HBO Max: Mától streamelhető a  Magyarországon forgatott új kém thriller, a Spy/Master

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten országa, Ammonita, Vidám vidék) által alakított Victor Godeanu életének egy hetét mutatja be.

Godeanu a román diktátor, Nicolae Ceaușescu jobbkeze és legközelebbi tanácsadója, ugyanakkor a KGB titkosügynöke is. A férfi menekülni kényszerül Romániából és Ceaușescu elől, mielőtt lelepleződne. Egyetlen esélye van az életben maradásra: egy németországi diplomáciai utat használ ugródeszkaként, hogy kijuthasson az Egyesült Államokba. Egykori szerelme, egy beépített Stasi-ügynök (Svenja Jung, Volt egyszer két Németország – 89) és egy feltörekvő CIA-ügynök (Parker Sawyers, Southside with You) segítségével Godeanunak a KGB-t és saját hazájának kémeit (Ana Ularu és Laurențiu Bănescu) is ki kell játszania, miközben tisztában van azzal, hogy disszidálása halálos veszélybe sodorja otthon maradt családtagjait.

A hatrészes drámasorozat az HBO romániai, „Írj forgatókönyvet…” elnevezésű országos forgatókönyvíró-pályázatának győztese. A sorozatot az HBO Max megbízásából a Proton Cinema és a Mobra Films gyártotta.

Az első két epizód világpremierjére februárban került sor a Berlini Filmfesztivál Berlinale Series szekciójában. A két epizód világszerte május 19-én válik elérhetővé az HBO Maxon. A fennmaradó négy epizód ezután hetente debütál a streamingszolgáltató felületén.

A Spy/Master kreátorai és forgatókönyvírói Adina Sădeanu és Kirsten Peters, rendezője Christopher Smith (Temple, Alex Rider), operatőre Ben Wheeler BSC (Átutazó, A baba) és Fillenz Ádám HCA (Hier, Battle: Freestyle). Az HBO Max részéről Antony Root és Johnathan Young az executive producerek, a kreatív producer pedig Ioanina Pavel. A Warner TV Serie executive producere Anke Greifeneder. A Proton Cinema részéről Petrányi Viktória és Sós Judit, a Mobra Films részéről pedig Tudor Reu látta el a produceri feladatokat.

82 Spy/Master  (2023)

akció | dráma | thriller

Hősünknek egyetlen esélye van az életben maradásra, ezért egy németországi diplomáciai utat használ fel ugródeszkaként az Államokba. több»