Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88

Kill Bill (2003)

Kill Bill: Vol. 1
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Kill Bill
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 03.

legújabb vélemény a nap véleménye

Nászút helyett vendetta. Első rész

Egy ősi klingon közmondás szerint „a bosszú hidegen tálalva a legjobb”; ilyen cselekedetből filmet készíteni mindig is egyszerre volt hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert egy örök téma, a filmművészet több mint 100 éve alatt számtalan alkotó próbált kihozni ebből kisebb-nagyobb sikerrel filmet, ám épp emiatt hálátlan is, merthogy a túlkínálatának köszönhetően nagyon kevés ezen történetekből a minőségi darab. Annál nagyobb viszont a B-filmes „bosszúmozik” tárháza, s ez egyaránt igaz az amerikai, az európai és az ázsiai filmes kultúrára is. Ha pedig meg kéne neveznünk egy olyan filmest, akinek gyakorlatilag az az ars poeticája, hogy egyrészt folyton tiszteleg eme feledésbe került, s sok esetben a videótékák alsó polcain elhelyezett alkotások felé, másrészt pedig ebből a B-kategóriás alapanyagból készít valóban emlékezetes mozit, akkor szinte gondolkodás nélkül vághatjuk rá: Quentin Tarantino. Az egykori tékás srác három nagyjátékfilm után előállt egy olyan mozival, amellyel megfogalmazhatta a maga ódáját az általa nagyra becsült távol-keleti harcművészetes filmek felé. Ez lett a Kill Bill, vagyis egy bosszúsztori két filmben elmesélve. A Menyasszony egykor profi bérgyilkos volt, Fekete Mambaként ismerték, s a Gyilkos Vipera Halálosztag tagja volt. Ám elege lesz ebből az életmódból, s úgy dönt, kilép a brigádból, s megházasodik. Várandósan, az esküvőjén azonban szörnyű vérengzé... több»

 
Artemisia   2018. 07. 07.

Tipikus absztrakt, kicsit beteg , de zseniális kultfilm QT-től.


 
HETEDIK   2018. 07. 19.

A bosszú hidegen tálalva a legjobb. Ebben a filmben pedig van bőven vér és brutalitás, Thurman lemészárolja egy komplett kisváros lakosságát a végén és a sárga ruci sem véletlen, tisztelgés a legenda Bruce Lee előtt. Tarantino egyik klasszikusa.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

Nagyon sok dicséret ellenére nem a kedvenc filmjeim közé tartozik, megszokott bosszúfilm, nincs benne jó alakítás.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

Szamomra az egyetlen Tarantino film, amit barmikor ujra tudok nezni. S minden egyes nezes alkalmaval eszreveszek vmi kis aprosagot, amit addig nem lattam. Magan hordozza a rendezo osszes stilusjegyet, megis izgalmas, mozgalmas, kockarol kockara epul es alig varjuk az ujabb puzzledarabot, ami idovel a helyere kerul. A szineszi jatek szerintem zsenialis, kivetel nelkul.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Alapmű, nagyon jó film. Hihetetlen alakítás. A harcok nagyon látványosak és izgalmasak, a megvalósítás tökéletes. Aki nem nézte még meg, az ne tétovázzon.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

A mai napig nem értem, hogy miért szeretik ennyien ezt a filmet. Egy átlagos bérgyilkosós gyilkolászós film, amiben egyfolytában fröcsög kb a vér. Egyedül a látványvilága és a színei a kivételesek a filmnek, de ez számomra sajnos kevés, hogy élvezhető legyen. Egyszer elment, Uma Thurman miatt csak.

Vivica A. Fox
Michael Madsen
Lucy Liu
Lucy Liu
Julie Dreyfus
Uma Thurman
Lucy Liu
Uma Thurman
Uma Thurman
Michael Parks
Lucy Liu
Uma Thurman

A film összbevétele 180 949 045 dollár volt (imdb.com).

 

Uma sárga ruhája tisztelgés Bruce Lee előtt.

(HETEDIK )
 

Lucy Liu a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Uma Thurman a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A film alapötlete Uma Thurman-től származik, akkor pattant ki a fejéből, mikor Taratntino-val a Ponyvaregényt forgatták és egyik este kicsit többet ivott a kelleténél. Tarantino-val is megosztotta ötletét, aki elkészített 30 oldalnyi forgatókönyvet a filmből. Évekkel később Uma Thurman megkérdezte Taratntino-t, mikor készítik már el a filmet, aki megígérte, hogy Thurman születésnapjáig befejezi a forgatókönyv megírását. Teljesítette ígéretét. A film végén ez olvasható: "Based on the character of "The Bried", created by Q & U". Q = Quentin Tarantino, U = Uma Thurman.

(Mavil)
 

A seriff autójának műszerfala tele van szemüvegekkel, amely ismerős lehet a Tolvajtempó (1974) c. filmből.

(Mavil)
 

A Daryl Hannah által megformált Elle Driver karaktere utalás a John Carpenter által rendezett Menekülés New Yorkból (1981) c. film főhősére, Snake Plissken-re, akit Kurt Russell alakított. (Pl.: szemkötő, fedőnév - Californiai hegyi kígyó - snake.

(Mavil)
 

Az O-ren Ishii családjáról szóló animációs rész Tarantino részéről fejhajtás a Coen fivérek A halál keresztútján (1990) c. filmje előtt.

(Mavil)
 

A Pussy Wagon névre keresztelt kocsi a filmtörténetben első alkalommal a Grease musicalben jelent meg - Greased Lightning c. dal egyik sorában "She's a real Pussy Wagon".

(Mavil)
 

Érdekesség, hogy abban a jelenetben, mikor Beatrix és O-Ren Ishi a japánkertben harcolnak, utóbbi megvágja Beatrix hátát, aki ekkor a hóba zuhan, ám mikor felkel, a hóban nincs vérnyom.

(Mavil)
 

A halállista, melyet a Menyasszony készít, ránézésre egy az egyben úgy néz ki, mint A zsoldos (1968) c. filmben megjelenő lista.

(Mavil)
 
Tarantino a legnagyobb mestere annak, hogyan lehet B-filmeket A - szintre emelni, az ő védjegye a stílus és az egyéniség. Ezúttal inkább tiszteletadás volt ez egy műfaj előtt, mint egy újabb mérföldkő az életműben, most nem a briliáns forgatókönyv volt a siker kulcsa, hanem a coolságfaktor. több»
 
A film erőssége a kiválóan megkomponált harcjelenetek. A legnagyobb gyengéje szerintem, hogy hiányoznak a Tarantinotól megszokott elnyújtott monológok, dialógok. Hol van már, amikor S. L. Jackson Ezékiel könyvéből idézett, mielőtt akcióba lendült? Nekem ezek hiányoznak mindenképp ebből a filmből. A zenéje sem hagyott bennem olyan nyomot, mint a többi Tarantino filmben. Szerintem itt ennek egy cseppet mellényúltak. Ettől függetlenül a maga nemében úttörőnek tartom, szóval nézzétek meg mindenképp, de csodát nem feltétlen kell várni tőle. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.