Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
38
Szereplők
58
Vélemények
68
Képek
23
Videók
 
csd   2020. 08. 11.

legújabb vélemény

Egy hosszú út vége

Sokáig gondolkodtam azon, egyáltalán miért akarom megnézni a Végjátékot. Mert, hogy megakartam nézni, az kétségtelen. Ha az ember végigkövet egy ilyen epikus filmszériát, természetes, hogy kíváncsi a végére, de azt gondolom, ha visszatekintük és egybevetjük az összes eddig megjelent Marvel filmet, akkor egy túlságosan hullámzó színvonalú filmantológiát kapunk. Bármennyire is sokat fejlődött az elmúlt évtizedben a MCU, nagyon nehéz lenyelni azt a temérdek klisét, gyengén megírt történetet, az állandósult önismétlést, hogy azt mondhassam, na ezért a hatalmas lezárásét érdemes volt. Félreértés ne essék, a Végjátékon alig lehet fogást találni, de ez egy túl hosszú út volt, hogy ezt a színvonalat "kiterlmelje" a stúdió.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 05. 03.

a nap véleménye

Egyszer minden véget ér, még az Infinity (végtelen) saga is

Szűk egy évvel ezelőtt a Bosszúállók: Végtelen háborút sikerült úgy lezárniuk a Russo tesóknak, hogy az képes volt minden egyes nap lázban tartani az emberiség nem csekély részét: Thanos véghez vitte a tervét, megtörtént „A” csettintés, bizonyos szuperhős karakterek elporladtak, bizonyosak pedig megmaradtak a nagy kérdéssel: hogyan tovább, avagy miként lehet a vert helyzetnek tűnő szituációból győztesként kikerülni. Nos, az azóta eltelt egy esztendő hozott az MCU-n belül még két filmet (A Hangya és a Darázs, Marvel Kapitány) és egy tökéletesen működő marketing gépezetet: a Végjáték cselekményét ugyanis úgy őrizték, mintha államtitok lenne. A nagy titkolózás pedig meghozta a kívánt hatását. Ha (kicsit) gonosz akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy erre a filmre akkor is tömegek fognak jegyet váltani, s lesz ezáltal anyagilag nagyon sikeres, ha a minősége hagyna is némi kívánnivalót maga után. Egy valamit azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk: a Marvel Studios okosan és megfontoltan építkezve rakta össze a maga univerzumát, s az elmúlt 11 év alatt szépen a populáris kultúra (egyik) legmeghatározóbb szereplője lett. Ez pedig többségében gyenge minőségű filmekkel nem sikerült volna. A Végjáték ennek a 11 év munkájának az esszenciája, amely nem kis feladatot vállalt magára: egy bő évtizedes sagát kellett méltóképpen lezárnia. S hogy mit kaptunk a negyedik Bosszúállók film képé... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 26.

a nap véleménye

Méltó lezárása eme különleges megalkotott világnak

SPOILER VESZÉLY: A végére hagytam az összefoglalóban. Egy ilyen rendkívüli filmet összegezni és véleményt festeni róla igazán nagy kihívás, de vártam már, mikor tudok leülni és kiadni magamból, amit láttam abban a 3 órában, ami fergeteges módon nagyon gyorsan lecsengett. Amit a rendező páros, Anthony Russo és Joe Russo fivérek megalkottak és véghez vittek, egészen elképesztő. Minden apróságra, és külön a karakter filmek közti időbeli különbségre – miszerint az időbeli sorrendre figyelmet fordítani, és a szálakat egybe varrni nem kis feladat – ily módon odafigyelni... kétségkívül hozták a tőlük elvárt forgatókönyvet. Olyan világot sikerült megteremteniük, ami a nézőt magával ragadja, és minden percét élvezheti, legyen szó humorról, drámáról vagy épp olyan látványban gazdag csatákról, mi szem-szájnak ingere. Káprázatos, hogy a 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború után képesek voltak a szintet nemcsak tartani, de helyenként még felül is kerekedtek azon, mert, amit csak elképzeltem az utolsó részben, azt szinte mind megkaptam tőlük. Külön kiemelném pár mondat erejéig "fontosabb" hőseinket, mert úgy vélem, mind a színészek, akik hozták a kötelező szintet, mind az általuk megformált karakterek megérdemlik ezt a pár sort. Tehát Jeremy Renner, "Sólyomszem", akinek nincsenek különleges képességei, de idézőjelesen emberfeletti képességekkel bír, épp ezért vele tudok a legkönnyebben azo... több»

 
HETEDIK   2019. 04. 28.

