2019.04.26 20:01 harnas1207 Olvasottság: <100x
3

Olyan, mint a szorulás: órákig tart, és tudod, mi lesz a vége

A Bosszúállók: Végjáték az a film, amit mindenki meg fog nézni, akár rajongó, akár nem. Akkora hírverés van körülötte, hogy az ember egész egyszerűen nem akar lemaradni róla. Ugyanez volt az érzésem az előző rész kapcsán is, és talán ez volt az első nagy hibája a filmnek. A végtelen háborút egy epikus, őrült nagy mozinak készítették, ilyenből egy van egy szériában. Azaz a folytatás már kicsit elcsépelten hadonászik ugyanazokkal a jelzőkkel. Azt az érzést kelti, mintha egy film lett volna kettévágva két részre.

Spoilerek nélkül pár szóban a filmről.

Olyan, mint a szorulás: órákig tart, és tudod, mi lesz a vége

Az őrült nagy terv teljesen kiszámítható és egyáltalán nem ötletes. Azon túl, hogy rengeteg logikai bakival rendelkezik, még egy sor kínos kérdést is ébreszt a nézőkben. A történet sajnos kevés újdonsággal szolgál, nem csak a fanatikusoknak, de még a Marvel szüzeknek is. A hangsúlyt egyértelműen a drámára élezték ki, próbál könnyeket csalni a szemünkbe. Ez eredményezi azt, hogy 3 órás mozi lett egy 50 perces történetből. Sajnos a Végjáték is egy hátulról építkező történet: olyan, amiben a meglévő szálakat egyenként elvarrjuk úgy, hogy minden értelmet nyerjen. Ez elsőre nagyon frappáns, lelkendezünk, hogy "áh, már értem!", majd, mikor végignézzük újra a meglévő filmeket, akkor rájövünk, hogy mennyire buta, logikátlan és túlbonyolított megoldásokat használnak a szuperhősök. És a hab a tortán: a Disney megoldások. Gyenge humor, giccsesség és politikailag korrektség. Úgy tűnik, erre nagy hangsúlyt fektetnek az alkotók.

Egyszóval a "lezáró" epizód olyan film lett, amiben hatalmas lehetőség volt, de semmit nem tudtak kihozni belőle. Kaptunk egy olyan mozit, amit vártunk; semmi meglepetés, semmi izgalom. Ennek ellenére senki sem meri majd negatív kritikákkal illetni, hiszen egy korszak megkoronázásaként készült el.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

3