Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
94
Filmadatlap
 
46
Szereplők
62
Vélemények
150
Képek
22
Videók
Aranyélet
 
elekm90   2020. 03. 23.

legújabb vélemény

Remek sorozat és nem csak hazai viszonylatban, hanem nemzetköziben is. A 3 évada a "magyar valóság" teljesen más aspektusát mutatja be a cselekményen keresztül, nekem az első évada tetszett a legjobban. A karakterek zseniálisan vannak megírva, Anger Zsolt és Ónodi Eszter pedig a sok jó színész közül is kiemelkedik. 9/10

 
ionlywearblack   2018. 10. 03.

a nap véleménye

Aranyélet 2. évad: A legjobb magyar sorozat

Közeledve az utolsó évados premierig elérkezettnek láttam az időt, hogy írjak a legjobb magyar sorozatról pár sort. A sorozat igazi ereje a színészek játékán, a kidolgozott karaktereken a lenyűgöző magyar helyszíneken és a történeten alapszik. A fő szál a Miklósi család történetét meséli el, akik látszólag fényűző életet élnek, de a felszín alatt az árral szemben úsznak ahogyan sok ember teszi. A sorozat olyan kényes témákat boncolgat, mint a korrupció, csempészet, kábítószerügyletek vagy a politikai berendezkedés. Személyes kedvenceim Attila (Thuróczy Szabolcs) a gondoskodó, realista kissé túlságosan visszahúzódó családfő és fia Márk (Olasz Renátó). Az alvilági ügyek aláássák a szülők tekin... több»


 
indingo   2016. 02. 18.

Nagyon tetszett a sorozat. Jó alaptörténet és örültem neki, hogy nem a "legdivatosabb" hazai színészeket választották ki a szerepekre. Picit ront az elismerésemen, hogy egy finn sorozat koppintása.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 29.

Az Aranyélet volt az első magyar sorozat, ami igazán felkeltette a figyelmemet. Már-már nemzetközi színvonalúnak érzem és ez óriási szó. Az azonban bizonyos, hogy külföldön nem jelentené ugyanazt, mint Magyarországon. Tele van ugyanis tipikusan magyar "mutyikkal", vagy ahogy a kritikák nevezik "aranyéletizmusokkal", amelyeket szerintem csak mi, magyarok érthetünk meg igazán. Egy csomó olyan dologgal foglalkozik, amely a '90-es évek meggazdagodni vágyó társadalmi rétegét mozgatta. Persze minden el van túlozva benne, de pont ettől válik olyan izgalmassá. A színészek egytől-egyig tökéletesek, a tapasztalt "nagykutyák" mellett (Ónodi, Anger), az újoncok (Olasz Renátó és Döbrösi Laura) is remekül muzsikálnak, s azért érdemes megfigyelni milyen neveket sikerült megnyerni egy-egy mellékszerepre is. A Miklósi család tagjainak mindegyike egy-egy sztereotípiát képvisel, s nagyon izgalmas, ahogyan egyre mélyebben süllyednek el a bűnben, s közben vagy egymást fedezik, vagy próbálják kirángatni egymást a slamasztikából. Ehhez azonban már túl késő van, hiszen ez a család végérvényesen meg van mérgezve, s ezzel a néző is tökéletesen tisztában van! Azért mindig jön valami csavar, ami után azonnal akarod a következő részt! Hát, ez az, amivel egy jó sorozat a képernyő elé szegezi a nézőt. Magával ragadó hangulata van az Aranyéletnek, ha egyszer elkezded, nem lehet abbahagyni. Kíváncsian várom a harmadik évadot, csak győzzük kivárni.

 
GedyPapa   2017. 06. 12.

Nagy fenntartásokkal kezdtem el nézni, mert nagy volt körülötte a hype és többször megégettem már magam az ilyesfajta filmekkel. Azonban ebben az esetben ez nem volt igaz szerencsére. Kiváló színészek egy nagyon érdekes sztorival állnak elő. Egy biztos nézővel gazdagodtak.

 
Az Aranyélet mottójának választott „minden rohad, ami fénylik” jelmondat híven tükrözi a sorozatra jellemző fekete humorral fűszerezett drámai feszültséget, mely valahol nagy vonalakban a mai magyar közvéleményt is magában hordozza. több»
 
Az HBO új saját gyártású szériája üdítően profi, alattomos és mindenekfelett mocskos. több»
 
Az évad első fele világszínvonalú, ami azt is jelenti, hogy hazánk eddigi televíziós csúcsteljesítménye. Ugyanilyen izgalmas folytatást ígér, és nem csak az évad második felére. CSIGER ÁDÁM ÍRÁSA. több»
 

A második évad tervezésekor még érvényben volt a boltok vasárnapi zárvatartása. Így a stáb elhatározta, hogy ezeken a napokon veszik fel a jeleneteket abban az élelmiszerboltban, amelyben Attila biztonsági őrként kezd el dolgozni. Csakhogy közben megváltoztatták ezt a rendeletet, így a stáb kénytelen volt egy olyan üzletet keresni, amely tényleg zárva van vasárnaponként.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az első évad 7. részében a hajléktalan zenekar valójában Mátyássy Áronnak, a sorozat egyik rendezőjének a saját zenekara.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Olasz Renátó egy osztálytársnője által került be a sorozat castingjára, aki elintézte, hogy az egész osztály részt vehessen a próbafelvételeken. Az utolsó körben már rapelnie is kellett, a Belga zenekartól a Problémát adta elő.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.