Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
74
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
54
Képek
15
Videók

Vélemények: Űrdongó (2018)

 
drg0602   2020. 04. 10.

legújabb vélemény

Simán nézhető film. Nekem személy szerint kellemes csalódás. Jó film, látványos. Érdemes megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 15.

a nap véleménye

A Camaro, ami Bogárként kezdte

Az utóbbi évek Transformers-filmes terméséről leginkább az volt elmondható, hogy nem szóltak másról, mint CGI ömlengésről (minél nagyobb robotok gyakják egymást minél látványosabban, s még annál is nagyobb robbantások közepette, persze bárminemű filmes narratívát mellőzve). Tény, hogy az emberiség javarésze vevő az ilyen jellegű popcornmozikra (elég, ha a franchise Kínából származó bevételeire tekintünk), de egy idő után még a legegyszerűbb mozinéző is joggal róhatja fel a stúdiónak azt, hogy nem ártana némi vérfrissítés ebben a sorozatban. Nos, mintha ezeket a gondolatokat a Paramountnál is meghallották volna, s egy olyan film mellett döntöttek, amely egyszerre képes rebootként (hiszen időb... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 05.

Michael Bay helyett Travis Knight.

Szinte már egybe forrt Michael Bay és a Transformers, de még is örültem neki és kíváncsi voltam, rá mit kapunk, ha a rendezői székbe más ül. Miután megnéztem a filmet, bátran kimerem jelenteni, hogy a legjobb "rész" lett Travis Knightnak hála. Nagyon jó kis külön film lett, mely Űrdongó kis történetét mutatja be, miután Kibertron elbukott és Optimusz fővezér vakmerő katonáját küldte a Földre, hogy biztonságban legyen és újra tervezhessék támadásukat a későbbiekben, hogy visszafoglalják az otthonukat. A történetben természetesen szerepet játszik az Amerikai Hadsereg is, valamint kis főhősünk megismerkedik egy kedves lánnyal (Gracie Dzienn színésznővel). A film maga jó pofa humorokkal tűzdelt, valamint igen csak jó történetet vetít a szemünk elé. Azt viszont megszoktam és kisebb hiányérzetet keltett, hogy amit Bay rendezőtől kaptunk, ebben jóval kevesebb volt a látványos robbanás, effekt vagy éppen a sok oldalú harc. De talán épp ezért is tettem ezt a részt a legelső helyre, mert a színészek és a cselekmény elsőosztályú volt.

 
csd   2018. 12. 20.

Egy friss hang az univerzumban

A Transformersek világa egy teljesen más univerzum a Marvel képregényeken belül, és noha egyetlen egy filmadaptációban sem igazán kaptunk történeti mélységet. Hosszú éveken keresztül, ahogy egymást követték az epizódok, mégsem tudott igazán kimerülni ez a koncepció. A Michael Bay rendezte filmek ugyanis sosem rejtették véka alá azt, hogy a Transformerek látványvilágukkal és pörgős akciójeleneteikkel kívánják megragadni a nézőket. Ez az egyszerű recept pedig egészen sokáig bevált. Több mint tíz év telt el azóta, hogy az első Transformers a mozikba került, a legutóbb pedig 2017-ben, Az utolsó lovagra ülhettünk be, amely alighanem sokunknak csalódást okozott. Annak ellenére, hogy ezektől a film... több»

 
Orosz István   2018. 12. 27.

Sajnos nekem le kell pontoznom. Szörnyen unalmas volt kevés akció kevés látvány. Sőt még űrdongó sztorinak se lehetne mondani. Én sokkal jobbat vártam, azt gondolom ennél mindegyik rész sokkal jobb, és ebből a filmből sokkal többet is kilehetett volna hozni.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 07.

