2022.02.27 14:30 Lubi Olvasottság: 354x
3

Akcióhős szteroidon

Tom Cruise izgalmas, de nem feltétlenül sokatmondó mozifilmes feldolgozásai után Jack Reacher karaktere a kisképernyőn tér vissza újra. Az Amazon gyártásában készült streamingsorozat sok tekintetben túlmutat a korábbi feldolgozásokon, összességében mégsem reformálja meg az alapanyagot.

Jack Reacher karakterének eljátszása papíron tökéletesen beleillik Tom Cruise repertoárjába: a szellemes, egoista, tudálékos, mindemellett tehetséges, de magamutogató, felvágós karaktert Cruise igazán magáénak érezhette. Csak éppen a regénysorozat eredeti szerzője, Lee Child úgy alkotta meg főhősét, hogy a fentebb sorolt tulajdonságok mind Reacher irdatlan megjelenéséből és testi erejéből fakadjanak. Cruise pedig minden színészi kvalitása ellenére, külső adottságai miatt igencsak félrecastingolt a szerepben, ami a korábbi produkciókra is rányomta a bélyegét.

Akcióhős szteroidon

Nick Santora producer (Esküdt ellenségek, A szökés) új sorozata kiküszöböli ezt a tévedést, és a könyvekhez hű karaktert alkot: Alan Ritchson szőke hegyomlásként áll a bűn útjába. Az eredetsztoriként újragondolt Reacher-kaland pedig teljesíti is az elvárásokat. A mellékkarakterek kellően érdekesek, a nyomozás épp eléggé fordulatos, Ritchon színészi eszköztára pedig ha nem is mérhető Cruise-éhoz, született Reacherként parádézik a képernyőn.

A sorozat kizárólag a befejező epizódjára lassul le kissé. A kötelező "finálészagú" lezárás a korábban látottaknál jóval sekélyesebbé válik, ez az első évad mégis kiváló alapot biztosít a sorozat jövője számára!

77 Reacher  (2022)

akció | dráma | krimi

Jack Reacher a katonai rendőrség tagja volt, viszont leszerelése után letartóztatják. A vád gyilkosság, viszont nem ő a tettes. A szálak egy összeesküvéshez vezetnek,... több»

3