Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
88%

Kill Bill (2003)

Kill Bill: Vol. 1
Filmadatlap
 
29
Szereplők
49
Vélemények
18
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 18.

legújabb vélemény

0

No ezen a filmen aztán lehet agyalni, mit akart mondani az alkotó. :D A nőket emeli piedesztálra? Csak egy jó csapkodós, vérben tocsogóst szeretett volna? Ez egy őrült szerelmi történet? Ez a film az igazság el nem fojthatatlanságáról szól? Vagy ez í... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 03.

a nap véleménye

1
Nászút helyett vendetta. Első rész

Egy ősi klingon közmondás szerint „a bosszú hidegen tálalva a legjobb”; ilyen cselekedetből filmet készíteni mindig is egyszerre volt hálás és hálátlan feladat. Hálás, mert egy örök téma, a filmművészet több mint 100 éve alatt számtalan alkotó próbál... teljes kritika»


 
Artemisia   2018. 07. 07.

2

Tipikus absztrakt, kicsit beteg , de zseniális kultfilm QT-től.

 
HETEDIK   2018. 07. 19.

1

A bosszú hidegen tálalva a legjobb. Ebben a filmben pedig van bőven vér és brutalitás, Thurman lemészárolja egy komplett kisváros lakosságát a végén és a sárga ruci sem véletlen, tisztelgés a legenda Bruce Lee előtt. Tarantino egyik klasszikusa.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

Nagyon sok dicséret ellenére nem a kedvenc filmjeim közé tartozik, megszokott bosszúfilm, nincs benne jó alakítás.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Szamomra az egyetlen Tarantino film, amit barmikor ujra tudok nezni. S minden egyes nezes alkalmaval eszreveszek vmi kis aprosagot, amit addig nem lattam. Magan hordozza a rendezo osszes stilusjegyet, megis izgalmas, mozgalmas, kockarol kockara epul ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 27.

0

Talán Tarantino legjobban,de mindenféleképpen a legvéresebb,legbrutálisabb filmje.Gyönyörűen megkomponált harci jelenetek,és örök érvényű alapigazságok váltják egymást benne...tisztelgés a mester előtt...(B.L..) Uma Thurman tökéletesen hozza a karaktert.Mindenféleképpen ajánlott !

Galéria (18)

Vivica A. Fox
Michael Madsen
Lucy Liu
Lucy Liu
Julie Dreyfus
Uma Thurman
Lucy Liu
Uma Thurman
Uma Thurman
Michael Parks
Lucy Liu
Uma Thurman

Videók (1)

A film összbevétele 180 949 045 dollár volt (imdb.com).

 

Uma sárga ruhája tisztelgés Bruce Lee előtt.

(HETEDIK )
 

Lucy Liu a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Uma Thurman a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A film alapötlete Uma Thurman-től származik, akkor pattant ki a fejéből, mikor Taratntino-val a Ponyvaregényt forgatták és egyik este kicsit többet ivott a kelleténél. Tarantino-val is megosztotta ötletét, aki elkészített 30 oldalnyi forgatókönyvet a filmből. Évekkel később Uma Thurman megkérdezte Taratntino-t, mikor készítik már el a filmet, aki megígérte, hogy Thurman születésnapjáig befejezi a forgatókönyv megírását. Teljesítette ígéretét. A film végén ez olvasható: "Based on the character of "The Bried", created by Q & U". Q = Quentin Tarantino, U = Uma Thurman.

(Mavil)
 

A seriff autójának műszerfala tele van szemüvegekkel, amely ismerős lehet a Tolvajtempó (1974) c. filmből.

(Mavil)
 

A Daryl Hannah által megformált Elle Driver karaktere utalás a John Carpenter által rendezett Menekülés New Yorkból (1981) c. film főhősére, Snake Plissken-re, akit Kurt Russell alakított. (Pl.: szemkötő, fedőnév - Californiai hegyi kígyó - snake.

(Mavil)
 

Az O-ren Ishii családjáról szóló animációs rész Tarantino részéről fejhajtás a Coen fivérek A halál keresztútján (1990) c. filmje előtt.

(Mavil)
 

A Pussy Wagon névre keresztelt kocsi a filmtörténetben első alkalommal a Grease musicalben jelent meg - Greased Lightning c. dal egyik sorában "She's a real Pussy Wagon".

(Mavil)
 

Érdekesség, hogy abban a jelenetben, mikor Beatrix és O-Ren Ishi a japánkertben harcolnak, utóbbi megvágja Beatrix hátát, aki ekkor a hóba zuhan, ám mikor felkel, a hóban nincs vérnyom.

(Mavil)
 

A halállista, melyet a Menyasszony készít, ránézésre egy az egyben úgy néz ki, mint A zsoldos (1968) c. filmben megjelenő lista.

(Mavil)
 
Tarantino a legnagyobb mestere annak, hogyan lehet B-filmeket A - szintre emelni, az ő védjegye a stílus és az egyéniség. Ezúttal inkább tiszteletadás volt ez egy műfaj előtt, mint egy újabb mérföldkő az életműben, most nem a briliáns forgatókönyv volt a siker kulcsa, hanem a coolságfaktor. több»
 
A film erőssége a kiválóan megkomponált harcjelenetek. A legnagyobb gyengéje szerintem, hogy hiányoznak a Tarantinotól megszokott elnyújtott monológok, dialógok. Hol van már, amikor S. L. Jackson Ezékiel könyvéből idézett, mielőtt akcióba lendült? Nekem ezek hiányoznak mindenképp ebből a filmből. A zenéje sem hagyott bennem olyan nyomot, mint a többi Tarantino filmben. Szerintem itt ennek egy cseppet mellényúltak. Ettől függetlenül a maga nemében úttörőnek tartom, szóval nézzétek meg mindenképp, de csodát nem feltétlen kell várni tőle. több»