Aranyos és jó volt, bár nem sok köze volt a Transformers 1-hez, ami előtt játszódik xy évvel. Nagyon igyekszik és erőlködik a történet klappolni és jól beilleszkedni az első rész elé, de nem eléggé. Ellenben nem túl zavaró ez a baki, mert a főszerepben lévő Hailee Steinfeld és űrdongó nagyon jó párost alkotnak a filmvásznon. Mókás a film, nem a zúzáson van a hangsúly, szerintem ebben a filmben robbantgattak a legkevesebbet. Ami talán rossz szájízt hagy maga után, az a gonosz karakterek gyengesége. Nem voltak olyan erőteljesek, mint Megatron, vagy a Bukott és így tovább, csilli villi műanyaghatású, semmilyen robotok voltak. Úgyhogy főgonosz terén gyenge volt, ahogy anya terén is. A főszereplő anyja valami istentelen mellőzéssel nevelte a lányát, rossz volt nézni. Összességében ez egy aranyos film, és sokkal jobb, mint az elmúlt 2 ultra rossz rész a szériában. Mondhatni mentőövet dobtak a franchise-nak ezzel a filmmel, mert szerethető lett és kicsit életszerűbb is.

 
Thibo84   2019. 01. 13.

Végre egy olyan Transformers mozi, ahol robot feszül a robotnak és az emberek igazából semmit sem tudnak kezdeni velük. A készítők igyekeztek a robotok '80-as évekbeli ábrázolásához hűek maradni és nem agyon cicomázni mint Bay. Ez dicséretes. Hogy az egyik ismerősömet idézzem, azért nem semmi, hogy majd 2 órán keresztül képes végig vinni a filmet fapofával, még az arc izma sem rezdül meg, John Cena-nak. Talán a büdzsé miatt nem lehetett, de én nagyobb hangsúlyt fektettem volna a Cybertron-on dúló csatára. Talán egyszer erről is kapunk egy látványos filmet, mert van benne potenciál, szerintem. Várom a folytatást, és remélem láthatok majd egyszer nagy vásznon egy Devastator vs Dinobot's küzdelmet.

 
HETEDIK   2018. 12. 22.

Nekem pont azok a nagy zúzások hiányoztak belőle, amiket a Bay filmekben megszokhattunk. Ezt leszámítva egy korrekt előzmény film és spin off lett, ami néha hatás vadász, néha látványos, néha pedig vicces tud lenni. Szerintem a legjobb Transformers film még mindig a 2007-es első rész, de sikerült friss vért pumpálni a franchise-ba. Jöhet Optimus filmje!

 
MP170506   2018. 12. 26.

Nem vagyok egy nagy transformers rajongó, de ez a rész nagyon bejött. Nincs tele akcióval, zúzással, nagyon jó humora van és a története is találó lett.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 22.

Kellemes kikapcsolódás volt. A Transformers filmes univerzum igazán látványos és akciódús kikapcsolódás mindig. Űrdongó volt mindig is a kedvencem már legelső rész óta így nagyon örültem különálló filmet kapott.

 
Yosihiro   2019. 03. 29.

Ürdongo

Ha azt mondom, zseniális lett, nem tévedek nagyot. Az adott figurák és történet egy remek alap volt ennek a filmnek. Maga a rendezés és látvány önnmagáért beszél, plusz ott van S. Spilberg a háttérben, ami szintén garancia a sikerhez :) Nekem nagyon tetszett ez a feldolgozás, és azt hiszem, ha még egy folytatást is adtak volna neki, talán azt is elbírta volna. Az "emberi" szereplők közül a főhősnő valóban jól játszott, de valjuk meg öszintén, nem volt nehéz dolga. A "robotoknak" viszont még könnyebb volt, hiszen a siker már az ölükben volt. Ami kidoborondott ebben a filmben, talán az ÉRZELEM és ezt nem véletlenül írtan nagy betűvel. A család, régi sportsikerek, a szerelem, némi bosszú, harag és féltékenység is szerepet játszott a filmben. A vicces jelenetek nagyot ütöttek nálam, jól lettek elhelyezve és nem volt belőlük sok, ami szerintem fontos. Összeségében egy családbarát, remek akció-fantasy. A látvány és hang kiemelkedő, ehhez több kommentárt nem is fűznék. Mindenképp megtekintésre ajánlom mindenkinek, remek szórakozás. Üdv, Yosi

 
Norbert93   2019. 08. 08.

Spin-offba oltott reboot?

