Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
38
Szereplők
47
Vélemények
68
Képek
23
Videók

Vélemények: Bosszúállók: Végjáték (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 26.
Méltó lezárása eme különleges megalkotott világnak

SPOILER VESZÉLY: A végére hagytam az összefoglalóban. Egy ilyen rendkívüli filmet összegezni és véleményt festeni róla igazán nagy kihívás, de vártam már, mikor tudok leülni és kiadni magamból, amit láttam abban a 3 órában, ami fergeteges módon nagyon gyorsan lecsengett. Amit a rendező páros, Anthony Russo és Joe Russo fivérek megalkottak és véghez vittek, egészen elképesztő. Minden apróságra, és külön a karakter filmek közti időbeli különbségre – miszerint az időbeli sorrendre figyelmet fordítani, és a szálakat egybe varrni nem kis feladat – ily módon odafigyelni... kétségkívül hozták a tőlük elvárt forgatókönyvet. Olyan világot sikerült megteremteniük, ami a nézőt magával ragadja, és min... több»

 
HETEDIK   2019. 04. 28.

Nekem ez ugyanolyan gyenge volt, mint a sorozat bármelyik része. A film háromnegyede – ami nem kevés idő – felkészülés a végső harcra, aminek csúcspontja egy csettintés... azt se értem, minek kellett ezt 3 órásra nyújtani. Ja, de, tudom. A sok műdráma miatt. Ez az egész Bosszúállók sorozat egy agyonajnározott katyvasz, ami világmegváltó műnek kiáltja ki magát, de csak egy gyenge popcorn mozi.

4

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 05. 03.
Egyszer minden véget ér, még az Infinity (végtelen) saga is

Szűk egy évvel ezelőtt a Bosszúállók: Végtelen háborút sikerült úgy lezárniuk a Russo tesóknak, hogy az képes volt minden egyes nap lázban tartani az emberiség nem csekély részét: Thanos véghez vitte a tervét, megtörtént „A” csettintés, bizonyos szuperhős karakterek elporladtak, bizonyosak pedig megmaradtak a nagy kérdéssel: hogyan tovább, avagy miként lehet a vert helyzetnek tűnő szituációból győztesként kikerülni. Nos, az azóta eltelt egy esztendő hozott az MCU-n belül még két filmet (A Hangya és a Darázs, Marvel Kapitány) és egy tökéletesen működő marketing gépezetet: a Végjáték cselekményét ugyanis úgy őrizték, mintha államtitok lenne. A nagy titkolózás pedig meghozta a kívánt hatását. H... több»

 
MP170506   2019. 04. 26.

Méltó lezárás lett. A néző már az elején felszáll egy érzelmi hullámvasútra, és a végéig fent marad. Megmaradt a humor, a dráma, az akció. Kiváló alkotás, sajnálom, hogy nincsenek többé Bosszúállók, hiányozni fognak...

 
harnas1207   2019. 04. 26.
Olyan, mint a szorulás: órákig tart, és tudod, mi lesz a vége

A Bosszúállók: Végjáték az a film, amit mindenki meg fog nézni, akár rajongó, akár nem. Akkora hírverés van körülötte, hogy az ember egész egyszerűen nem akar lemaradni róla. Ugyanez volt az érzésem az előző rész kapcsán is, és talán ez volt az első nagy hibája a filmnek. A végtelen háborút egy epikus, őrült nagy mozinak készítették, ilyenből egy van egy szériában. Azaz a folytatás már kicsit elcsépelten hadonászik ugyanazokkal a jelzőkkel. Azt az érzést kelti, mintha egy film lett volna kettévágva két részre. Spoilerek nélkül pár szóban a filmről. Az őrült nagy terv teljesen kiszámítható és egyáltalán nem ötletes. Azon túl, hogy rengeteg logikai bakival rendelkezik, még egy sor kínos kérdé... több»

