Hősünknek egyetlen esélye van az életben maradásra, ezért egy németországi diplomáciai utat használ fel ugródeszkaként az Államokba.
Tetszett, sikerült összehozni egy érdekes és izgalmas sorozatot egy felettébb érdekes időszakról. A stáblistából kiderül, hogy jelentős a magyar érdem. Így tovább!
A történelmi hátteret adó korszak amúgy is rendkívül érdekes bázisa a sorozatnak, de a a forgatókönyvírók alaposan felturbózták a valós sztorit. Pedig elég erősnek tűnik az alapszituáció, mégis egy fordulatos, több szálon futó kémdrámát kreáltak belőle. Különösen a hat részes sorozat első pár epizódja tetszett, ahol izgalmasan bontakozik ki egy titkosszolgálati thriller. Ami az igazi gond a szériával kapcsolatban, az a forgatókönyv, és azon belül is az, ahogyan az amerikaiakat ábrázolják benne, illetve inkább a hírszerzésüket, amit igazi amatőrök alkotta, dilettáns brigádnak mutatnak be. A keleti blokk ügynökei végig hülyét csinálnak az amerikai hírszerzésből és a nyugatnémet rendőrségből, a legutolsó epizódban pedig több olyan jelenet van, amelyben ügyetlenségek sorát követik el, mert nekik soha nem tűnik fel semmi szembetűnő. Szóval egyre döcögősebb a sztori, és úgy haladunk a végkifejlet felé, hogy az egész történetet egyre nehezebb komolyan venni. Szerintem az alapsztorihoz közelebb álló és valósághűbb ábrázolás jobbat tett volna az amúgy bőven nézhető, tisztességesen összerakott produkciónak. A széria első harmada jó, de a végső benyomások miatt lefelé kerekítettem.
Nem azt mondom, hogy a legjobb kémsorozat, amit láttam, de szórakoztatott, annak ellenére, hogy a főhős nem szerethető figura. Sajnálom, hogy Árpa Attilának csak egy mondat jutott, de Haumann Máténak és Orosz Ákosnak még annyi sem.
Izgalmas sztori, apró pontatlanságokkal és remek színészi játékkal. Erősen javallott a korszak és a téma iránt érdeklődőknek.