2019.10.03 15:34 Timon Olvasottság: <100x
0

Egy korszak méltó lezárása

Cselekményelemzést és spoilereket tartalmaz.

Lezárult hát egy korszak, megkezdődik egy új. Ez azért igencsak méltó lezárás volt, egy drámai, egyben akciódús átmenet két saga között.

Egy korszak méltó lezárása

Az elején kissé ledöbbentem, amikor megölték Thanos-t. Tudtam, hogy ez nem lehet így végig, de elképesztően fura volt. Dehát az első benyomás... Aztán egy ideig pihentetőbb, vontatottabb volt majdnem egy órán át, aztán indul az időutazás. Elvileg ez lerágott csont lenne, ha nem lennének itt újítások, vagy ,,tökéletesítések", eltérően a korábbi időutazós filmektől. Hogy ez mennyire lenne így, ha létezne időutazás, az már nézőpont kérdése.

Igyekeztek minden hosszabb jelentnél valamilyen szinten epikus elemeket, esetleg utalásokat alkalmazni, vagy csak korábbiakról említést tenni, ami a minimum.

A poénok hatalmasak voltak. Viszont annál a résznél, ahol Thort részegen mutatják, nem tudtam, röhögjek-e vagy szörnyülködjek, főleg úgy, hogy ,,Thor, a mennydörgés istene" néven hív fel és fenyeget valakit, hogy ha nem lép ki a játékból, odamegy, és baj lesz. Pláne úgy, hogy sörrel sikerült visszacsábítani őt a csapatba. De nem sokkal később indul a teljes csapat,hogy megmentsék az univerzumot.

Epikus volt a javából, főleg Amerika Kapitány beszéde arról, hogy ez életük nagy harca, és győzni fognak. Akár egy erősen biztató induló. Amikor visszatérnek azok, akik az előző részben meghaltak, és hallani a kiáltást, majd megindul a végső csata, ott éreztem a nosztalgiát.

Itt a drámai atmoszféra nagyobb szerepet kapott a korábbi Marvel-filmekkel szemben, és ez bizony egy befejező filmnek nagyon jót is tett.De főleg a vége. Tíz-tizenegy év munkáját, világát, univerzumát pontosabban összefoglaló, alig tíz másodperces jelenet koronázza meg. Vasemberrel kezdődött, az ő halálával is ért véget; legalábbis ez a saga.

A történet, akárcsak a legtöbb filmes univerzumban, itt sem áll meg, egyértelműen. Amerika Kapitány kinevezi az ,,utódját", a galaxis őrzői és Thor kalandjai folytatódnak.

Nekem 3000-szeresen tetszett ez a befejezés. Az eddigi idei filmek legjobbjai közé tartozik. 10/10

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

0