Nekem ez ugyanolyan gyenge volt, mint a sorozat bármelyik része. A film háromnegyede – ami nem kevés idő – felkészülés a végső harcra, aminek csúcspontja egy csettintés... azt se értem, minek kellett ezt 3 órásra nyújtani. Ja, de, tudom. A sok műdráma miatt. Ez az egész Bosszúállók sorozat egy agyonajnározott katyvasz, ami világmegváltó műnek kiáltja ki magát, de csak egy gyenge popcorn mozi.

4
 
MP170506   2019. 04. 26.

Méltó lezárás lett. A néző már az elején felszáll egy érzelmi hullámvasútra, és a végéig fent marad. Megmaradt a humor, a dráma, az akció. Kiváló alkotás, sajnálom, hogy nincsenek többé Bosszúállók, hiányozni fognak...

 
Norbert93   2019. 05. 14.

Azt kaptam, amit vártam, csak másképpen

Sok olyan vonatkozás vagy jelenet van a filmben, ami – mondjuk ki – nem igazán nyerte el a tetszésemet, és talán hibának is könyveltem el, de semmit sem vont le a filmélményből. Igazán boldog vagyok, hogy nem csak valami sablonos, agyatlan kaszabolás ment, mint a látványfilmek legtöbbjében, hanem keményen odatette magát mindenki a sztorihoz, és felvett egy időutazós/sci-fi vonalat. Merész és ötletes megoldás volt a depressziós, poszt-traumatikus stresszben szenvedő, mélységesen lecsúszott Thor, rendkívül szép volt Kapitány búcsúja, és mindent megért Tony Stark önfeláldozása. Sajnos a stafétát át kellett adniuk a következő generációnak, de legalább nem mentek bele bőrlehúzásokba, és méltó módon zárták le az elmúlt évek eseményeit. Ami nekem kicsit hiba volt a történetvezetésben, az Hulk/Bruce Banner feleslegessé tétele (igen, Ő csettintett először, de, mint a legerősebb karakter, semmit sem nyújtott), illetőleg, amikor a Kapitány villámokat szórt a Mjölnirrel. Az utóbbira legyen mentség az, hogy a "Gyülekezős" jelenet hidegrázósra sikerült, az előbbire pedig az, hogy Hulk ennyi karakter közül (különösen úgy, hogy a 3 fő Bosszúálló mögött elhalványul az ő karaktere ) mégiscsak nagyon fontos szerepet kapott. S ami a film legnagyobb dobása volt: a két különböző idősíkról származó Thanos filmrevitele. Zseniális! Bár a hősök kaptak egy teljesen új esélyt arra, hogy megállítsák Thano... több»

1
 
Ms. Akárki   2019. 04. 25.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Egy éve ezt a filmet várom, és nem csalódtam. Imádtam minden percét háromezerszeresen:). Végigizgultam a hősökkel az egész filmet. Esküszöm, mintha focimeccsen lettem volna. És a moziban körbenézve nem én voltam az egyetlen. 10 éve velem voltak ezek a szuperhősök, és, ha úgy vesszük, velük együtt nőttünk fel. Így a kedvenc hősöm halála a végén nagyon megrázott, de még így is pozitív végkicsengése volt a filmnek. Imádom, amikor Tony narrációjával megy egy-egy jelenet. És, hogy ő nyitotta a 10 éves ciklust, és ő is zárta azzal a tipikus mondatával, abba még a lábam is beleremeg. Tegnap és ma is megnéztem, és holnap is meg fogom, mert egyik ismerősömmel megyek. De egészen biztos, hogy még jó párszor megnézem, mert egyszerűen zseniális. Egyszerre komor, vicces és intelligens. Ez az időugrós szál is nagyon bejött. És annyi maradandó vicces beszólás vanl főleg Tonytól és Scott-tól, mint égen a csillag. A végét második nézésre is elsírtam, de nagyon örültem, hogy végül rengeteg embert sikerült megmenteniük, igaz, áldozatokkal. Sokkal több ilyen film kellene a mozikba. Látszik az Endgame nézettségi adataiból is, hogy az emberek nem elszoktak a mozitól, csupán észreveszik, ha valami igazán jó filmet játszanak a mozikban. 10/10, de csak, mert 11-et nem lehet:D És végül egy klasszikus idézettel zárnám ezt a 10 éves történetfonalat: "Akármennyi pénzed is van, időt nem vehetsz rajta" /Howard Stark/

