Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Terminátor - A halálosztó (1984)

The Terminator
Filmadatlap
 
29
Szereplők
54
Vélemények
110
Képek
3
Videók
Terminátor - A halálosztó

Galéria (110)

Arnold Schwarzenegger
Paul Winfield
Lance Henriksen
Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Earl Boen
Arnold Schwarzenegger
James Cameron
James Cameron
James Cameron
James Cameron
James Cameron
James Cameron

Videók (3)

 
Gyorvik   2022. 10. 19.

legújabb vélemény a nap véleménye

5
A felülmúlhatatlan

Túlzás nélkül minden idők egyik legjobb tudományos-fantasztikus kult mozija – immáron 40 éve szolgáltatja a témát a rengeteg dilemmának a kibeszélésre, feloldására. A 2020-as évek elején bizonyos momentumai nagyon aktuálissá válhatnak – gondolhatunk ... teljes kritika»

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

2

A Terminátor filmek közül ez a legjobb szerintem de a 2. rész sem rossz bár ott már jobb technológiát alkalmaztak. Arnold nagyot alakít és a történet is csúcs szuper lett. Mindenképp ajánlom mindnekinek ha vetítik bárhol is akkor nem érdemes kihagyni.:)

 
Puncs   2019. 04. 06.

1

Örök klasszikus, sokkal nyomasztóbb, sötétebb, nyersebb és félelmetesebb, mint a második rész. Ami egyébként szintén jól sikerült. Személy szerint nekem ez jobban bejön. A film egész remekül adja vissza a nyolcvanas évek fílingjét, a punk korszakot. ... több»

1
 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

1

Cameron egyik nagyon jó alkotása,a kornak megfelelő technikai tudással létrehozva.A sztori jó,a kivitelezés,a színészek,persze főleg Schwarzi nagyon komolyan ott vannak,egyszóval kellemes időtöltés.

 
Thibo84   2016. 09. 02.

1

Egy kemény akció-sci-fi. A történet felépítése első osztályú, még ha Cameron-t plágiummal is vádolták érte.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Pörgős pillanatokkal van tele és érződik a régi 80-as évek filmjének feelingje. Nekem nagyon tetszik még ma is bár mosolyogni lehet sok effekten ami ma már alap dolognak tűnhet de akkoriban nem az volt.

 
JRD   2022. 09. 23.

1

Azt hiszen nem a megfelelő korban néztem meg ezt a filmet. Még kalózkazin, magyar, színtelen narrációval néztem meg, szóval a totál eredeti verziót. Ugyanis amit manapság látni lehet, az nem az eredeti (legalábbis a legtöbb csatornán). Van egy jelene... több»

A film összbevétele 40 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A DVD kiadásokon van néhány kimaradt jelenet. Az egyikben, hogy meggátolják az apokalipszist, Sarah megpróbálja rábeszélni Reese-t, hogy keressék meg a Cyberdyne Systems-t, és pusztítsák el, mielőtt azok létrehoznák a Skynetet. A másikban a film végén két munkás rátalál a Terminátor karjára, és úgy döntenek, hogy elviszik az üzem kutatóközpontjába. Ekkor látható az üzem neve: Cyberdyne Systems.

(Thibo84 )
 

A film felkerült az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című listára.

(Norbi)
 

A film költségvetése 6,4 millió dollár volt és jelenleg 78 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film költségvetése kevesebb mint 6,5 millió dollár volt, s világszinten több mint 78 millió dolláros bevételt produkált.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Metacritic oldalán 84/100 pontot kapott 11 kritika alapján.

(Bogi87)