2019.05.14 13:04 Norbert93 Olvasottság: <100x
4

Azt kaptam, amit vártam, csak másképpen

Sok olyan vonatkozás vagy jelenet van a filmben, ami – mondjuk ki – nem igazán nyerte el a tetszésemet, és talán hibának is könyveltem el, de semmit sem vont le a filmélményből. Igazán boldog vagyok, hogy nem csak valami sablonos, agyatlan kaszabolás ment, mint a látványfilmek legtöbbjében, hanem keményen odatette magát mindenki a sztorihoz, és felvett egy időutazós/sci-fi vonalat. Merész és ötletes megoldás volt a depressziós, poszt-traumatikus stresszben szenvedő, mélységesen lecsúszott Thor, rendkívül szép volt Kapitány búcsúja, és mindent megért Tony Stark önfeláldozása. Sajnos a stafétát át kellett adniuk a következő generációnak, de legalább nem mentek bele bőrlehúzásokba, és méltó módon zárták le az elmúlt évek eseményeit.

Ami nekem kicsit hiba volt a történetvezetésben, az Hulk/Bruce Banner feleslegessé tétele (igen, Ő csettintett először, de, mint a legerősebb karakter, semmit sem nyújtott), illetőleg, amikor a Kapitány villámokat szórt a Mjölnirrel. Az utóbbira legyen mentség az, hogy a "Gyülekezős" jelenet hidegrázósra sikerült, az előbbire pedig az, hogy Hulk ennyi karakter közül (különösen úgy, hogy a 3 fő Bosszúálló mögött elhalványul az ő karaktere ) mégiscsak nagyon fontos szerepet kapott.

Azt kaptam, amit vártam, csak másképpen

S ami a film legnagyobb dobása volt: a két különböző idősíkról származó Thanos filmrevitele. Zseniális! Bár a hősök kaptak egy teljesen új esélyt arra, hogy megállítsák Thanost, de hiába vannak többen és erősebbek, azért mégiscsak az Őrült Titánról beszélünk, és csak egy merész, önfeláldozó lépéssel sikerülhet legyőzni. Nálam kisebb hibái és kitérői ellenére is 10/10, ilyen részletgazdag, egyben látványos, mély tartalommal rendelkező blockbuster képregényadaptáció nem készült a Végtelen Háború óta.

Bár nem szoktam hasonlíthatni az DC-t és a Marvelt, de olvasva egy-két hozzászólást muszáj: Most komolyan gyerekek? Tényleg komolyan gondolja azt bárki is, hogy a jelenlegi DCU bármelyik filmje (akár együttesen) rendelkezik olyan tartalommal vagy eredetiséggel, mint a Végjáték???? (Bocsánat a személyeskedésért, de azért vessük már össze a kettőt!)

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

4