13
 
Norbert93   2019. 05. 14.
Azt kaptam, amit vártam, csak másképpen

Sok olyan vonatkozás vagy jelenet van a filmben, ami – mondjuk ki – nem igazán nyerte el a tetszésemet, és talán hibának is könyveltem el, de semmit sem vont le a filmélményből. Igazán boldog vagyok, hogy nem csak valami sablonos, agyatlan kaszabolás ment, mint a látványfilmek legtöbbjében, hanem keményen odatette magát mindenki a sztorihoz, és felvett egy időutazós/sci-fi vonalat. Merész és ötletes megoldás volt a depressziós, poszt-traumatikus stresszben szenvedő, mélységesen lecsúszott Thor, rendkívül szép volt Kapitány búcsúja, és mindent megért Tony Stark önfeláldozása. Sajnos a stafétát át kellett adniuk a következő generációnak, de legalább nem mentek bele bőrlehúzásokba, és méltó mó... több»

1
 
Ms. Akárki   2019. 04. 25.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Egy éve ezt a filmet várom, és nem csalódtam. Imádtam minden percét háromezerszeresen:). Végigizgultam a hősökkel az egész filmet. Esküszöm, mintha focimeccsen lettem volna. És a moziban körbenézve nem én voltam az egyetlen. 10 éve velem voltak ezek a szuperhősök, és, ha úgy vesszük, velük együtt nőttünk fel. Így a kedvenc hősöm halála a végén nagyon megrázott, de még így is pozitív végkicsengése volt a filmnek. Imádom, amikor Tony narrációjával megy egy-egy jelenet. És, hogy ő nyitotta a 10 éves ciklust, és ő is zárta azzal a tipikus mondatával, abba még a lábam is beleremeg. Tegnap és ma is megnéztem, és holnap is meg fogom, mert egyik ismerősömmel megyek. De egészen biztos, hogy még jó párszor megnézem, mert egyszerűen zseniális. Egyszerre komor, vicces és intelligens. Ez az időugrós szál is nagyon bejött. És annyi maradandó vicces beszólás vanl főleg Tonytól és Scott-tól, mint égen a csillag. A végét második nézésre is elsírtam, de nagyon örültem, hogy végül rengeteg embert sikerült megmenteniük, igaz, áldozatokkal. Sokkal több ilyen film kellene a mozikba. Látszik az Endgame nézettségi adataiból is, hogy az emberek nem elszoktak a mozitól, csupán észreveszik, ha valami igazán jó filmet játszanak a mozikban. 10/10, de csak, mert 11-et nem lehet:D És végül egy klasszikus idézettel zárnám ezt a 10 éves történetfonalat: "Akármennyi pénzed is van, időt nem vehetsz rajta" /Howard Stark/

 
MMcFly2015   2019. 04. 26.
Ilyen finálét, ilyen moziélményt 10 évben, ha egyszer kaphatunk

2008-ban indította a Marvel Stúdió ezt az univerzumot. Azóta követem, és csodálom azt az összefüggést, amit az évről évre debütáló szuperhős mozik közt lehet felfedezni. Már a tavalyi Végtelen háborúnál érezhető volt, hogy a 20 filmen át dédelgetett gyümölcs beérett. Hihetetlen, de a Bosszúállók: Végjáték képes volt mindezt az érzést és élményt a csúcson túlra emelni. Minden képzeletemet felülmúlta, és olyan moziélményt nyújtott, amit csak 10-15 évente tud egy nagyszabású film okozni. Természetesen spoiler mentesen írok a Végjátékról, ami piszok nehéz dolog, hisz, hála a kitűnő marketingnek, egyik előzetes sem lőtt le semmit előre. Így minden poén, minden dráma és fordulat jobban működik, m... több»

 
indingo   2019. 08. 06.

Borzasztó hosszú és már kicsit unalmas ez a sok szuperhős. A Thoros vonal bejött, de több nem. A hossza is horror.