Ez a spin-off simán elmenne egy reboot-nak olyan szinten másolja az első rész autobot-ember kapcsolatot, egyedül annyiban tér el, hogy sokkal könnyedebb és emészthetőbb hangulatban telik, ami már-már unalomba fordul. A karakterek szempontjából mindenki sablonos: a gondokkal teli, kitaszított tinédzser; buta, klisés szülők, idétlen haver; gyengéket ok nélkül szekáló iskolatársak; mindenre hajlandó titkos kormányszerv, kemény katonatiszt, stb...(mert akad még). Ami a legfurcsább a filmben az az, hogy hiába hasonlít ennyire az első rész (ami jegyezzük meg, hogy a legjobb Transformers film) autobot-ember kapcsolatára, mégis megvan a maga könnyedebb stílusa, még úgy is, hogy a 80-as éveket sem úgy adja vissza, ahogyan vártam. A film egyik legeredetibb dobása, az egyértelműen Űrdongó autótípus választása, a szakadt VW Bogár tökéletesen illik egy népszerűlten, csóró és fura tinihez, akárcsak a sárga, kopott Camaro az elsőautós Sam-hez. Ami már a film megnézése előtt egyértelmű volt, az az, hogy a film látványos lesz, s erre nem lehet panasz, még így sem, hogy sokkal kevesebb CGI-t kapott, mint a "nagy" filmek. S itt ki is jelenthetem, hogy az első rész (meg talán a másodikat) leszámítva a nézhető és reálisan élvezhető Transformers mozikhoz tartozik, nálam a hibái ellenére is "verte" a Transformers folytatásokat.

 
MidoD7   2018. 12. 28.

Édes mint a méz!

A Transformers filmekről a többségnek meg van a maga véleménye, köztük nekem is. Szerintem ezek a darabok nem igazán megkapó darabok, egyszer megtudtam őket nézni de ennél semmi több. Egyszerűen ott csak a látványra épített a rendező ami ideig-óráig megtette a hatását viszont maradandó emlékeket nem hagyott bennünk. De beszéljünk az Űrdongóról. Sokan kételyekkel a szívükben várták a filmet ami érthető viszont szerintem kár volt az aggodalom. Már rögtön a film elején látszott, hogy itt bizony valami más lesz a helyzet. Teljesen olyan hatást ért el mintha a 80-as években lennénk, a robotok megjelenése is ezt sugározta. Szépen bemutatja, hogy kerül Dongó a Földre és miként találja meg első tár... több»

 
BoBamburg   2019. 03. 26.

Sajnos az eddigi részek leggyengébb darabja. Pedig Travis Knight Stop-motion filmjeit bírom, így bizakodva álltam neki az Űrdongónak is, de csak nem hozta, amit elvártam tőle (Pedig tényleg nem voltak nagy elvárásaim). Illetve semmi olyat nem hozott, amit az eddigi részek ne hoztak volna. Így sajnos nagyon unalmas lett, a színészek is gyengék; John Cena borzalmas, mint mindig, a főszereplő kiscsaj béna, és túl volt tolva a "senki se ért meg engem és még mindig apámat gyászolom, de most már a katonaság elöl is menekülni kell" vonal, a szülei pedig csak simán gázok voltak. A csatajelenetek jól néztek ki, azért elismerésem, de sajnos semmi más nem működött igazán.

 
MMcFly2015   2019. 04. 24.

Egy új rendező és egy új irány, ami sikeres(ebb) Transformers filmet eredményezett

Tudni kell, hogy egyenesen rühellem a Transformers filmeket. Az első rész – még az újdonság ereje miatt – akkoriban le tudott kötni, de, ahová a széria jutott a folytatásokkal, az gyalázat. Ismerősök és az olvasott pozitív kritikák mégis meggyőztek, hogy az Űrdongót látni kell. És tényleg... Az Űrdongó ugyanis (hál' isten) felhagy az eddigi CGI orgiával, a vontatott, túlbonyolított csatajelenetekkel, és szembe megy az eddigi Transformers filmek ismérveivel. Előzményfilmként és spinoffként is funkcionál, de, ami abszolút kellett, az a szerethető, családbarát műfaj. Az E.T. - A földönkívüli és a Herbie filmek stílusjegyeit felhasználva egy bájjal teli gyerekfilmet tettek le az asztalra. A tört... több»

 
ZozArt89   2019. 07. 02.

