Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

Mátrix (1999)

The Matrix
Filmadatlap
 
30
Szereplők
123
Vélemények
21
Képek
6
Videók
Mátrix
 
Shelby07   2018. 01. 07.

Furcsa először maga a világ, amit próbálnak bemutatni nekünk a filmben, hozzá kell szokni a mátrix sajátos stílusához, de aki fogékony az új dolgokra szerintem nagyon fogja élvezni a filmet. Ott kell lenni fejben, hogy az ember követni tudja az eseményeket, nem az a film, amit félálomban, vagy főzés közben néz az ember, különben nem fogja érteni az egészet. Mindenesetre nekem nagyon tetszett és bárkinek merem ajánlani!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 17.
Minden mondata arany

Nagyon sok filmhez odaírtam már, hogy mennyire jó és nagyszerű, de ez a film személy szerint óriási kivétel. Mivel a Wachowski nővérek megalkottak 1999-ben egy olyan filmet amit szerintem azóta sem tudott senki felülmúlni. Hozzá szokhattunk azért, hogy a Hollywoodi filmek jó részében van tucatnyi olyan cselekvés, jelenet amit elhiszünk. Döbbenetes tanítások vannak ebben a filmben, de haladjunk sorrendben. Röviden vágjunk is bele, a film arról szól, hogy az ember felkel és rájön, hogy óriási baj van a világgal és ez az egész csak káprázat. Ő lehet az emberiség megmentője, de előbb rá kell jönni ki ő valójában. Sok megmérettetés elé kell állnia, olyan dolgok történnek vele amit nem akar vagy... több»


 
indingo   2017. 10. 26.

Egy nagyon összetett filmről van, amely amellett hogy nagyon látványos is gondolkodásra is készteti a nézőt. A sorozat mindenképpen legjobban sikerült része.

 
Archívum Nézhetetlen  2015. 02. 09.

Remek ábrázolása egy lehetséges jövőbeli disztópiának, ahol a mesterséges intelligencia és az emberiség végső csatáját láthatjuk. Rendkívül mély gondolatokkal van megtűzdelve, nem éreztem felszínesenek egyetlen másodpercig sem. Mai napig ötletesnek találnék egy olyan folytatást, amiben kiderülne, hogy amit valóságnak hittek az csak a mátrix egy felsőbb "rétege" volt, hiszen [SPOILER!] Neo meg tudta állítani az őrszemeket a 2. rész végén, ami okot adhatott volna a szereplőknek egy kis gyanakvásra. Máig az egyik kedvenc trilógiám.

2
 
Deku   2017. 07. 10.

Nem akarok nagyot mondani de ez a film volt talán az egyik legnagyobb meglepetés számomra. Mai szemmel néztem meg és bár voltak benne kissé mosolyogtató jelenetek mégis végig élveztem és repült az idő. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz.

Laurence Fishburne
Hugo Weaving
Keanu Reeves
Paul Goddard
Hugo Weaving
Robert Taylor
Keanu Reeves
Keanu Reeves
 
Azt hiszem, senkit sem kell győzködni, hogy üljön le a kanapéra és indítsa el a Mátrixot, ezért inkább arra bíztatom a műfaj kedvelőit és az iránta érdeklődőket, hogy a Wachowski-testvérek filmje után kezdje el megnézni azokat a sci-fiket is, amik jóval 1999 előttiek. Egyszerűen azért, mert jók. több»
 
Unalomnak nyoma sincs, pedig már kívülről tudjuk az egészet, mégis simán bele lehet feledkezni ebbe az alkotásba, amelynek tényleg csak a vége lett egy picit túlheroizálva, de ennél nagyobb bajunk ne legyen. Lépjünk be nyugodtan a Mátrixba, még mindig garantáltan jól fogunk szórakozni!!

9/10 több»
 
Látványos akciófilm, filozófiai dolgozat, technikai bemutató. Ez mind a film és talán egyik sem igazán. Olyan, mint maga a mátrix. több»

A film összbevétele 463 517 383 dollár volt (imdb.com).

 

Leonardo DiCaprio, Will Smith, Nicolas Cage és Johnny Depp is jelentkezett Neo szerepére.

(thedarkman99)
 

Érdekessége a filmnek, hogy számos rendezői bakival rendelkezik, többek között az egyik egy verekedési jelenetnél mutatkozik. Amikor Neonak akkorát mos be Smith ügynök, hogy az összes por egycsapásra /vágásra eltűnik a hajáról.

(SzFa)
 

Érdekessége a filmnek, hogy számos rendezői bakival rendelkezik, többek között az egyik egy hiba akkor vehető észre, amikor Neo bemegy újra a mátrix térbe, a lábát nagy bilinccsel lezárják, hogy ha esetleg mozog „álmában” ne rugdosson fejbe mindenkit a környéken. Amikor viszont kijön a mátrixból hiányzik a bilincs, a filmben nem mutatják azt, hogy bárki is levenné ezeket a bilincseket a lábáról, mert időközben eltűnnek.

(SzFa)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.