Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Reacher (2022)

Reacher
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Alan Ritchson
Malcolm Goodwin
Alan Ritchson
Willa Fitzgerald
Alan Ritchson
Alan Ritchson
Alan Ritchson

Videók (1)

 
BRANTON   2022. 05. 31.

legújabb vélemény

1
Az egyik legjobb akciófilm-sorozat mostanság

A színészek egytől egyig alkalmasak voltak a szerepükre. A történet nem túl egyedi, de elég csavaros és jó ahhoz, hogy lekössön. Az akciók meglepően brutálisak, jól koreografáltak. Nagyjából egységes színvonalúak a részek. Tetszett, hogy nem tolták túl a sztorit, nem csavarták a végtelenségig. Még nevetgélni is lehet az egyes beszólásokon, jó a humor, nem bugyuta. Gondolkoztam a 4 és 5 csillagon, hogy melyiket is adjam. Zseniálisnak nem nevezném, mert nem túl forradalmi, de az az igazság, hogy az elmúlt években nem igazán volt dolgom ennyire jól, precízen összerakott akció-krimi műfajú sorozattal. Tehát részemről bizony megérdemli az 5 csillagot.

 
Képkockák   2022. 02. 08.

a nap véleménye

3
7 rész izgalom és egy rész...

Amennyiben nincs előzetes tudásod a Reacher világról (ahogy nekem), úgy ajánlom, hogy először a Tom Cruise-féle filmet nézd meg, hogy kicsit megértsd a karaktert. A Reacher egy olyan sorozat lett, amit másfél nap alatt daráltam le, pedig ilyen a krim... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 02. 27.

3
Akcióhős szteroidon

Tom Cruise izgalmas, de nem feltétlenül sokatmondó mozifilmes feldolgozásai után Jack Reacher karaktere a kisképernyőn tér vissza újra. Az Amazon gyártásában készült streamingsorozat sok tekintetben túlmutat a korábbi feldolgozásokon, összességében m... teljes kritika»

 
Lazók György   2022. 02. 09.

2
Jack Reacher újjászületve

Lee Child agyban és izomban egyaránt nagy regényhőse a mozikban idő előtt kifulladt, köszönhetően a haloványra sikeredett második felvonásnak. Hála a streamingszolgáltatások tartaloméhségének, az ex-katona Jack Reacher új esélyt kaphatott, ezúttal so... teljes kritika»

 
Nk   2022. 02. 25.

1

A készítők nagyon hűek voltak az adaptálás során a könyvhöz, ilyen hosszú játékidőnél viszont ez kicsit a hátrányára fordult. Ennyire nem érdekesek a karakterek. A történet nagyon igényesen van tálalva.

 
Robinson76   2022. 02. 12.

0
Ilyen az igazi Reacher

Az elején leszögezném, hogy egy jó sorozatról van szó, mely nagyon szórakoztató tud lenni, de nagy mélységeket azért nem kell keresni benne. A főszereplő sokkal inkább hajaz a széria alapját jelentő regényfolyam főhősére, mint a filmekben látottra, és a körítés, valamint a vizualitás is korrekt iparosmunka, de ennél semmivel sem több. Minden a helyén van, a színészek is rendben, néha kemény, de alapvetően könnyed, olykor komoly, de azért vicces is tud lenni. Kitűnni ugyan nem tud, de egy négyesre feltétlen számíthat tőlem.

 
himi85   2022. 02. 22.

0
Könyvhű adaptáció pazar sztorival és akciókkal

A 2012-es és 2016-os Tom Cruise-mozifilmek után 8 részes sorozatot csináltak, mely sokkal jobban támaszkodik Lee Child regényeire. Főhősünk egy közel 2 méteres, kigyúrt ex-katonai rendőr, aki öntörvényű, mindenkinek beszóló stílusával nem annyira tenyérbemászó, mint mozifilmbeli változata, de mégis könnyű megkedvelni. Részről részre egyre jobban megértjük a gondolkodásmódját, s rájövünk, hogy Jack Reachernek a furcsaságai ellenére helyén van a szíve. Az évad sztorija nagyon erős, a nyomozás egyáltalán nem unalmas, a főbb karakterek jól meg vannak írva. Az akciók és a bunyók nagyon kemények, itt a gonosz az nagyon gonosz és kegyetlen. Van tétje a látottaknak, mindenki az életével játszik. Épp ezért a feszültség folyamatosan fennáll. A főszereplő Alan Ritchson remekül hozza a címszereplőt, fizikumára és pozitív kisugárzására sokáig emlékezni fogunk, remélem sok akciófilmben láthatjuk még. Gyönyörű fényképezés, jól megkoreografált bunyók és akciók, ill. nagyon szellemes párbeszédek erősítik a komplex krimiszálat, melyek könnyen fogyaszthatóvá teszi ezt a kemény akciókrimit. A történet kerek, lezárt, de rengeteg Reacher-regény van még. Várom a folytatást. Mindenkinek ajánlom. 8/10.

 

A 6. epizódban Reacher öltönyt vesz fel, mégis barna bakancsot visel mellé.

(Képkockák)
 

Reacher 13 éven át szolgált az amerikai seregben, mielőtt leszerelt.

(Képkockák)
 

Alan Ritchson 13 kilót kellett hízzon a szerepre, ezért mindig volt nála étel, hogy hamar elérje a szerephez való súlyát.

(Képkockák)
 

Alan Ritchson (Jack Reacher) elolvasta mind a 24 Jack Reacher-könyvet, hogy felkészüljön a szerepre.

(Képkockák)
 

Alan Ritchson sokkal közelebb áll Reacher karakteréhez külsőleg. Magasságában és testfelépítésében is jobban hasonlít a leírtakhoz, mint Tom Cruise.

(Hupka Adrián)
 
Most azonban az Amazon egy sokkal karakterhűbb színészt talált a szerepre, nyolcrészes sorozatukban pedig stílszerűen az első regény eseményeit dolgozzák fel. Egyenesen, céltudatosan, és lényegretörően, ahogy azt illik a választott műfajban. Spoilermentes kritika. több»