Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Terminátor - A halálosztó (1984)

The Terminator
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
110
Képek
4
Videók
Terminátor - A halálosztó
 
bettina50   2021. 02. 02.

legújabb vélemény

0

Rég láttam. Ideje volt újranézni. Egyik kedvenc akciófilmem ez, ráadásul a jó öreg nyolcvanas évekből, sok tinikori emlék... Maximum pont természetesen.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Örök klasszikus, sokkal nyomasztóbb, sötétebb, nyersebb és félelmetesebb, mint a második rész. Ami egyébként szintén jól sikerült. Személy szerint nekem ez jobban bejön. A film egész remekül adja vissza a nyolcvanas évek fílingjét, a punk korszakot. ... több»

1

 
dulkap   2017. 06. 15.

0

Mai szemmel nézve a maszkok sok esetben inkább tűnnek viccesen műanyagnak, mint élethűnek, de a bőr nélküli robot már akkor is bitang erősen nézett ki. Maga film pedig klasszikus 80-as évek akciófilmje a jobbik változatokból. Pörgős akciójelenetek, j... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Pörgős pillanatokkal van tele és érződik a régi 80-as évek filmjének feelingje. Nekem nagyon tetszik még ma is bár mosolyogni lehet sok effekten ami ma már alap dolognak tűnhet de akkoriban nem az volt.

 
Orosz István   2017. 08. 04.

0

Nagyon jó film. Nagyon jó a sztori is, az akkori technika még gyerekcipőben járt, de így is mondhatni ahhoz képest látványos lett. Nagyon jól megcsinálták.

 
Thibo84   2016. 09. 02.

0

Egy kemény akció-sci-fi. A történet felépítése első osztályú, még ha Cameron-t plágiummal is vádolták érte.

 
andor50   2016. 04. 18.

1

Nekem a kedvenc terminátor film, szerintem jobb mint a második rész. Viszonylag későn láttam a filmet, mégsem éreztem elavultnak, nagyon pörgős és nagyon izgalmas, Az időutazós filmeket amúgy is szeretem, és így, hogy már jó sok része kijött, egymás után megtudtam nézni.

Galéria (110)

Arnold Schwarzenegger
Paul Winfield
Lance Henriksen
Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Earl Boen
Arnold Schwarzenegger
James Cameron
James Cameron
James Cameron
James Cameron
James Cameron
James Cameron

Videók (4)

A film összbevétele 40 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A DVD kiadásokon van néhány kimaradt jelenet. Az egyikben, hogy meggátolják az apokalipszist, Sarah megpróbálja rábeszélni Reese-t, hogy keressék meg a Cyberdyne Systems-t, és pusztítsák el, mielőtt azok létrehoznák a Skynetet. A másikban a film végén két munkás rátalál a Terminátor karjára, és úgy döntenek, hogy elviszik az üzem kutatóközpontjába. Ekkor látható az üzem neve: Cyberdyne Systems.

(Thibo84)
 

A film felkerült az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz című listára.

(Norbi)
 

A film költségvetése 6,4 millió dollár volt és jelenleg 78 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film költségvetése kevesebb mint 6,5 millió dollár volt, s világszinten több mint 78 millió dolláros bevételt produkált.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Metacritic oldalán 84/100 pontot kapott 11 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 100%-os értékelést kapott 56 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 22.helyén áll.

(Bogi87)
 

James Cameron autójából való az a tárolózsák, amibe Kyle Reese-t tették a film végén.

(mamiéstöti2)
 

Michael Biehn-t Cameron szintén szerepeltette az Alien 2-ben Dwayne Hicks-ként.

(mamiéstöti2)
 

Kyle Reese ebben a részben, míg Schwarzenegger a másodikban mondja Linda Hamiltonnak ugyanazt a mondatot(Jöjjön velem, ha életben akar maradni!).

(mamiéstöti2)
 
Élő szövet a fém belső vázon. Stílszerűen ez a jelző jutott eszembe, amikor egyre nagyobb aggodalommal telve néztem a nem sokára érkező Terminátor-film előzetesét. Biorobotoknak tűnnek a színészek (bizony, még a sárkányok anyja is!), a képek sem vágtak a földhöz, kizárólag Arnie miatt fogok majd elzarándokolni a moziba és megnézni ezt a látványos, de eléggé üresnek ígérkező sokadik folytatást (ne legyen igazam!). Viszont azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy újrázzam a legendás első részt, amelyből mára már franchise lett, és bármilyen hihetetlen, már több, mint 30 év telt el a bemutatója óta. Régen láttam a teljes filmet, ezért kicsit aggódtam, de teljesen feleslegesen, gyermekkorom kedvence még mindig kiváló alkotás, függetlenül attól, hogy az effektek már nem kicsit váltak elavulttá. Megunhatatlan! több»
 
A Terminátor kiemelkedő mérföldköve, egyfajta elindítója az agresszív akciójelenetekben bővelkedő fantasztikus-apokaliptikus alkotásoknak, mely mind a mai napig megőrizte innovatív jellegét és időről időre újabb feldolgozásokra, folytatásra késztette a filmkészítőket. 9/10 több»