Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87
Filmadatlap
 
28
Szereplők
65
Vélemények
13
Képek
2
Videók
Ál/Arc
 
drg0602   2020. 03. 02.

legújabb vélemény

Nagyon retro film, de a mai napig akármikor megtudom nézni. John Travolta és Nicolas Cage elképesztőt alakítanak benne. Nagyon jó film, zseniális a maga kategóriájában.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Izgalmas fordulatokkal teli Nicolas Cage fiatalkori filmjeit meghatározó alkotás. John Travolta jó tanára volt.


 
rbernadett   2015. 10. 21.

Nagyon ötletes film, emlékszem, hogy úgy jöttünk ki a moziból, hogy teljesen le voltunk nyűgözve. A megvalósíthatóságát természetesen nem vizsgáltuk az nem érdekelt. Ötletes volt, izgalmas volt és valami újat adott. És azért van benne egy-két jól sikerült hatásvadász jelenet is.

 
Deku   2017. 07. 08.

Travolta és Cage párosa meglepően ügyesen tudott működni ebben az elmésen létrehozott krimiben. Engem teljesen megvett a sztorijával és az erős karakterekkel. Szerintem egész jó.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 04.

Ez a film egy igazi Blockbuster. Igaz meglátszik rajta hogy 20 éves a film, de kifejezetten nézhető a mai viszonylatokhoz képest. Tele van akcióval és fordulattal. Bár vannak jelenetek ahol a hang a csillagkapu hangeffektusaival vetekszik és a fegyverek is kifogyhatatlan tárral rendelkeznek . Na és persze a galamb és a fa ütközéséből is robbanás lesz. De ez a film jó a maga módján a 20 évével. Travolta és Cage alakítása kifejezetten jó. Mind a kettőtől a hideg rázott a jó értelemben.

 
HETEDIK   2018. 08. 01.

Woo legjobbja, fő műve. Itt érhető legjobban tetten a Gun-Fu, ami az ő zsenijének köszönhető és ami számos filmet megihletett és ihlet azóta is. Nevezetesen, a lőfegyverekkel való küzdelem, szinte balettes elemekkel, ez a filmvégi galambos lövöldözésben csúcsosodik ki, de a film elején és közepén is kapunk belőle, emlékezetes mikor Cage és Travolta a tükörbe lő. De vannak itt feledhetetlen jelenetek dögivel, mikor Cage lassítva sétál a tengerparton, alatta pedig megy a gyönyörű zene, mikor a kisfiú hallgatja a zenét miközben lassítva ölik egymást az emberek, mikor Travolta fogja karjaiban halott kisfiát, vagy mikor szintén ő kifakad, hogy milyen is az igazi házasság, de nehéz lenne felsorolni mindet. Akció-orgiák, hihetetlen drámák, lassítások és galambok minden mennyiségben, no meg Cage és Travolta zseniális játéka, utóbbinak egyébként ez volt élete alakítása. Woo ezután bármit rendezhetett az álomgyárban és az egész világnak megmutatta, miért ő a valaha volt egyik legnagyobb akció rendező, ez a film pedig szerintem minden idők egyik legjobb akció-drámája.

 
NGN   2017. 01. 05.

Nehéz erről a filmről rosszat írni! John Woo legjobbja szerintem. Az akció, a dráma és feszültség kiválóan adagolva. Travolta és Cage zseniális ellenlábasok. Egy újabb megunhatatlan mestermű!

Nicolas Cage
Nicolas Cage
John Travolta
Nicolas Cage
John Travolta
John Travolta
Joan Allen
Gina Gershon
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Alessandro Nivola

A film összbevétele 128 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

67 ember hal meg a filmben.

(Norbi)
 

Wahlberg elutasította Pollux szerepét.

(HETEDIK )
 

Eredetileg Stallone és Schwarzi lettek volna a főszereplők.

(HETEDIK )
 

Rob Cohen is esélyes volt a rendezésre.

(HETEDIK )
 

Mikor a kisfiú zenét hallgat, s közben ölik egymás az emberek, Woo ötlete volt.

(HETEDIK )
 

A filmben látható kórus valóban létezik.

(HETEDIK )
 

Az arcátültetéses részt gumibabákkal oldották meg.

(HETEDIK )
 

Woo és Travolta második közös filmje.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének több mint háromszorosát hozta vissza.

(HETEDIK )
 

Woo második filmje az USA-ban.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.