Így neveld a transformered

Végre ezt is sikerült megérni, hogy egy Transformers film végre tartalmas, szórakoztató és nem utolsó sorban élvezhető lett. Az Űrdongó kifejezetten hangulatos lett, beillik egy könnyed családi filmnek is, humorával pedig kifejezetten könnyen tudja oldani a hangulatot és a többsége jól üt is. Kevesebb akciójelentet kaptunk ezúttal de ez szerintem egyáltalán nem negatívum, végre ezzel tudtak tartalmat is csempészni a filmbe. Nem egyszerű agyatlan pusztítás volt. Charlie és Űrdongó mondhatni eszméletlen cuki párost tettek ki. Érezhetően Dongó cukiságfaktorát kimaxolták és ezzel máris sokakat, köztük engem is, megvettek. Ez a lazaság nagyon hiányzott egy ilyen stílusú filmből és végre itt ez is jelen volt. Hailee Steinfeld megint csak bebizonyíthatta, hogy remek színésznő és bizony nagy jövő előtt álló fiatal hölgy. Hangulatban nagyon eltalálták ezt a retro hangulatot ami a 80-as éveket idézte. Teljesen megújította a Transformers filmek eddigi hangulatát. Viszont aki mégis szeretné ezeket a zúzós, robbantgatásokat azoknak rossz hírem van ugyanis ténylegesen nem sok ilyen volt jelen. A változások nagyon jót tettek a szériának, és igazán szerethető filmmé változott át. Remélhetőleg tartani fogja az irányt és talán legközelebb némileg fantáziadúsabb lesz és picit tartalmasabb is. Mert habár szerethető azt nem lehet elmondani, hogy leesik majd az állunk az összetettségén.

 
Csillagpor   2019. 01. 06.

Átlagos egyszernézős robotos gamer szerű film

Általánosságban szeretem a Transformers filmeket, de ez az előzményfilm nekem nagyon nem tetszett. Nem igazán tudtam egyik karakterért sem izgulni és ez miatt sajnos nagyon unalmas is volt. Egyszer nézhető popcornfilm.

 
rainman   2018. 12. 28.

Fundamentum, amire építkezni lehet!

Számomra a Transformers Michael Bay első etapja után kifújt! Az első rész közel vállalható alkotás lett, a többi már Michael Bay megalomániájának a kinyilatkoztatása, az eszement zúzáson kívül nemigen volt bennük vállalható momentum. Ezek után – az előzeteseket látva - eléggé kíváncsian ültem be a moziterembe… Az első gondolatom a film után az volt, hogy merészek voltak az alkotók, mert bevállaltak egy százszázalékosan más filmet, mint az eddigiek. Vagyis inkább csak kilencven százalékban más filmet. Az eszement akciófilmből csináltak egy tini vígjátékot, tele érzelemmel, retro életérzéssel feltöltve. Nagyon merész húzás volt, mivel így átpozícionálták a közönségét a tini korosztály felé, úg... több»

 
Nagyonjóképű   2020. 02. 29.

Amit vártam egy újabb Transformers film és amit kaptam az egy újabb Transformers film lett. Szokásos jó és rossz megküzd egymással egy önzetlen ember mellett.

 
fcbnandi   2018. 12. 27.

zseniális!

Nem láttam végig még egyik Transformers filmet sem, de azt kell mondjam, hogy le a kalappal az Űrdongó előtt. Korábban olvastam, hogy sokan azt mondták, hogy ez a legjobban sikerült Transformers film, így nyugodtan ültem be a moziba megnézni. Végig lekötött, vicces volt, megható és mondanivalója is volt. Szereplőgárda is nagyon jó volt. Bátran ajánlom mindenkinek. 5/5

 
FGyula   2019. 04. 23.

Előrelépés

A film egész jó, nézhető. Hogy itt, a Földön minden amerikai tanyán akadnak olyan zsenik, akik gond nélkül javítanak földi alkatrészekkel itt ismeretlen technológiát, ez viszont már nagyon fárasztó. Mindenesetre egy nézhető, néhol humoros film.

