp )
 

A rendező főleg animációs filmekben működött eddig közre – az Űrdongó az első élőszereplős mozija.

(hp )
 

A film sztárja, Hailee Steinfeld fiatal kora ellenére már komoly szakmai sikereket tudhat magáénak – A félszemű című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték.

(hp )
 

A filmből kiderül, hogy Űrdongó jóval korábban érkezett a Földre, mint az előtte gondoltuk.

(hp )
 

A film cselekménye az 1980-as években, egészen pontosan 1987-ben játszódik Kaliforniában - vagyis időrendben jóval a korábbi Transformers-mozik előtt.

(hp )
 

A Transformers franchise első filmje, amelyet nem Michael Bay rendezett.

(hp )
 
Az Űrdongó levedli elődeinek legtöbb negatívumát, viszont megőriz műfaji kliséket, ami nem tartja vissza attól, hogy egy izgalmas, szerethető, néhol túlzottan csöpögős kaland legyen, amely lelkét nem látványa, hanem karakterei és azok kapcsolata teszik ki. több»
 
Szolgálati közlemény: az alábbi kritikát Szöllőskei Gábor kollégánknak ajánlom, aki a VOX Transformers-ügyi szuperhőseként rendre és lelkesen vállalta be az egyre fárasztóbb mozisorozat aktuális részének kritikáját. Gábor, ezt a filmet nagyon megérdemelted volna. De a legjobb hír az, hogy mindannyian megérdemeltünk végre egy igazán klassz Transformers-filmet! több»
 
Az ŰrDongót már előre azzal harangozták be, hogy le fog számolni a legtöbb jellegzetességgel, amely Michael Bay regnálása alatt a Transformersre ragadt. Ez kétségtelenül így történt, de az első önálló Transformers-film legnagyobb tanulsága, hogy óvakodjunk azoktól az alkotásoktól, amelynek a fő érdemük, hogy mások, mint a hírhedt rendező munkái. több»