 
Orosz István   2019. 05. 11.
Vegyes érzelmek kavarognak bennem

Sajnos nem lesz a kedvenc marvel filmem. Mennek itt a karakter leépítések az kell mondanom hogy a Ragnaröktöl megkezdve mar ott se tetszett a szelíd Hulk, a Végtelen háborúban pedíg Hulk már elő sem mert jönni. Tehat már ez is javában a leépülést eredményezte, de ami számomra már tűrhetetlen ez a felokosított szelíd félig Hulk félig Bruce Banner tartunk lassan Shrek irányába. Hát könyörgöm a Hulknak nem egy Zöld örjöngő vadállatnak kellene lennie? Thor na róla meg ne is beszéljünk viccesnek vicces volt, hogy apatestű alkoholista lett de innentől kezdve nem tudtam komolyan venni a karaktert.Vége drámai volt az pl tetszett, sok csatajelenet nem volt, inkább csak császkálás a már jól ismert helyszíneken a jó öreg múltban. Szóval szarom én le kinek tetszett kinek nem ki hord le a véleményem miatt, szerintem ha megnézünk egy Bosszúállok első részt akkor onnan láthatjuk az út lefelé vezetett. Karakter pusztulást lehet látni.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

Fudegyenge volt. Nekem se az eszemet nem huzta be a latvany, a sztori vagy a menoseg, se a szivemet a drama es a feszultseg, mert egyszeruen ugy ereztem, h ennek a filmnek a celcsoportja valahol a 12-14 eves kiskolykok kornyeken lehet... Borzaszto hosszu, s ennek a vegtelen hosszu jatekidonek a nagyresze teljesen felesleges, mivel a vegen ugyis csettint majd egyet a nagyember es pukk. Magan hordozza a mai filmkeszites minden bajat, miszerint nem kell minosegi filmet gyartani, csak nagy hypeot kell kavarni korulotte es akkor majd kajaljak az emberek. Kár.

 
BoBamburg   2019. 04. 29.

Valóban szép lezárása a szériának. Azon meg kár agyalni, hogy ez volt a jobb, vagy az Infinity War, hiszen teljesen különböző a kettő. Míg az előző rész egy gyors és pörgős akciófilm volt, itt inkább a lassabb, melankólikus részeké volt a főszerep. Ez mondjuk nem baj, úgyis nehéz (sőt, talán lehetetlen) lett volna megismételni a végtelen háború nézőre gyakorolt hatását. Így szerintem teljesen rendben volt a drámaibb folytatás, szépen kiegészítették egymást. Mondhatni tökéletes egyensúlyban van. Ahogy mindennek lennie kéne. Aztán persze eljön a végső csata, ahol aztán csak tátott szájjal bámul az ember, hisz nem minden nap látni ekkora epic final battle-t a nagyvásznon. Én elégedetten távoztam, megvolt benne minden, amit akartam. A poénok működtek, néhol a "nyálasabb" részek túl voltak tolva, de nem zavaróan. A látványvilág pedig őrületes. Úgyhogy nem csak egy tökéletes Pop-corn mozi, hanem egyben felejthetetlen élmény is.

 
Milanman   2019. 04. 29.
Valami véget ért...

Gyermekkorom óta rajongok a képregényekért. Akkoriban Pókember volt a kedvencem, az ő történetei vezettek be a Marvel univerzumába. 2008-ban a Vasemberrel elkezdődött valami, amiről akkor kevesen sejthették, hogy a filmtörténelem legnagyszabásúbb vállalkozása lesz. Az Infinity Sagaval az alkotók az évek során számtalan új hőst és gonosztevőt, újabbnál újabb és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandot mutattak be, hogy ez a szép ívű történetmesélés végül a Végtelen háborúban és a Végjátékban érjen a csúcsára, és egyben a végéhez is. Nem tisztem itt most az egész sorozatról ítéletet mondani, aki szereti a műfajt, úgyis tisztában van az értékével. Egy dolog biztos, le a kalappal a Kevin Feige köré é... több»

 
Thibo84   2019. 05. 03.
Visszalépésnek érzem...