 
Pisti801227   2019. 08. 07.

Régi összetevők, régi recept újként tálalva

A Transformers franchise nem hibátlan, mégis – a második és ötödik részt leszámítva – kellemesen agyzsibbasztó és egész jól jövedelmező filmeket tudott Michael Bay összehozni. Aztán a sokak által lenézett, szerintem rendesen alulértékelt látványmágus végre kiszállt a szériából, hogy más projektekre tekintsen; ideje volt. Helyét más rendező vette át, akiről korábban alig hallottam. Mivel engem a széria kb. a negyedik résznél veszített el, én sem moziban néztem meg a filmet, hanem itthon. Szerencsére, mert bár vannak erős pontjai, nem biztos, hogy megérte volna nekem a jegyárat. Nézzük azt, ami tetszett! - A főszereplő csaj aranyos volt a maga módján. Igaz, az eredeti képregényben Űrdongót egy... több»

 
ACE   2019. 04. 14.

Elmegy

Látványfilm lett ez is, a történet bugyuta, nem nagyon fogott meg.

 
Matej   2018. 12. 21.

Mikor érkezett a Földre Űrdongó, igazából?

Eddigi részek az egyik végletet szántották, ezzel a résszel, viszont bárkivel ellentétben úgy látom, nem egy jó forgatókönyv írói, rendezői, vagy látványú alkotás sikerült, aminek vinnie kellett volna az eddigi látvány, és akcióvilágot, részben, mivel egy részt ettől Transformers, a Transformers, és ez mellé építették volna be az ebben a részben felvonultatott hasznos plusz dolgokat, hanem pusztán, és egyszerűen átzuhant a film legtöbb elemével a másik oldalra... Így viszont, egy lapos, középszerű bugyuta családi film lett a végeredmény. Akik hétvégente otthon ilyen kategóriájú filmekkel szokták múlatni az időt, maximum nekik ajánlom. Akik a Transformers eddig, részről - részre elsikkadó si... több»

 
Melack   2019. 03. 15.

Családbarát Transformers

Értem én, hogy kell egy reboot, mert a Michael Bay féle CGI és robbanásorgia már tényleg sok volt, nem vonzotta a nézőket. Az Űrdongó jó alap, de ha ilyen szirupos lesz az összes többi film, lehet visszasírom a Bay érát. Nem a 120 percnyi végtelen és eltúlzott harcot sírom vissza, hanem a harcot magát, a másabb hangvételt. Ez nem is tudom, lagymatag. A nem túl szexi főhősnő mondjuk bejött. Végre nem a s*gg/csöcsfaktor volt a lényeg :D Nézhető és nem bánom, hogy eltöltöttem másfél/két órát a megnézésével. A zenék nagyon jók, azt meg kell hagyni.

 
freeman   2020. 01. 07.

Király film

 
Tchiva   2018. 12. 18.

Azt hiszem, hogy a franchise kezdetétől minden Transformers rajongó erre a filmre várt. Óriási minőségbeli ugrást hajtott végre azzal, hogy végre átadták a rendezői széket, és Michael Bay helyett találtak egy rendezőt, aki filmet is tud készíteni, és nem csak akciójeleneteket. Voltak kétségeim az Űrdongóval kapcsolatban, de nálam egyértelműen az év legnagyobb pozitív meglepetése lett. Amit egy ilyen filmnek hoznia kell, azt minden tekintetben hibátlanul hozza. Na végre!

 
marklar   2018. 12. 14.

Steinfeld Hollywood egyik legnagyobb ígérete, nagyon fiatal, de nagyszerű színésznő (az Egy magányos tinédzser lehengerlő volt), aki még egy ilyen blockbusterben is meg tudja villantani magát. Szerencsére kapott rá teret Travis Knight-tól, aki nagyon ráncbaszedte a franchise-t ezzel a filmmel. Az Űrdongó jó lett, nagyon jó, így érdemes csinálni ezt. Nyugodt szívvel merem ajánlani.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.