2022.02.08 13:06 Képkockák Olvasottság: 2168x
4

7 rész izgalom és egy rész...

Amennyiben nincs előzetes tudásod a Reacher világról (ahogy nekem), úgy ajánlom, hogy először a Tom Cruise-féle filmet nézd meg, hogy kicsit megértsd a karaktert.

A Reacher egy olyan sorozat lett, amit másfél nap alatt daráltam le, pedig ilyen a krimi műfajában a Blue Bloods és a The Rookie óta nem történt velem.

7 rész izgalom és egy rész...

Bár elsőre a főszereplő, Alan Ritchson furcsa választásnak tűnhet, azt kell mondanom, hogy igazán illik a szerepre és beleásta magát a karakterbe, amit az is bizonyít, hogy minden a témában kiadott könyvet elolvasott, hogy felkészüljön a szerepre. Szerencsére a kiváló castingon és színészeken kívül a szinkronhangokat is nagyon jól eltalálták, így bátran tudom ajánlani, hogy szinkronosan nézd.

Ami igazán tetszett a sorozatban, az az, hogy nem csak a karakterekről tudunk meg részről részre egyre többet, de a bűnhálózat és a cselekmény is jó ütemben árul el egyre többet, így a nézőt berántja a sorozat, mintha ő maga is egy nyomozó lenne.

Bár sok jó dolgot tudnék még mondani a sorozatról, például a felvételekről és a vágásról vagy a remek zeneválasztásokról, de kicsit kitérnék a hibákra is.

Az első és leginkább idegesítő, hogy számtalan autón nincs rendszámtábla, ami nagyobb számban már folyton feltűnik és szúrja a szemem. Ezek mellett az, ami a leginkább zavart, hogy 7 részen keresztül jól építették a sorozatot, nagyon jól koreografált akciójelenetekkel, de az utolsó rész nagy csalódás volt. Többek között az addig remek koreográfiák szinte ötlettelen lövöldözéssé és vérengzéssé fajultak, nem beszélve arról, hogy a CGI is nevetségesen nézett ki. Igazán kár az utolsó részért, hiszen minden előtte lévő rész a cliffhangerekkel együtt is élvezetesre sikerült, és már várom az egyébként berendelt második évadot.

77 Reacher  (2022)

akció | dráma | krimi

Jack Reacher a katonai rendőrség tagja volt, viszont leszerelése után letartóztatják. A vád gyilkosság, viszont nem ő a tettes. A szálak egy összeesküvéshez vezetnek,... több»

4