Közösség

Vélemény:

 

74 Űrdongó

(2018)

Spin-offba oltott reboot?

 
Norbert93   2019.08.08 13:44
0

Ez a spin-off simán elmenne egy rebootnak, olyan szinten másolja az első rész autobot-ember kapcsolatot, egyedül annyiban tér el, hogy sokkal könnyedebb és emészthetőbb hangulatban telik, ami már-már unalomba fordul.
A karakterek szempontjából mindenki sablonos: a gondokkal teli, kitaszított tinédzser, buta, klisés szülők, idétlen haver, gyengéket ok nélkül szekáló iskolatársak, mindenre hajlandó titkos kormányszerv, kemény katonatiszt stb... (mert akad még). Ami a legfurcsább a filmben, az az, hogy hiába hasonlít ennyire az első rész (ami jegyezzük meg, hogy a legjobb Transformers film) autobot-ember kapcsolatára, mégis megvan a maga könnyedebb stílusa, még úgy is, hogy a 80-as éveket sem úgy adja vissza, ahogyan vártam. A film egyik legeredetibb dobása egyértelműen Űrdongó autótípus választása, a szakadt VW Bogár tökéletesen illik egy népszerűtlen, csóró és fura tinihez, akárcsak a sárga, kopott Camaro az elsőautós Samhez.
Ami már a film megnézése előtt egyértelmű volt, az az, hogy látványos lesz, s erre nem lehet panasz, még így sem, hogy sokkal kevesebb CGI-t kapott, mint a "nagy" filmek.
S itt ki is jelenthetem, hogy az első rész (meg talán a másodikat) leszámítva a nézhető és reálisan élvezhető Transformers mozikhoz tartozik, nálam a hibái ellenére is "verte" a Transformers folytatásokat.