Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%

Kill Bill (2003)

Kill Bill: Vol. 1
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Kill Bill
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 03.

legújabb vélemény a nap véleménye

Nászút helyett vendetta. Első rész

Egy ősi klingon közmondás szerint „a bosszú hidegen tálalva a legjobb”; ilyen cselekedetből filmet készíteni mindig is egyszerre volt hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert egy örök téma, a filmművészet több mint 100 éve alatt számtalan alkotó próbál... teljes kritika»

 
Artemisia   2018. 07. 07.

Tipikus absztrakt, kicsit beteg , de zseniális kultfilm QT-től.


 
HETEDIK   2018. 07. 19.

A bosszú hidegen tálalva a legjobb. Ebben a filmben pedig van bőven vér és brutalitás, Thurman lemészárolja egy komplett kisváros lakosságát a végén és a sárga ruci sem véletlen, tisztelgés a legenda Bruce Lee előtt. Tarantino egyik klasszikusa.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

Nagyon sok dicséret ellenére nem a kedvenc filmjeim közé tartozik, megszokott bosszúfilm, nincs benne jó alakítás.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

Szamomra az egyetlen Tarantino film, amit barmikor ujra tudok nezni. S minden egyes nezes alkalmaval eszreveszek vmi kis aprosagot, amit addig nem lattam. Magan hordozza a rendezo osszes stilusjegyet, megis izgalmas, mozgalmas, kockarol kockara epul ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

Talán Tarantino legjobban,de mindenféleképpen a legvéresebb,legbrutálisabb filmje.Gyönyörűen megkomponált harci jelenetek,és örök érvényű alapigazságok váltják egymást benne...tisztelgés a mester előtt...(B.L..) Uma Thurman tökéletesen hozza a karaktert.Mindenféleképpen ajánlott !

 
Norbi   2018. 07. 09.

Alapmű, nagyon jó film. Hihetetlen alakítás. A harcok nagyon látványosak és izgalmasak, a megvalósítás tökéletes. Aki nem nézte még meg, az ne tétovázzon.

Vivica A. Fox
Michael Madsen
Lucy Liu
Lucy Liu
Julie Dreyfus
Uma Thurman
Lucy Liu
Uma Thurman
Uma Thurman
Michael Parks
Lucy Liu
Uma Thurman

A film összbevétele 180 949 045 dollár volt (imdb.com).

 

Uma sárga ruhája tisztelgés Bruce Lee előtt.

(HETEDIK )
 

Lucy Liu a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Uma Thurman a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A film alapötlete Uma Thurman-től származik, akkor pattant ki a fejéből, mikor Taratntino-val a Ponyvaregényt forgatták és egyik este kicsit többet ivott a kelleténél. Tarantino-val is megosztotta ötletét, aki elkészített 30 oldalnyi forgatókönyvet a filmből. Évekkel később Uma Thurman megkérdezte Taratntino-t, mikor készítik már el a filmet, aki megígérte, hogy Thurman születésnapjáig befejezi a forgatókönyv megírását. Teljesítette ígéretét. A film végén ez olvasható: "Based on the character of "The Bried", created by Q & U". Q = Quentin Tarantino, U = Uma Thurman.

(Mavil)
 

A seriff autójának műszerfala tele van szemüvegekkel, amely ismerős lehet a Tolvajtempó (1974) c. filmből.

(Mavil)
 

A Daryl Hannah által megformált Elle Driver karaktere utalás a John Carpenter által rendezett Menekülés New Yorkból (1981) c. film főhősére, Snake Plissken-re, akit Kurt Russell alakított. (Pl.: szemkötő, fedőnév - Californiai hegyi kígyó - snake.

(Mavil)
 

Az O-ren Ishii családjáról szóló animációs rész Tarantino részéről fejhajtás a Coen fivérek A halál keresztútján (1990) c. filmje előtt.

(Mavil)
 

A Pussy Wagon névre keresztelt kocsi a filmtörténetben első alkalommal a Grease musicalben jelent meg - Greased Lightning c. dal egyik sorában "She's a real Pussy Wagon".

(Mavil)
 

Érdekesség, hogy abban a jelenetben, mikor Beatrix és O-Ren Ishi a japánkertben harcolnak, utóbbi megvágja Beatrix hátát, aki ekkor a hóba zuhan, ám mikor felkel, a hóban nincs vérnyom.

(Mavil)
 

A halállista, melyet a Menyasszony készít, ránézésre egy az egyben úgy néz ki, mint A zsoldos (1968) c. filmben megjelenő lista.

(Mavil)
 
Tarantino a legnagyobb mestere annak, hogyan lehet B-filmeket A - szintre emelni, az ő védjegye a stílus és az egyéniség. Ezúttal inkább tiszteletadás volt ez egy műfaj előtt, mint egy újabb mérföldkő az életműben, most nem a briliáns forgatókönyv volt a siker kulcsa, hanem a coolságfaktor. több»
 
A film erőssége a kiválóan megkomponált harcjelenetek. A legnagyobb gyengéje szerintem, hogy hiányoznak a Tarantinotól megszokott elnyújtott monológok, dialógok. Hol van már, amikor S. L. Jackson Ezékiel könyvéből idézett, mielőtt akcióba lendült? Nekem ezek hiányoznak mindenképp ebből a filmből. A zenéje sem hagyott bennem olyan nyomot, mint a többi Tarantino filmben. Szerintem itt ennek egy cseppet mellényúltak. Ettől függetlenül a maga nemében úttörőnek tartom, szóval nézzétek meg mindenképp, de csodát nem feltétlen kell várni tőle. több»