68% 119 szavazat
A majmok bolygója IV. - A hódítás

A majmok bolygója IV. - A hódítás

Conquest of the Planet of the Apes
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
28
Szereplők (28)
27
Képek (27)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egy futurisztikus világban, amely elfogadta a majomrabszolgaságot, Caesar, a néhai Cornelius és Zira majmok fia közel húsz évnyi bujkálás után felbukkan, és harcra készül az emberiség ellen.

(csd)

Rendező: J. Lee Thompson
Író: Paul Dehn
Forgatókönyvíró: Pierre Boulle
Zene: Tom Scott
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1972.06.29. | Disney+ (2022.06.14.)
Több

Hol nézheted

 
2024.04.03 kabel

legújabb vélemény

Én vagyok Cézár!

A majmok bolygója negyedik része messze a legsötétebb és leghangulatosabb epizódja a szériának. Lényegében egy Spartacus sztori ez, ahol az antropomorf majmok fellázadnak a nagyrészt elnyomó emberek ellen. Az apartheid és amerikai civil rights mozgal... Teljes kritika

0
 
2017.12.14 Artemisia

A katasztrofális 2.és 3. rész után ez egész jó lett, hiányosságok nagy részét kijavították, ismét értékelhető cselekményt és Majmok bolygója-hangulatot produkált a film.

6
 
Vártam a minőségi fejlődést

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ténylegesen vártam, hogy a negyedik epizód valamivel többet mutasson, mint a harmadik, ami azért elég nagy csalódás volt. J. Lee Thompson azért egy „fogyaszthatóbb” művet rakott le elénk. Mi is a folytatás? Ahogy már a posztapokaliptikus széria ha... Teljes kritika

0
 
2023.12.21 Timon

A majombirodalom visszavág

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szerintem a régiek folytatásai közül a második legjobb ez a rész az ötödik után. Ebben láthattuk, ahogyan elkezdtek egyre intelligensebbek lenni és az emberek rabszolgái lenni. Érezni lehet a mély atmoszférát. Szegény Caesarnak végig szigorúan hallgatnia kell, és a gazdája is súlyos veszélyt vállal valódi kiléte rejtegetésével. Ám persze nem sikerül végig, és csúnya vége lesz, az sem volt éppen szép, ahogy szóra akarták bírni. A film végig minimum a középszint felett tartja az izgalmat, és amikor kitör a felkelés, az lényegében a központi eleme az egész történetvonalnak. Nagyon kemény volt, amikor összecsaptak és felülkerekedtek. Nem volt szép, de megérthető, ahogy bántak velük, az már magyarázza a majmok nagy félelmét az emberekkel kapcsolatban. Alighanem azzal, hogy befogták őket, elindítottak egy brutális láncreakciót. Természetellenes lépés volt, hogy belepiszkáltak, gyakorlatilag megzavarták, és ennek itták meg a levét. Persze a majmok sem voltak kíméletesek, illetve jók, de a jó irányú morális kezdeményezés ezután az ő mancsukban volt, és Caesar szerencsére nem az erőszakos megoldást választotta. Tetszett ezen bölcs lépése a végén meg az, ahogy segített a majmoknak egyre intelligensebbé válni a felkészülés során. 10/7.

0
 
2019.05.15 Di Canio

Nem jobb mint az előző kettő, bár a történet ebben talán mozgalmasabb.

0

A film összbevétele 9 043 472 dollár volt (imdb.com).

#1