Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Bosszúállók: Végjáték (2019)

Avengers: Endgame
Filmadatlap
 
37
Szereplők
62
Vélemények
68
Képek
24
Videók
 
Máki   2021. 04. 27.

legújabb vélemény

0

Hatalmas lett. Egész jól tudták befejezni ezt a filmsorozatot. Vasember örök kedvenc. Teli izgalmas fordulatokkal, akcióval, kedvenc szuperhőseimmel. Az Időutazás dolog nagyon jó ötlet volt, és passzolt is. Pont így képzeltem el ezt a filmet, és ennek nagyon örülök.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 05. 03.

a nap véleménye

5
Egyszer minden véget ér, még az Infinity (végtelen) saga is

Szűk egy évvel ezelőtt a Bosszúállók: Végtelen háborút sikerült úgy lezárniuk a Russo tesóknak, hogy az képes volt minden egyes nap lázban tartani az emberiség nem csekély részét: Thanos véghez vitte a tervét, megtörtént „A” csettintés, bizonyos szup... teljes kritika»


 
7ETEDIK   2019. 04. 28.

8

Nekem ez ugyanolyan gyenge volt, mint a sorozat bármelyik része. A film háromnegyede – ami nem kevés idő – felkészülés a végső harcra, aminek csúcspontja egy csettintés... azt se értem, minek kellett ezt 3 órásra nyújtani. Ja, de, tudom. A sok műdrám... több»

5
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 26.

a nap véleménye

7
Méltó lezárása eme különleges megalkotott világnak

SPOILER VESZÉLY: A végére hagytam az összefoglalóban. Egy ilyen rendkívüli filmet összegezni és véleményt festeni róla igazán nagy kihívás, de vártam már, mikor tudok leülni és kiadni magamból, amit láttam abban a 3 órában, ami fergeteges módon nagy... teljes kritika»

 
MP170506   2019. 04. 26.

4

Méltó lezárás lett. A néző már az elején felszáll egy érzelmi hullámvasútra, és a végéig fent marad. Megmaradt a humor, a dráma, az akció. Kiváló alkotás, sajnálom, hogy nincsenek többé Bosszúállók, hiányozni fognak...

 
Norbert93   2019. 05. 14.

4
Azt kaptam, amit vártam, csak másképpen

Sok olyan vonatkozás vagy jelenet van a filmben, ami – mondjuk ki – nem igazán nyerte el a tetszésemet, és talán hibának is könyveltem el, de semmit sem vont le a filmélményből. Igazán boldog vagyok, hogy nem csak valami sablonos, agyatlan kaszabolás... teljes kritika»

1
 
Ms. Akárki   2019. 04. 25.

3

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy éve ezt a filmet várom, és nem csalódtam. Imádtam minden percét háromezerszeresen:). Végigizgultam a hősökkel az egész filmet. Esküszöm, mintha focimeccsen lettem volna. És a moziban körbenézve nem én voltam az egyetlen. 10 éve velem voltak ezek... több»

Galéria (68)

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Chris Evans
Scarlett Johansson
Mark Ruffalo
Chris Hemsworth
Karen Gillan
Jeremy Renner
Scarlett Johansson
Jeremy Renner
Scarlett Johansson
Chris Evans
Chris Evans
Paul Rudd
Paul Rudd
Jeremy Renner
Chris Hemsworth
Chris Evans
Robert Downey Jr.
Chris Evans
Robert Downey Jr.

Videók (24)

A film összbevétele 2 795 966 475 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 339 349 572 forintot termelt. A hazai mozik összesen 845 892 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Katherine Langford az eredeti terv szerint egy jelenet erejéig a tinédzserkorú Morgant, Tony Stark lányát is megformálta volna, de a vágásba ez nem került bele.

(Ms. Akárki)
 

Jeremy Renner eredetileg balkezes, de megtanulta a jobb kézzel is használni az íjat, mivel Sólyomszem kétkezes íjász.

(Ms. Akárki)
 

A film egyik legérzelmesebb jelenete, amikor Tony kislánya, Morgan azt mondja apukájának, hogy 3000-szeresen szeretlek, eredetileg nem volt a forgatókönyvben. Robert Downey Jr. gyereke mondta mindig a forgatáson apukájának, és a készítőknek annyira megtetszett, hogy a filmbe is beletették.

(Ms. Akárki)
 

A film premierje előtt kiadott LEGO szetteknél is ügyeltek rá a készítők, nehogy idő előtt spoileres tartalmat mutassanak a nézőknek.

(Ms. Akárki)
 

A magyar mozikban is rekordnézettésggel nyitott az első hétvégéna Végjáték. 343 ezren váltottak rá jegyet.

(Ms. Akárki)
 

Stan Lee utolsó Marvel kameó szerepében itt tűnik fel. 95 éves korában hunyt el, a Végjátékot már nem láthatta.

(Ms. Akárki)
 

Az elmúlt 10 év Marvel univerzum filmjei közül a Végjáték az első, ahol nincs stáblistás jelenet, csupán egy fémes kalapáló hang a film végén, mely a legelső Vasember filmre utalhat, mikor Tony Stark az első páncélt kalapálta, készítette.

(Ms. Akárki)
 

Indiában úgy vetítik a filmet, hogy, ahol csúnya beszéd, káromkodás van, ott lenémítják, és nem is feliratozzák azt.

(Ms. Akárki)
 

Joe Russo, a film egyik rendezője maga is szerepelt a film egy jelenetében, amikor Amerika Kapitány egy csoportterápián próbál segíteni az embereknek a szeretteik elvesztése utáni továbblépésben. Éppen egy első randi élményeiről beszél a jelenetben, és egy meleg karaktert játszik. Ő az első nyílt meleg karakter a Marvel univerzumban.

(Ms. Akárki)
 

Anthony és Joe Russo a Végjáték után bejelentette, hogy ezzel a filmmel kiszállnak a Marvel-képregény univerzumból. A későbbiekben inkább más jellegű projektekkel szeretnének foglalkozni.

(Ms. Akárki)
 
A legrosszabb mindenben azonban az, hogy ezzel a produkcióval véget ért egy korszak. Nem éreztem eufóriát, mint ahogyan tavaly a Végtelen háborút látva, inkább csak ürességet, hogy ennyi, innentől kezdve minden más MCU-alkotás az ismeretlenbe fog mutatni. több»
 
SPOILERMENTES!

A Bosszúállók: Végjáték tökéletesen zárja le a Marvel-moziuniverzum (első) tizenegy évét, miköben megalapoz az elkövetkező évek alkotásainak is. Epikus, megható és nagyon látványos! Egyérteműen ez minden idők legjobb szuperhős filmje! több»
 
A 3 órás film alatt annyi részletcselekmény történik, és annyi zseniális visszaugrás az előző filmekbe, hogy élvezetes lesz újranézni. több»