Ha nem akarok szigorú lenni, akkor 5 csillagos. Ha szigorúan akarom nézni, csak 3 csillagot érdemel. INNENTŐL SPOILER VESZÉLY!!! A Végtelen háborúhoz képest ez egy visszalépés. Ott belecsaptak a lecsóba és végig fenntartja az érdeklődést. Itt viszont sajnos vannak unalmas részek. "Tetszik", amint a Russo fivérek mindent kimagyaráznak. Kevin Feigi pedig a Marvel univerzum két legerősebb karakteréből anyámasszony katonáját csinált. Thor az önsajnálatba fordul, és teljesen bepunnyad, míg Hulktól két kedvező tulajdonságát vették el, mint a regenerálódás – ezt is biztos a kövekkel magyarázzák ki, hogy miért nem tud gyógyulni – és az egyre nagyobb dühből fakadó egyre nagyobb erő. Így könnyű szerre... több»

 
czerik   2019. 09. 22.

Zseniális alkotás volt hatalmas fordulatokkal, szomorú vegkifejlettel. Tényleg egy korszakot zárt le ez a film.

 
ZozArt89   2019. 05. 14.
Végül ez is eljött.

Egy jó filmet nagyon sok szempont szerint ítélhetünk meg, de talán a legfontosabb tényező az alaposság, amivel felépítik az adott világot. Ez a film ugyebár egyfajta lezárásként működne, így elmondható róla, hogy önálló filmként semmiképp sem helytálló, hisz rengeteg kikacsintást, utalást találhatunk benne, nem beszélve a karakterek közötti kapcsolatokról és dinamikáról. Az viszont biztos, hogy a Marvel Univerzumban ez a film kiváló helyet foglal el így a 11 év elteltével. Annak idején, amikor elkezdődött az egész Vasemberrel, még senki se sejtette, hogy milyen hatalmas világ van kibontakozóban. Ami mindenképp aranytojó tyúknak bizonyult a filmes iparban. Telt az idő, és ez az Univerzum egyr... több»

 
Az amatőr   2019. 05. 19.
Bármi lesz is!

Részben SPOILEREKET tartalmaz! A Marvel Moziverzum alkotóinak egyik legjobb döntése volt, hogy 3 órásra hagyták a végjátékot. Így tényleg jól kimunkált jelenetekben gyönyörködhettünk, melyekben jutott idő a drámára, a humorra és nem utolsó sorban arra is, hogy a néző feldolgozhassa az adott jelenet történéseit, mielőtt fejest ugranának a következőbe. Feldolgozni márpedig bőven volt mit. A Bosszúállók végjáték igazi epikus lezárása lett az ikonikus szuperhőscsapat történetének. A Thanos féle csettintés után minden életben maradt hős szembesült a saját problémáival. A gyász feldolgozása szinte lehetetlen feladatnak bizonyult néhányuk számára. Ennek talán legjobb példája Thor, aki teljesen elz... több»

 
iq.csabi   2019. 04. 25.

Rettentő mély nyomot hagyott. A nagy MARVEL rajongók ezt a filmet szerintem megélik, és elég feldolgozniuk. A film egy érzelmi hullámvasút az elejétől a végéig. Az elmúlt 10 év méltó lezárása, ami hatalmas áldozatokkal járt.

 
Timon   2019. 10. 03.
Egy korszak méltó lezárása

Cselekményelemzést és spoilereket tartalmaz. Lezárult hát egy korszak, megkezdődik egy új. Ez azért igencsak méltó lezárás volt, egy drámai, egyben akciódús átmenet két saga között. Az elején kissé ledöbbentem, amikor megölték Thanos-t. Tudtam, hogy ez nem lehet így végig, de elképesztően fura volt. Dehát az első benyomás... Aztán egy ideig pihentetőbb, vontatottabb volt majdnem egy órán át, aztán indul az időutazás. Elvileg ez lerágott csont lenne, ha nem lennének itt újítások, vagy ,,tökéletesítések", eltérően a korábbi időutazós filmektől. Hogy ez mennyire lenne így, ha létezne időutazás, az már nézőpont kérdése. Igyekeztek minden hosszabb jelentnél valamilyen szinten epikus elemeket, ese... több»

 
Zsolti01   2019. 05. 01.

