Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
88%

Kill Bill (2003)

Kill Bill: Vol. 1
Filmadatlap
 
29
Szereplők
51
Vélemények
33
Képek
2
Videók

Galéria (33)

Vivica A. Fox
Michael Madsen
Lucy Liu
Lucy Liu
Julie Dreyfus
Uma Thurman
Lucy Liu
Uma Thurman
Uma Thurman
Michael Parks
Lucy Liu
Uma Thurman

Videók (2)

 
Caravaggio1978   2021. 09. 05.

legújabb vélemény

0
Aki Tarantino fan, annak jó lesz

Aki imádja a rendezőt, annak bárki bármit mondhat, akkor is magasra értékeli a filmet. Én nem tudtam szórakozni a filmen, nekem teljesen műanyag volt az egész, jó kis érdekes snittek meg minden, de ez Tarantino agymenése, biztosan órákig el lehet beszélni a művészi értékeiről, a szemek tükréről meg a zseniális forgatókönyvről, de engem nem szórakoztatott semennyire.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 03.

a nap véleménye

3
Nászút helyett vendetta. Első rész

Egy ősi klingon közmondás szerint „a bosszú hidegen tálalva a legjobb”; ilyen cselekedetből filmet készíteni mindig is egyszerre volt hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert egy örök téma, a filmművészet több mint 100 éve alatt számtalan alkotó próbál... teljes kritika»

 
Artemisia   2018. 07. 07.

2

Tipikus absztrakt, kicsit beteg , de zseniális kultfilm QT-től.

 
Norbert93   2021. 02. 15.

3
Meghatározhatatlan műfaj

Quentin Tarantino a mellőzött vagy éppen lenézett filmes műfajokból összeállított filmek egyik jeles képviselője. Ennek a keverékműfajnak egyik iskolapéldája, sőt inkább magasiskolája a Kill Bill. A cselekmény és a párbeszédek nagyobb része szándékosan az úgynevezett bosszúfilmekből, néhol régi idők trashfilmjeiből és nagyrészt eltúlzott távol-keleti filmekből épülnek fel, de olyan rendszer, átgondoltság és kidolgozottság áll ezek mögött, hogy arra az emberre, aki ilyen műfajok keveréséből mesterművet alkotott, tényleg a zseni a legmegfelelőbb kifejezés.

 
7ETEDIK   2018. 07. 19.

1

A bosszú hidegen tálalva a legjobb. Ebben a filmben pedig van bőven vér és brutalitás, Thurman lemészárolja egy komplett kisváros lakosságát a végén és a sárga ruci sem véletlen, tisztelgés a legenda Bruce Lee előtt. Tarantino egyik klasszikusa.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

Nagyon sok dicséret ellenére nem a kedvenc filmjeim közé tartozik, megszokott bosszúfilm, nincs benne jó alakítás.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

0

Talán Tarantino legjobban,de mindenféleképpen a legvéresebb,legbrutálisabb filmje.Gyönyörűen megkomponált harci jelenetek,és örök érvényű alapigazságok váltják egymást benne...tisztelgés a mester előtt...(B.L..) Uma Thurman tökéletesen hozza a karaktert.Mindenféleképpen ajánlott !

A film összbevétele 180 949 045 dollár volt (imdb.com).

 

Uma sárga ruhája tisztelgés Bruce Lee előtt.

(7ETEDIK )
 

Lucy Liu a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Uma Thurman a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A film alapötlete Uma Thurman-től származik, akkor pattant ki a fejéből, mikor Taratntino-val a Ponyvaregényt forgatták és egyik este kicsit többet ivott a kelleténél. Tarantino-val is megosztotta ötletét, aki elkészített 30 oldalnyi forgatókönyvet a filmből. Évekkel később Uma Thurman megkérdezte Taratntino-t, mikor készítik már el a filmet, aki megígérte, hogy Thurman születésnapjáig befejezi a forgatókönyv megírását. Teljesítette ígéretét. A film végén ez olvasható: "Based on the character of "The Bried", created by Q & U". Q = Quentin Tarantino, U = Uma Thurman.

(Mavil)
 

A seriff autójának műszerfala tele van szemüvegekkel, amely ismerős lehet a Tolvajtempó (1974) c. filmből.

(Mavil)