Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
93

Terminátor 2. - Az ítélet napja

(Terminator 2: Judgment Day)
Terminátor 2. - Az ítélet napja
 
ZeroHero  2015. 05. 12.

Izlésem szerint a világ legjobb akciófilmje. Már több, mint 20 éve készült, de még mindig nem készült ennél jobb.

Gondolkodtam, hogy miért...én ezt azzal magyarázom, hogy egyrészt a látványvilága mai szemmel is nagyon pöpec, de ami ennél fontosabb, hogy a forgatókönyve eszelősen jóra sikeredett. Ez a film is jól mutatja, hogy önmagában a látvány nem ér sokat, ha nincs magával ragadó történttel és egymásból-egymásba kapcsolódó, ámulatba ejtően kidolgozott jelenetekkel összekötve. Nagyon erős, stílusos atmoszférája van.

 
dulkap  2017. 08. 26.

Emlékszem gyerekként láttam először a filmet a VHS korszak kezdeténél, azt hiszem még alámondással. Már akkor nagyon tetszett, hiszen ilyesmit nem nagyon láttunk még akkor. Azóta láttam párszor és nem mondom, hogy az idő vasfoga semmit sem fogott rajta, de a mai napig egy nagyon élvezetes, pörgős és látványos moziról van szó maga történeti és technikai hibái ellenére is. Tagadhatatlanul forradalmi film volt akkoriban, ami újradefiniálta az akciófilm gyártást. Klasszikus film, ami a legjobb a sorozatból.

 
Orosz István  2016. 05. 27.

Kedvenc részem a trilogiából! Humoros akció dús. Örök klasszikus marad a szememben. Nincs végzet csak ha magad is bevégzed. Ez a film nem fog soha így járni!

 
Snowball  2016. 12. 12.

Lehetne egy kicsit több izgalom is a történet mellett mert nekem az hiányzott. Látványilag egész jól megjárja ezt nem mondom csak nekem hiányzott valami plusz a filmből amit itt nem találtam meg. Erős közepesre értékelném ettől függetlenül is.

 
mdlg4th  2016. 02. 04.

Nos ez olyan fajta film amiben csalódnom kellett méghozzá pozitív értelemben. Egyáltalán semmi jót nem vártam tőle és mikor elkezdtem nézni szép lassan azt éreztem, hogy hiba lett volna kihagyni.

Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Robert Patrick
Edward Furlong
Edward Furlong
Joe Morton
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Robert Patrick
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Xander Berkeley
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Linda Hamilton
Edward Furlong
Smoking Barrels: Terminátor 2. - Az ítélet napja
1997. augusztus 29. - a nap, amikor szerencsére nem tört ki a harmadik világháború. Mert nincs végzet, csak, ha bevégzed. Minden valamire való filmrajongó eszébe bevésődött ez a dátum, akkora élmény volt, van és lesz ez a kiváló alkotás, amelyen nem tud fogni az idő. Sok évvel a bemutatója után is konstansan szájtátva nézzük az effekteket, mondjuk a szereplőkkel a kívülről tudott szöveget, dobjuk el az agyunkat Arnie-n és az elfolyó másik terminátoron, emeljük kalapunkat Cameron előtt ezredjére is. Mert ez az alkotás minden kétséget kizáróan, a 90-es évek legjobb akciófilmje!
Movieaddicts: Terminátor 2. - Az ítélet napja
A lényeges kérdés azonban az, hogy megéri-e megnézni a Terminator 2 3D-t? Ha nem érdekel minket a harmadik dimenzió, akkor igen, hiszen a technikai kivitelezés ettől függetlenül is szemkápráztató. A legfontosabb azonban az, hogy ez a film megérdemli a mozivásznat. Kell neki, ahogy nekünk is.
 

Annak ellenére, hogy az Akadémia 1991-ben még csak elvétve jutalmazta a Terminátor-féle látványfilmeket, az Ítélet napja összesen négy szobrocskát zsebelt be: legjobb hang, legjobb hangvágás, legjobb smink és speciális effektusok kategóriákban).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film gyártói más befejezést szántak a filmnek, olyat, amely megkönnyíti a folytatást. James Cameron azonnal meggyőzhetetlennek bizonyult.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás a tervezettekhez képest elhúzódott, 8 hónapra. Ez több problémát is okozott, ugyanis a tizenéves Edward Furlong nagyon megnőtt a film elejéhez és végéhez képest, valamint a producerek tartottak attól is, hogy az így is jelentős büdzsé tovább fog emelkedni. Így Arnold Schwarzeneggert kérték fel, hogy beszélje le James Cameront egyes jelenetek leforgatásáról. A színész azonban a rendező mellé állt.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.