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
Chris Evans
Scarlett Johansson
Mark Ruffalo
Chris Hemsworth
Karen Gillan
Jeremy Renner
Scarlett Johansson
Jeremy Renner
Scarlett Johansson
Chris Evans
Chris Evans
Paul Rudd
Paul Rudd
Jeremy Renner
Chris Hemsworth
Chris Evans
Robert Downey Jr.
Chris Evans
Robert Downey Jr.

A film összbevétele 2 795 966 475 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 339 349 572 forintot termelt. A hazai mozik összesen 845 892 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Katherine Langford az eredeti terv szerint egy jelenet erejéig a tinédzserkorú Morgant, Tony Stark lányát is megformálta volna, de a vágásba ez nem került bele.

(Ms. Akárki)
 

Jeremy Renner eredetileg balkezes, de megtanulta a jobb kézzel is használni az íjat, mivel Sólyomszem kétkezes íjász.

(Ms. Akárki)
 

A film egyik legérzelmesebb jelenete, amikor Tony kislánya, Morgan azt mondja apukájának, hogy 3000-szeresen szeretlek, eredetileg nem volt a forgatókönyvben. Robert Downey Jr. gyereke mondta mindig a forgatáson apukájának, és a készítőknek annyira megtetszett, hogy a filmbe is beletették.

(Ms. Akárki)
 

A film premierje előtt kiadott LEGO szetteknél is ügyeltek rá a készítők, nehogy idő előtt spoileres tartalmat mutassanak a nézőknek.

(Ms. Akárki)
 

A magyar mozikban is rekordnézettésggel nyitott az első hétvégéna Végjáték. 343 ezren váltottak rá jegyet.

(Ms. Akárki)
 

Stan Lee utolsó Marvel kameó szerepében itt tűnik fel. 95 éves korában hunyt el, a Végjátékot már nem láthatta.

(Ms. Akárki)
 

Az elmúlt 10 év Marvel univerzum filmjei közül a Végjáték az első, ahol nincs stáblistás jelenet, csupán egy fémes kalapáló hang a film végén, mely a legelső Vasember filmre utalhat, mikor Tony Stark az első páncélt kalapálta, készítette.

(Ms. Akárki)
 

Indiában úgy vetítik a filmet, hogy, ahol csúnya beszéd, káromkodás van, ott lenémítják, és nem is feliratozzák azt.

(Ms. Akárki)
 

Joe Russo, a film egyik rendezője maga is szerepelt a film egy jelenetében, amikor Amerika Kapitány egy csoportterápián próbál segíteni az embereknek a szeretteik elvesztése utáni továbblépésben. Éppen egy első randi élményeiről beszél a jelenetben, és egy meleg karaktert játszik. Ő az első nyílt meleg karakter a Marvel univerzumban.

(Ms. Akárki)
 

Anthony és Joe Russo a Végjáték után bejelentette, hogy ezzel a filmmel kiszállnak a Marvel-képregény univerzumból. A későbbiekben inkább más jellegű projektekkel szeretnének foglalkozni.

(Ms. Akárki)
 
A legrosszabb mindenben azonban az, hogy ezzel a produkcióval véget ért egy korszak. Nem éreztem eufóriát, mint ahogyan tavaly a Végtelen háborút látva, inkább csak ürességet, hogy ennyi, innentől kezdve minden más MCU-alkotás az ismeretlenbe fog mutatni. több»
 
SPOILERMENTES!

A Bosszúállók: Végjáték tökéletesen zárja le a Marvel-moziuniverzum (első) tizenegy évét, miköben megalapoz az elkövetkező évek alkotásainak is. Epikus, megható és nagyon látványos! Egyérteműen ez minden idők legjobb szuperhős filmje! több»
 
A 3 órás film alatt annyi részletcselekmény történik, és annyi zseniális visszaugrás az előző filmekbe, hogy élvezetes lesz újranézni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.