Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Mátrix - Forradalmak (2003)

The Matrix Revolutions
Filmadatlap
 
32
Szereplők
22
Vélemények
16
Képek
2
Videók

Galéria (16)

Lambert Wilson
Monica Bellucci
Keanu Reeves
Hugo Weaving
Jada Pinkett Smith
Hugo Weaving
Keanu Reeves
Mary Alice
Anthony Zerbe
Keanu Reeves
Nathaniel Lees
Jada Pinkett Smith
Laurence Fishburne
Keanu Reeves
Collin Chou
Laurence Fishburne
Jada Pinkett Smith

Videók (2)

 
drg0602   2022. 01. 30.

legújabb vélemény

0

Méltó befejezés a Mátrix-trilógiának, amely nagyon látványosra, izgalmasra sikeredett. Keanu Reeves és Hugo Weaving tökéletes színészi teljesítményt mutatnak. A vége a filmnek nagyon jóra sikeredett! A látványvilág is tökéletes. Rettenetesen eltalált... több»

 
Artemisia   2020. 08. 16.

a nap véleménye

7
Befejezés

A Mátrix-eposz 3.darabja, mely lezárni hivatott Neo sagáját. Sikerült kijavítania azt a néhány hibát, amit az Újratöltve ejtett, ezáltal méltó lezárást tudott adni a történetnek. Ott folytatja, ahol az Újratöltve abbahagyta, és hasonló technikát alk... teljes kritika»

 
Norbert93   2021. 01. 30.

1

Nagy kár, hogy a minden idők legkomolyabban összeállított forgatókönyvével rendelkező Mátrix ilyen elkapkodott befejezést kapott. Magát az első rész forgatókönyvét hosszú éveken keresztül készítették a Wachovski testvérek, ennek ellenére a 2-3. része... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 05. 12.

0
Látványban gazdag, kevesebb filozófia, mely egy összecsapott befejezés eredménye...

Rengetegszer láttam már, és sok időbe telt, mire tényleg sikerült az érdemi részét megértenem és válaszokat kapnom. Számomra a Mátrix trilógia mindig is egyfajta csoda lesz, hiszen rengeteg mindent tanulhattunk belőle. Életünk miértjével foglalatosko... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

Elfáradt itt már minden, még a Matrix is lelassult. Nem lett méltó az első két epizódhoz egyáltalán. Kifújt, vége lett, és talán így a legjobb. Remélem, csak vicc a negyedik epizód. Totálisan felesleges lenne. Itt sem volt már mondanivaló, csak rengeteg filozófiai eszmefuttatás.

 
harnas1207   2018. 12. 06.

0

A befejező rész gyenge lett. Itt már elviselhetetlenül sok a filozófálás. A robotok ostroma egy nagyon látványos harcjelenet, főleg mikor a lépegetők elkezdik tüzelni a beözönlő polipokat. Az ügynökös ág viszont már látványilag is gyenge, a sok röpkö... több»

 
TribeBubu   2018. 01. 22.

0

A történet befejező része sok esetben eltörpül az elődei mellett. A Forradalmak ugyan nem volt számomra akkora durranás, mint az első Mátrix film, úgy vélem, nem nagyon lehetne méltóbb lezárása a sztorinak. Minden a helyére kerül, a néző agya rendese... több»

A film összbevétele 427 343 298 dollár volt (imdb.com).

 

A film során 1 647 ember halt meg.

(Norbi)
 

Mary Alice alakította Laurence Fishburne édesanyját a színész legelső hivatalos színpadi munkájában, amikor 10 éves volt.

(dulkap)
 

Keanu Reeves állítólag 15 millió $-t kapott ezért a részért, ami 400 000 $-t jelent percenként, amikor látható a vásznon.

(dulkap)
 

A Mátrix - Forradalmak sokat merített a japán manga kultúrából, többek között a Ghost in the Shell részeiből.

(SódóGA)
 

A Zion héber eredetű kifejezés. Jeruzsálem legmagasabb és egyben Izrael legszentebb dombját jelöli. A Zion szó erődítményt, várat jelent.

(SódóGA)
 
Remélem, napjaink remake készítési láza el fogja kerülni a trilógiát. Nem kell és - véleményem szerint - nem is szabad újra elővenni Neoék történetét. Így kerek, így teljes. Megérdemli a figyelmet és mindig meg is fogja. több»