Nekem ez jobban tetszett mint a Végtelen Háború. Tökéletesen lezárta ezt a korszakot a Marvel. Ilyen zseniális filmet ritkán láthat az ember. Mindenképp nézzétek meg.

 
rainman   2019. 04. 30.

Értem én a hype-ot. Mégiscsak 11 év, és 22 film lezárása. Ráadásul hatalmas cliffhangerrel ért véget az előző rész… ki az a hülye, aki nem lesz oda érte?! És valóban. Szórakoztató volt, remek összegzés és lezárás; dráma, könnyek, akcióorgia, humor. Tökéletes egyveleg. De azért ott van egy icipici DE! Rám is ugyanúgy hatottak ezek a hatások, az érzelmi rész, az akció… csak én picit más szemmel néztem. Merthogy sosem voltam szuperhős fan, sem Marvel, sem DC rajongó; mindig is jó film rajongó voltam. A Végjáték pedig mint önálló film annyira áll meg a saját lábán, mint Orbán Ráhel. Semennyire. Ha ellenben kontextusba helyezem, azaz, mint egy sorozat, egy történet lezáró darabja, akkor teljességgel felértékelődig. Ha így nézem, akkor igazi remek; akkor értelmet nyer a film egyharmadát kitöltő dráma. Értelmet nyer az őrületes film közepi fan service, amivel a rajongókat igyekeztek kiszolgálni, amiben korábbi Marvel filmeket idéztek, és változtattak meg. Ahol minden igazi rajongó talált egy easter egget. Laikus, nem elvakult nézőként ellenben szemet ütött, hogy ezt a fajta film a filmben hatást korábban egyszer már ellőtték a Vissza a jövőbe második részében. A film végi happy endnél pedig az alkotóknak meg volt kötve a keze. Máshová nemigen hozhatták ki a történetet. Bár a film a „mindentudóknak” is szolgál meglepetéssel, összességében a történet oda futott ki, ahová ki kellett futnia. Nem hibátlan film, de mégis méltó lezárása a Marvel hősök eme etapjának.

 
Onódi Zoltán   2019. 04. 28.

Nagyon vártam ezt a filmet. Imádom a Marvelt és a Bosszúállókat. Egy jól kitalált világ jól kitalált cselekményekkel. Látványos film, amit várni lehetett ettől a filmtől. SPOILER VESZÉLY!!! De ezen a filmen majdnem sírtam. Lebutított hősök (HULK, THOR). És maga a film vége :( :( Amerika kapitány feladja azt, amiért Amerika kapitány, a kötelességtudatot. És kinek adja át a pajzsát? Nem rasszizmus! De ennyi erővel bárki megkaphatta volna, és vannak, akik sokkal jobban rászolgáltak volna.

 
esfworld   2019. 11. 28.
Lezárás

Tökéletesen lezárták az eddigi filmeket, illetve minden lyukat sikeresen betömtek. Rengeteg karaktert mozgattak egyszerre és a film nézése közben egyszer sem gondolod azt, hogy ne foglalkoznának eleget egy adott karakterrel. Jó, humoros, pörgős akciófilm, amelynél a 3 óra nagyon gyorsan eltelik!

 
Kate Rainbow   2019. 07. 25.
5 csillag Hogy miért? Kifejtem lejebb ;)

Nálam ez a történet abszolút 5 csillagot érdemel. :) Ebben a videóban pedig részletesen kifejtem mik tetszettek benne és mik nem. ;) A VIDEÓ SPOILER MENTES: https://youtu.be/cHxlPFJP-Z0

 
P   2019. 09. 01.
Hawking forog(na) a sírjában...

