Kill Bill (2003)

Julie Dreyfus
Michael Parks

Titty007   2022. 01. 23.

Zseniális rendezés

Ahogy már a főcímben is írtam, zseniális rendezés, minden elismerésem Quentinnek. Imádom mind a két részt.

ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 03.

a nap véleménye

Nászút helyett vendetta. Első rész

Egy ősi klingon közmondás szerint „a bosszú hidegen tálalva a legjobb”; ilyen cselekedetből filmet készíteni mindig is egyszerre volt hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert egy örök téma, a filmművészet több mint 100 éve alatt számtalan alkotó próbál... teljes kritika»

Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

Talán Tarantino legjobban,de mindenféleképpen a legvéresebb,legbrutálisabb filmje.Gyönyörűen megkomponált harci jelenetek,és örök érvényű alapigazságok váltják egymást benne...tisztelgés a mester előtt...(B.L..) Uma Thurman tökéletesen hozza a karaktert.Mindenféleképpen ajánlott !

Norbert93   2021. 02. 15.

Meghatározhatatlan műfaj

Quentin Tarantino a mellőzött vagy éppen lenézett filmes műfajokból összeállított filmek egyik jeles képviselője. Ennek a keverékműfajnak egyik iskolapéldája, sőt inkább magasiskolája a Kill Bill. A cselekmény és a párbeszédek nagyobb része szándékosan az úgynevezett bosszúfilmekből, néhol régi idők trashfilmjeiből és nagyrészt eltúlzott távol-keleti filmekből épülnek fel, de olyan rendszer, átgondoltság és kidolgozottság áll ezek mögött, hogy arra az emberre, aki ilyen műfajok keveréséből mesterművet alkotott, tényleg a zseni a legmegfelelőbb kifejezés.

Artemisia   2018. 07. 07.

Tipikus absztrakt, kicsit beteg , de zseniális kultfilm QT-től.

Yosihiro   2017. 12. 13.

Igazi véres akció Tarantino módra. Remek történet remek szereplőkkel alakításokkal. Csak ajánlani tudom

HE7EDIK   2018. 07. 19.

A bosszú hidegen tálalva a legjobb. Ebben a filmben pedig van bőven vér és brutalitás, Thurman lemészárolja egy komplett kisváros lakosságát a végén és a sárga ruci sem véletlen, tisztelgés a legenda Bruce Lee előtt. Tarantino egyik klasszikusa.

A film forgatását elhalasztották, mert Uma gyermeket várt.

(JRD )

Uma sárga ruhája tisztelgés Bruce Lee előtt.

(HE7EDIK)

Lucy Liu a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)

Uma Thurman a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)

A film alapötlete Uma Thurman-től származik, akkor pattant ki a fejéből, mikor Taratntino-val a Ponyvaregényt forgatták és egyik este kicsit többet ivott a kelleténél. Tarantino-val is megosztotta ötletét, aki elkészített 30 oldalnyi forgatókönyvet a filmből. Évekkel később Uma Thurman megkérdezte Taratntino-t, mikor készítik már el a filmet, aki megígérte, hogy Thurman születésnapjáig befejezi a forgatókönyv megírását. Teljesítette ígéretét. A film végén ez olvasható: "Based on the character of "The Bried", created by Q & U". Q = Quentin Tarantino, U = Uma Thurman.

(Mavil)