Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
20
Képek
3
Videók
Terminátor - A halálosztó
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
drg0602   2020. 02. 21.

legújabb vélemény

Életem egyik legjobb sci-fi/akció filmje, pedig nagyon régi filmről beszélek, ami még jobban tükrözi zsenialitását. A film egyik főszereplője " Arnold " nagyon de nagyon jó választás volt. A színészek jó szerepelnek, a történet egyedi, izgalmas, páratlan. Zseniális alkotás!

 
Puncs   2019. 04. 06.

Örök klasszikus, sokkal nyomasztóbb, sötétebb, nyersebb és félelmetesebb, mint a második rész. Ami egyébként szintén jól sikerült. Személy szerint nekem ez jobban bejön. A film egész remekül adja vissza a nyolcvanas évek fílingjét, a punk korszakot. Nyilván ebben a részben a trükkök még nagyon elavultak voltak, de ez semmit nem von le a film értékéből. A jövőt bemutató képsorok most sem rosszak, a zenéje pedig zseniális. Én ebben a filmben semmibe nem tudok belekötni, és nem is akarok. Szerintem ez a mozi az akciófilmek között alapműnek számít.

1

 
dulkap   2017. 06. 15.

Mai szemmel nézve a maszkok sok esetben inkább tűnnek viccesen műanyagnak, mint élethűnek, de a bőr nélküli robot már akkor is bitang erősen nézett ki. Maga film pedig klasszikus 80-as évek akciófilmje a jobbik változatokból. Pörgős akciójelenetek, jó hangulat és szép megágyazása a sorozat legjobb darabjának. (Még ha akkor nem is biztos, hogy ez volt a cél.)

 
Deku   2017. 07. 10.

Pörgős pillanatokkal van tele és érződik a régi 80-as évek filmjének feelingje. Nekem nagyon tetszik még ma is bár mosolyogni lehet sok effekten ami ma már alap dolognak tűnhet de akkoriban nem az volt.

 
Orosz István   2017. 08. 04.

Nagyon jó film. Nagyon jó a sztori is, az akkori technika még gyerekcipőben járt, de így is mondhatni ahhoz képest látványos lett. Nagyon jól megcsinálták.

Arnold Schwarzenegger
Paul Winfield
Lance Henriksen
Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Earl Boen
Arnold Schwarzenegger
 
Élő szövet a fém belső vázon. Stílszerűen ez a jelző jutott eszembe, amikor egyre nagyobb aggodalommal telve néztem a nem sokára érkező Terminátor-film előzetesét. Biorobotoknak tűnnek a színészek (bizony, még a sárkányok anyja is!), a képek sem vágtak a földhöz, kizárólag Arnie miatt fogok majd elzarándokolni a moziba és megnézni ezt a látványos, de eléggé üresnek ígérkező sokadik folytatást (ne legyen igazam!). Viszont azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy újrázzam a legendás első részt, amelyből mára már franchise lett, és bármilyen hihetetlen, már több, mint 30 év telt el a bemutatója óta. Régen láttam a teljes filmet, ezért kicsit aggódtam, de teljesen feleslegesen, gyermekkorom kedvence még mindig kiváló alkotás, függetlenül attól, hogy az effektek már nem kicsit váltak elavulttá. Megunhatatlan! több»
 
A Terminátor kiemelkedő mérföldköve, egyfajta elindítója az agresszív akciójelenetekben bővelkedő fantasztikus-apokaliptikus alkotásoknak, mely mind a mai napig megőrizte innovatív jellegét és időről időre újabb feldolgozásokra, folytatásra késztette a filmkészítőket. 9/10 több»

A film összbevétele 40 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A DVD kiadásokon van néhány kimaradt jelenet. Az egyikben, hogy meggátolják az apokalipszist, Sarah megpróbálja rábeszélni Reese-t, hogy keressék meg a Cyberdyne Systems-t, és pusztítsák el, mielőtt azok létrehoznák a Skynetet. A másikban a film végén két munkás rátalál a Terminátor karjára, és úgy döntenek, hogy elviszik az üzem kutatóközpontjába. Ekkor látható az üzem neve: Cyberdyne Systems.

(Thibo84)
 

A film felkerült az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című listára.

(Norbi)
 

A film költségvetése 6,4 millió dollár volt és jelenleg 78 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.