Az egész film egy óriási paradox ... Nem vagyok egy fizikus és hát az időutazás is rengeteg problémát vet fel, ám ebben a filmben ezek a problémák le voltak söpörve az asztalról, így folyamatosan azt kérdeztem, hogy "Ezt mégis hogyan?". Ezáltal nem volt élvezhető teljes mértékben.

 
atombence   2019. 08. 28.
Majdnem nagyszerű, de csak majdnem

Idáig azt gondoltam semmi sem lehetetlen, tévedtem. Zseniális színészek utolsó nagy összejövetele ez a film, melyet egy sorozatszéria utolsó termékeként láthattunk. Ütős, mégis szomorú és szívszorító jelenetekkel, melyet a Marvel univerzum összes szereplője kreált valaha. Őszintén... Nem tudom mit mondjak. Az első filmszéria amire azt mondtam: "Bár sosem érne véget..." Nah de hogy így.... A film megjelenése után jöttek a hírek, ami miatt megírom itt ezt a hosszú értékelést... RDJ állítólag kiszáll filmvilágból, a Pókember többé nem lesz Marvel karakter, így Tom Holland is sajnálja a dolgot, de komolyan... Azért rakták össze ezeket a szerencsétlen karaktereket egy film erejéig, hogy aztán megszűnjön létezni az MCU legnépszerűbb karakterlistája? 3 órát rááldozni egy epik harcra csak azért hogy e film után szerződésbontás legyen? Szerintem nem érte meg... Azért a film jó volt.

 
mfos   2019. 05. 01.
Az előző részhez képest gyenge

Nem akkora nagy durranás, mint az előző rész, de ez is egy nagyon jó film. Röviden. Szerintem elég nehéz volt megvalósítani egy filmet, amelynek történetét sokan megpróbálják a képregények, vagy a trailer alapján kitalálni, de szerintem sikerült azért fordulatos filmet készíteni ebben a tekintetben (is). Ma néztem meg, még sokat kell gondolkodnom a filmen, de már most látom, hogy sok dimenzióban közelíti meg a témát, ill. több nézőpontból: tök jó látni a két vezér "ütközését" (Vasember, Amcsi kapitány), a hősök veszteségeit, mit tehetnek értük, a lemondás kérdéskörét szerintem nagyon jól körbejárja a film, mint ahogy a hősök újra összetalálkozását is jól megmutatja, miként alakult az életük.... több»

 
Pisti801227   2019. 04. 29.
A kör bezárul

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Mikor kijött a mozikba a Vasember első része, sokan lesték kíváncsian, mire lesz képes a többek közt a Paramount gyámkodásával összehozott mozi. Persze képregény filmek jöttek ki korábban is, de leginkább a Batman, Superman vonal mozgatta meg leginkább az embereket, Pókember is ingázhatott ide-oda, Hellboyról is suttogtak a népek, de ezeket a karaktereket leszámítva nem nagyon akadt semmi, ami arra utalt volna, hogy valami megalomán dolog van készülőben. Robert Downey Jr. is egy tehetséges, de ex kábszeres, börtönt is meglátogatott, ám újra felfelé törekvő színészként volt elkönyvelve. Erre kijött az első komolyan vehető trailer, ami a Black... több»

 
Artúr   2019. 05. 11.
Észbontó moziélmény. Meghitt. Akció-dús. Látványos. Katarzisszerű.

Régiesen Ásottnyergespusztán a kocsmában: Azon tenölődök drága pajtás, hogy fogalmazzam meg. Pinnyogni nem fogsz, az biztos. Elkasmarja a figyelmed ez a príma történet. Manapság ugyanott: Azon tépelődök csövesbánat. Pislogni nem fogsz, az biztos. Elragadja a figyelmed ez a király sztori.

 
elekm90   2019. 11. 07.

Szerintem jóval gyengébb lett, minta Végtelen Háború, mondjuk lehet nem én vagyok a mérvadó, mivel nem vagyok rajongója a mai képregény-adaptáció mániának. Először is sztoriban kevesebb volt (az össze-vissza időutazás logikailag nem állta meg a helyét), a poénok nagy része egymondatos idióta beszólás volt, a sok CGI és látványos akciójelenet pedig nem mentette meg az összélményt.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.